ateistek

Zakaj je Obama nevarnejši od Busha?

obama-barack_1_show V teh dneh je odjeknila novica, da je Obama oprostil funkcionarje CIA-e, ki so izvajali dolgotrajna mučenja nad protipravno zajetimi ljudmi, osumljenimi terorizma. Pravzaprav novica sploh ni odjeknila, kar je žalostno spoznanje, da svet počasi izgublja občutek, kaj sploh je demokracija.

Če bi to isto storil Bush, sem prepričan, da bi svet bolj burno odreagiral, tako pa je to storil “naš priljubljeni” Obama. Mož naših src. Nekateri njegovi zagovorniki so ga branili, češ, oprostil je ljudi, ki so zgolj izvrševali ukaze a hkrati ne povedo, zakaj se ne obsodi tiste, ki so dajali ukaze za mučenja. Je res tak velik problem potrkati na vrata razkošnih vil Busha, Chaneya ali Rumsfelda in jih odpeljati na sodišče? Ni, vendar na kakšnem drugem planetu.

Čas je, da se svet strezni in začne Obamo gledati z realističnimi očmi.  Obdobje “Oprah” jokanja in sreče, ker je svet dobil novega predsednika, ki obljublja spremembe, mora zamenjati realnosti. Še vsak idealizem ima svojo ceno. Gre za nastavljeno “yes, FED can” in “yes, Bilderberg can” puppy figuro, ki ima točno določen spisek opravil, ki jih mora opraviti.

Prava stvar, ki jo je naredil, je bilo zaprtje sramote sodobne ameriške države, zapora v Guantanamu. To je pa tudi vse. Gre za sklepno dejanje končanja t.i. borbe proti terorizmu, ki je v resnici izum za čim večjo okrnitev svoboščin ljudi. Zdaj, ko ni več Busha, je čas za nov krog iger in nadgradnjo predhodnih dosežkov. Vendar pa ob tem ne smemo pozabiti, kaj je Obama izjavil aprila 2008. Rekel je, da bo v primeru izvolitve pri generalnem državnem tožilcu preučil možnosti za pregon vseh, ki bi pod Bushevo vladavino zagrešili vojne zločine. No, v teh dneh smo se lahko prepričali, kako jih je preučil. Izvrševalce je oprosti, na naročnike pa “pozabil”.

Obama je obljubil, da bo ljudem vrnil odgovornost politike in večje spoštovanje njihovih državljanskih pravic. Nič od tega se ni zgodilo. Namesto tega je nadaljeval Bushevo prikrito igro Ameriške agencije za nacionalno varnost, ki tako ali drugače nadzoruje milijone Američanov in ob tem vztraja, da razkritje prisluškovanja ne more biti stvar sodišč.

Zakon o domovinski varnosti, ki ljudem jemlje temeljne svoboščine in bi ga z lahkoto primerjali s tiho uvedbo stalinizma, tudi pod Obamo ostaja nespremenjen. Še več. Njegova administracija med drugim uvaja tako imenovano “no fly” listo, kjer so našteta imena vseh Američanov, ki jim je odvzeta pravica do letenja. Zgovoren je primer 5 letnega fantka Matthewa Gerdnerja . Ker se je njegovo ime znašlo na tej listi, je bil tretiran kot terorist. Zgroženi materi so pri pregledu 5 letnega “terorista” celo prepovedali, da se otroka dotakne in ga potolaži.

Obama je obljubil transparentnost. Namesto, da bi se lotil dejanskega problema ameriške ekonomije kar predstavlja privatizirani FED in skupina močnih bančnikov, ki ga kontrolirajo, je Obama nadaljeval z osovraženo Bushevo ekonomsko politiko izplačevanj neštetih milijard bankam. Katere banke vse so prejemnice tega denarja, je večinoma skrivnost. Toliko o transparentnosti.

Obama je obljubil zmanjšanje vojakov v Afganistanu in popolno umaknitev le teh iz Iraka. Spet se je zlagal. Namesto tega je objavil, da bo v Afganistan poslal dodatnih 17.0000 vojakov. In to ni vse. Številka bi utegnila zrasti tudi do 30.000.  In Irak? Pravzaprav se ne dogaja nič. Tam je ostalo več 10.000 vojakov, ki uradno usposabljajo iraško vojsko in varujejo objekte ameriškega interesa, beri, stražijo dragocena in Iračanom ukradena naftna polja. Ob tem pa nadaljuje tudi politiko bivše Busheve administracije in povečuje prisotnost ameriških obveščevalcev v Pakistanu, ki tam prikrito vodijo vojaške akcije.

Obama nadaljuje s širjenjem ameriške vojske po državah okoli Rusije in Kitajske. Januarja letos je Moskva, misleč, da je Obamina administracija spremenila odnos do protiraketnega ščita, zamrznila načrte o svojem protiraketnem ščitu. A Obama je na vrhu EU-ZDA v začetku tega meseca napovedal, da se bo namestitev delov ameriškega protiraketnega ščita na Češkem in Poljskem nadaljevala.

Ravno tako se širjenje ZDA nadaljuje po Afriki pod pretvezo humanitarne pomoči (www.africom.mil). Zdaj bo to še toliko lažje, saj je Obama zaradi barve kože in sorodstva iz Kenije, zelo priljubljen na tistem koncu sveta. Pravi razlog pa je tiha interesna vojna med Kitajsko in ZDA okoli naravnih afriških bogatstev. ZDA si je preko Raila Odinge (ta se ima za sorodnika Obame in je tudi plačanec CIA-e, ki je zaradi neizvolitve lansko leto destabiliziral Kenijo) utrdila položaj v Keniji.

Novačeni, naivni mladi fantje, ki jim prodajajo nacionalizem in domoljubje, bodo tudi v naprej ostali topovska hrana ekspanzionistično-korporacijske politike. Da niti ne omenjam trpljenja nedolžnih na drugi strani njihovih pušk. Vendar to ni vse. Šef Obamine administracije sionist Rahm Israel Emanuel načrtuje postopno uvedbo neke vrste obveznega služenja vojske za vse (3. meseci osnovnega urjenja), stare od 18 do 25 let.

Zahteve po denarju za vojne namene so se v skupni številki že dvignile blizu 800 milijard dolarjev in bodo komaj pokrile vse potrebe do konca leta.

Obljubljene spremembe so se začele in končale z Obamovo, z vozovi laži obloženo volilno kampanjo. Čas je, da na Obamo gledate z enakimi očmi kot ste na Busha. Goljuf in lutka v rokah istih FED bančnikov, fašističnih oligarhov, pravih nosilce despotistične globalne oblasti. Nosilci funkcije, ki so si jo preprosto vzeli, ne da bi jim kdo sploh dal mandat. Ljudem so nastavili trojanskega konja zato, da ti spet dobijo občutek, da so “za mizo”. Prevara s katero so na svojo stran dobili celo vedno kritične Afroameričane. Dobri so, ni kaj. Še Goebbels bi jim zavidal.

21 aprila, 2009 - Posted by | V razmislek

12 komentarjev »

 1. Na žalost imaš prav!

  Komentar od Vanja | 21 aprila, 2009 | Odgovori

 2. Hehe, zanimivo, da sem se jaz skoraj v istem času spraševal prav enako. Še huje je, da zdaj sploh ni več protestov zaradi vojne. Nihče ne gleda, kaj se dogaja v Iraku in Afganistanu, vsi samo slepo sprejemajo širjenje vojne v Afganistanu in napade preko meje v Pakistan.

  Mediji pa so v glavnem že prav debilni s poročanjem o tem, kakšnega psa bodo imeli v Beli hiši ali kako je oblečena predsednikova žena. Ves svet je obseden z lepimi besedami, o dejanjih pa se premalo sprašuje.

  Komentar od jin | 21 aprila, 2009 | Odgovori

 3. Ej folk, kaj vam pove vsilitev obveznega vojaškega urjenja, kopičenje orožja, ne samo v ZDA temveč tudi v Rusiji, nameščanje protiraketnega ščita…. a se še komu dozdeva, da se pripravljamo na naslednjo vojno??

  Komentar od lala | 21 aprila, 2009 | Odgovori

 4. Godwin’s law tm na konc, eh?

  Sej po svoje mas prou ampak mogoc bi lahko tud ti nehal slepo verjet teorijam zarote. Kolk je dokazov za te “prave vladarje” sveta? Najbrz ene tolk kt za ksne marsovske NLPje, pa tm jih je tud najmn 90% definitivno izmisljenih.

  Komentar od General | 21 aprila, 2009 | Odgovori

 5. @General: Ne gre za teorije zarote ampak preprosto logiko končnega zmagovalca kapitalizma. Vtipkaj recimo na Youtube Alex Jones in si poglej njegovo raziskovalno novinarstvo recimo snamanje sestankov Bildenberg. Poišči članke o družini Rockefeller ali še bolje Rothschild, poglej si recimo dokumentarec Money Masters, Zeitgeist, poišči kaj o sionizmu, poglej si kaj o Davidu Icke-ju (zanemari tiste blodnje o reptilih)…Skratka, veliko je tega. Predvsem pa razmišljaj logično in se vprašaj, če je svet res tak, kot nam govorijo da je. Zakaj bi iskal Marsovce, če je pa dovolj domačih “marsovcev”, ki igrajo podobno vlogo? Sicer pa, moj namen seveda ni nikogar prepričevati. Kvečjemu lahko zavidam nekaterim, ker živijo v stanju, ki ga sam imenujem nevednost.

  Komentar od ateistek | 22 aprila, 2009 | Odgovori

 6. Kaj je boljše? Amerika ali Kitajska? Nekdo pač bo, takšna je realnost, in tako jo tudi ti dojemaš. Zakaj potem ne napišeš nič o Kitajski? Veš morda za kakšno kršitev človekovih pravic na Kitajskem? Koliko jih veš iz Amerike? Naj ti namignem. Na kitajskem je milijardo in pol človekovih krivic.

  Komentar od josip | 22 aprila, 2009 | Odgovori

 7. @Josip: Obstaja bistvena razlika med ZDA in Kitajsko. Pri ZDA se z Obamo vsiljuje slika, da gre za državo, ki nekaj da na demokratične standarde. Kitajska pa je država pri kateri že v naprej vemo, kako pojmuje te iste standarde. Ravno zato so ZDA zaradi slepljenja nevarnejše od Kitajske, kjer gre za manjšo manipulacijo.

  Komentar od ateistek | 22 aprila, 2009 | Odgovori

 8. Ja, Obama je rekel, da se bo namestitev nadaljevala, a bodo prej obravnavali in premislili zadržke Kremilina. To lahko seveda razumemo kot brezpredmetno izjavo, samo bomo videli. Po moje do vzpostavitve protibalističnega ščita ne bo prišlo. Pozabil si omeniti, da se je na tem vrhu Obama zavzel za svet brez jedrskega orožja, kar je poslalo pomemben signal mednarodni skupnosti pred pregledno konferenco NPT pogodbe, ki bo naslednje leto. Čeprav ne smemo biti pretirano opitimistični in naivni glede Obamovih obljub, mislim, da tudi ne smemo iti v to skrajnost, da vse interpretiramo pesimistično kot del “conspiracy theory”.

  Komentar od simple | 29 aprila, 2009 | Odgovori

 9. Teorije zarot pravite, preberite si sklepe G20, kmalu bomo vsi odvisni samo od ene centralne banke, ki bo menda v švici, in imam občutek, da je vsa tale kolobocija po svetu namenjena ravno vzpostavitvi NEW WORLD ORDER!

  http://razgledi.net/blog/2009/04/27/g20-teorije-zarote-in-nova-svetovna-valuta/

  Komentar od lala | 29 aprila, 2009 | Odgovori

 10. Obama si je nadel črno masko pod katero se skriva belec.
  Obama dela za interese belcev.
  Glavni kontrolor in mentor Obame je Zbirgniew Brzezinski, ki je soustanovil ilumiatsko Trilateralno komisijo.
  Da bi bil bolj nevaren od Busha?. Ma, vsi so iz istega gnezda.

  Komentar od Rexmundi | 20 maja, 2009 | Odgovori

 11. Bush na kvadrat je, govori eno, dela drugo. To kar je storil predvčerajšnjim s tribunali je njegova prava narava. Zato je nevarnejši, saj so ljudje zaradi njega šli nazaj pred televizije in igrice.. ko pa so že skoraj bili na nogah in ulicah.

  Več na:
  Ameriški gulag

  Komentar od Iatromantis | 23 maja, 2009 | Odgovori

 12. Bush pač govori eno in dela nekaj popolnoma drugega. Podobno je sedaj pri nas. Pahor govori eno, dela pa se drugo.
  Bushevi so pač zelo dejavni na različnih področjih.
  Recimo pranje norkomanskega denarja, investirajo v Panami. Preko bank v Panami pere denar pridobljen z prodajo drog in ta denar investirajo Bushevi v turizmu. Res pa pravijo, da bodo nekoč ugotovili, da je bil Busch najbolj nevaren ameriški predsednik. Govorim pa seveda o Bushu starejšemu.
  Tolaži pa lahko to, da so Bushevi totalitarni socialisti.
  Samo moraš imet na umu “…obstaja moč, ki je tako prodorno organizirana in vseprisotna, da je tistim, ki o njej govorijo z namenom da jo obsodijo, da je zanesljivo za njih bolje da o tem samo šepetajo.”

  Komentar od Rexmundi | 25 maja, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: