ateistek

NE cepljenju!

ZDRAVJE_CepljenjePar sezon sem se cepil proti navadni gripi. In res, ko sem se je nalezel, je hitro zvodenela in minila skoraj brez nevšečnosti. Komaj sem kaj opazil. Nato pa se je lansko leto zgodilo, da se nisem cepil. Zbolel sem za gripo, ki je bila neobičajno močna. Več dni sem ležal v postelji z vročino, ki se ni spuščala pod 38,5, na trenutke pa dosegala celo 40, popolnoma sem zgubil tek, vrstili so se hudi, rafalni glavoboli in bolečine v sklepih in mišicah. Če bi vstal, sta se takoj pojavili vrtoglavica in slabost. Nekaj dni je bilo dejansko groznih in nikoli prej v življenju nisem izkusil tako močne gripe pa sem že mnogokrat prej zbolel. Pokasiral sem za vso tisto obdobje, ko sem se cepil. To je bil razlog, da sem sklenil, da se ne bom nikoli več cepil proti sezonski gripi, saj sem telesu s cepivom očitno okrnil moč samoobrambe.

Še nikoli ni bilo toliko javnih trenj okoli cepljenja kot je ob gripi H1N1. Sam sem se odločil, da tudi tukaj ne bom med tistimi, ki jih bodo špikali.

Nekaj stvari pri vsem skupaj je tako čudnih, da mi enostavno ne dajo miru in so seveda bistveno pripomogle k moji odločitvi. Ne bom se cepil z zvarki, ki niso preizkušeni. Prav neverjetno se mi namreč zdi, da bi farmacevtska podjetja prodajala cepiva, ob tem pa ne prevzemala prav nobene odgovornosti za svoje “kuhinjske čarolije”. Kako je mogoče, da farmacevtska industrija pritiska na vlade, naj kupijo njena cepiva in jim ob tem plačajo milijonske zneske hkrati pa naj bi od njih zahtevale, naj vso odgovornost prevzamejo nase ? Kakšna ekonomija pa je to?

Ker cepivo ni dovolj preizkušeno, ga odsvetujejo starejšim, otrokom in nosečnicam. Kaj hudiča pa se notri skriva, če je toliko ljudi izvzetih? Če logično sklepamo, so iz cepljenja izvzeti ravno tisti deli populacije, ki so že tako ali tako najbolj občutljivi na gripo. Smešno in absurdno hkrati.

Cepivo s katerim cepijo v Sloveniji se imenuje Pandemrix (očitno niso imeli dovolj časa niti za bolj izvirno ime cepiva!). Davkoplačevlski denar za nakup mačka v žaklju pa je pokasiralo farmacevtsko podjetje GlaxoSmith Kline. Najbolj sporna sestavina je živosrebrni konzervans tiomersal. Kaj sploh je to?

TIOMERSAL

Gre za zelo strupeno snov, ki so jo patantirali že leta 1927 v farmacevtskem podjetju Eli Lilly in jo celo uvrstili med pet svojih najpomembnejših snovi. Namesto, da bi usmerili svojo pozornost v izboljšave konzervansov, so raje hvalijo s strupi.
Tiomersal je zelo strupen pri vdihovanju, zaužitju ali stikih s kožo. Uničuje celične membrane in sproža mehanizme za samomore celic. Zelo je strupen tudi za vodne organizme. V ZDA poteka okoli 5000 sodnih sporov zaradi stranskih učinkov cepiv s tiomersalom. Tožniki in tudi nekateri zdravniki so prepričani, da snov sproža avtizem pri otrocih. To je posredno priznala tudi ameriška vlada, saj je staršem deklice, ki je razvila simptome avtizma potem, ko je bila cepljena s cepivi, ki so vsebovali tiomersal, priznala pravico do odškodnine. Vseeno je ameriška Agencija za hrano in zdravila snov razglasila kot neškodljivo. Vendar to prav nič ne čudi, saj je ta urad popolnoma v rokah farmacevtske in GMO industrije. Ravno tisto kar ta Agencija odobri, bi bilo potrebno prepovedati.

SKVALEN

Cepivo vsebuje tudi skvalen. Gre za lipid, ki se v majhnih količinah nahaja tudi v človeškem telesu in je pomemben za delovanje živčnega sistema. Nahaja se recimo v olivnem olju. Nekateri ljudje pa ga tudi jemljejo kot prehransko dopolnilo. Problem skvalena je v poti, kako pride v naše telo. Če je injeciran, sproži buren odziv imunskega sistema, ki ga začne uničevati tudi tam, kjer tega ne bi smel.

Vojaki, ki so bili udeleženci Zalivske vojne, so prejeli nestestirana Novartisova cepiva (nekam podobno se sliši kot pri tem zadnjem cepivu!) proti antraksu, kjer je bil skvalen. Kar pri 30% vseh vojakov so se razvile netipične avtoimunske bolezni (gulf war illness), kar nekateri strokovnjaki povezujejo ravno s skvalenom in cepljenjem. Namreč, tudi pri enotah, ki nikoli niso bile v Zalivu a so bile kasneje cepljene, so opazili podobne simptome bolezni. Od vseh vojakov, ki so prejeli cepivo med leti 1998 do 2000, jih je bilo 20.000 hospitaliziranih. Začuda pa Pentagon Kongresa nikoli ni seznanil s temi številkami. Kljub zagotovilom uradnih institucij, da je cepivo proti antraksu varno, je ameriško zvezno sodišče razsodilo, da je s cepivom nekaj narobe. Kot posmeh vsemu, je čez nekaj let, natančneje februarja 2008, spet ta famozna Ameriška agencija za hrano in zdravila, razglasila skvalen v cepivih za varnega.

Cepivo proti gripi H1N1 vsebuje tudi sledove formaldehida.

Ob tem cepivu so se razpasle tudi različne teorije zarot. Od tega, da želijo globalne ultrabogate elite število prebivalstva spraviti na polovico, do tega, da nam s tem cepivom vstavljajo v telo mikročipe in ne vem kaj še vse. Meni so dovolj že zgoraj opisani razlogi, zato se v te teorije ne bom spuščal. Verjamem le temu, da nekdo želi olastniniti naše zdravje, če še ni.

9 novembra, 2009 - Posted by | V razmislek

9 komentarjev »

 1. Tiomersal je strupen predvsem zaradi živega srebra, ki ga vsebuje. Na žalost se nahaja tudi v mnogih drugih cepivih. Tako kot je žalostno tudi to, da se na boleznih služi na način, kot da je zdravje potrošna dobrina.

  Komentar od Miha | 9 novembra, 2009 | Odgovori

 2. Po mojem je vse dokaj preprosto. S cepivi se da ogromno zaslužiti, proizvajalci pa jih ob takšnem delanju panike, kot smo mu priča zdaj, ne morejo dovolj hitro vsega primerno testirati. Povrhu so se še lepo zavarovali pred tožbami.

  Na koncu dneva jim bo od vsega skupaj ostalo x milijard evrov dobička, mediji pa se bodo osredotočili na kaj drugega. Do naslednje panike.

  Komentar od jin | 10 novembra, 2009 | Odgovori

 3. Aha, pričakovano, ti debilni ignorantek, si izbrisal komentarje, ki ti oponirajo. ROTFL

  Komentar od ervinator | 12 novembra, 2009 | Odgovori

 4. @ervinator:

  Če nimaš kaj pametnejšega napisati o gripi ampak se po svoji stari navadi spravljaš na avtorja, boš cenzuriran. Tudi to bo do jutri gor, potem pa brišem.

  Komentar od ateistek | 13 novembra, 2009 | Odgovori

 5. Komentiral sem celoten zapis, med drugim tudi ime virusa.

  “Napad na avtorja” sledi šele kot reakcija na ignorantstvo tebe, ki si pač debil.

  Komentar od ervinator | 13 novembra, 2009 | Odgovori

 6. S tem, da si pri imenu virusa videl, da je moja navedba prava, saj ga jemljem tako, kot je pisalo na cepivu, ki sem ga opisoval.

  Jaz ne bi nikoli bral ali obiskoval bloga nekoga, ki je po mojih pojmih debil.

  Komentar od ateistek | 13 novembra, 2009 | Odgovori

 7. Jaz se namerno ukvarjam tudi s spletnimi debili, že iz strokovnega interesa.

  Komentar od ervinator | 13 novembra, 2009 | Odgovori

 8. Mater se mata vidva rada… Da ne bosta skupi koncala 😀

  Komentar od Tomaz Z. | 13 novembra, 2009 | Odgovori

 9. Komentar od ateistek | 17 novembra, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: