ateistek

Tokyo – mesto kot iz skatlice

Ja, tako nekako bi ga lahko opisal. To, kar sem videl, je navdusujoce. Mesto je cisto, lepo, sodobno, dodelano. Funkcionira kot ura. Vlaki vozijo na minuto natancno. Ljudje hitijo kot pridne mravljice. Ne vem sicer koliko so ob tem srecni, vendar je zunanji vtis zelo pozitiven. Po vlakih kinkajo – celo stoje, berejo, nekateri nosijo neke bele zascitne maske na obrazu kot Michael Jackson. Veliko stvari je avtomatiziranih. Recimo narocilo jedi, kjer kliknes na jed, placas in nato z racunom dobis zeljeno. Obstajajo celo avtomatizirani hoteli. Se nisem naletel na zanemarjeno stranisce, kvecjemu so prava diseca in ponekod zapleteno avtomatizirana izkusnja.

Voznja z vlakom od letalisca Narita, ki je okoli 60 km stran od Tokya, je razkazala pokrajino z lepimi japonskimi hisami in krasnimi vrtovi ob perfekcionisticno obrezanem drevju. Bolj pravilo kot izjema. Veliko je bambusovih gozdov in tudi ostalega zimzelenega rastlinja.

Let iz Pariza je hitro minil. 4 najnovejsi filmi po lastni izbiri z zaslona na sedezu pred menoj in cas je hitro minil. Tukaj smo 8 oz. od noci na nedeljo, ko premaknemo kazalce naprej v Evropi, 7 ur naprej. Temperature so priblizno enake kot pri nas ali malenkost visje.

Seveda pa ne gre vse gladko. Doma sem pozabil vavcer za Japan Rail Ticket. Zelo slabo dejstvo, saj so japonski vlaki med mesti zelo dragi, s to karto, ki me je stala malo cez 200 evrov pa so zastonj. Kaj narediti? Klicati domov, naj jo posljejo po DHL-u v Tokyo v hostel, kjer sem nastanjen. Obljubili so, da jo dobim v dveh dneh torej danes in zaracunali 50 evrov. Malenkost v primerjavi z denarjem, ki bi ga moral odsteti za vlake. Tam bi govoril ze o par 100 evrih, ce ne celo 1000. Drag spas so njihovi vlaki.

To pa ni bila zadnja sitnost. Hostel v Tokyu sva rezervirala za 6 dni, vendar pa sva za dva dneva naredila napacno rezervacijo. Namesto za 27. in 28. marec, sva jo naredila za 27. in 28. februar. Kako nama je to uspelo, ne vem. K sreci je zraven hostla nek hotel, ki ponuja poceni spanje v kapsulah po 25 evrov. Kako to zgleda ne vem, danes bom poskusil. Dva dni bo pac potrebno zdrzat.

Vceraj sva se potikala po ogromnem parku pred kraljevo palaco. Na stotine ograjenih, umetelno obrezanih borovcev na golf travi, je zgledalo kot niz povecanih bonsajev. Prekrasno.
Cesnje bodo vsak hip zacvetele.

Prvi vtisi pac.

Povzetek potovanja s slikami tukaj

27 marca, 2009 - Posted by | Potovanja

Zaenkrat še ni komentarjev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: