ateistek

Kilavo vodenje države II

Neverjetno je, da imamo predsednika vlade, ki je raje v nerodno pozicijo postavil lastnega ministra kot, da bi odstavil Janševo dvakratno orožarsko dobro vilo. Si predstavljate, da bi se kaj takega zgodilo pod Janševo vlado in da bi ta popustil pritiskom levice in v rit sunil svojega malikovalca. Prej bo sonce zašlo na vzhodu.

Moram reči, da nadvse obžalujem, ker sem volil SD in s tem Pahorja. Read my lips: NIKOLI več. Smo ga volili zato, da bomo gledali Janševe zombije na oblasti? Nesposobni izdajalec, ki se ne zaveda, da z nasprotnikom ne moreš drugače kot tako, kot to počne on sam. Volivci SDS-a so v prejšnjem mandatu lahko dobili popolno zadoščenje pri obračunih z levico, medtem, ko nam “naš” Gandhi, niti približno ne pusti tega zadovoljstva. Smešno, da se gre svoje ghandijevske politike ravno z domnevnim prekupčevalskim ljubiteljem orožja in prav nič domnevnim ampak dejanskim strategom vojaške logike. Namesto, da bi se ga sistematično lotil, se tesno povezal s finskimi preiskovalci in pridobil dokaze, če obstajajo, ter ga v primeru pozitivnega izida spravil tja, kamor bi potem tudi sodil, torej keho. Bom še pomislil, da je tudi Pahor kaj pokasiral pri aferi Patrija, saj je ta njegova servilnost tistemu, ki ga najbolj ogroža, prav neverjetna za slovensko politiko. Kaj ta človek sploh premore kaj samoohranitvenega nagona? So mu podtaknili napačen PR?…Zgolj razmišljam.

Ko bo stranka SDS najverjetneje ponovno prišla na oblast, se bodo razni turbo-folk ksihti tipa Grims-Jeraj-Irgl-Zorn-Tanko-Jerovšek hvalili, kako ni bilo zamenjanih nobenih ljudi. Seveda, če jih ta cincavi kekec od Pahorja, ki si niti ne upa vladati, ni predhodno zamenjal.

T.i. števec zamenjav, ki se vrti na straneh SDS-a (ne vem če se še vedno, saj se mi dejansko ne da vtipkati te strani v brskalnik in brati tistega promocijskega sranja), je tako ali tako nevreden komentarja, ker je številka občutno prenizka. Kljub temu, da so v seštevek dodajali celo tiste ljudi, ki so jim potekli mandati. Samo v Sloveniji so zamenjave štete kot nekaj slabega in se na njih lahko nabira celo politične točke ali piše predvolilne programe. Ko se recimo v ZDA zamenjajo republikanci z demokrati in obratno, je popolnoma normalno, da se zgodi masovna zamenjava kadra. Si sploh ne predstavljam delati v isti stavbi, kaj šele pisarni, z recimo Grimsom ali Ruplom. Ah, saj tako ali tako ne bom imel te časti, ne? To so vendar hudi strokovnjaki, ki jih moja povprečna pamet ne bo nikoli dosegla.

2 aprila, 2010 - Posted by | Slovenija

8 komentarjev »

 1. Lepo da si ugotovil da ni problem v Janši. Jaz nisem volil niti enega niti drugega, lepo sem vse skupaj prečrtal.

  Res pa je, da če pogledam sedaj nazaj, bi bilo v bistvu bolje da bi volil Janšo. Ker Pahor uvaja semafor, rabi pa kompas. In počasi se bo zameril lastnim ministrom. Brez skrbi, da večina že sedaj čaka kot potuhnjen pes, kdaj bo primerna prilika, da ga naskočijo in zgrizejo.

  Janša lahko le čaka. Če bo šlo tako naprej, naslednjih volitev ne more izgubiti.

  Komentar od (jm) | 2 aprila, 2010 | Odgovori

 2. Pahorja nisem in ne bom volila, pa če ima, da zmaga sam vrag v državi. Itak sem mnenja, da Slovenci nismo državotvoren narod in bi bilo bolje, če sploh ne bi imeli lastne države. Mislim, mi smo eni navadni vrtičkarji: vrtičkarski narod, vrtičkarska vlada – vsak svojo gredico in smo srečni. Dokler na sesednji ne zraste višji paradižnik…

  Komentar od PF | 2 aprila, 2010 | Odgovori

 3. Če pa bi odstavil, potem pa bi ga kritizirali in napadali, da se gre politične igrice…

  Karkoli politiki naredijo nikoli ni prav. Se ti ne zdi, da je tako?

  Mislim, da malo pretiravaš. Pahor je (mislim, da je bilo danes v novicah) argumentiral zakaj se je tako odločil. Če ima dovolj dobro razlago, potem je prav za kar koli se odloči.

  Če pa ne bi imel razlogov in bi se odločil: potem pa bi bil slab politik.

  Komentar od Jonson | 2 aprila, 2010 | Odgovori

 4. Karkoli politiki naredijo nikoli ni prav. Se ti ne zdi, da je tako?

  Seveda. To je politika. Se vecja kurba kot mati narava.

  Komentar od Tomaz Z. | 2 aprila, 2010 | Odgovori

 5. Članek si ne zasluži prav dobre ocene, ker: 1. ne zna komunicirati z javnostjo spoštljivo o osebah, ki jih omenja (ksihte imajo lahko samo bolestni razpoloženci, ki živijo kot pisci kolumen opešano in izmučeno, ker to kar je tam ni tu in živijo v izmišljeni transcendenci); 2. ker spregleda novo, edino še racionalno politično matematiko; 3. ker pozabi omeniti spoštovanega gospoda Gorenaka, kar ni brez razloga; 4. ker ne ugotovi, da žepna stranka z nekaj glasovi ne more razširjati avtoritete genija na polje, ki ji po naravnem toku stvari ne pripada in zato ne more obvladovati tako politične scene, kot si sama zamišlja. Če je premier Pahor sopregledal pa mu je šteti samo v dobro.

  Članek so napisahli vetrci, medtem ko so zajčki skakljali iz ene opcije v drugo. V mentalnohigienskem razvoju bo treba legalizirati vsaj moralno sankcioniranje laži in odmeriti zmernost “spolne” dejavnosti iz prevelike politične vneme.

  V dobro vseh je, da še malo počakamo, da se visoke čelne duri komu ne bi poškodovale. Vsekakor pa zadnje čase imamo veliko razlogov za optimizem.

  Komentar od Tatjana Malec | 4 aprila, 2010 | Odgovori

 6. @Tatjana:

  Prava umetnost je nekaj skritizirati na spoštljiv način. Ker temu nisi vešča, ti preostane le še “dobri, stari” nespoštljivi način, kar avtomatično pomeni, da si tudi sama nespoštljiva. Nihče ni popoln, kaj ne?

  Sicer pa, ko se spomnim tvojih “spoštljivih” izjav na račun gayev, dobim polno sliko o tem kakšna oseba si v resnici. Ne trudi se preveč s “transcendentalnimi pisarčenjem”, ker si v mojih očeh razkrinkana 😉

  Komentar od ateistek | 5 aprila, 2010 | Odgovori

 7. Dobili ste, kar ste želeli, propagirali, volili. In prav je tako. Narod ima takšno oblast, kot si jo edino zasluži.

  Okoli 2015 pa se pripravite na grški scenarij. Ne glede na to, kdo bo na oblasti takrat.

  Neizobraženi socialisti še vedno lahko stopite do knjižnice in si tam sposodite kljigo F.A. Hayek: Pot v hlapčevstvo.

  Tam je tako lepo opisana butalska bolezen z vsemi simptomi in vzroki.

  Komentar od canol trail | 6 aprila, 2010 | Odgovori

 8. @canol trail – ne bo treba čakati do 2015. Tak scenarij se nam obeta že letos.

  Komentar od mi-ya-gi | 16 aprila, 2010 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: