ateistek

Samo človek sem

Untitled - 3 Uh, gledam jo. Kmetijo namreč.

Sploh bo zanimivo zdaj, ko je Salome postala glava družine. :)

Gledam to umetno sproducirano realnost, ampak zgolj zaradi Salome in Arturja, ostali so dokaj “povprečni”, kar v takih šovih pravzaprav pomeni, da so dolgočasni.

Prva me je pritegnila zaradi moje notranje potrebo po obračunu s homofobijo. Ne vem sicer zakaj ampak napade na Salome v situacijah, ki se dotikajo njene transeksualnosti, interpretiram kot napad nase. Hecno, ne, saj sam nimam niti najmanjše potrebe, da bi spremenil spol, saj sem “ponosen, da sem moški”, kot bi rekel štajerski slavček Murko :).

Pravzaprav je prav neokusno, kako nekateri udeleženci, ko ne najdejo nekega konkretnega razloga zakaj jim v nekem trenutku Salome ni všeč, radi napleteničijo, da je njeno obnašanje pač takšno zato, ker je transeksualka. Popolnoma plehko. Kot da bi že v življenju srečali na stotine transeksualcev in da zato vedo, da je med njimi celo nek enak vzorec obnašanja oz. karakter. Potem bi tudi heteroseksualnost morala pomeniti določen karakter človeka. Nekateri med udeleženci celo ne ločijo transeksualcev od gayev, kar je nezaslišano.

Artur je pa zanimiv zato, ker je prav nenavadno, da nekdo, ki je sicer intelektualec in ima doktorat, zavestno manipulira z ljudmi zaradi svojih egoističnih potreb. Občutek krivde, ki bi se mogoče ob tem pojavil, pa zaščiti z zidom izgovora, češ, saj delam znanstveni eksperiment kako se ljudje obnašajo v določeni situaciji. Ne vidi pa, da je v tem eksperimentu še kako viden tudi njegov značaj, ki to “znanost” še kako kontaminira. Zanimivo ga je opazovati, kako nikakor ne more sprejeti, kljub “intelektualni širini”, da Salome ni njegov moški rival. Salome je ravno tisto, kar Artur ni. Spontana in direktna, brez opazovalnih “znanstvenih” kamer, ki jih ima v glavi Artur, ki so seveda uperjene le na druge.

Ker pa moraš v življenju biti do vsake stvari vsaj minimalno zadržan, sicer si vernik tega ali onega, sem nekoliko zadržan tudi do Salome. Lahko bi nekoliko popravila slovenščino, čeprav se njeni jezikovni “hibridi” na trenutek zazdijo celo simpatični. Začuda v Kmetiji manj uporablja tudi tisti umetni smeh s katerim ponavadi pred TV kamerami maši določene situacije, ko pove kakšno totalno neumnost ter tako gledalcu preusmeri pozornost od lastne, pravkar izrečene slaboumnosti na zvočno kuliso svojega groznega krohota.

Upam, da se z Arturjem ne bosta pobila med seboj. V njuni bitki navijam za Salome, oooouuuuujeee :) .

21 oktobra, 2009 - Posted by | Slovenija, Vsega po malem

2 komentarja »

  1. Doktorat se ne pomeni, da je clovek intelektualec. Sploh pri slovenskem izobrazevalnem sistemu. 😉

    Komentar od Tomaz Z. | 21 oktobra, 2009 | Odgovori

  2. @TomazZ:

    In sploh pri takem “psihotu”, kot je Artur.

    Komentar od ateistek | 22 oktobra, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: