ateistek

Zoprnost vinjet

raztrgana-vinjeta Polletne vinjete so se iztekle, čas je za nove. Ko bi jo človek rad odlepil in zamenjal z novo, hitro ugotovi, da je zadeva lahko nadvse zoprna. Kolikor se že trudili, bolj težko je uspeti in elegantno odstraniti celo, saj se je rado kaj odtrga in kak košček vsilil “za spomin”. Zdaj pa dilema; zamenjati kar avto ali se voziti z nekim lepljivim madežev v desnem kotu šipe. No, to je bila prva stvar, ki mi je padla na pamet, ko sem gledal kolega, ki se je živčno matral odtrgati preteklo vinjeto in ga vsaj malo nasmehniti.

Na Madžarskem, kjer se še vedno potikam, imajo to zelo lepo urejeno. Preprosto narediš on-line registracijo, plačaš in si v registru, kot dokazilo pa si sprintaš potrdilo in to je to.

Ko nam je Janša dal vinjetni bonbonček, bi se njegov tim lahko spomnil take preproste rešitve. Če se prav spominjam, se je Virant nadvse hvalil, kako je poenostavil državno upravo. Pa bi s svojim entuziazmom navdušil še koga od Janševih priskledniških kolegov, ki so imeli kaj besede. Tudi pri sklepanju pogodb z izdelovalcem vinjet. Se bodo “Pahorjevi” kaj takega spomnili? Lahko bi se. Še prej kot navadni ljudje, saj bi znalo biti še bolj zoprno, če je avto med dražjimi, lol.

A da stari ljudje ne znajo uporabljati internet? Potem pa naj bo nekaj klasičnih, samolepilnih vinjet na voljo tudi za tiste starejše. Tako bomo vsaj vedeli, kdo zna voziti avto, ne zna pa prižgati računalnika. Da nihče nima nikogar, ki bi to lahko naredil zanj, ne verjamem.

4 januarja, 2009 - Posted by | V razmislek

7 komentarjev »

 1. Vzameš sušilec za lase, pregreješ prelepo vinjeto in jo odstraniš. To je to.

  Komentar od Garth | 4 januarja, 2009 | Odgovori

 2. Če ne bi bilo vinjet, bi se denarci težje prelivali v strankino blagajno…

  Komentar od Vojko | 4 januarja, 2009 | Odgovori

 3. Garth, kako naj sušilec za lase uporabim na parkirišču ali v blokovski garaži? A obstaja tak na baterije?
  Drugače je pa sodelavec v Merkurju kupil grelec za odstranjevanje vinjet in drugih limajočih se nonsense zadev z vetrobranskih stekel. Baje je to taka fajn priročna zadevica na baterije, jo potegneš prek vinjete in voila! Vinjeta se odstrani brezhibno. 🙂

  Komentar od Foka | 4 januarja, 2009 | Odgovori

 4. Jaz bom znorela od vseh nalepk, ki jih imam na vetrobranskem steklu in se čisto nič ne veselim še tej novi vinjeti. Stara mi velja do šestega januarja. Jaz se verjetno sploh ne bom trudila, novo bom nalepila zraven stare, kot nalepke za garažo lepim nove zraven starih. In imam avto že čisto polepljen.

  Komentar od zogca | 4 januarja, 2009 | Odgovori

 5. vinjete so že kul… so pa nalašč narejene tako da se trgajo, ker če ne bi lahko goljufi goljufali… itaq… z žiletko in čistilom gre prav lepo dol… sploh pa če imajo v avstriji in švici take vinjete nevem zakaj bi mi morali izumljat nekaj novega… to je najbolj dostopna in preprosta rešitev… meni so vinjete super kot so…

  Komentar od matejlatin | 4 januarja, 2009 | Odgovori

 6. Gornji komentarji so dokaz, da bedakom ni mogoče ustreči in bi imeli rajši nazaj stari način plačevanja cestin in tiste “vinjete”, potrdila o regitraciji, ki jih je delal Mirage (denarci za tiste so šli res v LDS strankarsko blagajno).

  Komentar od bf | 8 januarja, 2009 | Odgovori

 7. Raje se potrudim z odstranjevanjem vinjete kot pa, da bomo ‘morali’ vsi imeti GPS sistem v avtu in s tem bo narejen še en korak k novemu svetovnemu redi in popolnemu nadzoru. Saj verjetno veste, da bomo imeli že naslednje leto ‘prostovoljno’ vgrajene GPS sprejemnike v vsakem avtu, ki se bo želel peljati po avtocesti. Jap, veliki brat bo še bolj videl vsak naš korak. Vinjete so zakon!

  Komentar od Gregs | 13 januarja, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: