ateistek

Boga ni. Je pa zato Janez Janša

Tako nekako občutim to propagandno skrpucalo, ki si ga je, po stari navadi, privoščil žal edini sinonim slovenske opozicije v tem hipu.

Najprej ščepec Dostojevskega, da se sliši uko. Nato pa na stara pota. Krvi željni komunisti, ki so enaki kot nacisti, Huda jama, komunistične tajne službe, njihov terorizem, komunist Ertl in vsi “drugi” komunisti, ki so ga odlikovali ali zagovarjali odlikovanje, in potem brezposelnost, netransparentni sindikalisti in na koncu perverzna garažna afera s pajkovo mrežo dekadentne elite, ki so ji takšni razvrati skoraj običajni. Ta zvarek je potem tisti željeni frustracijski moment, ki lačnemu Janševemu konzumentu napolni želodec, da nato vstane in mu začne ploskati.

Pravzaprav nič novega. Strašenja s komunisti in neprestano žvečenje makartističnega diskurza, smo že vajeni. Očitkov o korupciji in elitizmu ravno tako, saj je točno tak očitek omogočil uspeh desnici pri porazu Ropove vlade.

Nov element so le garaža in psi. Ker je šlo pri tem za perverzno spolno dejanje, je zdaj potrebno še malo pocukati moralnega boga za rokav (ta žal vedno razpolaga s tako logiko morale, kot odgovarja tistemu, ki se nanj obrne). Ampak zaradi leve vlade, ki je pravzaprav le asociacija na prebarvanega komunista (kot da Janša ne bi bil), ki ne verjame v božjo moralo, se ugotovitev, da boga tukaj ni, ponudi kot na pladnju. To pomeni, da je toliko spolnega razvrata na levici ravno zato, ker ga je izgnala. To, če zagrizem naprej, pomeni, da na levici niso zgolj že tako ali tako podporniki komunističnih klavcev ampak tudi spolni razvratneži, ki so v svojem orgiastičnem kultu razpredli široko pajkovo mrežo klientelizma.

Janševa otročja logika, ki se kljub vsej dramatičnosti zaveda, da ne bi bilo pametno rušiti Pahorjeve vlade, dokler se grafi ta uvožene kriza ne obrnejo navzgor.

Boga ni, pravi šef opozicije, zato razvrat. Verjetno bi se šef strinjal, da je to enako, kot če bi sam za dogajanje na Irskem v času pedofilskih škandalov (če seveda izhajamo iz znanstveno-fantastične predpostavke, da se zdaj ne dogajajo več) zapisal: Bog je. Vse je dovoljeno.

Vendar ali je temu novopečenemu verniku zadnjih 20 let sploh znano, kaj je to ateizem? Povprečenemu obiskovalcu maš niti ne more biti. Vse to je le komunizem. Mogoče pa šef SDS ne ve, da je šel svet naprej in da se več ne piše leto 1945 ali 1991 ter da obstaja že kar nekaj generacij, ki s komunizmom nimamo nič. Več zveze z njim ima on.

No, zgolj zanj: biti ateist ne pomeni zanikati duhovnosti ampak predvsem zavestno ne pripadati nobeni od organiziranih religij, ki so po svoje olastninile boga. Ekstravertiranost religij je največja grožnja duhovni suverenosti. Verniki ograniziranih religij so pravzaprav duhovni invalidi, ki so razvijanje lastne duhovnosti zamenjali za vnaprej znane in pripravljene vsebine za katere mislijo, da so končni odgovor. Verniki so obenem tudi duhovni lenuhi, ki mislijo, da je zgolj ležerno obiskovanje prostorov neke privatizirane religije ali opravljanje kakšnega v naprej znanega in za ta namen izmišljenega obreda, dovolj. No ja, pa še občasno pisanje takšnih pamfletov šefa SDS in opozicije. Pa imamo pravega Dalaj Lamo.

Nadvse ubogo na duhu je Janševo sprenevedanje, da Slovenija potrebuje pravo levico, ne pa to levo dekadenco, kar ima zdaj. Mislim, da potrebuje tudi desnico, ki pa ima žal to smolo, da se navzven sploh ne da identificirati brez Janeza Janše. Bo njegova očitna talka vse dokler bo ta oseba cirkulirala po slovenskem političnem prostoru.

Bi nas ugotovitev, da Slovenijo obvladujejo elite, res morala spravljati v frustracijo? Elite vendar obvladujejo cel svet, kaj ne bi neko majhno Slovenijo. V ZDA zadnjih 150 let sploh ne volijo več kandidatov za predsednike, ki ne bi bili predhodno izbrani in preverjeni. Elite si ne želijo postati navadni smrtniki zato bodo vse naredile, da tako tudi ostane. Tisti trenutek, ko so elite začele s financiranjem svojih kandidatov, je prava demokracija izdihnila. Kdo pa je toliko nor, da bi nekoga financiral, če ne pričakuje povračila? Zato vsak kandidat, ki si predhodno ne zagotovi njihovega denarja (drugi ga pa tako ali tako za te namene nimajo), nima nobenih možnosti za uspeh. Tako je to v t.i. zibelki demokracije.

No, če se vseeno vrnem domov, kjer ne more biti bistveno drugače, saj smo tudi mi del tega šmorna. Če bi v Sloveniji razkrili vse pajkove mreže, bi v njo ujeli 90% levice in polovico desnice. Janša in Kučan bi bila toliko prekrita z njo, kot bi bila v kokonu. Desnici bi pripisal manjši odstotek zgolj zato, ker so bili manj časa na ablasti. Ne vem, zakaj bi bil nekdo na levici manj ali bolj mahnjen na pridobivanje premoženjskih koristi kot na desnici. Mislite, da Tanku ali hudo moralni Jerajevi denar diši manj kot recimo Kresalovi ali Senici? Zrel človek se še kako dobro zaveda, kako pomemben je denar. In marsikdo je pripravljen prestopiti tanko linijo med legalnim in nelegalnim, da bi si ga zagotovil še več.

Šou, ki nam ga vsakodnevno prirejajo politiki, je zgolj površinski in ne gre nikoli tako globoko, da bi kdo dejansko končal v zaporu. Politiki vedo o svinjarijah med seboj veliko več, kot bo to javnost kadarkoli zvedela. Razlog je preprost. Nikoli ne veš, kdaj lahko tudi sam nastradaš, če preveč stegneš jezik. Ljubezen med politiki je lahko zelo kratkotrajna, ker je interesna, zato je tih dogovor med njimi logičen odgovor. V javnost še največkrat pride le tista vrsta afer, kjer je ena stran čista. Nihče pa mi ne more reči, da ne obstajajo tudi takšne sorte nečednosti, kjer ne bi našli obeh strani. Tudi v zadnji aferi bi jih, saj smo pred kratkim lahko prebrali, da se je tudi Janšev človek zavzemal za vračilo psov Baričeviču. In ravno take stvari bi mene najbolj zanimale. Afere, ki politiko ne prikažejo več v poenostavljeni črno-beli logiki, ki najbolj izdatno prinaša volilne točke.
Žal naš opozicijski bog ne zna pisati besedil (ali pa mu ga pišejo drugi in kdaj kaj prekopirajo), ki bi nagovarjal drugače kot črno-belo.

21 februarja, 2010 - Posted by | Slovenija

8 komentarjev »

 1. Imam občutek, da si si najprej zamislil kaj želiš napisati o Janši in potem flancal na okoli.

  Dej malce podpri svoje izjave z konkretnimi dejanji ali vsaj Janšinimi izjavami? Po mojem mnenju Janša “desnico” (kolikor v Sloveniji sploh premoremo levico in desnico v žlahtnem pomenu) jaha zgolj zato, ker tam vidi politični prostor za zasest.

  In je ateističen precej bolj kot Pahor, hkrati pa tudi precej bolj pragmatičen.

  Ironično pri vsem skupaj pa je, da Slovenija potrebuje Janšo. Kot sahara vode. Trenutno je namreč edini, ki vsaj približno lahko ponudi neko alternativo. Sicer v svojem zadnjem mandatu ni pokazal veiko. V bistvu je bil (vsaj za mene) eno veliko razočaranje. Sicer ne tako veliko kot Pahor, pa vseeno. Tako da Slovenija potrebuje Janšo predvsem za to, ker je kljub vsemu bolje, da se prasci pri koritu menjajo, kot da bi se nažirali vedno isti.

  Komentar od (jm) | 21 februarja, 2010 | Odgovori

 2. Kako dobiš žlahtno desnico? Možgane daš na off.

  Komentar od Niko | 21 februarja, 2010 | Odgovori

 3. Glu, glu, glu… KGB orkester na ladji norcev pa igra veselico.
  http://www.finance.si/272756/Grozi-55-milijarde-evrov-primanjkljaja

  Komentar od abf | 1 marca, 2010 | Odgovori

 4. [b]Grozi 5,5 milijarde evrov primanjkljaja[/b]

  V državno blagajno se je januarja nateklo sedem odstotkov manj kot januarja lani

  Velika januarska proračunska luknja grozi, da bomo imeli letos med 4,5 in 5,5 milijarde evrov proračunskega primanjkljaja. Nas čaka že ta mesec rebalans?

  Ob predpostavki, da bi imel državni proračun tudi v prihodnjih mesecih tak primanjkljaj, kot ga je imel januarja, bomo imeli konec leta 2,6 milijarde evrov veliko proračunsko luknjo, a je ta ocena verjetno optimistična. V resnici lahko, če se država ne bo hitro z lastnim varčevanjem odzvala na upad prihodkov, pričakujemo primanjkljaj okoli 4,5 milijarde evrov, v najslabšem primeru pa še milijardo več. To pa pomeni letošnji proračunski primanjkljaj med 12 in 15 odstotki slovenskega BDP in povečanje zadolženosti države na okoli 50 odstotkov slovenskega BDP. Če k temu prištejemo še dolg, ki ga nosi Dars in ga v skladu s pogodbo plačuje država, bomo konec leta zadolženi že več, kot je evropsko povprečje.

  [b]Januarja grozeča luknja[/b]

  Slovenija je imela že januarja kar 218 milijonov evrov proračunskega primanjkljaja. Tako velik primanjkljaj je za januar nenavaden, saj se v davčno blagajno praviloma steče več davčnih prilivov zaradi trimesečnih obrokov plačil dajatev. Zaradi trimesečnih obrokov plačila so ponavadi januar, april, julij in oktober meseci, ko ima državna blagajna presežek. Tudi lani je imela državna blagajna januarja 6,6 milijona evrov presežka, čeprav je potem v celem letu ustvarila 1,7 milijarde evrov primanjkljaja. V podatke je zajet le ožji državni sektor, ker za širši sektor države podatki za december in januar še niso znani.
  [b]Državna poraba ne vidi krize[/b]

  Razlog za tako velik januarski primanjkljaj je tako v manjših davčnih prihodkih kot tudi v večji porabi. Januarja so bili skupni proračunski prihodki sedem odstotkov manjši kot januarja lani in kar 28 odstotkov manjši kot decembra. Dosegli so 540 milijonov evrov. Po drugi strani pa so se proračunski odhodki na medletni ravni povečali kar za 32 odstotkov. Večji kot v istem lanskem mesecu so bili prav vsi odhodki. Tekoči odhodki (plače zaposlenih v državni upravi in nabava blaga in materiala) so se povečali za štiri odstotke, tekoči transferji (subvencije, transferji javnim zavodom, nakazila na Zpiz , nakazila občinam) pa so bili 42 odstotkov večji kot januarja lani.

  Ob tem je treba opozoriti, da so bili tekoči odhodki prav tako pa tudi tekoči transferji, ki pomenijo skupaj 88 odstotkov vseh proračunskih prihodkov, podobni kot v zadnjih treh mesecih minulega leta. To pa tudi pomeni, da je precej verjetno, da bodo vsaj tako veliki tudi v prihodnjih mesecih. Ker bo vsaj februarja in marca primanjkljaj skoraj gotovo še precej večji kot januarja, to tudi že lahko pomeni, da bo v državnem proračunu letos precej večja luknja, kot jo predvideva država.

  [b]Proračun predvidel okrevanje[/b]

  Državni proračun namreč letos predvideva rast davčnih prihodkov za sedem odstotkov, v resnici pa so bili že januarja 14 odstotkov manjši kot januarja lani. Z davčnimi prihodki pa država zbere več kot 80 odstotkov vseh davčnih prihodkov, tako da je njihovo zmanjšanje pravzaprav nemogoče nadomestiti. Poleg tega je treba opozoriti, da se bodo z aprilom znižale akontacije davkov na dohodek. Večina podjetij bo marca oddala letno poročilo in z nižjimi prikazanimi lanskimi dobički bodo zavezanci plačevali tudi manjšo akontacijo. Večjih davčnih prihodkov kot lani tako skoraj gotovo ne bomo dosegli. Vlada sicer predvideva, da bo z aprilom povišala trošarine na tobak, ki pa imajo relativno majhen delež v proračunskih prihodkih in ne bodo opazno vplivale na zmanjšanje primanjkljaja. O gibanju ameriškega BDP pišemo na strani osem.

  [b]Želje in dejstva[/b]

  7-odstotna rast davčnih prihodkov je letos načrtovana v proračunu

  6,6 milijona evrov je bil lani januarja proračunski presežek

  1,9 milijarde evrov je načrtovan proračunski primanjkljaj

  5,4 odstotka je za letos predviden proračunski primanjkljaj

  13,3 odstotka manjši so bili januarja davčni prihodki glede na isti mesec lani

  220 milijona evrov je bil januarski primanjkljaj

  1,7 milijarde evrov je bil lanski proračunski primanjkljaj

  12-16 odstotkov lahko doseže letos primanjkljaj ob nadaljevanju januarskih gibanj (4,5 do 5,5 milijarde EUR)

  Ajde, cenzuriraj, pizdek fanatični.

  Komentar od abf | 1 marca, 2010 | Odgovori

 5. Hmm, ateistek, ti si pa hudo goreč vernik.

  Komentar od Tadej | 1 marca, 2010 | Odgovori

 6. “abf”

  Pa kaj ima veze to zadolževanje s tem da če ni bog aje lahko samo Janša. A misliš da če bi bila desna oblast da bi bilo kaj manj pufa? Ker tako natančno poznaš zadolžitev me pa zanima če tud veš kje bi desni prišparali – sigurno ne bi šli kakšne nepotrebne državne inštitucije ukunit, se pa samo zmišljujejo v katerih stavbah bi se naselili, da ne govorim da v teh kriznih časih razmišljajo o novem “FBI”… pa še o čem.
  To da se pa pomaga tem nesrečnikom ki so izgubili službo se pač razume saj menda ne pričakuješ da stradajo in kradejo na okoli, ter pričakujjo kakšno miloščino od npr. karitasa. Odgovori mi, kje misliš da bi desni prišparali!

  Komentar od janezek | 1 marca, 2010 | Odgovori

 7. @Tadej:

  Sem. Hudo goreči nevernik Janeza Janše. Te moti?

  @janezek:

  Kmalu bodo janševi volivci pozabili, da gre za uvoženo krizo, ki je bila sproducirana v ZDA. Kmalu bo zgolj leva oblast tista, ki jo je zakuhala. Vse ostalo se bo pozabilo.

  Komentar od ateistek | 1 marca, 2010 | Odgovori

 8. Težava je v tem, da sploh ni desnice ali levice, je samo kleptomanska elita, ki je zapolnila cel politični prostor, zraven pa ne spusti nobenega novega obraza, razen če ni predhodno naučen istega odnosa do sodržavljanov.

  Govoriti o Janši in Kučanu kot alternativah je zato zgrešeno, saj sta oba, kot se je nekdo slikovito izrazil na drugem forumu, le dve plati istega kovanca.

  Komentar od mi-ya-gi | 21 marca, 2010 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: