ateistek

Že prva laž novega nadškofa

Komaj se je vsedel na ugodni stolček namenjen cenenemu moraliziranju, je že uspel izreči prvo laž. Cerkev plačuje davke, je danes izjavil Stes. Pri tem je seveda manipulativno imel v mislih cerkvena podjetja, ki pa tako ali tako plačujejo davke kot vsa druga podjetja. Seveda pa je zamolčal drugo plat.

Ko vernikom računajo razno obredje (ki so si ga izmislili in vernike indoktrinacijsko naučili, da ga pravzaprav potrebujejo), ne plačajo prav nobenih davkov. In to je tisto, kar ima v mislih vsak, ki jim očita neplačevanje davščin.

Upam, da ne bo nadaljeval s takim tempom zavajanja, sicer mi bo pobral ves prosti čas pri popravljanju njegovih laži. 🙂

1 decembra, 2009 - Posted by | Religije

23 komentarjev »

 1. Kakšno obredje pa nam računajo?

  Komentar od SebastjanErlah | 1 decembra, 2009 | Odgovori

  • Če ne hodiš k njim ti ga (zaenkrat!) še ne…

   Komentar od Miha | 1 decembra, 2009 | Odgovori

 2. Hej, saj je krasno razložil, da kot vse druge sorodne humanitarne organizacije.

  Če se imajo kot najbolj trdno organizirana organizacija za predstavnike civilne družbe, se očitno lahko imajo tudi za humanitarno organizacijo.

  :mrgreen:

  Komentar od niko | 1 decembra, 2009 | Odgovori

 3. @sebastjanerlah:

  Kolegica, vernica, je plačala 20 evrov zato, da je župnik na maši omenil ime njene pokojne matere. Sicer pa vedno vžge tista fora: ah, dajte pač toliko kot zmorete. Verska indoktrinacija dela čudeže in evrčki bodo v vsakem primeru padli v roko, čeprav verniki v resnici plačujejo za nekaj, kar so jih naučili, da potrebujejo.

  @niko:

  Cerkev pa humanitarna organizacija, my ass.

  Daj mi milijon evrov (recimo, da sem RKC, ti pa vernik, kar pomeni, da si naučen, da me imaš za neko moralno avtoriteto in sem v tvojih očeh oh in sploh, državi pa seveda ne bom za to plačal davka). Od tega jih 900.000 spravim v svoj žep, 100.000 pa dam v dobrodelne namene. Pri tem pa javnosti ne povem, da sem dobil milijonček. Kdor bi me spremljal, bi rekel, uau, ta je pa res dobrodelnež, kar 100k evrov je dal.

  Točno to dela RKC s svojim Karitasom. Zgolj prerazporeja tisto, kar dobi od drugih, nič pa ne da izpod svoje riti, kjer se zgolj nabira že dva tisočletja.

  Komentar od ateistek | 1 decembra, 2009 | Odgovori

 4. A, tako! 20 evrov. Ja, zakaj pa je dala? Saj nikjer ni predpisano, da ji je to potrebno. Vse obredje je dejansko zastonj. Se mi pa zdi normalno, da ljudje dajo ob tem tudi kaj za župnika, namreč od zraka se ne živi, kajne?

  Komentar od SebastjanErlah | 1 decembra, 2009 | Odgovori

 5. @SebastjanErlah:

  Ah, prav nič se ne bojim za preživetje župnikov. Tudi tebi se ni potrebno bati.

  Zakaj je dala denar? Zato, ker je indoktrinirana do te meje, da misli, da ji je župnik naredil uslugo s tem, ko je omenil ime njej ljube osebe. Grozno, kakšne vzorce razmišljanja je RKC vgradila v glave svojim vernikom, saj sem prepričan da gre za obči primer obnašanja le teh.

  Zakaj obračaš logiko? Sprašuješ se, zakaj je dala, ne sprašuješ pa se zakaj je župnik ta denar vzel. Tipično. On in njegova ideologija sta tista, ki sta ji to vcepila v glavo. Verjetno ne kar tako brez pomena, ne?

  Komentar od ateistek | 1 decembra, 2009 | Odgovori

 6. get a life

  Komentar od bf | 4 decembra, 2009 | Odgovori

 7. Get a f’ing brain. ;D

  Komentar od Tomaz Z. | 4 decembra, 2009 | Odgovori

 8. Bolj ko ga Boratova vlada serje in potaplja državo (upajmo, da jo bo kmalu, ker je opazovanje te potaplajoče se ladje norcev že mučno), bolj njeni volilci histerično kompulzivno napadajo vse drugače misleče okoli sebe.

  Komentar od bf | 4 decembra, 2009 | Odgovori

 9. @bf:

  Moje “napadanje” RKC ni od Boratove vlade, ampak je bilo tudi v času vladavine tvojega fuhrerja Janeza Janaše.

  Komentar od ateistek | 4 decembra, 2009 | Odgovori

 10. Pri tem je seveda manipulativno imel v mislih cerkvena podjetja, ki pa tako ali tako plačujejo davke kot vsa druga podjetja.

  —————————

  Napačno. Pozanimaj se.

  Komentar od josip | 7 decembra, 2009 | Odgovori

 11. ¸@josip:

  Samo dve možnosti sta, kaj je mislil.

  1. Ali je mislil na podjetja, katerih lastnica je RKC in ta tako ali tako plačujejo davke kot vsako drugo podjetje

  2. Ali pa je mislil na denar, ki ga dobijo od vernikov v nabirko in za razna obredja.

  Prepričan sem, da je mislil na prvo varianto in plačevanje teh davkov je hotel prikazati, kot da cerkev na splošno plača davke, torej tudi na opcijo dve. Torej gre za klasično manipulacijo.

  Komentar od ateistek | 7 decembra, 2009 | Odgovori

 12. Če hočeš kupiti strešnike, jih moraš plačati po 20% davku. Č eimaš gozdove in upravljaš z njimi isto, če izdajaš knjige in časopise, imaš kulturni davek, če župnik kupi avto, plača 20%. Če pa kdo tebi da denarni dar, ti ne plačaš 20%. Cerkev pač ni registrirana kot podjetje (pa če ti je prav lai pa ne, to ni važno, grem se legitimista) in ne boš verjel, ni edina taka ustanova. Celo budistom za opravljanje verskih dejavnosti ni treba plačevati davkov.

  Komentar od josip | 7 decembra, 2009 | Odgovori

 13. @Josip:

  No, čakaj, zdaj pa mešaš pojme. Govorim o davku na denar, ki ga dobiš iz opravljanja dejavnosti in ne o DDV-ju, ki ga tako ali tako plačujemo vsi. DDV je popolnoma druga vrsta davkov. Eno je davek na prejemke, drugo so pa davki na potrošnjo.

  Če meni nekdo pokloni denar katerega znesek je višji od nekega določila, bom seveda plačal davek (razen, če ga utajim in sem zato v prekršku), RKC pa ga ne bo ne glede na višino, ker se ona skriva za logiko dobrodelja (čeprav ga je toliko kot je v puščavi mokrote). To pomeni, da ji mora država verjeti, da je vsak cent, ki ga dobi od vernikov zapravljen za “skupno dobro sekte” in da je to nekaj tako izjemno plemenitega, da država ne bo zahtevala svojega deleža.

  Cerkev in vse ostale religije v Sloveniji, bi morale biti tretirane kot klasična podjetja in plačevati davke na ves denar, ki ga dobijo od vernikov ne pa, da se na mašah in pri opravljanju obredja sprejema denar brez da bi bilo potrebno izdajati računov in prikazati pred državo celoten znesek, ki so ga dobili na tak način.To je nezaslišan privilegij, ki si ga lahko privošči le še mafija. Kako to, da so verniki tako neosveščeni in jih ne zanima koliko so prispevali in kaj se potem dogaja s tem denarjem? Pri denarju bi se moralo vse nehati, tudi verska indoktrinacija.

  Zakaj naj bi bila oskrba z nujno potrebnimi življenjskimi dobrinami obdavčena, medtem, ko je programirana “potreba po bogu” neobdavčena? Če hočeš moliti, moraš biti najprej sit, za vraga, vendar pa tudi plačati davek tako ti kot potrošnik kot tudi tisti, ki te nujno potrebne dobrine zagotovi in proda.

  V teh dneh nam Stres razlaga, da dobijo na povprečno obiskano mašo (koliko je to?) okoli 150 evrov. Prisiljeni smo verjetni njegovim besedam, ker preprosto v tej državi nimamo drugih mehanizmov, da bi se dejansko prepričali, črno na belem, koliko denarja dobi ta profitna institucija. Verjeti Stresu pa je enako kot verjeti lačni muci, ki se ti mota okoli nog in izkazuje pripadnost, ko pa jo nahraniš, pa je ni nikjer več.

  Kako je mogoče, da se nekdo poimenuje za dobrodelno organizacijo ne da bi nam sploh dokazal, da je dejansko dobrodelen? Na foro Karitasa seveda ne padam.

  Komentar od ateistek | 7 decembra, 2009 | Odgovori

 14. Torej, ljudje dejansko mislijo, da cerkev ne plača davkov za nobeno stvar, tako kot sem jaz omenil zgoraj. Od tod, tako jaz razumem, njegova izjava.

  Sprejemam pa argumente, ki se jih sedaj naštel. Religijske ustanove so pri tem povsod po svetu res izjema (tukaj se seveda razlikujemo), ker jih na splošno družbe jemljejo pozitivno. Treba pa je povedati, kam gre ta denar. Cerkev tega nič ne skriva, vsako leto objavi natančen katalog stroškov in prihodkov (nekaj zadnjih let, prej tega ni delala, ker v komunizmu niso vodili vidnih financ zaradi očitnih razlogov). Kakor sem se navezal na neko drugo tvojo objavo, tudi za obnovo spomenikov.

  To pa je fora države. Odločiti se, ali od cerkve zahtevati davke in hkrati dajati ves, popolnoma ves denar za obnovo. In tega ni malo in v nasprotnem primeru bi bilo vsaj še dvakrat več denarja potrebnega za to.

  Primer iz domačega okolja. Cerkev so obnavljali domači obrtniki dobička, ki so se sami odrekli delu dobička, hkrati pa vrhunsko kakovostno. Denar smo prispevali krajani. V naš kraj prihajajo turisti in vsak teden pridejo trije avtobusi najprej k cerkvi, potem v cerkveno knjižnico, ki hrani najstarejše knjige o tej in oni temi (materialno in finančno jo vzdržuje župnija). Kasneje gredo v vaške gostilne.

  Če bi država vodila te projekte, bi bili 2x dražji, gotovo tudi ne najbolje izvedeni od kakega gradbenega podjetja.
  Iz lastnih izkušenj pa ti povem, da je za srednjo župnijo 150 € realna številka.

  Zadeva ni črno bela, kot jo imaš ti v glavi.

  Komentar od josip | 8 decembra, 2009 | Odgovori

 15. ————Treba pa je povedati, kam gre ta denar. Cerkev tega nič ne skriva, vsako leto objavi natančen katalog stroškov in prihodkov (nekaj zadnjih let, prej tega ni delala, ker v komunizmu niso vodili vidnih financ zaradi očitnih razlogov).——-

  He, he, kako si ti naiven. Zakaj pa misliš, da bi cerkev objavila prave številke, sploh ob dejstvu, da v tej državi ni nobene neodvisne organizacije, ki bi jih preverila?

  ——-Cerkev so obnavljali domači obrtniki dobička, ki so se sami odrekli delu dobička, hkrati pa vrhunsko kakovostno.———

  No, vidiš, kako so vam oprali glave. Če bi bil jaz eden takšnih obrtnikov, bi se odrekel dobičku EDINO v primeru, če bi direktno pomagal človeku za katerega vem, da nima, ne pa, da v svojo škodo pomagam neki religijski sekti, ki mi je oprala možgane. Zelo neodgovorno je pomagati nekomu, ki ima, spregledati pa tistega, ki dejansko potrebuje.

  Če bi bila RKC dejansko humanitarna, bi tem obrtnikom povedala, naj svoj občutek za humanitarnost raje usmerijo pomoči potrebnim, sama pa bi financirala svoje verske objekte.

  ———-V naš kraj prihajajo turisti in vsak teden pridejo trije avtobusi najprej k cerkvi, potem v cerkveno knjižnico, ki hrani najstarejše knjige o tej in oni temi (materialno in finančno jo vzdržuje župnija). Kasneje gredo v vaške gostilne.——–

  Če ste pametni, skušajte takšne opranoglavce, ki hodijo gledati cerkve čim bolj finančno izžeti in tako pristavite še svoj lonček k ožemanju vernikov. Zakaj bi to počela le RKC, ki ve, da neumnost stane in se jo da zaračunat?

  ——Če bi država vodila te projekte, bi bili 2x dražji, gotovo tudi ne najbolje izvedeni od kakega gradbenega podjetja.——

  Žal se tukaj strinjam. Vendar, a veš zakaj je država slaba, ko vodi neke svoje projekte? Zato, ker država nima indoktriniranih državljanov, ki bi ji dejansko želeli pomagati ampak vsak misli na svoj žep in koristi. Ko pa je potrebno pomagati RKC, pa ta prirojeni nagon odpove in vsi se obnašajo tako kot bi se morali. To je pravzaprav živa žalost, saj bi bila ta družba neprimerljivo boljša, celo fantastična, če bi imeli indoktrinirane državljane namesto indoktriniranih vernikov. Bili bi nova Japonska. Vse bi funkcioniralo tako kot je potrebno.

  Komentar od ateistek | 8 decembra, 2009 | Odgovori

 16. Potem torej začni akcijo, da zbrišejo z vseh razglednic Blejskega otoka cerkev in z vseh razglednic Prešernovega trga Frančiškansko cerkev.

  Dodal bi še nekaj o opranosti možganov. Zelo visoko se nosiš, če misliš da imaš zagotovo prav.

  Kaj meniš potem o dr. filozofije, sinu komunista Janeza Kocijančiča in bivše rektorice Univeze v Ljubljani, ki je sam postal vernik, katolik, in to popolnoma sam, po filozofski poti. Če hočeš, si o njem lahko prebereš intervju v Sobotni prilogi dela.

  To je le eden primer. Lahko ti jih naštejem sto in sto. Mar so si oni sami sprali možgane?

  Nič me ne moti in me splošno ne zanima, kakšno je njegovo versko stališče, oz. ali je veren ali ne. To so samo besede. Zanimajo me le dejanja. Vendar če nekdo vzišeno nastopa nad drugimi in jim soli pamet, kot ti, kako imam sprane možgane, potem smo šli pa čez mejo.

  Primer tega je tvoj odziv na mojo zgodbo. Turisti, ki gledo gledat cerkev so opranoglavci?!

  Komentar od josip | 9 decembra, 2009 | Odgovori

 17. @josip:

  Ne bom jaz začenjal nobeni prepovedovalnih akcij zato, da boste ti in tebi podobni spet začeli z jokanjem, kako vas nekdo zatira. To bo za vas zgolj mobilizacijski moment, da morate strniti vrste in zaščititi svojo duhovno avtoriteto.

  Seveda sem prepričan, da imaš oprane možgane. Pa veš zakaj? Verniki niste pravi duhovni ljudje ampak ste kvečjemu duhovni invalidi, saj ste sposobnost po razvijanju lastne duhovnosti zatrli v kali in jo zamenjali z vnaprej pripravljenimi vsebinami neke sekte, ki duhovnost zgolj prodaja. RKC in ostali dve monoteistični religiji s pravo duhovnostjo nimajo veliko zveze ampak gre kvečjemu za statusni simbol, ki je v nekaterih očeh tako precenjen, da se z njim lahko celo pohvalijo in rečejo s ponosom kateri religiji pripadajo.

  Če je postal katolik nekdo, ki to ni bil prej, to ne pomeni, da je zato RKC neka moralna zmagovalka ampak gre za njegovo osebno odločitev, da duhovnost poišče preko posrednikov. Veliko ljudi pa žal ni imelo take možnosti, saj so bili nad njimi vršeni indoktrinacijski pritiski od ranega otroštva naprej, ki so rezultirali v tem, da se potem tak človek pravzaprav zlije s katolištvom, brez svoje volje. Sicer uradno lahko odstopi od vsega tega, vendar to naredi malo ljudi, saj je tak način širjenja članstva več kot 90% uspešen. In ti si že en tak uspešen primer. Jaz pa nisem, kljub temu, da sem bil tudi sam tem pritiskom izpostavljen vendar sem hitro ugotovil zakaj tukaj pravzaprav gre.

  Tudi turisti so verniki. In, če nekdo namesto, da bi šel iskati duhovnost v naravo, raje hodi po njo v cerkev in za to celo plačuje, se mi dejansko lahko smili. Tak človek je naučen kje iskati duhovnost. Zato je tudi opranoglavec.

  Komentar od ateistek | 9 decembra, 2009 | Odgovori

 18. Fak. Ti si res en debil:

  Tudi turisti so verniki. In, če nekdo namesto, da bi šel iskati duhovnost v naravo, raje hodi po njo v cerkev in za to celo plačuje, se mi dejansko lahko smili. Tak človek je naučen kje iskati duhovnost. Zato je tudi opranoglavec.

  A veš kaj je turist? Ogledajo si cerkev in umetnine v njej za 5 minut in potem gredo naprej. Saj sploh nič drugega ne delajo, kot da poslušajo razlogo umetnostnega zgodovinarja.

  In ti res nisi zmožen ene logične debate. Jaz govorim o jabolkih, ti začneš o hruškah in češnjah. Ne vem kaj si študiral, ampak tvoje misli nimajo dajših premislekov. Turisti = vernik?

  ——–
  Seveda sem prepričan, da imaš oprane možgane.
  ——–

  Povej mi, kje sem te to vprašal. Jaz sem te vprašal, če imajo tudi tisti, ki so kasneje našli vero , oprane možgane!!!!

  Jabolke, hruške!!!!!!!!!!!!!!!

  ????????????????????????????????????????????????????????????

  Komentar od josip | 10 decembra, 2009 | Odgovori

 19. ——A veš kaj je turist? Ogledajo si cerkev in umetnine v njej za 5 minut in potem gredo naprej. Saj sploh nič drugega ne delajo, kot da poslušajo razlogo umetnostnega zgodovinarja.——–

  Povsem dovolj, da potem župnik te cerkve zahteva denar od države pod pretvezo, da gre za nadvse pomemben objekt. Tudi, če ogled traja le 5 minut. To so vse finte, seveda se ne čudim, če jih ne vidiš.

  ——–Povej mi, kje sem te to vprašal. Jaz sem te vprašal, če imajo tudi tisti, ki so kasneje našli vero , oprane možgane!!!!——–

  Seveda imajo. Vsak, ki si ni duhovnosti sposoben zgraditi na sebi lasten način in se zato zateka k posrednikom ali pa mu celo posredniki že v samem startu blokirajo duhovno samorealizacijo, je opranoglavec. Vsak, ki se gre duhovnosti v imenu drugega (torej, da reče, da je pripadnik te ali one cerkve), je opranoglavec. Prava duhovnost NE ZAHTEVA pripadnosti komur koli, še manj pa se ekstravertirano hrani s članstvom.

  Bo zdaj šlo?

  Komentar od ateistek | 10 decembra, 2009 | Odgovori

 20. A mi lahk sam poveš, kaj si študiral?

  Komentar od josip | 10 decembra, 2009 | Odgovori

 21. ZAKAJ SE MORA SPET ODPRETI TAKI FORUM!!!??? Kaj je kdo poslusal Stresa na vročem stolu? Ljudje debatirate o Slovenski cerkvi in sploh nimate pojma. Zakaj je glavno da jo zmerjate? Kaj vam je naredila?
  Izmišljujete si neke argumente proti ,kateri so totalno BW! Vse kar se dogaja v cerkvi treba napihnit in dodatno pošinfat ,a druge stvari kot korupcija, komunizem, umori, pa spregledate! Se sprašujete kaj dela cerkev dobrega (daje kolturo ljudem, obnavlja zgradbe, daje pomoč psihično in finančno……)? Nisem strasten vernik imam pa spoštovanje do cerkve in teh ljudi! Zanimivo je ,da največji zmerjaši nakoncu prosijo kruha pri cerkvi!
  Dobro ,da nimamo muslimanske vere…potem bi dobili po gobcu taki ,ki odpirate take neumne forume! Potem bi bilo pa vse tiho. Bodite veseli ,da jo imate ,ker ko bodo prišli oni hudiči bo vse krizno!!

  NO ZDAJ ME PA POŠINFLITE:p

  Komentar od hm.. | 15 decembra, 2009 | Odgovori

  • @hm..

   Praviš, da Cerkev daje ljudem »kolturo« in ponuja psihično pomoč. Mogoče imaš celo prav. Ampak, glede na obliko tvojega odgovora, ki ni samo nekulturen, ampak je tudi parodija najbolj betežne slovenščine, sploh pa, glede na vsebino odgovora, ki bi jo težko mogla zapisati psihično uravnovešena oseba, nekako domnevam, da v cerkev zahajaš še veliko premalo.

   Dopuščam seveda tudi možnost, da so storitve (s področja kulture in psihične pomoči), ki jih Cerkev (mogoče celo dobronamerno) ponuja, tako zelo nekvalitetne.

   Komentar od Marko | 16 decembra, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: