ateistek

Milijoni za hrvaško RKC

e7347eff-b5cc-4a9a-9f1b-f2309395db05 Iz hrvaškega državnega proračuna prejšnjega leta, je katoliška cerkev dobila, preračunano iz kun, okoli 51 milijonov evrov. Več, kot je dobilo ministrstvo za turizem, kar je na Hrvaškem, kot državi, ki si želi biti turistična tarča, pravzaprav šokantno. V desetih letih pa je dobljeni znesek znašal več kot 530 milijonov evrov. Trenutno se v državi gradi več 10 cerkva, RKC oddaja prostore, odpira podjetja, trguje z nepremičninami, delnicami, dobiva neobdavčene prispevke vernikov in jim po ceniku zaračunava poroke, pogrebe, krst in ostalo obredje.

In zakaj več za cerkev kot turizem? Kako zakaj? Letos je recesija in potrebno je financirati vse molitve ljudi, da bo Vsemogočni prepričal turiste, da vseeno pridejo ali pa, da sam vrže kaj “šuška” z nebes.
Je mogoče, da ste jezni? No, no, mi smo vendar zgodba o uspehu. Prodaja boga je pač donosna zadeva zato, ateisti, lepo se pogrizite od zavisti, ker se vaše “brezbožno sranje” tako uspešno ne prodaja, da bi vas celo država, kjer se v resnici gnetejo naši ljudje (ampak šššš), dodatno nagrajevala za uspeh. Še denar za stroške reklam na parih avtobusih, kjer ste razodevali svoje blasfemije, pri nas zberemo od “ljubih nam vernikov” v najbolj zakotnih cerkvah že pri eni maši. Naš sveti oče ima pod svojo ritjo toliko “skromno duhovnih” cekinčkov, da bi lahko oblepili celo Zemljo z enim samim plakatom, tako, da bi nas tudi bog takoj videl z nebes. Face it, you are losers!

16 marca, 2009 - Posted by | Religije

2 komentarja »

  1. Take je treba jemati malo z rezervo, niso zastonj “Stupid Americans”.

    Komentar od Gorazd | 18 marca, 2009 | Odgovori

  2. @Gorazd: Mislim, da gre za ironijo 🙂

    Komentar od ateistek | 18 marca, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: