ateistek

Novo leto ali staro leto

Saj je vseeno. Vsa nesnaga, ki pesti človeka, se bo naslednjo sekundo po polnoči prenesla v novo statistično celoto. Tistih par odstotkov bogatih, ki si lasti celoten planet in bi si radi še zrak in sonce, pa po možnosti tudi vesolje (boga so tako ali tako že zdavnaj olastninili), bo nadaljevalo v tej svoji perverzni samopoklicanosti po prilaščanju. Sužnjelastnišvo, fevdalizem, kapitalizem. Vse to je eno in isto. Prav vedno pomeni, da bo ostalih 98% nadaljevalo s svojimi življenji, ki uvodno omenjenim izbrancem predstavlja zgolj znesek neke vrednosti izražene glede na trenutno popularni fundament.

Rad bi, da se v novem letu sesuje sionistični zid v Gazi; rad bi, da se sesujejo Vatikan, Jeruzalem in Meka in vse avtoritativne religije; rad bi, da se sesujejo svetovne komercialne banke in da se globalni bančniki javno “giljotinirajo”; rad bi, da se odpravi parlament z vsemi tistimi nesposobnimi lenuhi in uvede neposredna demokracija preko interneta za vse državljane, ki bi radi v njej sodelovali in, ki smatramo, da smo sposobnejši od izvoljenih bebcev, le da nismo nagnjeni k javnemu nastopaštvu; rad bi, da delo končno postane vrednota od katere se bo dalo celo preživeti; rad bi, da se umor določenih živali ali rastlin izenači z umorom človeka; rad bi, da bi rentgenske slike, ki jih obljubljajo na letališčih, vključevale tudi Obamo ali britansko kraljico (fuj, kako “žuželčje se slednje sliši), ob katerih se bomo lahko zabavali; rad bi, da se politiki za svoja “nujna” sestankovanja srečujejo le na obrobju mest, kamor sodijo podobne smeti, namesto, da nam odvzemajo pravico do gibanja; rad bi, da bi se nehalo izsekavanje gozdov v Braziliji, zaradi evropsko-ameriških kolonizacijskih muh; rad bi pogreb Monsanta; rad bi več prave in manj korporacijsko-frizirane znanosti…

Koga pravzaprav briga kaj bi jaz rad. Že pri večini vas, ki to berete, so se vklopili preventivni senzorji, ki kažejo, da je z menoj in mojimi željami nekaj narobe. Svet je že postavljen v obliki, ki odgovarja njenemu najmanjšemu a zato najmočnejšemu delu, vse ostalo so lahko le onanije nekega blogerskega debila.

Ker se nič od mojih želja ne bo izpolnilo (indoktrinirani smo, da je vse, kar je drugačno, le pribežališče utopij), bo svet v novem letu enako slab ali slabši. Da bi bil svet lepši, morajo določene avtoritete preprosto odmreti, saj zaradi njihovega parazitizma ni humane družbe.
Pahor tako ali tako laže, ko pravi, da bo v novem letu bolje, saj je pozicija Slovenije, ki razen preprodaje tujega znanja praktično nič drugega niti ne zna, avtomatično odvisna od drugih, večjih držav, kjer je znanje doma (in tiskarna denarja). 

Nekomu voščiti vse najboljše v novem letu in to dejansko misliti, se mi zdi, gledano z globalne pozicije, že kar neresno. Ampak, če se okolica ne more normalizirati, naj bo vsaj lepše na tistem vašem mikro področju, kjer lahko sami kaj postorite. To naj bo tudi letošnja želja mojim rednim bralcem.


Haven`t I seen you somewhere before? You look familiar. You wanna dance? YEAH. I guess I just don`t recognize you with your clothes on. HAHAHAH.

(pesmica, ki si jo rad spuščam, ko premagujem tekaške kilometre kot borbo proti bogovom šibkosti ali lenobe)

31 decembra, 2009 - Posted by | V razmislek

2 komentarja »

  1. Giljotiniral bi bančnike? Postavi se v vrsto!

    Komentar od jin | 31 decembra, 2009 | Odgovori

  2. Zakaj ze? Ker sem imel nekaj delnic Citigrupa? Z veseljem bi prenesel izgubo, ce bi glavnim porezali glave in vse banke podrzavili 🙂

    Komentar od ateistek | 31 decembra, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: