ateistek

Pomladno mitingaštvo

Mrzlo je v teh dneh. Če mislite, da vas zebe, ker pritiska mraz, se motite. V resnici vas pritiska svinčeni komunizem, ki se je, kot pravijo v opoziciji, spet razrastel po deželi slovenski. Ker nas že tako močno zebe od njega, je vožd opozicije prvi pogledal na termometer in ugotovil, da je temperatura rekordno nizka. Zganila se je tudi predsednica državnozborske komisije za peticije ter za (selektivno izbrane) človekove pravice, Irglova in sklicala nujno sejo komisije z edino točka dnevnega reda. Kako pomladno ogreti Slovenijo. Za mraz ni kriv Dedek Mraz ampak nek drug starček, Ertlov Tomaž.

Ime tega človeka je bila še pred kratkim popolna neznanka, vsaj zame. Akcija Sever? Wtf? Komunist gor ali dol. Njegov največji greh sploh ni komunistična preteklost. Nekoč smo vendar živeli v komunizmu, so what, deal with that! Če pa ne morete, pa takoj vrnite vse diplome, ki ste jih naredili iz socialističnih tem in ponovno na faks, pa seveda vrnite tudi stanovanja, ki ste jih plačali toliko, kot danes stane en manjši avtomobil, banda nezahvalna (povrhu vsega pa še izigravate neke mini kapitaliste, ko je potrebno zaračunati oderuške najemnine).

Ertlov (in zdaj že tudi Turkov) problem je aretacija danes najbolj pomladno razpoloženega človeka. Namesto, da bi bil slednji Ertlu hvaležen, saj mu je pomagal, da se je izstrelil v zvezde, maščevalno ustvarja atmosfero linča pod pretvezo makartističnih nebuloz.

In tako, kot že neštetokrat do sedaj, se po slovenski politiki spet pretakajo takšni ali drugačni duhovi osebnih zamer enega in istega človeka, ki misli, da nas dejansko briga kdo je njega zaprl, koga ni maral, koga ne mara, kdo mu je prekrižal politične cilje, itd. Takim lahko kvečjemu čestitamo.

Da bi pregnali svinčeni mraz, nas tako vabijo spomladi, da se udeležimo uličnega mitingaštva, kjer bomo širni Sloveniji pokazali, da se ne sme nihče igrati z našim “grasuplskim” Titom. Kdo bo takrat prevzel vlogo akterjev v neki novi akciji Sever, bomo še videli. Upam, da se spet pojavi kak Ertl in tudi tokrat prežene ali pozapre najbolj goreče pripadnike centralnega komiteja SDS, ki se še niso naučili, da se sebi ljube politike (ups, pardon, saj je vedno le eden) voli na volitvah in ne na ulici.

18 decembra, 2009 - Posted by | Slovenija

15 komentarjev »

 1. Ime Ertl je ljudem nad 40 letom starosti zelo znano, bil je šef politične policije v prejšnjem režimu, primerjava evropske ljudske stranke je povsem na mestu, to je bil šef slovenskega Stasija, ki je ljudem kratila človekove pravice. Takšnim ljudem se v demokraciji ne daje odlikovanj. Pika.

  Glede odnosa do mitingaštva pa je zanimivo, kako je enkrat to nekaj dobrega (če mitingirajo naši) in slabo, če politični nasprotniki. Meni se mitingi in cestni protesti upirajo, ampak dvoličnost v odnosu do njih pa še bolj.

  Komentar od bf | 18 decembra, 2009 | Odgovori

 2. Glede na to, koliko se o tem Ertlu govori zadnje čase, bi pomislil, da je najmanj vodil Auschwitz.

  Predsednik države ima suvereno pravico, da se odloči komu bo dal odlikovanja. Drnovšek jo je nekoč podelil Jožetu Berniku iz Nsi, ki je odkrito simpatiziral z domobranstvom oz. kvizlinštvom, pa se nihče ni preveč popraskal.

  Mitingaštvo se od javnega zborovanja razlikuje po tem, da gre v prvem primeru za malikovanja kultov osebnosti, v drugem pa za demokratično obliko izražanja.

  Komentar od ateistek | 18 decembra, 2009 | Odgovori

 3. Jože Bernik odkrito simpatizital z domobranstvom? Hm, zanimiva interpretacija. Razumeš razliko med imeti mnenje o nečem in dejansko kršiti človekove pravice v enopartijskem komunističnem sistemu na čelu politične policije? Očitno ne.

  Sicer pa, če je dobil odlikovanja Kurčan, tedanji Ertlov šef, jih lahko dobi zaradi mene vsakdo.

  Komentar od bf | 18 decembra, 2009 | Odgovori

 4. “Mitingaštvo se od javnega zborovanja razlikuje po tem, da gre v prvem primeru za malikovanja kultov osebnosti, v drugem pa za demokratično obliko izražanja.”

  Haha, a zato, ker ti za isto stvar uporabljaš dva različna izraza? Kaj pa je bilo tisto tackanje po snegu pred štirimi leti v organizaciji sedanje vladajoče opcije drugega kot navaden miting resnice?

  Neverjetno, kako si predvidljiv.

  Komentar od bf | 18 decembra, 2009 | Odgovori

 5. @bf:

  Kdor ima pozitivno mnenje o domobranstvu, je pač simpatizer tega pojava. Ne moreš ločiti simpatizerstva od “imeti mnenje”, če je “imeti mnenje” o nečem izraženo v pozitivnem smislu. Enako, kot če bi nekdo rekel, da ima pozitivno mnenje do nacizma vendar pa sam ni nacist. Smešno sprenevedanje.

  Da je pretirano ukvarjanje z Ertlom Janševo maslo, jasno kažejo občinski svetniki SDS, ki so bili tudi med tistimi, ki so ga razglasili za častnega meščana Jesenic. Reveži niso vedeli, da je taka kost v grlu velikemu vodji. Zdaj pa seveda vsi kokodajsajo proti Ertlu, po navodilih koga drugega kot spet velikega vodje.

  Janševi pomladni protesti ne bi bili zaradi interesov določene skupine (kot so recimo delavske demonstracije, Parade ponosa,itd..) ampak bi to bilo malikovanje “dela in lika” Janeza Janše. Da imam prav jasno kažejo reakcije drugih t.i. pomladnikov, ki so napovedali, da se takih zborovanj ne bi udeležili.

  Komentar od ateistek | 20 decembra, 2009 | Odgovori

 6. Vse zgoraj napisano so tvoje interprezacije, ki imajo z resnico bolj malo skupnega.

  Sploh sem se nasmejal pripombi, da so bile delavske demonstracije proti nujnim liberalnim reformam v začetku 2005 v interesu delavstva. :))

  Stanje v državi je namreč takšno, da imamo samo še dve delovni skupini ljudi: javni sektor in mezdne delavce v gospodarstvu z nizko dodano vrednostjo, ki niso več konkurenčni mnogo cenejšim tujim gospodarstvom. Del z visoko dodano vrednostjo pa v Sloveniji ne odpira nihče, ker so najbolj obdavčena na svetu.

  Sistem se podira kot hišica iz kart, ker bodo počasi šla k hudiču vsa delovna mesta z nizko dodano vrednostjo, ljudje bodo ostali nezaposleni, z visoko dodano vrednostjo pa so se že umaknila v tujino.

  Komaj časam sesutje te gnile strukture, ki bo državljane najprej še zadolžila do vretu in oklestila vse pravice iz javnih finan, da se javnemu sektorju še nekaj let ne bo treba soočiti z resnico. A ta bo prišla, če lahko nekaj časa ignoriraš resnico, na dolgi rok ne moreš ignorirati posledic ignoriranja resnice.

  Butalci se te lekcije ne zmorete naučiti nikoli, čeprav je bila ena lekcija že v Jugoslaviji.

  Mularija, ki danes hodi v OŠ, bo naši genericiji jebala čez 20 let vse po spisku. Ne mislite, da bodo tako nori, da vam bodo oni plačevali pokojnino. :))

  Komentar od bf | 20 decembra, 2009 | Odgovori

 7. Širiš temo in jo spet vsiljuješ v smeri davkov 🙂 Seveda,če bo Janša na oblasti bo tvoje kitiziranje naenkrat izpuhtelo.

  Komentar od ateistek | 20 decembra, 2009 | Odgovori

 8. Jaz sem bil za EDS, čim nižji, zato mi ne podtikaj.

  Naj ti orišem situacijo. Imaš gospodarstvo, ki crkuje z obeh smeri, tako z dna kot z vrha del po višini dodane vrednosti, in nenormalen javni sektor, poln zgolj sebi namenjene zalege skladov, agencij, direktoratov itd. do ustanov, ki prodajajo samo meglo in delajo drek iz denarja, v eni dela tudi tvoja prijateljica.

  In cel ta parazitski sistem živi od norih davkov gospodarstva, ki je podvrženo mednarndni konkurenci in ki crkuje in se ne bo pobralo, ker sta se združila tako recesija kot posledice 20 let zgrešene socialistične politike.

  Ker je ta zalega večinoma volilna baza vaše politične opcije, je nedotakljiva, zato se ob dvemilijarni luknji v proračunu za vsa leta naprej obeta ekstremno krčenje pravic prebivalstvu, ki se financirajo iz javnih financ, in noro zadolževanje.

  Kar ste želeli, ste dobili in še boste. You haven’t seen anything yet. Dogaja se natanko tisto, kar je opisano v knjigi Pot v hlapčevstvo. :))

  Komentar od bf | 21 decembra, 2009 | Odgovori

 9. Hehe, ko začne zmanjkovati denarja, tudi socialno čuteči levičarji čez noč za 180° obrnejo smer in postanejo neoliberalci.
  http://www.finance.si/266805/Public-enemy-Svetlik-je-mladoekonomist-leta-2009

  Komentar od bf | 21 decembra, 2009 | Odgovori

 10. Mimogrede, župan Ljubljane je doslej v času svoje kratke vladavine vsakega njenega prebivalca zadolžil za 4500€. Kakšen komentar?

  Komentar od bf | 22 decembra, 2009 | Odgovori

  • Tako pravi o “prekomernem” zadolževanju Janković:

   “To govorijo predvsem svetniki SDS. In prav ta stranka je Ljubljani, ko je bila v vladi, v prejšnjem mandatu z zakonom o financiranju občin odvzela 60 milijonov evrov na letni ravni. Mi smo v dosedanjem mandatu izvedli za 170 milijonov evrov več projektov (skupaj jih je že več kot 500), in če upoštevamo, da smo v tem času izgubili 180 milijonov evrov, jim očitno matematika ne gre od rok. Vse to skupaj namreč znese 350 milijonov evrov, mesto pa se je v treh letih dodatno zadolžilo za 63 milijonov. Teh očitkov ne sprejemam. SDS očitno še naprej želi škodovati Ljubljani. Ne samo z neplodnimi razpravami, temveč tudi z razpravo o zakonu o glavnem mestu v državnem zboru, kjer zakonu nasprotujejo.”

   Pa ne da mu (Jankoviću) vse verjamem, ampak dejstvo je, da so se stvari v Ljubljani premaknile šele pod Jankovićem. Kdor se vsaj malo spozna na ekonomijo ve, da za zagon novih investicij potrebuješ kapital in posledično tudi določen obseg zadolževanja. Če bi Janković samo čakal na običajne prilive, potem bi Ljubljana shirala na obroke, tako kot je hirala zadnjih petnajst do dvajset let, ko se mestni svetniki zaradi političnih igric niso mogli dogovoriti praktično o ničemer.

   Mislim, da bo večina Ljubljančanov na naslednjih županskih volitvah pritrdila takšni oceni.

   Komentar od Marko | 22 decembra, 2009 | Odgovori

 11. Nekaj mi je pri vsem popolnoma jasno. Janez Janša je psihopat,ki me predvsem spominja na Hitlerja. Tega človeka bi bilo treba pod nujno zapreti v norišnico do konca življenja.

  Komentar od Gorazd | 22 decembra, 2009 | Odgovori

 12. @bf:

  Si mislil, da se bo Ljubljana gradila s krompirjem?

  Komentar od ateistek | 23 decembra, 2009 | Odgovori

 13. Hehe, na koncu drugega njegovega mandata boste imeli že 10.000€ dolga na glavo meščana, predstavljaj si PF s hčerko, ki ji je Jankovič že zdaj nakopal 9000€ dolga.

  Sicer pa vse še pride, nič se bat. V takšni krizi se javno porabo zmanjša, enako kot v gospodinjstvu, ne pa povečuje in razliko pokriva z norimi zadolževanji. Jankovič in ta kretenka vlada delajo po logiki: manj ko je denarja, več ga je treba zapraviti, za ostalo pa zadolžiti dve generaciji naprej.
  http://24ur.com/novice/gospodarstvo/slovenija-na-robu-bankrota.html

  Komentar od bf | 23 decembra, 2009 | Odgovori

 14. @bf:

  Raje imam lepo in obnovljeno Ljubljano z dolgovi kot zanikrno, malomeščansko mesto brez dolgov. Ne moreš imeti lepega mesta in hkrati biti brez dolgov. Možno pa je, da imaš zanemarjeno mesto in hkrati ogromno dolgov. Če bi bilo po Janši, bi imeli ljubljančani točno to. Kot kazen, ker ga nismo volili v zanj zadovoljivem številu.

  Komentar od ateistek | 23 decembra, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: