ateistek

Severna Koreja vs. ZDA

300px-aipac_logo Volitve, ki zdaj potekajo v Severni Koreji, so višek naokusne farse. Ljudem so ponudili v izvolitev posameznike, ki jih je vladajoča stranka določila že v naprej. Ah, neka bedna Severna Koreja, kaj smo pa pričakovali, bi rekel. Ampak, da ne bi mislili, da se kaj takega dogaja zgolj v “komunistično privatiziranih” državah, ki si tega naziva niti ne zaslužijo. Prva in najmočneja država sveta ni prav v ničemer drugačna. No, pravzaprav je, v eni malenkosti. V njej ljudje ne vedo, da volijo izbirek, v Severni Koreji pa je to splošno znano. Kaj je hujše? Kot kaže to dejstvo ne moti ne prve ne druge.

Slišali kdaj za AIPAC oz. American-Israel Public Affairs Committee oz. v prvotnem originalu American-Zionist Committee for Public Affairs?? Verjetno ne, saj se z njim na žalost ukvarjajo le ljubitelji teorij zarot in na hitro razglašeni antisemiti. Povprečnim Američanom, ki zaupajo svoji državi in kot pivnik srkajo vsak skrbno načrtovan konstrukt njene pokvarjene vodilne elite, bi to utegnilo zveneti kot kakšna nova naftna združba ali kaj podobnega. V resnici pa ima ta sionistična, lobijska plejada mogočnežev še kako pomemben vpliv saj noben predsednik praktično ne more biti izvoljen brez soglasja AIPAC-a. So neke vrste ameriška različica severnokorejsko-venezuelsko-kubanskih “dosežkov” demokracije, le da se pri njih temu “omiljeno” reče lobij. Saj veste, ne sme zveneti “total(itar)no rdeče”.

So neusmiljeni do vsake nevšečne besede, ki bi jo izrekel kateri od ameriških kongresniki in vsakega “heretika”, ki mnenjsko ne ustreza njihovim “bližnjevzhodnim” predstavam, javno diskreditirajo. Njihovi podporniki so tako demokrati kot republikanci, tako Obama kot Bushi, tako Hillary Clinton kot Dick Chaney, itd. Politična barva je za njih popolnoma nepomembna, saj imajo jasne zahteve. To je priznal tudi bivši predsednik ZDA Jimmy Carter, ko je nekoč izjavil, da AIPAC vrši izjemen pritisk na vse politične kandidate, ki se ne strinjajo z njihovimi stališči.
Zanimivo, kako visoki ameriški politični predstavniki velikokrat doživijo “razsvetljenstvo”, ko niso več na funkcijah. Verjetnost, da bi kakšno kruto resnico o vnaprej pripravljenem političnem sistemu povedali med svojim mandatom, je manjša od verjetnosti videti vesoljca. Človek se vpraša čemu so sploh izvoljeni, saj jih bolj kot ljudje potrebuje frankenštajnovski politični sistem ozkih interesnih skupin.

9 marca, 2009 - Posted by | V razmislek

Zaenkrat še ni komentarjev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: