ateistek

Zakaj smo ateisti tako arogantni in verniki tako ponižni

V predavanju avtor skuša razgaliti nezmožnost racionalne utemeljitve religioznega pogleda na nastanek vesolja in na nesmiselne ter kontradiktorne premise iz “svetih spisov”, ki utemeljujejo izvor morale in etike. Avtor ponuja racionalno razlago izvora religije, razloži nezdružljivost verskih prepričanj z znanostjo in s tem v zvezi opozori na temeljne razlike med znanostjo in religijo. Poskuša najti stične točke med religijami in diktatorskimi režimi, opozori na sovražnost religij do znanstvenega napredka in predstavi tezo o odvečnosti religije v sodobnem svetu.

Predavanje je bilo izvedeno v Kulturnem centru Pekarna dne 16. 12. 2011. Posvečeno je bilo takrat preminulemu mislecu Christopherju Hitchensu.

9 januarja, 2012 - Posted by | Religije, V razmislek

3 komentarji »

 1. Ena ura, ki mi je ni bilo žal zapraviti. 🙂 Ateistek mene zanima če veš kje in kdaj se ZAS zbira. Rad bi se jim prudružil, poslal sem jim že mail, toda za zdaj še nisem dobil odgovora.

  lp

  Komentar od David | 12 januarja, 2012 | Odgovori

 2. Kdaj se zbirajo, pa ne bi vedel. Mene so sami našli in mi pošiljajo razne članke. Če si jim poslal mail se ti bodo najbrž javili.

  Komentar od ateistek | 22 januarja, 2012 | Odgovori

 3. Zanimivo je, da nihče ne pozna njegovega brata – Peter Hitchens, ki se je spreobrnil iz ateista v anglikanca. Kako zanimiv je ta svet…

  Komentar od Josip | 27 januarja, 2012 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: