ateistek

Gluhost v raju

mitjanapad V Sloveniji se je zgodil napad na gayevskega aktivista. Nič novega. “Gremo tepst pedre” je pravzaprav faza v odraščanju določenega dela mladcev in mladenk. Ljudsko-krščanska, turbo folklora, ki nima ne desne ne leve opredelitve ampak je rezultat uspešnega prenosa homofobije na mlajši rod. Le kam bi prišli, če bi se ta krog ustavil? Svet brez homofobije bi bil kar srhljiv, ne? Danes pravice gayem, jutri pedofilom, pojutrišnjem nakrofili itd, je naše “paradno geslo”, pravijo kritiki.

Kdor v sebi nima ničesar s čimer bi se pohvalil pred drugim (če seveda ima to potrebo), lahko poskusi z nečem tako banalnim, kot je glorifikacija večinske spolna usmerjenost. Premlatiš napačne in svetu dokažeš svoje heteroseksualno junaštvo s katerim te je obdaril Vsemogočni.

Kaj pa gayevski aktivisti? Je tudi pri njih tako, da s svojim aktivizmom pravzaprav nadomeščajo hvalisanje s svojo spolno usmerjenostjo, ker drugega nimajo? Močno dvomim, da si gayevski aktivisti želijo na prvo mesto, pred svojim imenom in priimkom, zapisati homoseksualec ta in ta. Sicer pa, ali je gayevski aktivizem posledica homofobije ali je homofobija posledica obstajanja istospolnosti in paradiranja? Odgovor se ponuja sam po sebi. Kdor se ne more sprijazniti s tem, da gayi obstajajo, naj ta “problem” zadrži zase, saj narava prav vsako generacijo ljudi “nagradi” z določenim odstotkom homoseksualizma. Narave pa zaenkrat še ne moremo spreminjati in upam, da je tudi ne bomo nikoli. Enako pa je tudi z Ustavo. Če ima kdo vseeno želje po obračunu, svetujem selitev v Iran, kjer gaye javno obešajo. Tako bo zadovoljstvo popolno.

Zanimivo je, da imamo v Sloveniji kopico nekih organizacij, ki se ukvarjajo z varovanjem človekovih pravic. Ena takšnih je tudi Komisija za peticije ter človekove pravice in enake možnosti Državnega zbora Republike Slovenije. Sploh ne bi vedel, da obstaja, če ne bi slišal za njeno oglašanje ob povojnih pobojih v Hudi Jami.

Pred Cafejem Open, kjer se je zgodil napad, je potekalo podpisovanje Peticije proti homofobnemu nasilju in za odprto družbo (peticija po podpisu predlaga, da donirate denar. To nikakor ni povezano z avtorji te peticije, zato nikar ne pošiljajte denarja. Vaš podpis se bo zabeležil zgolj z vnosom vašega imena.)

Peticijo so med drugim prišli podpisati Majda Širca (kulturna ministrica), Majda Potrata (poslanka SD), Katarina Kresal (notranja ministrica), Dušan Semolič (Svobodni sindikati), Omer Naber (glasbenik), Mitja Čander (Študentska založba), Pavel Gantar (predsednik državnega zbora), Majda Pučnik Rudl (Urad za enake možnosti), Vito Rožej (poslanec SD), Ivo Vajgl (evropski poslanec), Vika Potočnik (nekdanja županja Ljubljane), Zoran Janković (župan Ljubljane), Dejan Levanič (poslanec DZ), Gvido Kres (poslanec SLS), Marko Vozelj (SMS), Borut Sink (Mladi LD), Marko Baruca (Mladi forum SD) in drugi.

Seveda so kritiki takoj pohiteli, češ, kaj ima Semolič za podpisovati take peticije, naj se raje ukvarja z delavci (so med gayi sami nezaposleni lenuhi?) ali, ena hudo moralistična, Janković naj namesto za parado nameni denar za lačne družine (možganski kabli so žal prekratki, da bi ugotovili, da tudi homoseksualci polnijo državni proračun).

sz5_eva_irgl_tomilombar Podpisa mične gospodične, ki je predsednica omenjene “davkoplačevalske” komisije, nisem zasledil. Roko na srce, niti podpisa predsednika države (sicer je javno obsodil napad) in vlade ni (sumljivo je tiho, hm, je gay?), vendar me ta dva predstavnika “vseh” državljanov ne navdihujeta toliko kot “rajska Eva” 😉

Verjamem, da ji je krščanski bog poleg zelo lepe upodobitve iz “Adamovega rebra”, dodelil tudi ušesa in oči, s katerimi bi lahko spremljala problematiko uresničevanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin, kar naj bi bila njena naloga in dodala tudi svoj podpis ali vsaj kaj čivknila na to temo. Vsaj načelno, če ji že verska indoktrinacija preprečuje iskrenost. Lahko se tolaži, da ni edina, čeprav je edina, ki je na tej funkciji.

Po cerkvah mrgoli zaradi lastne homoseksualnosti zafrustriranih jerkoff župnikov, ki bi jim namesto idealiziranega moraliziranja s t.i. katoliškim naukom raje videl v svobodi parade. Ampak, za to so potrebna jajca, ki jih ne prva ne drugi nimajo.

29 junija, 2009 - Posted by | V razmislek

9 komentarjev »

 1. Pri tej prigodi meni zvonijo vsi alarmi – na manipulacijo.

  Halo? Sedem storilcev naj bi bilo, zakrinkanih in s palicami, torej so to načrtovali. A poškodbe so minorne, menda dva šiva. Jaz jih imam zdaj na obraz več, ker sem bil štorast. :))

  Ali so totalno nesposobni namlatiti kogarkoli (sedem na enega) ali pa se je nekdo zelo potrudil iz vsega narediti incident, obenem pa napadenega čim manj poškodovati.

  Jaz bi s sodbami počakal, da najdejo storilce. Če je vse skupaj manipulacija, jih seveda ne bodo nikoli.

  Ostalo na linku.
  http://libertarec.blogspot.com/2009/06/stalinova-doktrina-nenehnega-konflikta.html

  Komentar od bf | 2 julija, 2009 | Odgovori

 2. @bf:

  Tvoja namigovanja so prav nesramna. Poznam Blažiča in niti pod razno ne bi bil sposoben takega konstrukta. Je potem tudi režiral lanskoletni napad na njegovega fanta?? Seveda, spet so vsega krivi ti “pedri”, saj nam je nadvse težko sprejeti, da je okolica do njih lahko tudi sovražno nastrojena. Ma, kako ste bedni! Gaye tepejo in spijaznite se že vendar s tem namesto izmišljanja opravičil.

  Pretepli so celo igralca Vita Rožeja, ker je nadvse izvirno upodobil feminiziranega homoseksualca saj so bili napadalci prepričani, da je tudi v resnici gay.

  Še hujše pa so psihične torture. Niti približno se ti ne sanja, kako je živeti v okolju, kjer je edina stvar, ki si širša okolica zapomni o tebi, lastna homoseksualnost. “Zasloviš” čez noč. Celo 7 letni otroci ne šparajo na “komplimentih”. In če bi takega otroka samo grdo pogledal, je dovolj, da si za vrat nakoplješ jezo celotne okolice, ki bi te najraje raztelesila. Kaj šele, da bi se odzval na provokacije ostalih, ki jih na tvoj račun spuščajo vsakič, ko te zagledajo in imajo ob tem minuto časa.

  Razmisli tudi o tej doktrini psihične torture iz prakse namesto o še enem libertarčevem nakladanju, kjer zopet misli, kako je nadvse pristojen za dajanje mnenj.

  Komentar od ateistek | 2 julija, 2009 | Odgovori

 3. Saj ni treba, da je imel kaj pri konstruktu. Lahko je bil samo tarča za manipuliranje nekoga drugega. Toliko pa že vem, česa so sposobni slovenski levičarji.

  Poglejmo na dogodek v kontekstu širšega dogajana. Takoj, ko so obranili GG, je bilo treba pozornost od GG in nesposobne vlade preusmeriti drugam – JJ je po 16 mesecih od kao storitve kaznivega dejanja fasal poziv na policijo, nekdo pa je napadel tega tipa, da se lahko manipulira z javnostjo.

  Če ti na osnovi tega, da se ne ve, kdo ga je napadel, lahko sekuliaš in politiziraš s sodbami, lahko tudi jaz.

  Izražam sum, da gre še za eno manipulacijo. Nič novega v Butalah, ne bi bilo prvič. Zadeva smrdi po manipulaciji.

  Drugič pa natančno preberi, kar je sploh napisal Libertarec.

  Komentar od bf | 2 julija, 2009 | Odgovori

 4. @bf: O, vem zelo dobro na kaj namigujeta s Štihom. Zlorabljata gayevski aktivizem za obračuna z levico. Kako plitko.

  Komentar od ateistek | 2 julija, 2009 | Odgovori

 5. Ne, levica izkorišča geje za obračunavanje z vsemi ostalimi. To počneš tudi ti, preberi svoj post. Kdo je bil na čelu povorke Parade svobode? Kaj je imela tista krava tam početi?

  Zadeve nisem pretirano sledil, mi je pa padlo v oči, kako je bil Blažič zelo zadržan in previden v svojih izjavi, ki sem jo videl slučajno, nikakor ni politiziral. Zato so pa toliko bolj to počeli drugi.

  Storilce iščite med tistimi, ki so spomladi enako manipulativno vdrli na sedež SD in ničesar ukradli. Izdal se je tajnik SD, ki je začel manipulirati, da je šlo verjetno za krajo zaupnih podatkov. Debil pač podcenjuje inteligenco – če želiš ukrasti podatke, se vdre brez sledi. Kraja podatkov mora lastniku ostati neopažena, ne pa tako teatralno.

  Enako tukaj, če se sedem tipov spravi na enega, jo ta ne odnese samo z nekaj praskami. Šlo je za zrežiran incident.

  Tvojemu kolegu povej, da so napadli kar levičarji, nato pa še politično izkoristili s skupaj s celim gibanjem.

  Komentar od bf | 2 julija, 2009 | Odgovori

 6. pardon Parade ponosa

  Komentar od bf | 2 julija, 2009 | Odgovori

 7. Malo prizemljitve, česa so sposobni slovenski manipulatorji. Teatraličen zrežiran napad na Blažiča z minimalnimi poškodbami sodi v to kategorijo.

  Komentar od bf | 2 julija, 2009 | Odgovori

 8. Aja, najprej se je začelo z domnevami, zdaj pa že drži kot pribito 😉

  Če s kravo misliš na Kresalovo (kakšen gentleman si, uh)..mislim, da je s svojo udeležbo na Paradi prej izgubila glasove, kot si jih nabrala. Homofobija nima ne levih ne desnih ampak je univerzalna.

  Komentar od ateistek | 2 julija, 2009 | Odgovori

 9. BF, v državi, kjer so posamezniki pred zakonom neenaki samo zato, ker za partnerje izbirajo osebe istega spola, je nujno, da podporo skupini teh izražajo predstavniki državnega vrha – tudi z udeležbo na paradi. Ker je to vzgojno za državljane in ključ za napredek družbe v pravi smeri.

  Kresalova je obljubila spremembo diskriminatornega zakona o registraciji istospolnih zvez, ki bo te zveze izenačil s porokami heteroseksualnih parov in lahko rečem le KONČNO politik… pardon, političarka z jajci. Itak, saj je ženska. Še ena novica za vzpodbudo za popolno izenačitev porok, tudi glede otrok: http://www.dnevnik.si/novice/svet/1042277952

  Komentar od PF | 3 julija, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: