ateistek

Zakaj ne grem na evropske volitve?

Airlines1_365549a Kar naprej nam dopovedujejo, da je demokracija sistem, kjer je v največji meri zastopan glas ljudi. Realnost je seveda drugačna. Res je, da človešto nima boljšega sistema, ki bi vzdržal organsko prirojeno slo po imetju in vso logiko, ki temu sledi, ne da bi se ob tem sprevrgel v diktaturo ali celo splošno pobijanje.

Na domače volitve hodim predvsem zaradi katarzičnih potreb in ne zato, da bi bilo kaj drugače. Volim predvsem zato, da ne zmaga tisti, ki ga ne maram. Smisel je torej obkrožiti svojega kandidata in s tem doživeti neke vrste notranjo izpolnitev oz. zadovoljstvo, ker bo mogoče nasprotni izgubil. Drugačnega pogleda na volitve, kot je recimo mnenje, da bo potem boljše,  kot trezen realist, žal nisem sposoben razviti.

Kot pasivni volivec nimam ravno veliko vpliva na splošno politično dogajanje. In ko pomislim na EU ter svoj glas na evropskih volitvah, je vpliv tega še bolj minoren. Seveda me preko medijev prepričujejo v nasprotno in tako mojo inteligenco skušajo degradirati na nivo 5 letnega otroka. Strici in tete poslanci bodo poskrbeli za Slovenijo tam nekje daleč stran od domovine in vsem bo lepše. S tistimi sedmimi preplačanimi kekci med skoraj 800. Lepo vas prosim. Vendar, komu bo v resnici lepše? Nam ali tistim, ki se smejijo s plakatov.

Pri nas se zelo redko kdo razpiše o evropski birokraciji in vseh ugodnostih, ki jih uživajo vsi mogoči zaposleni v njenih nedrjih. Če bi recimo primerjali njihov pravilnik o delavcih z istim pravilnikom v nekem privatnem podjetju, bi lahko pomislili, da je pri prvih Marxov Komunistični manifest že dejansko zaživel v praksi, čeprav je njihovo socialistično ugodje financirno tudi iz podjetij privatnega značaja, kjer vlada surovi kapitalizem. Človek se vpraša zakaj je nek delavec, ki ustvarja konkretno dobrino po diktatu trga, manj nagrajen kot nekdo, ki si preko zakonov odškripne majhen delež od njegovega ustvarjanja, sam pa dejansko ne ustvarja ničesar.

Tako pač je na tem svetu. Razpredati o tem je žal brezpredmetno. Tudi sam bi se verjetno obnašal enako, če bi bil med priviligiranci evropske administracije. Vendar, če pogledam stvar od daleč, potem je seveda legitimno pričakovati, da bi morali obstajali zakoni, ki bi bili spisani tako, da težijo stran od parazitske okupacije tkiva gostitelja z ustreznim nadzorom.

Je evropska požrtna in preobsežna administracija, ki stane več milijard evrov letno, racionalni parazit, ki se prekomerno razrašča po gostitelju? Je recimo racionalno, da nek evropski komisar na še tako nepomembnem področju prejema 20.000 evrov mesečne plače ob vseh bonitetah, ki lahko znašajo še enkrat toliko? Je recimo logično, da ima predsednik evropske komisije Jose Manuel Barroso približno enako plačo kot Obama, sploh ob dejstvu, da ni bil niti neposredno izvoljen? Barroso pospravi v žep okoli 300.000 evrov na letnem nivoju brez upoštevanja dnevnic in vseh ostalih izmišljenih dodatkov, ki lahko ta znesek tudi podvojijo ali celo potrojijo. Namreč, višje kot greste po lestvici vrednotenja posamezne uradniške funkcije, večje je materialistično razvajanje in večji je posluh do izpolnitev njihovih kraljevskih želja. Tudi, če si jih ne želijo v takem obsegu, so vpete v sistem. In, ko si jih enkrat deležen, hitro pozabiš na načela, ki si jih še do včeraj trosil.

Vem, tudi naši domači poslanci so si izoblikovali zase ugoden sistem. Vendar pa je ta občutno manj ugoden, kot je evropski. Pa prav malo me briga, če evropski sistem zaobjema več ljudi in s tem tudi več denarja, ki si ga lahko od njih vzamejo. To ne bi smelo biti opravičilo.

Razumem vse te plakatne nasmeške v teh dneh, avtobusna pohajkovanja in novačenje volivcev pred odhodom v evropski socialistični vrtiček obilja in dela, ki je odvisno od tega koliko se ti sploh da, saj ni nobenih norm. Kandidati zelo dobro vedo, da glasovi za njih pravzaprav pomenijo legitimizacijo uradniškega razvajanja.

Bodoči evropski poslanci bodo lahko celo izbrali ali bo poenotena, debela mesečna plača od skoraj 8000 evrov bruto obremenjena po domači zakonodaji ali pa po “evropski”, torej le 17% od bruto zneska. Kaj naj si ob teh perverznih zneskih mislijo Romuni ali Bolgari, kjer je povprečna plača okoli 250 evrov? Poleg tega pa jim pripadajo dnevnice v višini 298 evrov, letni dodatek za potovanja v tujino 4148 evrov, dodatek za osebnega pomočnika v višini 17.540 evrov ( “kobilarnar” Miha Brejc je tako dodatek podelil kar svoji hčerki oz. ženi Gregorja Viranta, ki jo je vzel za asistentko!),  dobijo tudi letno 4202 evra za vodenje pisarne v Bruslju, Strasburgu in doma (karkoli že to pomeni), pokrijejo jim tudi stroške telefona, prevoza (tudi če uporabljajo nizkocenovne lete, jim obračunajo polno ceno za “economy class” vozovnice) in poštne stroške ter nabavo telematske opreme. Vendar pa jim tudi to ni dovolj, saj je v javnost le pricurljal podatek o tem, kako so nekateri preprosto pobasali v žep ves denar za pomočnike (zakaj jih sploh rabijo, so nesposobni sami opraviti “delo”?) ali pa jih zgolj fiktivno zaposlovali. Skratka, požrtnosti, brez ustreznega nadzora (pregovor “vrana vrani…”), ni konca ne kraja.

Nisem evroskeptik, saj menim, da je EU kljub vsemu potrebna zaradi preventive, saj so se na tej celini odvijale neštete vojne. Če bom kdaj dobil občutek, da si evropska uradniška kasta res prizadeva še za kaj drugega kot za svoje sanjske plače in ugodnosti, pridem tudi na volitve. Dokler pa me bo preganjala misel, da sem zgolj tepček, ki bo s svojim glasom potrdil nov krog kraljevske pojedine od katere sam nima prav nič, pa protestno ostanem lepo doma. Naj se mastijo kolikor jih je volja. Vsaj občutek, da sem jim to tudi sam omogočil s svojim glasom, me ne bo preganjal. Bolje pa tako ali tako ne bo nikoli.

28 maja, 2009 - Posted by | V razmislek

38 komentarjev »

 1. Ne bi se mogel bolj strinjat ,ni šans da grem volit te napihnjence takoj ko so volitve prilezejo iz svojih brlogov ,se vozijo okoli kupujejo glasove z nasmeski in kemičnimi svinčniki ,obeski in ne vem čim še vse .Pri tem pa se ponujajo svoje ostudne grabezljvive roke v stisk … stran od mene ,ko vas vidim se mi obraca želodec

  Komentar od snake doctor | 28 maja, 2009 | Odgovori

 2. Ker meniš, da si nemočen, pač ne boš naredil nič. Ravno take volivce imajo ti politiki najraje, kajti angažiran volivec misli s svojo glavo in zelo težko ga je prepričat. Tako bodo na volitve šli samo “njihovi” in ti bodo odločili še za tebe.

  Komentar od Kitaj | 28 maja, 2009 | Odgovori

 3. @Kitaj: Z glasom boš bolj vplival na premoženjsko stanje izbranega kandidata, kot boš vplival, da se bo sploh kaj spremenilo.

  Komentar od ateistek | 28 maja, 2009 | Odgovori

 4. Točno tako! Mogoče še bolj kot denar me moti ta drugi del – da o evropskem parlamentu in naših maskotah tam ne slišiš do naslednjih volitev čisto nič.

  Komentar od lezo | 28 maja, 2009 | Odgovori

 5. “Kaj delajo, kako se zavzemajo za slovenske interese, kolikokrat so sploh bili na zasedanju parlamenta in koliko so pri tem dejansko aktivni.. Nič. Tišina. Prav bi bilo, da nam vsak mesec polagajo račune, kaj natančno delajo.”

  Z drugimi besedami: totalno si neinformiran. Pa si lahko plenarna zasedanja ogledaš v živo in v posnetku, lahko tudi samo nastop vsakega poslanca posebej, prebereš vse, kar je kdo povedal ali uradno vprašal, pri katerih dokumentih je sodeloval v odborih, statistiko prisotnosti vsakega poslanca posebej, itd.

  Če si zatiskaš oči in ušesa, je pa res nič.

  Komentar od ervinator | 28 maja, 2009 | Odgovori

 6. @ervinator:

  Oni so tisti, ki bi mi morali čim bolj preprosto servirati podatke, kaj delajo, ne pa da jih moram sam iskati.

  Si mogoče videl kje na kakšnem od volilnih plakatov vse te naslove, kjer si lahko pogledaš kaj delajo? Razen praznih obljub in milozvočja, še nisem.

  Komentar od ateistek | 28 maja, 2009 | Odgovori

 7. Ah še na domače volitve ne hodim več, ker BANDI&MAFIJI ne dam mojega glasu, da pa bi svoj glas dal še evro BANDI pa še manj!!!

  Sicer pa ok.članek, če lahko smo dodam, ne da bo bolje, čedalje slabše!!!

  Komentar od lala | 28 maja, 2009 | Odgovori

 8. V Google vtipkaj “evropski parlament”. Če si v Evropi, te vsaj prva dva zadetka pripeljeta direktno na stran EP, kjer izveš vse to, kar sem napisal. Seveda, še lažje od tega je napisati beden zapis neinformiranosti.

  Komentar od ervinator | 29 maja, 2009 | Odgovori

 9. Ko spremljam to načrtno laganje kandidatov, bodisi za domače volitve bodisi za evropske volitve, se mi izgubi vsaki smisel za prijaznost in razumevanje!!

  Za tem stoji en sam odvraten in nepojmljiv pohlep za denarjem in vsemi ugodnostmi…ki jih/ga morajo za njih ustvariti drugi! Se zavedajo, da delajo drugi v nečloveških razmerah za njih? seveda se ne. Kje si en teleban tipa Peterle predstavlja kaj takega…saj ni nikoli nič konkretnega počel edino filozofiral za obloženo mizo. Lepo vas prosim. Ostali so seveda enaki.

  Če je to demokracija, pri tem ko nekateri ne vemo ali bo jutri za ‘enotni’ ali pa morda za malo boljši kruh – in to dobesedno. Prekleta banda – smrdljiva! In oni bodo meni govorili o varčnosti, o racionalnosti, oni, ki pospravijo po 10, 20.000 evrov v žepe + še vse ostale ugodnosti!

  Treba bi bilo nujno uvesti limite plač in to pri max 8.000 evrih, za komisarja, tu bi bil tudi absolutni vrh! Če jim komu ni prav, pa na delo v tovarne. Pa da vidite, kao bi bili pohlevni.
  Evropski politiki, komisarji, v glavnem, ves aparat je nenasitno pohlepen in potraten. To bo EU tudi uničilo! V nekaj letih.
  EU je najbolj parazitska in zbirokratizirana združba držav na tem planetu.

  Strinjam se z avtorjem in imam na stvar zelo podbne poglede in sem globoko razočaran na d cenenostjo laganja in nad cenenostjo kraj, ki jih spočenjajo v imenu ljudstva! EU kompanija se s tem zelo približuje slovesu nekdanjega Rima!

  Na volitve seveda niti pod razno ne grem, o tem sem se odločil že veliko pred tem.

  Komentar od Aztek | 29 maja, 2009 | Odgovori

 10. @ervinator:

  In kaj bomo naredili glede njihovih plač in kopice privilegijev? Tudi kaj vtipkali v Google in se bodo čudežno znižale? Sploh razumeš v čem je bistvo mojega posta ali kot ponavadi provociraš?

  Komentar od ateistek | 29 maja, 2009 | Odgovori

 11. @Kitaj:
  Iz tvojega zapisa bi lahko sklepal, da obstajajo tudi “naši”. Kje le?

  Komentar od Mr. Mojo | 29 maja, 2009 | Odgovori

 12. Ateistek, nič ne provociram, samo zgražam se nad tvojo neinformiranostjo – za bolj pismene pa sem navedel tudi pot do informacij.

  Komentar od ervinator | 29 maja, 2009 | Odgovori

 13. @ervinator

  Prva dva vprašanja iz posta št. 10 pa si seveda izpustil in se rajši delaš pametnega v poduku uporabe Googla, lol 😉

  Komentar od ateistek | 29 maja, 2009 | Odgovori

 14. Ateistek, tvoja retorična vprašanja ne potrebujejo nobenega odgovora, itak so pa totalno bedasta.

  V svojem komentarju sem natančno navedel, na kateri del zapisa se nanaša. Sedaj si potrdil, da se nisi pripravljen ali zmožen za svoja stališča v zapisu niti osnovno informirati.

  Komentar od ervinator | 29 maja, 2009 | Odgovori

 15. Jaz se pa že od nekdaj sprašujem, le zakaj bi hodil na kakršnekoli volitve? s tem dejanjem bi podpiral tiste ljudi, ki nam direktno tržejo kruh od ust in to več kot polovico.
  Še v fevdalizmu je bila le desetina.

  Komentar od Gorazd | 29 maja, 2009 | Odgovori

 16. PrvI dvE vprašanjI.

  Komentar od Tomaz Z. | 29 maja, 2009 | Odgovori

 17. @ervinator:

  Tvoje sprenevedanje nima konca. Glede na to, da si iz celotnega uvodnega posta zbrskal le tisto kar ti odgovarja in pri tem uporabil argument iskanja po Googlu – kar je seveda za povprečnega uporabnika interneta enako, kot če bi živega človeka učil dihati – sem te, po tvoje, “totalno bedasto”, vprašal, zakaj ne komentiraš tudi ostalega besedila. Odgovora še vedno nisem dobil.

  @TomazZ:

  Če si namesto na vsebino bolj pozoren na slovnico, potem ti svetujem, da me ne bereš več. Namen mojega pisanja ni, da me bo nekdo učil slovničnih dogem. V slovenščini dvojina umira. Nova slovnična logika in izrazi se skozi stoletja rojevajo tudi z napakami. Temu se reče evolvacija jezika. Koliko bi naju šele Trubar popravljal?!

  Komentar od ateistek | 29 maja, 2009 | Odgovori

 18. Ateistek, sprenevedaš se kvečjemu ti – razen če si res tako neumen, da ne razumeš.

  Iz tvojega zapisa nisem nič brskal, ampak sem pač komentiral tisti del, ki najbolj razkriva notranjo nekonsistentnost. Če želiš, da se komentarji nanašajo le na eno poanto, potem zapiši le to, brez preostalih neumnosti.

  Napisal si, da bi bilo prav, da nam poslanci vsak mesec polagajo račune, kaj natančno delajo. Jaz sem pojasnil, da to že počnejo, le da digitalno polpismeni (kar ti očitno si), teh računov ne znajo prebrati.

  Komentar od ervinator | 29 maja, 2009 | Odgovori

 19. @ervinator:

  Ah,naj ti bo. Sem odstranil tisti del zapisa, kjer je govora o poročanju.

  Z veseljem pa bi tudi iz zapisa odstranil ali popravil marsikatero ugodnost in znižal zneske, ki jih prejemajo a žal je realnost drugačna. Greedy bastards!

  Komentar od ateistek | 30 maja, 2009 | Odgovori

 20. Naj mi bo?! Jaz nisem želel, da iz zapisa karkoli izbrišeš. Ne nazadnje, v njem je še vedno kup neumnosti. Na primer asociacija na Marxov komunistični manifest ob pomisli na pravilnik o zaposlenih v evrokraciji. ROTFL
  Tudi sicer je tvoja kritika tipična za površnega opazovalca, ki se zaletava v manj pomembne probleme, nima pa občutka za velikost zares pomembnih problemov.

  Komentar od ervinator | 1 junija, 2009 | Odgovori

 21. @ervinator:

  Kraljevske plače in socialistične ugodnosti preobsežne evrobirokracije so zate manjši problem, ki pa kljub svoji “majhnosti” stane evropske davkoplačevalce par milijard evrov letno. Ja res, “malenkost”. Bom še pomislil, da si tudi ti eden od njihovih zaposlenih in braniš svoje ugodne pozicije.

  Komentar od ateistek | 1 junija, 2009 | Odgovori

 22. Ne vem, a je res preveč, če najnižji človek (slovenien untermenschen) zahteva plačo, ki pokriva stroške bivanja, ogrevanja in hrane? Pa otroke v rejo dati?

  Komentar od Gorazd | 1 junija, 2009 | Odgovori

 23. Ali je evrokracija preobsežna, bi se dalo razpravljati, vendar je pomembnejše vprašanje, ali je dovolj učinkovita.
  Če pustimo ob strani najbolj privilegirane (poslance EP in komisarje EK), pa zagovarjam stališče, da uradniki načeloma niso preveč plačani. Ko katerega od prijateljev v Sloveniji vprašam, ali bi šel za tako plačo živet v Bruselj in opravljati evrokratsko službo (od 3.000 do 4.500 evrov), se sicer plača vsakemu v redu, vendar vseeno prenizka, da bi se dejansko preselil. Kot kaže, vendarle ni previsoka …
  Tudi pravilnik o zaposlenih kar dobro poznam, tako da z lahkoto označim tvojo asociacijo na komunistični manifest za neumnost.

  Komentar od ervinator | 2 junija, 2009 | Odgovori

 24. ——Ali je evrokracija preobsežna, bi se dalo razpravljati, vendar je pomembnejše vprašanje, ali je dovolj učinkovita.—–

  “Učinkovitost” kaže tudi v tem, da določa koliko morajo biti ukrivljene banane in kumare, LOL..

  ———–Ko katerega od prijateljev v Sloveniji vprašam, ali bi šel za tako plačo živet v Bruselj in opravljati evrokratsko službo (od 3.000 do 4.500 evrov), se sicer plača vsakemu v redu, vendar vseeno prenizka, da bi se dejansko preselil. Kot kaže, vendarle ni previsoka …——-

  V tem znesku seveda ni všeta najemnina in še kakšna brezplačna ugodnost. Najdem ti 10 ljudi v enem tednu (z ustreznim znanjem jezikov seveda), ki bi bili pripravljeni iti delati v Bruselj. Z mano vred. Prekladati papirje in prestavljati rože po pisarni za 4000 evrov, je sanjska služba.

  ——Tudi pravilnik o zaposlenih kar dobro poznam, tako da z lahkoto označim tvojo asociacijo na komunistični manifest za neumnost.——–

  Tudi sam ga poznam in ga z veseljem označim za socialistično idilo, če ga seveda primerjam s pravilnikom o delavcih pri podjetjih, ki dejansko nekaj ustvarjano in so izpostavljena trgu ter polnijo proračun iz katerih je potem plačana vsa ta uradniška navlaka.

  Komentar od ateistek | 2 junija, 2009 | Odgovori

 25. Ateistek, raje nehaj nakladati tja v tri dni, pa kaj naredi. Jaz ti npr. svetujem, da se odpraviš v Bruselj prekladat papirje in prestavljat rože, pa boš potem povedal, ali je plača visoka ali ne, glede na delo. Samo za okus, me zanima koliko pravilnikov oz. kakšne druge zakonodaje si že napisal in koliko poročil in podobnih stvari, ki se jih tam pripravlja.

  Glede pravilnika bi pa z veseljem videl, na čem temelji tvoj zaljuček – s katerim pravilnikom si ga primerjal in kateri členi te pripeljejo do tvojega zaključka.

  Za konec pa to: V javni (državni ali EU) upravi kot v kateremkoli podjetju, ki kaj ustvarja obstajajo delavci, ki delajo, in delavci, ki večinoma živijo na račun dolgega jezika in dela drugih. Ker je javna uprava konglomerat, ki je tesno povezan s politiko, se lahko zgodi, da je bolj prepredena z ljudmi, ki radi veliko govorijo in malo delajo. Seveda pa so tudi ljudje, ki zato delajo za dva. In zaradi njih se mi vsekakor ne zdi korektno pljuvati vse vprek, česar se ti ateistek zelo rad poslužuješ.

  Lep pozdrav

  Komentar od hupsic | 2 junija, 2009 | Odgovori

 26. @hupsic:

  Sploh veš kdo ponavadi piše pravilnike in zakonodajo?

  Zunanji sodelavci in njihova podjetja. Pa menda nisi pričakoval od lenih in nesposobnih uradnikov, da bodo pisali ta čreva. Oni so tam samo zato, da zakonodajo naročijo, spnejo in dajo poslancem v izglasitev. med slednjimi je večina funkcionalno nepismenih in besedila večinoma sploh ne prebere, kaj šele, da bi ga razumela. Vendar, to ni pomembno, saj nastopi politična linija, ki ponavadi določi, kako se bo glasovalo. Torej, kdor je na oblasti (praviloma predlagatelj zakona) bo glasoval tako, kdor pa je v opoziciji pa večinoma nasprotno. Opozicija bo ob tem skušala še doseči pozornost javnosti, zakaj se ne strinja z novim zakonom in svojim potencialnim volilcem predstaviti kaj v resnici piše v zakonu in kako naj si ga tolmačijo, čeprav si povprečen volivec nikoli ne prebere besedišča. Volilci bodo to ponavadi pograbili in javnost se tako lahko začne prerekati po medijih in politično deliti. To se recimo dogaja ravno zdaj, ko Janša svojim volilcem preko oprod sporoča, kako naj interpretirajo vladni zakon o tajkunih.

  Na čem temelji tvoja skepsa, da je pravilnik o delavcih v evropski administraciji občutneje ugodnejši kot so taki pravilniki pri podjetjih, ki nastopajo na trgu? GM bo odpustil več 10.000 delavcev. Si mogoče kdaj slišal, da bi kakšna država zato, ker ni pobrala dovolj davkov in je v blagajni deficit, kdaj odpustila več 10.000 uradnikov? Seveda ne, ker se država praktično lahko neomejene zadolžuje (meje se z leti vse bolj pomikajo v minus).
  No, tukaj je razlika. Službo prvih ureja logika trga, zaposlitev drugih pa logika socializma.
  Rek, da če nisi za nič dober, si verjetno dober za državno upravo, ni kar tako iz trte zvit.

  Seveda so pa tudi izjeme, vendar je neizpodbitno dejstvo, da je v državni upravi manj sposobnih ljudi kot jih je v nekem dobrem podjetju, ki mora svojo sposobnost dokazati na trgu.

  Komentar od ateistek | 2 junija, 2009 | Odgovori

 27. Uf, sem pričakoval, da boš poštenjakar načelni imel napisane že tri teme o Golobiču. Kaj je zdaj to? 🙂

  Komentar od bf | 3 junija, 2009 | Odgovori

 28. @bf: To prepuščam tebi, saj so moji možgani tako ali tako oprani, ne?

  Čudi me tvoja lenoba ;). Piši, fant, piši. Baje, da lenobo neoliberalci nadvse prezirate.

  Komentar od ateistek | 3 junija, 2009 | Odgovori

 29. ——Najdem ti 10 ljudi v enem tednu (z ustreznim znanjem jezikov seveda), ki bi bili pripravljeni iti delati v Bruselj. Z mano vred. Prekladati papirje in prestavljati rože po pisarni za 4000 evrov, je sanjska služba.——

  Kakor za koga. Ko sem omenil svoje prijatelje, sem imel seveda v mislih ljudi, ki so dovolj sposobni, da bi se lahko kot najboljši kandidati prebili skozi izbirni postopek v institucije EU. Če pa celo sam želiš opravljati takšno delo v Bruslju, se pač prijavi (zakaj se še nisi?) in pojdi. Ali pa si morda za to premalo sposoben?

  ——Tudi sam ga poznam in ga z veseljem označim za socialistično idilo, če ga seveda primerjam s pravilnikom o delavcih pri podjetjih, ki dejansko nekaj ustvarjano in so izpostavljena trgu ter polnijo proračun iz katerih je potem plačana vsa ta uradniška navlaka.——

  Ne verjamem, da si ta pravilnik vsaj od daleč videl, čeprav je objavljen na spletu. Glede na tvoje neumnosti sem prepričan, da ga sploh ne znaš poiskati. Nobene socialistične idile ni v pravilniku. Evrokracija je zgrajena po zgledu francoskega uradniškega sistema.

  Tudi sicer se iz tvojega odnosa, ko nasproti uradnikom postavljaš delavce v podjetjih, ki “dejansko nekaj ustvarjajo”, ter zaničevalnega odnosa do “uradniške navlake” vidi, da o ekonomiji in nasploh o svetu nimaš kaj dosti pojma.

  Komentar od ervinator | 3 junija, 2009 | Odgovori

 30. @ervinator:

  Ne glede na to, kako o “ekonomiji” nimam pojma, mi logika akcija-reakcija oz. zaslužiti-vzeti bolj leži kot obratno. Vzeti ali vrniti ne da bi nekaj prej zaslužil v realnem, kapitalističnem svetu ne velja. Socialistično uradniški svet očitno tudi to prenese.

  Ker pa tudi drugače nimam “o svetu pojma”, si ne znam niti odgovoriti, zakaj me taka intelektualna oseba kot si ti, sploh bere. No, lahko pa špekuliram. Verjetno zato, da sebi dviguje ego in ugotavlja kako je v resnici pametna. Če ti tak odgovor ni všeč, se tolaži, da tako ali tako spet nimam pojma, LOL…

  Komentar od ateistek | 3 junija, 2009 | Odgovori

 31. @ateistek

  Zal te moram razocarati. Uradniki večinoma sami pišejo zakonodajo. To ti lahko zagotovim iz prve roke, saj kot raziskovalna inštitucija veliko sodelujemo z Ministrstvom za okolje in prostor. Dejstvo pa je, da potrebne strokovne podlage pripravijo največkrat zunanji strokovni sodelavci.

  Če so v GM odpustili 10.000 delavcev zaradi finančne krize, je popolnoma neresno pričakovati, da se lahko kaj podobnega zgodi v javni upravi. Zakaj? Zato, ker se obseg dela v javni upravi ne zmanjša v odvisnosti od gospodarskih razmer ampak kvečjemu zaradi poenostavitev v administrativnih postopkih.

  Tvoje enačenje uradnikov s samo vzemanjem je pa tudi daleč stran od resnice. Ali mogoče nisi hodil v šolo? Ali mogoče ne hodiš k zdravnikom? Ali se ne voziš po cestah? …? Samo vzemanje mnogo bolj pritiče raznim borznim posrednikom in finančnim vudujem, ki iz kupčka denarja z mahanjem ustvarjajo strašne dobičke.

  Komentar od hupsic | 3 junija, 2009 | Odgovori

 32. ———–Zal te moram razocarati. Uradniki večinoma sami pišejo zakonodajo. To ti lahko zagotovim iz prve roke, saj kot raziskovalna inštitucija veliko sodelujemo z Ministrstvom za okolje in prostor. Dejstvo pa je, da potrebne strokovne podlage pripravijo največkrat zunanji strokovni sodelavci.——

  “Žal” me nisi nič razočaral ampak potrdil to, kar sem trdil že na začetku. Pisanje po strokovni podlagi, ki ti jo pripravijo zunanji sodelavci, je točno to.

  ————Če so v GM odpustili 10.000 delavcev zaradi finančne krize, je popolnoma neresno pričakovati, da se lahko kaj podobnega zgodi v javni upravi. Zakaj? Zato, ker se obseg dela v javni upravi ne zmanjša v odvisnosti od gospodarskih razmer ampak kvečjemu zaradi poenostavitev v administrativnih postopkih.———-

  Sploh nisem govoril o obsegu dela ampak o logiki, ki velja na trgu in logiki, ki velja med uradniki. Pri njih so odpuščanja redkejša in je služba praviloma zagotovljena do penzije.

  ——Samo vzemanje mnogo bolj pritiče raznim borznim posrednikom in finančnim vudujem, ki iz kupčka denarja z mahanjem ustvarjajo strašne dobičke.——

  Ali strašne izgube, le da nepoučeni kekci tvojega kova slišijo za borzo le, ko se ustvarjajo dobički in zganjajo ljubosumje, ker sami takrat niso ničesar vložili.

  Komentar od ateistek | 3 junija, 2009 | Odgovori

 33. Atestek, tudi na to vprašanje sem ti že odgovoril. Kar se tiče tvojega bloga, preberem tiste zapise, ki me v Worpdressovem Dashboardu pritegnejo z naslovom. Ko ga pa že preberem, me skoraj nič ne stane, če ga še komentiram. Konec koncev, tako hudo neumne argumentacije (ne glede na to, kaj zagovarjaš) kot v tvojih zapisih človek v “realnem” težko najde.

  Komentar od ervinator | 3 junija, 2009 | Odgovori

 34. @ervinator:

  ——Konec koncev, tako hudo neumne argumentacije (ne glede na to, kaj zagovarjaš) kot v tvojih zapisih človek v “realnem” težko najde.——

  Kot kaže je tudi v tem nekaj privlačnega 😉 Ma, le kaj spet tistemu neumnemu človeku hodi po glavi?

  Komentar od ateistek | 3 junija, 2009 | Odgovori

 35. Saj sem napisal, da imajo tvoji zapisi dobre naslove. Ne trdim pa, da si neumen.

  Komentar od ervinator | 4 junija, 2009 | Odgovori

 36. V demokraciji se bere tudi blesarije. Ne greš volit. Kritiziral pa potem bi. Namesto tebe bo odločal nekdo drug.
  No, saj je tudi v prejšnje sistemu o vsemu odločala partija.
  Ljudem res ni bilo treba ničesar narediti.
  Težko se je stare navade odpovedat.

  Komentar od Rexmundi | 5 junija, 2009 | Odgovori

 37. @Rexmundi:

  Kot sem že napisal: s svojim glasom bom bolj vplival na premoženjsko stanje izbranega kandidata, kot bom vplival, da se bo sploh kaj spremenilo. Dokler ta uradniška kasta ne bo zarezala v svoje privilegije, niso vredni mojega glasu, ki v takšnih okoliščinah pomeni zgolj legitimizacijo obstoječega stanja.

  Oni so tisti, ki morajo narediti prvi korak, ne jaz.

  Komentar od ateistek | 5 junija, 2009 | Odgovori

 38. He he. Torej bodo volili tebe.

  Komentar od Rexmundi | 5 junija, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: