ateistek

Smrt poljskega klerikalca

Turk:  Predsednik Kaczynski je dal izjemen prispevek za zmago in utrjevanje demokracije na Poljskem.

No, ja, ne bi ravno pretiravali. Kaczynski in njegov brat dvojček sta dala izjemen prispevek k rekatolizaciji Poljske, kar pa ni ravno v korist demokraciji. V tem duhu se je pojavila prava srednjeveška histerija po lovu na čarovnice. Od bivših komunistov, ki so jih videli povsod, do žensk, ki so naredila splave in homoseksualcev (te so videli celo v Telebajskih). Skratka, tudi, če je človek umrl, je potrebno obdržati neko zdravo, kritično presojo.

Danes ni lahko biti na Poljskem homoseksualec in to javno povedati. Ampak, kaj to briga 90% prebivalstva od katerih jih je vsaj 60%, zaradi katoliške bariere, popolnoma, kar tako, sovražno razpoloženih do takih ljudi.

Pojavljajo se že teorje zarot. Ker je bil Kaczynski namenjen na slovesnost, kjer bi se spominjali stalinističnih čistk v Katinskem gozdu (tudi na Možina TV smo si lahko ogledali film o tem), naj bi  Rusi letalo v katerem je bilo veliko tudi ostalih visokih poljskih politikov,  namenoma sestrelili. No ja, možno je tudi to ali pa da zgolj sprejmemo dejstvo, da je Katyn pač nesrečen kraj za Poljake.

10 aprila, 2010 - Posted by | Vsega po malem

3 komentarji »

 1. Glede smrti Kaczynskega lahko recem samo–bolje pozno, kot nikoli. Z vsem svojim politicnim delovanjem kot predsednik drzave je Poljsko porinil globoko nazaj v srednji vek. Pa saj je bila ze pred tem z eno nogo tam. V plus mu gre steti kvecjemu sodelovanje v Solidarność, medtem ko je s svojim katoliskim konservatizmom in politicno stanco kvecjemu zganjal stalo. In to na najslabsi mozni nacin. Pretirano velike usluge si ni naredil niti na drzavniskem obisku v Srbiji, ko se je distanciral od sklepa poljske vlade o priznanju Kosova kot samostojne drzave. (Da o veckratnih prepovedih Parade Ponosa sploh ne govorim.)

  Definitivno bo zdaj zivljenje za marsikoga na Poljskem (malce) lazje. Good riddance.

  Komentar od Tomaz Z. | 10 aprila, 2010 | Odgovori

 2. Mogoče bo res lažje, vendar ne bo dolgo trajalo, saj takih fanatično rekatoliziranih Poljakov ne bo zlepa zmanjkalo in ga bo kaj kmalu zamenjal podoben, sploh, če je ta bil tako popularen, da bodo izvolili njegovega klona.

  Komentar od ateistek | 11 aprila, 2010 | Odgovori

 3. Tu imas prav, vendar pa ni nic absolutno–v zgodovini smo bili prica tudi bolj neverjetnim preobratom. 🙂

  Komentar od Tomaz Z. | 11 aprila, 2010 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: