ateistek

Sprevrženo opravičevanje vrha RKC

Prepričan sem, da so bile spolne zlorabe otrok znotraj institucij vedno prisotne, ne glede na čas oz. namigovanja na neke njegove “dekadentne” novosti spolne revolucije iz 60-ih let, kar je izgovor RKC. Razlika je le v tem, da je bilo nekoč, ko je imela cerkev izjemno družbeno moč, popolnoma nemogoče, da bi se o njenih zlorabah govorilo v širšem družbenem konteksu, saj je bilo preprosto preveč ovir oz. verskih indoktrinirancev. Zakaj pa recimo mislite, da se o spolnih škandalih duhovščine na Irskem govori skoraj 100 let prepozno? Danes je družba, celo v katoliško zaplankani Irski, bolj sposobna kritično pogledati v oči svoji moralni avtoriteti in je do neke meje stisniti za jajca.

Žal pa je še vedno utopično pričakovati, da bo tudi sama RKC začela ovajati svojo duhovščino oblastem, kljub krokodiljim solzam, ki jih te dni hinavsko toči papež in laže ljudem, kako mu je žal za pedofilske zlorabe, čeprav je leta 1962 izdal dokument z navodili, kako prikriti morebitnega duhovnika-pedofila pred javnostjo. Ta propagandna kampanja, ki jo zganjajo v zadnjih dneh se mi zdi enako sprevržena kot sama pedofilija, saj ljudem zavestno lažejo. Nihče ne pove, da za vse pedofilske škandale, ki jih vemo v javnosti, vemo zaradi žrtev, ki so spregovorile in ne zaradi RKC same.

RKC pač deluje po logiki institucije, ki ji je zaradi lastnega članstva pomembneje v javnosti ustvarjati sliko o svoji čistosti, kot se dejansko lotiti problema, kar bi jo lahko stalo odlivov tako zaželejenih vernikov. Ti pa pomenijo njeno moč, denar in vpliv. Na koncu šteje le bilanca, ne pa morala. Če bi slednja kaj štela, bi moralo biti krščanstvo že vsaj tisočletje pod rušo. Ima pa to srečo, da se je, za razliko od komunizma, pojavilo v neprimerno bolj nazadnjaških časih, tako , da je celo lahko preživelo vse krvave faze poroda in odraščanja. Zdaj, 2000 let kasneje, se je veliko prelite krvi, ki jo je povzročilo odraščajoče krščanstvo, ki je vse rušilo na svoji poti, preprosto posušilo in pozabilo, ostala pa je propaganda za katero je pomembno, da se prenaša iz roda v rod.

21 marca, 2010 - Posted by | Religije

4 komentarji »

 1. Sam’ na guob’c!

  Komentar od kinky tone | 21 marca, 2010 | Odgovori

 2. Biblija je vse polna prepovedi vsakršnih spolnih praks, malo manj da ti ne prepoveduje poseksati tvoje lastne žene, a nikjer ni niti besede o pedofiliji… Nič čudnega potem, da se župnikom to ne zdi tako hudo, če jim to prepoveduje samo država, ne pa Bog…

  Komentar od Jan Kralj | 21 marca, 2010 | Odgovori

 3. @Jan Kralj:

  Ravno to je danes rekel papež: Presodil bo Bog.

  To je sramotna izjava! Zakaj pa imamo policijo in sodišča? Na zemlji sodijo sodišča in ne bog. Ko pomislim, da me ta stara pokveka ne more več presenetiti s svojim izpričujočim cinizmom, mu tu vseeno vedno uspe znova.

  Ob tem se je zaradi neprijavljanja pedofilske duhovščine zgovarjal na kanonsko pravo. Kako je to vendar mogoče? Če katoliška cerkev oblastem ne prijavi pedofilskega zločina a ve zanj, bi morala za to odgovarjati pred zakoni. Kaj to pomeni, da so države svojo pravno avtoriteto prilagodile notranjim pravilom neke sekte? To je vendar škandalozno in pomeni, da država sploh ni sposobna uveljavljati prava v vseh kotičkih svojega prostora. Kar v končni fazi pomeni, da so vse take države pravzaprav pravno nesamostojne. Mi se pa tako zgražamo, ko vidimo islamske države, kjer je vodilna sekta enako kot država, pri nas pa je v resnici enako. Ta moment bi morale države Zahoda preklicati vse pravne akte s katoliško cerkvijo, kjer veljajo določila kanonskega prava, sicer naj tudi same prevzamejo odgovornost za pedofilske škandale, če se ti res niso preganjali zaradi kanona, kot pravi papež.

  Nihče nima pravice do svojega privatnega prava, saj je to lahko le eno in edino: državno!

  Komentar od ateistek | 22 marca, 2010 | Odgovori

 4. Gnusne so tudi izjave, da so RKC duhovniki po večini homoseksualci, ki radi seksajo z mlajšimi moškimi. (S tem so pravzaprav mislili 12letnike.) En izgovor pa je bil, da je pedofilija šele pod enajstim letom, nad enajstim pa neka druga …filija. Ne razumem in nikoli ne bom razumel teh debilov, da si upajo po vseh teh sprevrženih dejanjih še take izjave lansirat.
  Zame je RKC sekta navadna zločinska organizacija,(podobno kot mafija), zato bi jo bilo treba po zakonu ukiniti.

  Komentar od Gorazd | 22 marca, 2010 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: