ateistek

Pahor “izdajalec”

Borut Pahor Če bi rekel, da me je Pahorjeva izjava okoli sindikalnih protestov presenetila, češ, da ni potrebno delavcem na splošno dvigniti plač ampak zgolj povečati stopnjo stimulacije, bi se zlagal. To konstantno Pahorjevo koketiranje s trenutno oblastjo in spravni momenti v njegovih izjavah, so prav neokusni. Ta milozvočni, nekonfliktni angelček s svojim vladnim konformizmom pravzaprav uničuje pravi pomen opozicije.
Način sindikalnega boja delavcev za svoje pravice in kako jih doseči, je stvar suverene presoje prostovoljnih članov sindikatov in njihovih izvoljenih predstavnikov. Vsaj tako bi v demokratičnih družbah, kjer se sindikati ne prikazujejo kot demonski rep komunizma ampak legitimno združenje, moralo biti. Ne potrebujejo predlogov nadvse “pametnih” in ponavadi zelo dobro preskrbljenih zunanjih opazovalcev, ki jim bodo govorili kako to doseči. Že vidim bombastične komentarje v kolumnah Financ, kjer bodo potešene riti Mrkaićevega tipa z raznoraznih t.i. inštitutov na veliko modrovali z ameriškimi liberalnimi populizmi. In če se tega posluži celo nek kvazi predstavnik opozicije, ki je povrhu še šef stranke, ki naj bi imela največ posluha do delavskega razreda in spoštovanja njihove suverene odločitve do tega, kako pokazati svojo voljo, smo pri absurdu.

Če samo pomislim na vse nevrotične izpade, ki smo jih lahko opazovali v DZ, ko je še Janševo kmetavzarsko podeželje predstavljalo opozicijo, je več kot očitno, da sedanja opozicija spi. Izpostavljenih je le nekaj posameznikov, ki se javno angažirajo in sicer Cvikl, Potrč, Lahovnik in seznam se kaj kmalu neha. Res je, da je tudi opozicija med seboj nekoliko premešala karte, vendar to ne pomeni, da so na počitnicah. Upam, da ne mislijo, da so rezultati javnomnenjskih raziskav, kjer vodijo socialdemokrati, dovolj. Janša kot šolani militaristični borec že ne bo predal oblasti kar tako. Prepričan sem, da ima v rokavu kopico potez, ki bodo pozicije kotiranja strank še dodobra premešale.

Kaj bi moralo Pahorja, kot opozicijo, brigati, če Janša ne bo sposoben pravilno organizirati predsedovanje Slovenije EU? Izjavil je namreč, da je potrebno Janšo v tem času pustiti pri miru. Neverjetno. Če so ljudje Janši dali mantad, potem so dali madat tistim, ki jih na seznamu niso izvolili, vlogo opozicije. Pahor tukaj očitno sugerira k neopravljanju dela. Mene kot volilca ni nihče na zadnjih državnozborskih volitvah obvestil, da bo tisti, ki bo v opoziciji, pol leta invaliden in nedelaven zaradi zunanje šminke Slovenije.

Pahor preprosto ne sodi na t.i. levico, sploh pa ne v stranko, ki ideološko zagovarja pravice delavstva, saj se ga zelo težko identificira kot njihovega zagovornika ali zaveznika. Če bi že kdo moral iti počivati, je to on.

30 oktobra, 2007 - Posted by | Slovenija

12 komentarjev »

 1. Gremo po vrsti:

  1. BRUTO vrednost dela določa globalni trg. Če želiš delavcem zvišati plače (tisto, kar jim ostane v žepu), moraš…
  2. Zvišati produktivnost ali
  3. Znižati davke, da jim ostane več v žepu.

  Plače lahko izsiljujejo samo delavci v javnem sektorju, kar počnejo v Sloveniji fenomenalno dobro, zaradi česar imamo najbolj na vsem svetu obdavčeno delo.

  Torej hočete višje plače? Znižati davke in nalomiti sindikaliste javnega sektorja.

  Komentar od a | 30 oktobra, 2007 | Odgovori

 2. Pozabil si, da se lahko v podjetjih, kjer ustvarjajo dobičke, del tega usmeri tudi v plače delavcev, ki so ga soustvarili….Gledati kako si večinoma nepravi kapitalisti izplačujejo sredstva iz dobičkov ob tem pa se na ostale udeležence, ki jim inflacija agresivno požira nespremenjene plače, pozablja, je pokvarjeno.

  Če se znižajo davki, še ni rečeno, da bodo zato delavci dobili več.
  Za izplačilo “več-a” je izpolnjen tudi pogoj tam, kjer so visoki dobički, pa se spet pozablja na delavce. Skratka, prav je, da opozorijo nase, ne glede na to, kateri pogoj za “več” je izpolnjen….

  Komentar od ateistek | 30 oktobra, 2007 | Odgovori

 3. Največji sovražniki delavstva ste prav levičarji, kjerkoli se vam delavci pustijo nategniti, končajo v revščini. Jebat ga, zakoni ekonomije niso stvar dogovarjanja, pač pa upoštevanja.

  Komentar od a | 30 oktobra, 2007 | Odgovori

 4. Stvar upoštevanja? Točno to. In če hočeš, da te nekdo upošteva, greš lahko, povsem legitimno, tudi na ulico.

  Komentar od ateistek | 30 oktobra, 2007 | Odgovori

 5. Tu se nekdo morda izdaja zame, a ni jaz.

  Komentar od A | 31 oktobra, 2007 | Odgovori

 6. @A: brez skrbi, to je “moj stari znanec” s Financ, človek z neštetimi nicki….

  Komentar od ateistek | 31 oktobra, 2007 | Odgovori

 7. Pride Franc v pekarijo po kruh in vpraša, koliko stane.
  Prodajalec odgovori: 10 eur.
  Vpraša Franc: madona, zakaj toliko?
  Prodajalec: Torej, 2 eura stane kruh, 2 eur je za Bajuka, 2 za Semoliča, 2 eur za DeSus, 2 eur za Pahorja.
  V redu, odvrne Franci, če je za pravično stvar, evo tukaj imaš 10 eurov!
  Prodajalec mu vrne 2 eura in pravi: Ni kruha.

  Komentar od a | 31 oktobra, 2007 | Odgovori

 8. Tale tvoj prodajalec pa mora biti sovražnik vlade, sindikatov, določenih strank in voditeljev strank, pa še hkrati je lopov….Torej, v komu je problem, je jasno.

  Komentar od ateistek | 31 oktobra, 2007 | Odgovori

 9. Očitno si preneumen, da bi razumel poanto. Prodajalec je tvoja socialistična država. Franc si pa ti skupaj z ostalim tropom ovc.

  Komentar od a | 1 novembra, 2007 | Odgovori

 10. Če nisem bil jasen: kaj dobiš, Franc Ateteistek, za najvišje davke na svetu? Kaj več kot tam, kjer so polovico nižji?

  Komentar od a | 1 novembra, 2007 | Odgovori

 11. Se strinjam z napisanim, zaradi Pahorja ta vlada nima opozicije. Dokler imajo SD za predsednika Pahorja, mojega glasu niti slišijo ne, kaj šele dobijo.

  Komentar od PF | 2 novembra, 2007 | Odgovori

 12. PF, dobrodošla nazaj 🙂
  Sem bil prepričan, da bodo tvoja politična prepričanja zdaj, zaradi punčice zvodenela v kontekstu indiferentnosti.

  Komentar od ateistek | 2 novembra, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: