ateistek

Pijana politika SDS

Ustavna obtožba predsednika nima niti najmanjše možnosti, da bi sploh prišla do Ustavnega sodišča. Face it!

Vendar, zakaj človek nekaj dela, čeprav že v naprej ve, da ne bo uspešno? V logiki politike, ne glede na njeno barvo, ima lahko nesmisel precejšnjo ceno, sploh, če ima njen nosilec dovolj neumne volivce, da ga bodo zanj celo nagradili. Če bi običajni človek tako nesmiselno upravljal s svojim življenje, bi kaj kmalu končal med samomorilci, klošarji, alkoholiki…Skratka, poraženci.

Politična tržna niša imenovana makartizem pri volivcih SDS vedno vžge. Brez neprestanega lovljenja komunističnih čarovnic iz neke zgodovine za katero verjetno večjemu delu državljanov te države dol visi a kljub temu poganja volivni stroj SDS, bi od Janeza Janše ostal le še Janez ?.

Zakaj bi se naši “strokovnjaki” kregali okoli tega, kateri ukrep je boljši za reševanje brezposelnih, če je pred nami nekaj dekagramov neke kovine, ki jo je prejel nek, še bolj bizarno nepomemben starec? Aja UDBA, kršenje človekovih pravic, likvidacije…..Sicer hudo pomembni pojmi a politika se z njimi igra, kot da so res le še stvar preteklosti. Od kdaj? Sem kaj zamudil? Kdo si drzne prodajati utvare, da je svet danes lepši kot je bil 20 ali 30 let nazaj? Smo sploh kdaj lahko zadovoljni?

Svet seveda ni prav v ničemer boljši, le politično smo pijani do te mere, da se raje kot v realnost, zatekamo k političnim tetris igricam, ki nam jih vsakodnevno kreirajo v centralnem komiteju SDS-a.

Ja, vem, tudi sam se se ujel v njihovo sestavljanko, ki kaže, da predvolilni čas za nekatere traja natanko 4 leta. Bravo fantje in punce iz SDS-a. Vendar pa bi vam vseeno svetoval vsaj malo počitka.V tem mrazu pojdite kam na toplo. Janez časti! Aja, ne more, je “tistih” 12.000 evrov porabil za plačilo takse pri vložitvi obtožnice zoper finskega novinarja. Ah, here we go again.

Dodatek: Janša je obtožnico zoper finskega novinarja vložil v Novem Mestu. Zakaj za vraga ravno tam? Zato, ker je sodnica, ki bo sodila o tem primeru, žena Albina Gutmana, Janševega pajdaša, ko je še bil minister za abrambo. Seveda se je Janša pripravil tudi na take očitke in uradno razlaga, da si je izbral to sodišče zaradi najmanjših sodnih zaostankov.

29 januarja, 2010 - Posted by | Slovenija

23 komentarjev »

 1. zakaj pa tako apriorno “ne bo uspešna”? kaj pa če bo kdo ugotovil, da bi bilo vseeno dobro klicat predsednika na odgovornost zaradi podelitve odlikovanja šefu tajne politične policije, izdajalcu in teroristu?

  že tako je nekaj narobe. srebrni častni znak se podeljuje “Za izjemno delo in zasluge pri varnosti, obrambi in zaščiti Republike Slovenije ter za mednarodne sodelovanje na teh področjih.”

  akcija sever je bila leta 1988.

  torej ali ertl ne more dobiti znaka sploh – ali pa sprejmemo, da se je tudi pred 1991 lahko delalo za varnost, obrambo in zaščito (bodoče) republike slovenije.

  v tem primeru pa je ertl – ki je aktivno deloval proti osamosvojitvi – kriv izdaje, ne pa zaslug.

  če se ne bo spucal temeljev države, bomo kar naprej usrani s tem …

  Komentar od hrum | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 2. @hrum:

  Odgovor je preprost: zato, ker obtožba v parlamentu ne bo dobila dovolj glasov, ker imata SDS in Ljudska stranka skupaj le 33 glasov. Ostali so pa že rekli, da je ne bodo podprli.

  Zgodba zaključena!

  Komentar od ateistek | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 3. Z nečim je treba speljati ljudstvo, da se ne bo spraševalo, zakaj se je med vladavino JJ povečal dolg Slovenije za več kot 30 milijard €.

  Komentar od peter | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 4. Ustavna obtožba v formalnem smislu res ne bo uspela.
  Uspeli pa bodo vlagatelji.
  To kar se je zgodilo z odlikovanjem Ertla, je nemoralno, za današnji demokratični svet pa vse obsodbe vredno.
  Vladajoča klika bo, tako kot dostikrat v preteklosti uveljavila načelo: Psi lajajo, karavana gre dalje!
  Tudi Saharov , Slolženicin, in mnogo drugih upornikov v Sovjetski zvezi, na Poljskem, Češkem, Madžarskem in ne nazadnje tudi v Sloveniji, sprva niso imeli nobene možnosti za uspeh.
  Podobno kot sedaj naša vladajoča koalicija, je tudi takratna oblast disidente zasmehovala, zaničevala, kjer pa je imela možnost, tudi zapirala in celo ubijala.
  Vemo, kam je takšno ravnanje pripeljalo družbo naštetih držav in kaj se je moralo zgoditi.
  Slovenija je žal zamudila s svojo demokratizacijo vsaj 20 let.
  Sedaj pa razmere ponovno zorijo, saj vladajoča koalicija ni sposobna države usmeriti v napredek, v nov zagon. Glede na porazne rezultate se bo morala kmalu posloviti.
  Takrat bo ustavna obtožba zablestela, saj se bo izkazalo, da je bila na mestu, da je obsodila nemoralnost prejšnjega režima in pokazala na nemoralnost sedanjega predsednika, ki zagovarja totalitarni režim, razdvaja Slovence in podpira preživele idole, ki bi se morali zdavnaj umakniti na smetišče zgodovine, državljanom pa omogočiti, da zadihajo v demokratični državi.
  Popolnoma resno mislim s tem, saj zaenkrat ima bivša partija še vedno večino vzvodov oblasti v svojih rokah.
  Kar poglejmo si Ljubljansko banko in kriminal, ki se dogaja okoli nje.

  Komentar od APM | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 5. Prestavimo se par desetletij nazaj.

  Ali je bil boj slovenskih partizanov smiselen? Ali bi lahko sami premagali celoten wermaht?

  Ko je Hitler v nemčiji prišel na oblast (na volitvah). Ali je bilo sploh smiselno, da mu je kdo v nemškem parlamentu poskušal nasprotovati?

  Bistvo parlamenta ni (le) v tem kaj sprejmejo. Je tudi v debati in tudi tem česa NE podprejo.

  http://politicniblog.blogspot.com/2010/01/pahor-je-lahko-jansi-hvalezen-za-napad.html

  Komentar od (jm) | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 6. Pomlad prihaja in potrebno je pripraviti teren pomladno revolucijo:
  1. spreti je potrtebno državljanjke in državljane
  2. spreti je potrebno sindikalno članstvo s sindikalnimi vodstvi
  3. spreti je potrebno delavce javnega in realnega sektorja
  4. spreti je potrebno med sabo politične, finanlne in kapitalske elite
  5. potrebno je v slovenski družbi ustvariti vtis, da “krvavi komunisti” ponovno dvigajo glave in hudo ugrožajo pridobitve naše svete osamosvojitvene velike vojne
  6. za vsako ceno je potrebno spreti menedžerske in lastniške strukture z delavci
  7. v scenarij pomladne revolucije si je kot zaveznika nujno potrebno pridobiti kler slovenskega dela RKC
  8. Z legalnimi in pollegalnimi političnimi ter pravnimi manevri v Državnem zboru in njegovih delovnih telesih je potrebno med ljudmi ustvariti vstis, da je Državni zbor paraliziran in da ni več v stanju uspešno opravljati svoje ustavne in demokratične funkcije
  9. v medsebojne odnose koalicijskih vladnih strank je potrebno zasejati nezaupanje in spore ter tako destabilizirati tudi vlado ( pri te je Pahor, na srečo pomladnih novo revolucinarjev ), v veliko pomoč )
  10. doktrino pomladne revolucije je potrebno graditi na na novo prebujenem antikomunizmu. antipartizanstvu, antijugoslovanstvu, ogroženosti pridobitev osamosvojitve in junakov osamosvojitvenih procesov, antitajkunstvu, politični diferencijaciji razumnikov in intelektualcev, socialni diferenciaciji za katero je potrebno okriviti liberalno – komunistične politične elite in med kar največ ljudmi ustvariti vtis, da pa gre v pomladni revoluciji za zadnje osamosvojitveno dejanje s katerim se bo slovenski narod očistil vseh grehov prteklosti in na tron časti ter slave postavil prave junake.

  Če že teče vino, naj še teče kri!

  Komentar od Stavenskovrhski | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 7. Ateistek se spet ukvarja z nečem kar ni dorasel. Tista njegova buloza, da svet ni nič lepši kot je bil pred dvajsetimi leti. Prav zato ustavna tožba proti takim, ki izzivajo in poskušajo restavrirat preteklost. Nekaj tekega je tudi ta nič vreden kos pleha. Ni nič več vreden kot medalja za dobrega strelca v JNA za časa Jugoskavije. Katerga pa sploh briga ali je zadel tarčo ali “bojevo brdo”! Bolj bi res bilo, da bi se ukvarjal, recimo z ministrom, ki kar naprej trosi neresnice. Dobro, tega bodo rešil kljub temu, da se utaplja na obroke. Najbolj pa bi bilo, da se taka vlada naj raje ukvarja samo s seboj. Slovenija je napoti navzdol. Vlada Boruta Pahorja je v dobrem letu vodila povsem neustrezno pritikrizno politiko, vse pa kaže, da bo tako tudi nadaljevala. Pahor samo velik govori in zamudil je že veliko priložnosti, da ne bi bilo tako. pahorjeva vlada je vse zavozila. Pahorjeva vlada umetno ohranja zaposlenost. Število brezposelnih je že čisto blizu 100.000. Odhodki pod Pahorjem se bodo v letu 2009 povečal za več kot 4 odstotne točke. Pahorjeva vlada brezobzirno zapravlja davkoplačevalski denar. O tem iam veliko za povedat Marko Kranjec, guverner Banke Slovenije.
  Slovenski proračun za 2009 je ostal brez večine evropskih sredstev. To čutjo podjetja in skupine podjetij s pripravljenimi razvojnimi projekti. Pahorjeva vlada ne dela nič na projektih nacionalnega pomena, zato tudi ni teh sredstev in spodbud iz EU. Investicijske aktivnosti za avtocestni program se umirja. Nič ne dele ta vlada za posodobitev želežniške ifrastrukture. Zato Slovenija izgublja geostrateški položaj stičišča edvropskih koridorjev. s tem pa tudi zmanjšujejo dejavnost Luke Koper.
  Mamu jim…. Kdo sploh rab tako vlado. Vlada pojdi domov!
  Ertl ja pa itak stara udbovska baraba. O predsedniku, ki mu pa podeli fičfirič medaljo pa tudi ni vredno izgubljat besed. Kdo sploh rabi takega predsednika? Predsednik pojdi domov!
  No, razen četica skojevcev, ki okol trosjo nemnosti se stem ne bi strinjala. To pa je že istant klasika.
  In samo taki vidi pozitivno vlogo ZKS v procesu samoosvajanaj. Fuck!

  Komentar od Rexmundi | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 8. aha. ker je večina proti, je tako prav. če bi bila pa večina za, bi bilo pa tudi prav. počakajmo torej, kaj ima večina za povedat, pa se še sami odločimo.

  zanimivo “razmišljanje”.

  Komentar od hrum | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 9. Pozdrav!

  Če mislimo, da Tuerk ni kriv, potem se procesa ni bati.
  Če mislimo, da Tuerk je kriv, potem proces hočemo.

  Zakaj torej ne bi sodišču prepustili odločanje o pravnem vprašanju?

  Lep pozdrav,

  E. A. Zavašnik

  Komentar od Egidij A. Zavašnik | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 10. Eh, kako nekateri v imenu “prave resnice” pozabljajo dejstva. Če Ertl in takratni republiški vrh ne bi reagiral, kot je, bi se seveda zadeve obrnile povsem drugače. Miting resnice je bil pod krinko napad na republiško vodstvo. Med mitingaši je bila večja skupina (pozneje se je iz tega oblikovala Arkanova paravojaška enota) oboroženih provokatorjev, ki je do tedaj rušila in zrušila Vojvodinsko, Črnogorsko in Kosovsko vodstvo. Z oboroženo provokacijo bi dali povod takratni JLA, da “uredi” razmere v Sloveniji, saj republiško vodstvo “ni zmožno” zagotoviti varnosti državljanov Juge. In Ertl je to preprečil. Odločno.
  Paradoks…eden prvih, ki bi končal za rešetkami,če bi navedeni res deloval pro-jugoslovansko bi bil prav gotovo JJ. Skupaj z Kučanom, Tomšičem, Pučnikom …itd.

  Nekdo zgoraj je napisal, da je Ertl terorist. Pravno gledano, je bil edini terorist v tistem času ravno JJ. Mimo republiškega vodstva in tedanje skupščine in ob kršenju ustave,….itd. na skrivni lokaciji oborožuje neko paravojaško formacijo.
  To zadnje dejanje sem podpiral takrat in ga tudi danes, ker je to vseeno bil kamen v mozaiku na poti k naši samostojnosti. Ampak pravno pa ni bilo čisto…

  Komentar od Morten | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 11. Hm.

  zanimivo, da se je “jogurtna” revolucija “uspešno” širila le na kosovu, v vojvodini in v črni gori. že za sarajevo in zagreb je bila prekratka – pa da so kljub temu šli udarit na ljubljano?

  ertl je vedel za odvzem orožja TO, pa ni nikomur povedal.
  če je takrat slovenija v nekih obrisih že obstajala (doseženo soglasje pravi, da je – saj zato lahko dobijo odlikovanja za zasluge na področju varnosti Republike Slovenije tudi za dejanja pred 25. junijem 1991), gre za veleizdajo.

  Ertl je terorist zaradi načrtovanja in vodenja bombnega napada udbovcev v Velikovcu.

  Komentar od hrum | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 12. Zagreb in Sarajevo NISTA podprla gladovne stavke rudarjev na Kosovu. Zagreb in Sarajevo NISTA zapustila zadnjega kongresa ZKJ, Zagreb in Sarajevo nista bila deležna gospodarske blokade Miloševiča. Mihalj Kertes Hrvatov in Bosancev ni pošiljal v Philadelphijo, le Slovence.
  Hebat ga, za zvezne inštitucije (beri JNA) smo bili pač prioriteta na listi nadlog, ki jih je treba disciplinirati.
  Takih Ertlov, ki so bili pasivni ob odvzemu orožja, je bilo takrat mnogo. Tudi (zdaj) desnih.

  Glede zadnjega…je potem tisti obrambni minister, čigar pripadniki MORiS-a so ugrabili civilista in izvedli oborožen rop v Avstriji tudi terorist???
  Vse je bilo načrtovano in vodeno.

  Komentar od Morten | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 13. ne vem, če res.

  odhod s kongresa je bil kasneje (in hrvati so pol tud šli);

  ertl ni bil “pasiven”, ampak je aktivno deloval proti osamosvojitvi.

  tisti obrambni minister naj bi bil tudi terorist… zakaj pa ne? če je organiziral in vodil teroristično akcijo na ozemlju tuje države …

  ampak, zakaj govorit o Y, če je trenutno problem v X? in X je podelitev državnega odlikovanja človeku, ki je aktivno nasprotoval osamosvojitvi, organiziral teroristične akcije, je utemeljeno osumljen veleizdaje in je načrtoval najbolj normalno policijsko akcijo (=opravljal je svoje delo, za katero se dobiva plačo, ne pa odlikovanj) – ki pa je potem sploh ni bilo, ker so vse skenslali že železničarji in noben mitingaš sploh do ni slovenije prišel.

  Komentar od hrum | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 14. mislim, strinjam se z egidijem: zakaj ne bi tega razrešilo sodišče? če ni kriv, se nimate česa bati; če pa je, pa naj ga čimprej odstavijo, ane!

  Komentar od hrum | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 15. Glede kongresa…imaš prav. Vseeno….Hrvatje takrat niso (še) bili potrebni “discipliniranja”. Ampak si dojel, kam sem meril.

  Zadeva je lahko tudi taka…nakazal si jo sam. Ertl je opravljal svoje delo, za katerega je bil plačan. Kot vodja SDV-ja je aretiral človeka, ki je kradel zaupne dokumente.
  Zato je bil plačan. Moralno sporno, pravno ne.
  Aktivno je nasprotoval osamosvojitvi??? Njegova funkcija je bila, da varuje “Ustavni poredak SFRJ in…SRS..”. Je tako???
  Moralno sporno, pravno pa ne. In zakaj naj bi bil obtožen veleizdaje? Je bil sprožen kak postopek.
  Ravno zaradi aktivnosti,ki jih je vodil Ertl, so mitingaši dojeli, da gredo na spolzek teren. Misliš, da je akcija potekala samo v Slo??? Pa naši “operativci” v Beogradu???
  Mislim, da ajzenponarji niso imeli možnost odločanja, kako bodo organizirano ovirali transport…nekdo je določal tudi to. Verjetno spet Ertl.
  LP

  Grem na nočno sankanje.

  Komentar od Morten | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 16. lej, fora je lih v tem.

  častni znak za zasluge RS lahko dobijo tudi za stvari, ki so jih naredil pred 25. 6. 1991. taka praksa pomeni, da je tudi pred aktom osamosvojitve in formalnim nastankom države slovenije, obstajala nekakšna slovenija (neodvisna, samostojna).

  zato je (od leta 1988) delovanje v skladu z “ustavnim poretkom SFRJ” moralno sporno, branjenje “ustavnog poretka” SFRJ v sloveniji izdajalsko, aktivno nasprotovanje osamosvojitvi (recimo, vedenje o tem, da bodo razorožili TO, pa nikomur povedat in ne preprečit (pa je bil kot sekretar RSNZ za to pooblaščen!)) pa veleizdaja.

  seveda, zaradi nulla poena sine lege je nemogoče procesuirat ertla.

  sam dajat mu odlikovanja je pa – morda, jasno, obstaja sum – v nasprotju z duhom sedanje ustavne ureditve – zato naj ustavno obtožbo proti predsedniku presoja sodišče (in ne parlament ali ulica).

  Komentar od hrum | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 17. Zakaj “pijana politika”? Zakaj že apriori nekomu vzeti možnost, da uporabi pravna sredstva, ki so mu na voljo? Mar ne živimo vsaj v navidezni demokraciji? Kje piše, kdo lahko gre na sodišče in komu to pot prepovedujemo?
  O tem, kaj je pametno , kaj ne, o tem, kaj je pijano in kaj ni, naj pač presodijo tisti, ki nosijo sodniške halje in so zato plačani.
  Bilo bi- žal- sila kaotično, če bi pravico delili le razno razni ateistki enih in drugih barv.

  Komentar od milenči | 29 januarja, 2010 | Odgovori

 18. no, milenči – le če bi pravico delili ateisti različnih barv, bi ne bilo bedarij in kaosa.

  Komentar od hrum | 30 januarja, 2010 | Odgovori

 19. http://www.finance.si/270181/Mramor-Prevelika-zadol%BEenost-bo-hitro-prizadela-nas-same

  Butalam vlada najbolj odbita vlada v Evropi, a Ateistk se trudi pozornost odvrniti drugam. Mramor sodi ideološko v Boratovo in Križaničevo strujo.

  Komentar od bf | 30 januarja, 2010 | Odgovori

 20. Zabiti levičarji ste najboljša garancija, da se bo tudi Butalam zelo hitro zgodil grški scenarij. Navijam za vas, da bi čimprej uničili državo in zajebali vse, kar se da zajebati, ker drugega tako niste sposobni. :))

  Komentar od bf | 30 januarja, 2010 | Odgovori

 21. Tole je slikovna prispodoba za slovenske levičarje, ki se niso sposobni ozavestiti, da letijo s terminalno hitrostjo in glavo navzdol proti betonu trde, a trentno še zanikane realnosti. :)) Med letom pa, kot so zdresirani, bevskajo še čez RKC in opozicijo. :))

  http://www.liweiart.com/english/works_htm/photo_htm/035-01.htm

  Komentar od bf | 30 januarja, 2010 | Odgovori

 22. Ateistek…komentar k dodatku.
  Gutman ni(bil) Janšev človek. Ampak v času JJ vlade edini, ki je bil zanj sprejemljiv in je izpolnjeval pogoje.
  Če bo JJ še kdaj odločal (kot premier ali obrambni minister…), bo načelnik Bojan Pograjc.

  Komentar od Morten | 31 januarja, 2010 | Odgovori

 23. @Morten:

  Vsak izgovor prav pride. Nič kar Janša naredi, ne naredi slučajno ali zaradi razlogov, ki jih pove uradno. Pravzaprav je to pravilo zelo pogosto v politiki na splošno. Razlika med lažnivcem Golobičem in lažnivcem Janšo je, da ima prvi slabšo strategijo laganja.

  Komentar od ateistek | 1 februarja, 2010 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: