ateistek

Sektaški državni vrh?

“”Nekaj minut pred 16. uro so iz turobne sivine v bleščavo ljubljanske stolnice vstopili predsednik vlade Borut Pahor, ljubljanski župan Zoran Janković, predsednik vrhovnega sodišča Franc Testen, generalna državna tožilka Barbara Brezigar, prvi mož opozicije Janez Janša s soprogo, predsednik republike Danilo Türk in drugi visoki gostje. Takoj za visokimi gosti je v stolnico vstopila povorka duhovnikov ljubljanske nadškofije, na koncu katere so bili nekdanji ljubljanski nadškof in sedanji kardinal Franc Rode, novi ljubljanski nadškof Anton Stres ter apostolski nuncij Castelló.””

Dnevnik.si

Ustanavljam religijo, kjer bomo častili dobrohotnega Božička. Ko zberem člane (mislim, da je dovolj 100) in uradno ustanovim versko skupnost, bomo priredili inavguracijsko obredje “umestitve”. Pričakujem, da zaradi teženj po enakopravnosti, tudi mojo razglasitev za glavnega slovenskega predstavnika Božička, pride obiskati državni vrh. Sicer smo drugorazredni državljani, saj morajo državni predstavniki delati v imenu vseh njenih državljanov, tudi častilcev Božička. Če obiska državnega vrha ne bo, bodo prizadeta verska čustva vseh naših članov, enakopravnih državljanov te države. Obenem pa pozivam tudi RTVSlo, ki je baje servis prav vseh njenih državljanov, naj, tako kot danes, javno prenaša mojo inavguracijo. Ker bo na odru tudi Božičkov jelenček Rudolf, ki obožuje proso, naj ga Možina razdeli kamermanom, saj bodo le tako zagotovili, da bo jelenček bolj miren in lažje v kadru.

Če so se danes v stolnici, po prvih vrstah, kot poscani prvošolčki, gnetli predstavniki države in opazovali ta sektaški semenj nečimernosti in prestiža, v svojem imenu, bi bilo primerno, da si naslednjič na čelo nalepijo napis, da so tam zgolj zato, ker so svoje svetonazorstvo predali katolicizmu. Ko bodo pri moji inavguraciji, bodo že imeli pripravljene table, kjer bo jasno pisalo, da so prišli zato, da zgolj zadovoljijo 7. in 14 člen Ustave RS, tako, da se jim častilci nekega drugega mitološkega bitja, ki se v biblijskih “dokumentih” začne na črko J, ne bodo smejali, češ, verjamejo v Božička.

25 januarja, 2010 - Posted by | Religije

14 komentarjev »

 1. Predstavniki častilcev Dedka mraza se bomo tvoje inavguracije vsekakor udeležili. Glej, da boš cirkus organiziral v zimskem času, ker smo v nasprotnem nasrkali.

  Komentar od Stavenskovrhski | 25 januarja, 2010 | Odgovori

 2. Tako kot se je marxov teorem o komunistični državi sesul v prah, se sesuva tudi njegova teza o opiju za ljudstvo, ki da vera je.
  Človek je v principu versko bitje. Najstareše sledi človeške kulture so verske narave, če že ne najstrejše, pa so zanesljivo med prvimi.
  Res se je človek v preteklosti srečeval z neverjetnimi tegobami in težavami, ki jih ni znal rešiti, pa se je zato zatekal po pomoč k Bogu. Danes je bolj samostojen, bolj odporen proti težavam, pa se ne rabi več zatekati toliko po pomoč k Bogu, saj ima na razpolago celo vrsto inštitucij, ki mu lahko pomagajo.
  S tem pa ni rečeno, da je lahko samostojen, da se lahko požvižga na celi svet in da ni nikogar nad njim.
  Popolnoma za vse vlja, da pride zadnja ura in da se mora posloviti s tega sveta. Je že tako, da je večini med nami vsajeno, da radi živimo in da se zelo neradi posalvljamo od tega sveta. Ob koncu, ko se začne približevati zadnja ura, si prenekateri želi podaljšati bivanje na zemlji, pa mu to ne uspe. Kliče na pomoč vse, ki bi ga želeli uslišati in takrat se spomni tudi na Boga, na njegove služabnike na zemlji, pa naj bodo to škrlatni, zlati ali črni princi. Takrat je pripravljen moliti in se zaobljubiti in darovati in še marsikaj. In takrat ne rabi ob sebi cepcov, kakršni bodo člani sekte Božičkov. Takrat gre zares.
  Ni pa rečeno, da človeštva ne bo začela ponovno pestiti nesreča, ki ji ne bo kos in se bo nenadoma zavedalo, da je le utrinek na planetu Zemlja.
  Jezdeci Apokalipse so vedno nekje v bližini in lahko uberejo pot preko naših nebogljenih teles. Nikomur na Haitiju ni danes prijetno. Pa se je samo malo in na razmeroma malem kosu Zemlje streslo. Kaj če se zgodi kaj hujšega. Kam se boste zatekli nebogljeni Božički? K še bolj nebogljenim in neukim Dedkom Mrazom?

  Komentar od APM | 25 januarja, 2010 | Odgovori

 3. Ne zdi se mi prav, da so se Türk, Pahor & Co. udeležili te škropitve. Če primerjam npr. s športnimi prireditvami ali odprtjem znanstvenih/kulturnih ustanov – nikamor ne pride celotna četica z županom, predsednikom vrhovnega sodišča, generalno državno tožilko … vse do pomočnice tajnice na upravni enoti.
  Lepo, da si država prizadeva za čim boljše odnose med državo in verskimi skupnostmi, vključno z največjo. Ampak ta odnos mora temeljiti na nekem posvetnem temelju, poleg tega pa mora biti jasno, da religija ni superiorna nad drugimi področji, kot so kultura, znanost, šport … Mislim, da je Gulič ravnal prav, ko se je odločil oditi samo na pogostitev po tem Stresovem krstu, drugi (morda z izjemo župana in premierja) pa bi se v zavedanju duha posvetne republike morali odreči tudi vabilu na pogostitev.

  Komentar od Domen | 25 januarja, 2010 | Odgovori

 4. Se strinjam z Domnom.

  Komentar od tajča | 25 januarja, 2010 | Odgovori

 5. Brezmejna levičarska zabitost gre krasno skupaj s cenzuro. 🙂

  Komentar od bf | 26 januarja, 2010 | Odgovori

 6. @bf:

  Če si dal preveč linkov, kar seveda ponavadi vedno počneš (princip, naj drugi mislijo namesto mene in me podkrepijo), te je WordPress avtomatično zabrisal pod spam. Sicer pa, naj uganem: davki,davki, davki, davki…..

  Komentar od ateistek | 26 januarja, 2010 | Odgovori

 7. Rdečestrajčniki se zbudite samo, ko je govora o RKC, ko pa je govora o 6,1 milijardah novih državnih dolgov v enem samem letu, pa se vklopi partijska (samo)cenzura in bučo brž v pesek. 🙂

  Komentar od bf | 26 januarja, 2010 | Odgovori

 8. Da ne bo kakšnega nesporazuma. Meni gre ob vsakdanjem teatru Borata & Co. vedno bolj na smeh. Denar imam na varnem. Rdečesrajčniki ste končno dobili oblast, kot si jo zaslužite. Kriza je do konca razgalila popolno nesposobnost in pokvarjenost vaših ideoloških favoritov.

  Borat je ob danešnjem žaganju Erjavca izjavil: okoljski minister naj bo strokovnjak. :)) Če je lahko predsednik vlade nesposoben narcisoidni maneken, finančni minister ekonomsko nepismeni marsovec, je lahko tudi okoljski minister Mr. Bean.

  Včeraj pa je Borat izjavil: “Lahko rečem, da je naša izhodna strategija – med državami, ki jo pripravljajo – najboljša.”

  To je mnogo boljše od Monty Pythonov. 🙂 2012 bomo seveda zahtevali encore. 🙂

  Ker vsega tega ne komentiraš, sklepam, da umiraš od smeha in ti ne ostane več nič energije za komentiranje. :)))

  Komentar od bf | 26 januarja, 2010 | Odgovori

 9. @bf:

  Bankrot Slovenije me ne skrbi, saj je članica evrskega območja. Bodo iz centralne banke iz Frankfurta pripeljali par kamiončkov sveže naštancanih evrčkov ali pa jih nakažejo, in vrtiljak se lahko nadaljuje. Če je država blizu bankrota, je pravzaprav bolje, da ga javno razglasi. Status “ne tič, ne miš”, je najslabši.

  Če pa ne bi imeli evra in bi država bankrotirala, pa bi lahko imeli probleme. Tolar bi izgubil vrednost, razpasla bi se inflacija. Ker ne bi nihče hotel naše valute, tuje pa ne bi imeli, bi se pojavili tudi problemi s preskrbljenostjo z izdelki…Skratka, scenarij podoben tistemu v Jugi nekaj let pred razpadom.

  Poglej si seznam evropskih držav na Wikipediji, ki so kdaj bankrotirale. Pravzaprav vse pomembnejše 🙂

  Za morebitni bankrot Slovenije so krive tuje banke, ki prihajajo iz tebi ljubih ZDA in so to krizo sprožile -in-the-first-place.

  Borat je nek nepomembni politik, ki zgolj plava v dreku drugih, nevreden in tako dolgočasen, da bi o njem sploh pisal na blogu.

  Sicer pa se blog imenuje ATEISTEK, kar pomeni, da so cerkvene teme prioriteta. To sem ti že povedal večkrat, pa ne pali v tej tvoji glavi.

  Komentar od ateistek | 27 januarja, 2010 | Odgovori

 10. Dragi ateistek!

  Kot ateist verjameš, da je vse, kar je,samo gibanje atomov. Od kod ti vera, da se atomi v tvoji glavi gibljejo bolj “pravilno” kot atomi v katerikoli drugi glavi?

  Komentar od Cita | 28 januarja, 2010 | Odgovori

  • @Cita

   V vsakem primeru je gibanje atomov veliko boljša razlaga “vsega, kar je” od recimo Biblije in Korana. Ali od Sneguljčice in Rdeče kapice.

   Komentar od Marko | 28 januarja, 2010 | Odgovori

 11. @Cita:

  Draga Cita, tvoja trditev, da verjamem, “da je vse, kar je,samo gibanje atomov”, je zgolj polaganje misli v mojo glavo. Vzameš si pravico in mi določiš v kaj verjamem in potem na to trditev natveziš zaključek.

  Svoj ateizem utemeljujem kot odsotnost vseh religij, za katere ne želim, da mi brez povabil vstopajo v moj intimni prostor. Zdaj pa ti tukaj najdi kakšne atome in njihovo valovanje 🙂

  Komentar od ateistek | 28 januarja, 2010 | Odgovori

 12. Pozdravljen! Po vpisu “bogokletnega” gesla (beri “prepoved delovanja rkc v sloveniji”) sem med drugim med enimi izmed prvih zadetkov v iskalniku naletel tudi na tvoj blog, ob katerem sem se, po pravici receno, kar precej nasmejal ob tvojih blogih, pri katerih se lotevas rkc na ze kar ironicen nacin. Moram pa reci, da se s tabo v veliki vecini strinjam.
  Glede na to, da ima vsak kovanec dve strani, ali ce zelis, vsaka bitka dve vojskujoci se strani, sem poleg tvojega bloga v drugem zavihku odprl se stran tvojega “sovraznika”, torej RKC (www.rkc.si).

  Na tej strani se mi jasno najprej odprejo novice o taksnih in drugacnih pastoralnih srecanjih, o “dobrodelju”, masah ipd. Preskocim vse te “cire-care”, zanimajo me dejstva, stevilke. Torej RKC kot tuja drzava je razdelila Slovenijo na sest skofij (beri okupacijskih con), torej nadskofija LJ, skofija KP, sjofija NM, ter nadskofijo MB s skofijo MS ter CE.

  Pa naj grem po vrsti, zanima me stevilo vernikov v SLO in sicer:
  Skofija MB: prebivalcev 422.187, od tega katolicanov 359.202 (!!!)
  Skofija CE: prebivalcev 289.846, od tega katolicanov 237.370 (se procente izracunajo: 81.9 %)
  Skofija MS: NP (verjetno zato, ker je tam mocno prisotna tudi evangelicanska cerkev ter bi bil odstotek nekoliko slabsi)
  Skofija LJ: NP
  Skofija KP: skofija ima 265.940 prebivalcev (ne povedo pa, koliko je od teh katolicanov, verjetno kar vsi, torej penetracija 100 %)
  Skofija NM: prebivalcev 159.595, od tega katolicanov 137.424 ( se za primerjavo 71 zupnij)

  Torej pustim ob strani ugibanja, od kje RKC ti podatki, rajsi se lotim racunanja, koliko “katolicanov” pride na eno zupnijo. Proporcionalno vzeto 1935,5 vernika (ali klona, kot ti imenujes) na zupnijo. Za zadovoljitev vseh duhovnih potreb teh vernikov (beri mase) ob 100 % obisku, bi vsaka izmed teh zupnij potrebovala cerkev dimenzij najmanj katedrale sv.Petra.

  Torej za tak odstotek prebivalstva se tudi drzavnemu vrhu splaca nekaj ur sedeti v tisti mrzli stolnici in opazovati tisti karneval, se strinjas? Ustava gor ali dol, si mislijo, katolicani gredo po nedeljski masi tudi na volitve.

  Lep pozdrav.

  Komentar od Davci | 14 marca, 2010 | Odgovori

 13. @Davci:

  RKC se je uspela zrasti z ljudmi, ne da bi se ti sploh vprašali zakaj jo rabijo. V vseh teh stoletjih odkar je duhovno olastninila in opeharila (tudi) ta narod, ji je uspelo tisto, kar se ob začetku povprečne sekte zdi nemogoče. Samo po sebi je umevno, da so njene molilnice na vsakem hribčku, križi pa na skoraj vsakem hribu v visokogorju, da je hrup njenih zvonov pravzaprav razglašen kot glasba, da starši sami nosijo lastne otroke na njeno, ravno v ta namen izmišljeno obredje in jim v primeru zlorab sploh ne verjamejo, da so se zgodile; da se ji ljudje sami hodijo spovedovati, ji zapuščati tako svoje premoženje kot dopuščati stegovanje prstov po proračunu, hoditi na obredje in kot največji bebci ponavljati naučena besedila, praznovati točno zapovedane praznike na točno zapovedan način….Pa samo ena navadna uporniška sekta je bila na začetku z izmišljenim pravljičnim bitjem. Neverjetno in prav zastrašujoče.

  Komentar od ateistek | 16 marca, 2010 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: