ateistek

Izrojenost islama

islam Ne, ne bom pisal o islamskem terorizmu. K pisanju spodnjega teksta sta me spodbudili dve dejstvi. Prejšnji post, kjer so mi nekateri “pod privat” očitali, da se postavljam na stran islama in pravkar končani festival lezbično-gejevskega filma v Kinoteki.

Tako kot se mi želodec obrača ob uživaški, leni, nikomur koristni katoliški geriatriji, ki se primerno nakrancljana, lagodno sprehaja po tako ali drugeče prisvojenem razkošju soban ogromne vatikanske kvadrature, se mi je tudi ob neizpodbitnih, totalitarnih dejstvih, ki so jih v nekaterih islamskih družbah kreirali bradati ali vsaj brkati mačo koranski fanatiki.

Kaj ni neverjetno, da zavestno dopustiš, da bo tvoj mišljenski doseg določala neka knjiga? Ena samcata knjiga. Še bolj neverjetno pa je, da s pomočjo te iste knjige skušaš opravičiti nekatere svoje strahove in preventivo pred njimi celo uzakoniš.
Imaš lepo in mlado ženo. Le zakaj bi dopuščal, da bi njene mične obline gledali drugi moški? Preprosto uvedeš religijsko pravilo, da se morajo vse ženske zavijati v plasti oblek. Moški, kot nosilci religije, se seveda ne bodo pritoževali, zato pravilo hitro postane obče družbeno.

Več kot je žena doma, bolj je pod kontrolo. Več otrok imaš z njo, bolj je okupirana z njimi in manj časa ima za drugačne “aktivnosti”. Ker si le oplojevalec, ki ne zna našteti niti imen svojih desetih otrok, imaš veliko prostega časa za zapravljanje. Recimo za družabno življenje z drugimi pripadniki lastnega spola. Natančneje, prodajanje spolnih uslug tujcem.
Če je bil kdo v islamskem svetu, je moral opaziti izrazito prevlado moških v javnem življenju. Ženske so neke vrste hodeči, rezervirani praznilniki moške pohote s katerim lahko delaš kot te je volja. Če jo zmlatiš, si boš vedno pridobil simpatije drugih moških, saj je vendar edino pravilno, ker so tako ali tako vedno le kurbe.

Nikoli ne bom pozabil prizora, ki sem ga videl par let nazaj v Bohinju. Bivši mufti Osman Đogić je bil tam s svojo familijo. Z njimi pa je bilo še nekaj drugih ljudi. Moški so sedeli za ločenimi mizami in imeli neke resne razprave, stran od kopice živahnih otrok in zakritih žena. Zgledalo je, da so ženske pač preveč butaste, da bi lahko sodelovale v njihovem razgovoru. Pravzaprav zaskrbljujoča slika, ki veliko pove.

Če si kljub vsemu kot ženska zaželiš drugega moškega, je to lahko kaznovano celo s smrtjo. Podobno se zgodi z moškim, ki si zaželi drugega moškega. To je tako huda žalitev za mačiste, prave lastnike islama in korana, kjer, glej ga hudiča, vidijo ukazani zapis, da si zaslužijo zapor, prisilno kastracijo oz. lepše rečeno, spremembno spola ali smrt. Odvisno od tolmačenj islamske države, kjer si naredil “ta razvraten spolni akt”.

Prav neverjetno si je danes predstavljati, da je bil pravzaprav islam nekoč napredna religija in gonilo znanosti. Ok, 1000 let nazaj, pa vendar. Roko na srce, takrat je bila vsaka religija napredna, če si jo primerjal s krščanstvom, ki si je na veliko mazalo roke s krvjo križarskih vojn, bazo držav, kjer je prevladovalo pa je spravilo v diskurz dekadentne, verske preproščine, bolj znane kot zatohli srednji vek.

Na letošnjem omenjenem festivalu sta bila na sporedu dva dokumentarca in film o življenju gayev v pogojih surovega, mačo islama. Njihove zgodbe so prav šokantne. V Iranu, kjer se homoseksualnost kaznuje s smrtjo, je pred več kot 20. leti Ajatola Homeini objavil fatvo (sodbo), po kateri je sprememba spola dovoljena za “diagnosticirane transseksualce”. Najbolj na udaru je manjši, najbolj vidni del istospolno usmerjenih moških, feminiziranih homoseksualcev. V resnici si spremembe spola ne želijo, kar jasno povedo, ponavadi s solzami v očeh.
Poleg tega, da se jih družine skoraj vedno odrečejo (seveda v tej obsodbi prednjačijo očetje) in razdedinijo, so tako prisiljeni tudi v telesno pohabljanje, kjer jim odrežejo tiče in dokončno oropajo dostojanstva. Brutalnim islamskim voditeljem se to zdi prava rešitev njihovega “problema” in nekaj, kar je po pravilih korana.

Pri tolmačenjih korana, ki je spet le izgovor, so našli opravičilo za torturo tudi v Egiptu. Gaye lovijo na vsakem koraku in jih zapirajo v zapore. “Politkomisarji” jih iščejo preko “infiltriranih agentov”, internetnih portalov, zvabljajo na zmenke in nato aretirajo. Podobno težko je živetu tudi v drugih delih islamskega sveta, če imaš to smolo, da se rodiš kot istospolno usmerjen človek. Za njih ni človeške topline in razumevanja.

Civilizacijska stopnja islama v praksi, je danes na porazno nizki stopnji. To je religija, ki ne temelji na svobodi ampak na torturi žensk in vseh manjšin, ki se ne vklapljajo v predstave sveta iz glav povprečnega, ozkoglednega moškega šovinista. Islam v praksi dejansko spoštuje le drugega moškega šovinista. Je skrajno izključevalna religija, ki je, za razliko od krščanstva, z dodatno radikalizacijo, kot posledico materialističnega izčrpavanja s strani Zahoda, doživela evolucijsko nazadovanje. V rokah jo drži najbolj konzervativen del moških, katerih hinavsko svetonazorstvo je jasno vidno iz stanj družb v islamskih držav. Ta religija ne prenese obstoja ateizma, kar je za civilizirani svet popolnoma nesprejemljivo. Ateisti so še huje tretirani kot pripadniki drugih religij. Na trenutke je islam celo napadalna religija, kjer njeno bolano jedro še ni dojelo, da je svet veliko bolj barvast kot si predstavljajo njegove najbolj vroče testosteronske glave, sumljivo podobno prepojene z omenjenim hormonom kot glave iz konkurenčnih, monoteističnih religij. Razlikujejo se le v tem, da so sami bolj uspešni pri dresiranju družbe, ki jim zato posledično tudi več dovoljuje.

Kar danes gledamo v islamskem svetu je fetišizacija tega, kar bi radi na svoji ideološki gredici videli najbolj radikalni krščanski voditelji.

V teh dneh imajo islamski verniki spet mobilizacijski moment. Naučili so jih, da se morajo kot čreda gnujev, v belih oblačilih, zbirati na posebej določenih mestih, ki jih je nekdo določil za svete, le da njim, za razliko od gnujev, ne gre za preživetje ampak neke druge, “višje” cilje. Namesto, da bi jim zaželel vse najboljše ob verskem prazniku, bi raje videl, če končno kritično razmislijo komu ideološko pravzaprav pripadajo, kdo kali njihovo religijo in pogledajo čez zakoličeno steno islama, kako zgleda svet, kjer ima ta “ljubljena” religija glavno besedo, v praksi. Močno upam, da to ni tisto za kar si prizadevajo oz. molijo.

p.s. Upam, da ne bo kdo moja stališča dojel kot prilizovanje katolištvu. Uh, nikar!

8 decembra, 2008 - Posted by | Religije

17 komentarjev »

 1. Vceraj sem slucajno naletela na oddajo z naslovom “Koran” na National Geographic. Dve zenski sta razlagali, kako Koran zenske spostuje in jih smatra za enakopravne moskim. Sledil je citat iz Korana, po katerem mora moski neubogljivo zeno najprej okregati, ce pa to se vedno ne pomaga, naj jo pretepe. Ena od zensk je to komentirala z besedami “Koran zahteva le, da se tako ravna z dolocenimi zenskami, namrec z neubogljivimi, ne pa z vsemi. Zenska, ki moskega ne uboga, ki ne skrbi za druzino in otroke, ki gre iz hise odkrita ali brez mozevega spremstva – samo taka zenska si zasluzi biti tepena. Druge pa ne. S tem Koran izraza svoje spostovanje do zensk, ko jih na ta nacin varuje pred tem, da bi se obnasale prostasko.”

  Naprej nisem vec mogla gledati, ker mi je postalo slabo od besa.

  Komentar od Tea | 8 decembra, 2008 | Odgovori

 2. @Tea: Nimaš kaj. Če človeka od malih nog učiš, da je rdeča barva v resnici modra, bo tako mislil do konca. Meni je prav neverjetno, ko slišim, kako so ženske sprogramirali, da se jim pojavljanje v javnosti brez rut in zavijanja zdi kot kršenje njihovih verskih pravic. Mogoče bi se katera od njih še pritožila, če ji mož vsak dan ne bi prisolil vsaj ene klofute, lol…

  V teh dokumentarcih so bili celo kastrirani gayi do določene meje sprogramirani, saj so kljub vsemu slabemu, kar jim je religija povzročila, vseeno molili in čvekali o vsemogočnosti Alaha ter nosili koran s seboj. Očitno je verska indoktrinacija tako močan faktor v človeškem življenju, da je “pogled čez” nekaj tako izjemno težkega, da uspe le redkim. Pa to ne velja samo za islam.

  Komentar od ateistek | 8 decembra, 2008 | Odgovori

 3. @Tea: podobno sem bila nekoč na nekem predavanju nekoč politične zapornice iz Sarajeva in me je tudi vse minilo, ko je hitela zagovarjati svojo naglavno ruto kot več svobode: z skritimi lasmi in brez make-upa moški takoj vidi njeno bistvo, je rekla, medtem ko se mora pri zahodnjakinjah do bistva moški prebiti skozi make-up in frizure. Da, ker je ženska svoboda v moškem pogledu, a ne? 😕

  @ateistek: grozno mi je bilo to brati. 😦 moja resnična želja v življenju je, da bi dočakala dan, ko se bodo zlomile, v prah sesule religije, se bo končala ta človeška blodnja.

  Komentar od PF | 8 decembra, 2008 | Odgovori

 4. No, enkrat za spremebo se pa skorajda popolnoma strinjava. Z eno razliko. Ti v svojem sestavku opisujes samo radikalni in/ali fundamentalni islam (kot je bil uveden v Iranu leta ’79) Ja, stvari, ki se dogajajo v Iranu, Afganistanu, Indoneziji in podobnih drzavah, kjer seriatsko pravo doloca pravno osnovo za funkcioniranje drzave, so navadna svinjarija. Po drugi strani pa tudi niso vse drzave, kjer je islam glavna religija, tako zatezene. 🙂

  Komentar od Tomaz Z. | 9 decembra, 2008 | Odgovori

 5. […] Nekaj na to temo pa si lahko preberete tudi pri ateistku. […]

  Pingback od tearoom » Blog Archive » Ženske in človekove pravice | 9 decembra, 2008 | Odgovori

 6. @Tomaz Z: Islamske države, ki so sekularizirane, so prej izjema kot pravilo. Termin zmerni islam, se lahko uporablja večinoma le za muslimane, ki živijo na Zahodu.

  Komentar od ateistek | 9 decembra, 2008 | Odgovori

 7. Tudi to je res. Nazalost.

  Komentar od Tomaz Z. | 9 decembra, 2008 | Odgovori

 8. FOLK!SPRAŠUJEM SE ČE STE SPLOH KAKŠNO ŠOLO HODIL AL STE RES USI PO VRSTI TAKI NACIONALISTI?ZAKAJ GOVORITE NEKAJ O ČEMUR POJMA NIMATE?KVA SKOZ NEKE TERORISTE OMENJATE?DEJTE SI PREBRAT KORAN KI JE HVALA ALLAHU ZAPISAN TUDI V SLOVENŠČINI PA VAM BO BOLJ JASNO!ZA MEDIJE JE PA ISLAM ITK TERORIZEM,KER JE VAŽNO NATISNITI ČIM VEČ ČASOPISA,ČE JE RESNIČNO ALI NE PA NI POMEMBNO ANE?!?! ISLAM POMENI MIR! TISTI KI SE SAMOMORUJEJO SI ZASLUŽIJO PEKEL KER JE ALLAH PREPOVEDAL SAMOMOR! PA DŽAMIJA OB ALLAHOVI POMOČI BO! KOMAJ ČAKAM!

  Komentar od ALMIR! | 10 decembra, 2008 | Odgovori

 9. Dragi Almir:

  1.) slovenski prevod al-Qur’ana je bil preveden v kontekstu katoliske cerkve, in ne vsebuje originala, temvec samo prevedene verze. Kot tak torej ni verodostojen oz. sprejemljiv. Edini avtorizirani prevod je srbohrvaski prevod iz leta 1974, ki ga je osebno overil takratni predstojnik muslimanske skupnosti v SFR Jugoslaviji iz Beograda.

  2.) Ce bi si prebral nekaj komentarjev visje, bi videl del, kjer zelo lepo pise, da so sekularizirane islamske drzave prej izjema, kot pa pravilo. Ena od njih je Turcija, kjer je najbolj striktna oblika hijaba (in posledicno s tem povezanega krsenja clovekovih pravic) ne samo nesprejemljiva temvec v javnih ustanovah tudi z zakonom prepovedana. Bosni in Hercegovini pa bi tezko rekli muslimanska drzava, ceprav v njej prebiva veliko muslimanov. V tem ateistkovem sestavku je govora samo o fundamentalnih islamskih drzavah, kjer seriatsko pravo doloca pravno osnovo za delovanje drzave. Iran, n.pr., ali pa Afganistan pod talibansko oblastjo.

  3.) Mediji ze dolgo casa pretiravajo z *vsemi* novicami. Razpasel se je namrec senzacionalizem, kar v praksi pomeni da iz najmanjse musice delajo slona. Zato je kriticno analiticni pristop do porocanih novic najvisjega pomena. K temu pa je dodatno pripomogla tudi negativna propaganda islama s strani vlade ZDA, ki je bila sama sebi namen, t.j. kritje njihovih lastnih interesov. In le-te so bile kritizirane tako s strani *pravih* muslimanov, kot tudi s strani ne-muslimanov. Clovek, ki se oklice za vernika miroljubne vere, in potem v imenu le-te zganja nasilje, pac ni kaj prida vernik.

  Seveda je problematika fundamentalnega islamskega terorizma dosti vecja in dosti obseznejsa, kot pa bi sklepal iz porocil medijev. Zato se enkrat. Toleranca in analiticno kriticen pristop do porocanja medijev.

  Pa tako, in lighter tone, mimogrede… samomorujejo ? 😉

  Komentar od Tomaž Z. | 10 decembra, 2008 | Odgovori

 10. @Almir: Prosim, če lahko naslednjič izključiš “caps lock”, ker deluje kot kričanje. Razmišljal sem, če naj ti sploh odgovorim na nekem resnem nivoju, saj ne vem, če me boš sploh razumel.

  Torej, o islamu vem veliko. Ne kritiziram ga zato, ker bi bil nacionalist (če bi večkrat prebral moje zapise, bi videl, da je nacionalizem ena izmed postavk, ki se mi izjemno upora) ampak iz dejanske slike družbe v državah, kjer ima islam glavno besedo. Nanj gledam enako kot na vsako drugo religijo, saj se v prav ničemur ne razlikuje od ostalih dveh monoteističnih religij. Enako je zasužnjevalski, zahteva jasno opredelitev, ima centre moči, in v praksi je od ostalih monoteističnih religij, nekje na vrhu po dominaciji moškega šovinizma.

  Islam lahko pomeni mir, vendar to dejansko ne pomeni nič, če lahko gledam kalvarijo žensk, homoseksualcev in podobnih skupin ljudi, ki zaradi njegovega “miroljubja” vsakodnevno trpi.

  Koran je, tako kot Biblija, knjiga, ki jo ne napisal nihče drug kot človek. Eden ali več njih, je vseeno. Zato ne išči mistike, ker je preprosto ni.

  To, kaj vse je Alah povedal zadrži zase, saj meni to ne pomeni nič, čeprav pravijo, da to moram spoštovati. Ko bi vedel, kaj mi je vse povedal moj vrtni palček, uh. Pišem knjigo, veš. In ko jo izdam, jo bom citiral vsakič, ko mi nekaj ne bo všeč. In, v konceptu religijske svobode, prosim, da jo spoštuješ. 😉

  Komentar od ateistek | 11 decembra, 2008 | Odgovori

 11. Almir. Nazadnje me je pretresla zgodba, kako so muslimanski fanatiki na poti v šolo napadli skupino Afganistanskih deklic in jih polili s kislino po obrazih. Vsaj dve bosta potrebovali kirurške lepotne operacije, da jim bo povrnjen obraz, ne le izgled… Iznakazili so jih samo zato, ker so šle v šolo. Ker se šolajo.

  Enega muslimanskega verskega vodjo nisem slišala, da bi resno, odločno, glasno, vsak dan znova to in podobna dejanja obsodil! Jih zavrgel. Zavrgel takšen fanatizem. Zavrgel takšne vernike kot so ti skrajneži.

  Dokler bo veljala strpnost v Islamu do takšnih in podobnih dejanj, dotlej je vsako besedičenje o veri miru zgolj “lepotno” sprenevedanje.

  In da – naj že vendar stoji ta mošeja v Ljubljani, z minaretom kot se spodobi, z glasnimi vabljenji k molitvam. Če ne druga, da se prekine versko enoumje in zatohlost ruralizma, ki preprečuje glavnemu mestu, da bi postalo sploh mesto, kaj šele metropola…

  Komentar od PF | 11 decembra, 2008 | Odgovori

 12. Mene je nazadnje pogrel info., da mufti sploh ni hotel dati roke neki novinarki, ki ga je intervjuvala. Namesto, da bi ga podučila, da sta si enakovredna in naj jo spoštuje, je novinarka to opravičila, češ, takšna je pač njihova navada. In, ste opazili posnetke molitve slovenskih muslimanov v hali Tivoli? Med njimi ni bilo ene samcate ženske. Verjetno so se tiščale nekje v ozadju. Ah!

  Komentar od ateistek | 11 decembra, 2008 | Odgovori

 13. @ateistek: tudi to je ena izmed njihovih skrajnosti, češ da se moramo mi vedno prilagajati njim oz. da je to njihova navada. Evropa ima velike probleme, celo tako hude, da so predstavniki angleške države predlagali uvedbo šeriatskega prava v Veliki Britaniji, za tiste, ki ga želijo uporabljati. Ne pozabimo, da so v VB muslimani oproščeni kazenskega pregona, če se poročijo z več ženskami … ker je taka navada. Psi, ki sodelujejo pri policijskih preiskavah, morajo nositi copate, ker je pri muslimanih taka navada. V Nemčiji je nekdo ubil svojo hčerko in je na nižjem sodišču bil oproščen, ker je … takšna navada pri njih.

  Mene je najbolj pogrelo to, da so v Somaliji 13 letnico, ki jo je prej posililo mislim da 6 moških, dali v vrečo, jo zakopali do vratu v zemljo in jo je množica kamenjala. Do smrti. Čeprav jih je rotila, naj tega ne storijo. Religija miru my ass. Hkrati pa so še jih zaprli nekaj, ki so plesali, ker je to prepovedano. V Acehu v Indoneziji (ki ima po novem šeriatsko pravo) boge ženske zavežejo in jih tepejo s palico, če so “neprimerno” oblečene ali če poslušajo glasbo. Nobena druga religija na svetu ne gre v takšne skrajnosti.

  Potem pa so tu še prepovedi, ki so bile aktualne 1500 let nazaj, pa so zato pač v knjigi, nikakor pa ne danes. Pa se še jih vedno držijo. Tudi o zakritosti ženske ni ničesar v Koranu, samo piše, da so Alaha pričakale zakrite ženske, kar je bilo v vetrovnem puščavskem vremenu popolnoma normalno. Samo pač lažje je ženske zasužnjit in jim oprat glavo…

  Komentar od pijanec | 12 decembra, 2008 | Odgovori

 14. @pijanec:

  V al-Qur’anu se uporablja beseda hijab, ki v dobesednem prevodu pomeni skromnost, kontekstualno pa pomeni skromno, spodobno oblacenje, tako za moske kot zenske. Seveda radikalni islamisti to interpretirajo po svoje, ker tako pac bolj koristi njihovim pokvarjenim interesom. Sufijski muslimani, on the other hand, pa to razlagajo v razlicici, ki se zdi mnogo bolj sprejemljiva: “Bodi oblecen skromno in spodobno v kontekstu kulture v kateri zivis.”. Prav tako pa nikjer v al-Qur’anu ni predpisana obvezna nosnja hijaba. Ampak spet gre tu za lastne interese radikalnih islamistov, kar je svinjarija.

  Komentar od Tomaz Z. | 12 decembra, 2008 | Odgovori

 15. Zanimiv prispevek, vidim da imam somišljenika.

  S komentarjem Almirja se je samo po sebi dokazalo, kako zelo “narobe” imamo, saj nas prepričuje da nimamo pojma. Prepričuje tudi, da islam pomeni mir. Ne za prvo in ne za drugo ugotovitev pa ni navedel, zakaj je temu tako. V čem imamo narobe? Najbrž le v temu, da imamo jajca kritizirati islam. In zakaj islam pomeni mir? Ker so se muslimani odločili to razlgašati. Ponovno, brez tehtne obrazložitve zakaj in na osnovi česa bi islam sploh lahko bil miroljubna religija. Samomorilski napadi, ko se ljudje v imenu vsemogočnega Alaha razstrelijo med civilisti? Poniževanje žensk in manjšin do stopnje, ko so vrednotenjski lestvici podrejeni živali? Pravo, ki kaznuje na brutalen, fizičen in sadističen način?
  In pa, Almir – praviš da islam ves čas povezujemo s terorizmom. Prvi stavek avtorja bloga je bil povsem jasen – “Ne, ne bom pisal o islamskem terorizmu.” Naslednji, ki je omenil besedo terorizem, si bil pa ti (Almir). Kako torej?

  Rad bi vedel zakaj “nimamo pojma” in zakaj islam pomeni “mir”. Pa prosim brez odgovorov v smislu: pojdi brati Koran.

  Komentar od Matic | 2 marca, 2009 | Odgovori

 16. Jaz nisem musliman,sem nekakšen katolik,imam vse zakramente,v cerkev pa ne hodim.podpiram pa islamske metode glede žensk.V evropi in ameriki,je že vsak tretji par ločen in potem se kregajo za otroka kot za avto.V islamu tega ne vidimo ,tam obstaja red in ženske vedo kam spadajo.Pri nas je pa tako,da ženske ,ko jim paše so na vrhu,drugič pa govorijo zakaj ste moški.V sloveniji kar 3/4 zakonskih zvez ,vladajo ženske iz zakulisja.
  Pa še to,moški v naravi ima več samic in zakaj imamo ljudje samo eno?Tudi tu je islam v prednosti.

  Komentar od troha | 25 septembra, 2009 | Odgovori

 17. @troha:

  Torej, če preberem tvoje razmišljanje dobim naslednji sklep:

  Ženske so krive, da je vsak tretji par ločen in samo ženske so tiste, ki se kregajo, ker ne vedo, kaj je to red.

  Si že razmišljal, da bi se preselil kam izven te zloveške ženske Evrope, kjer boš lahko užival v svojem haremu, saj kot kaže civilizacijsko ne spadaš sem?

  Komentar od ateistek | 27 septembra, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: