ateistek

Ta veseli dan ali Janezek Janša se ženi


Pa se je Janša le oženil. Njegova izbranka bo tokrat gospa Opozicija. Upam, da mu Urška tega ne zameri preveč. No ja, naj ga kaznuje s kakšnim “tihim tednom”, če se ji dejstvo, da je alfa vladar čez noč postal alfa osmoljenec, le preveč ne upira.

Ravno, ko sem se iz obupa pred morebitno vnovično zmago Janše spustil v “emigrirajoče” razmišljanje o cenah nepremičnin na Kanarcih in hudovanju, kako so mi padajoče delnice ravno v teh dneh oklestile premoženje, se zgodi prav to, o čemer sem že pisal in upal, da se bo zgodil. Janša je zaradi svojega egoizma in pretiranega personificiranja svojega lika z desnico, uničil ostale somišljenike, tako, da mu je zmanjkalo dovolj sorodnih strank s katerimi bi lahko sploh sestavljal koalicijo, tudi, če bi bil relativni zmagovalec. Vedel sem, da bo prej ali slej postal žrtev samega sebe, čeprav nisem pričakoval, da bo to tako kmalu. Vse stranke, ki so bile z njim v koaliciji je, razen Desusa, uničil ali spravil na minimum. Navzdol je potegnil celo SNS in preusmeril del volivcev te stranke na svoj mlin ali pa jih nekaj odpihnil k levici. Nekaj je tej stranki tudi vzela, od danes naprej, posušena Lipa.
Jelinčiču se vloga Janševega prestreznega ščita, ki jo je še najbolj izrazito sprejel v času afere Patria, očitno ni obrestovala, čeprav seveda tega ne bo nikoli priznal ampak bo iskal zunanje krivce. Plemeniti je preračunljivo zastavil svojo politiko tako, kot so kazale ankete. Celo ponosno nam je razlagal, kako bo šel v novo vlado in delal kalkulacije o ministrstvih. Da ne bi priznal svoje zmote, je danes po razglasitvi rezultatov celo pred kamerami pil šampanjec, čeprav mi niti pod razno ni jasno kaj vendar slavi. Rezultat je slabši.
Janši se ni pustila izsesati edino stranka Desus, ker imajo upokojenci, levi ali desni, enak, penzije- interes, pa še čedalje več jih je zaradi staranja prebivalstva. Mogoče jim je tudi najbolj izdatno pomagala afera Patria, saj se je očitno dokaj nadarjen humorist Erjavec, ki sploh ni tako neumen kot zgleda, najbolj uspešno uspel izločiti iz očitanih lopovščin.

Kakšno razkošje nas čaka. Janša bo v opoziciji, kjer mu bo končno spet preprečeno igračkanje z oblastjo, saj je uspel državo še močneje ideološko razdeliti do njenih najnižjih segmentov (še poštna uslužbenka me je učila, kaj moram brati za pravo resnico). Resnica kot taka sploh ni bila več vrlina ampak stvar časopisov. Njegovo izrazito vtikanje in neprofesionalno spuščanje v suverenost nekaterih časopisov in novinarjev, je postalo primerljivo z nekaterimi diktatorji iz zgodovine. Ljudje niso več mislili s svojo glavo ampak preko vsiljenih argumentov politike in politikov, med katerimi je bil Janša tudi najbolj produktiven. Ljudje so zato začutili pravi pomen volitev. Glas zanj ali ne, je postal izjemno resno vprašanje tako za desne kot leve. Zato tudi tako velik odstotek glasov za prvi dve stranki. Ampak nekaj pozitivnega v tem razkolu vseeno je: volilna udeležba bi bila sicer nižja. Pričakujem, da bo Janša spet začel svoj poraz opravičevati z “vsemogočimi rdečimi akterji iz ozadja”. Spet bodo vstali demoni komunizma in on, kot hrabra Buffy-the-vampire-slayer, nas bo reševal pred zloveščo kontinuiteto. Da bi kritično priznal kakšno lastno napako pri svojih strategijah, je seveda že v naprej izključeno. Kaj šele, da bi zaradi poraza odstopil kot predsednik stranke.

Rupel je končno dobil brco v rit, ki ga je odnesla iz parlamenta. Dovolj je bilo zažiranja v proračun. Le kako bo to kruto dejstov požrla Marjetica, saj si bo morala začeti kupovati čistila in skret papir za lasten denar?
Bajuk se zdaj lahko vrne v Argentino in rešuje tamkajšnjo ekonomijo s svojo “strokovnostjo”.
Žal Grims še vedno ostaja med poslanci vendar pa, kot je obljubila Kresalova, čim prej pričakujem, da bodo spremenili zakon o RTV, tako, da bo tudi z nje eksorcistično izgnan Grimsov duh. Želim si spet stare, dobre RTVSlo, kjer ne bomo gledali postanih dnevnikov in neverending dokumentarcev o komunizmu ali se zibali ob zadnjih uspešnicah harmonikarskega razvleka.
Strokovno nezmotljivi Virant bo spet moral, kot v času LDS-a, lakajsko gledati, da ga pustijo nekje v javni upravi.
Malteški princ Šturm pa se bo spet lahko predajal svoji edini ljubezni, katoliški cerkvi. Upam, da se bo z njegovim odhodom pretrgalo nekaj popkovine med to najbogatejšo antibožjo institucijo in državnim proračunom.
Ne bo več arogantnega, 200.000 evrov težkega financerja Demokracije, Simonitija.
Ravno tako bo izginil Sok in ostala “moralno-krščanska frontna linija” pravilno verujočih kmetavzarjev.
Izpuhtela bo Pozsončeva. Tako bo zdaj imela končno nekaj časa za spanje, ki ne bo več vračunano v plačo. Tudi časa za hujšanje bo zdaj nekaj več. Slednje ji dobronamerno svetujem.
Peče bo zdaj lahko uporabljal manj brilijantine, saj ne bo več tako zelo na očeh kamer.

Pojmovanje humanizma in znanosti bo spet, upam, izven teoloških rok. Diskurz podeželja se bo spet vrnil tja kamor sodi, na podeželje. Upam, da bo nova vlada pokazala več strpnosti do mesta Ljubljane in ji vrnila namerno odvzeta sredstva.

Komični trenutek: Nek nepomembni bevški duhovnik je volivce nagovarjal, da je smrtni greh glasovati za levico. Nadškof Uran pa je danes na RTVSlo pred objavo rezultatov izjavil, da bo zmagala božja volja. In zmagala je levica. Čuden je ta bog, saj je bila njegova volja zmaga levice, kar pomeni, da je bil pravzaprav smrtni greh voliti desnico. No, to pa je olajšanje, da celo meni uspe, v sicer izjemnem repertoarju takšnih ali drugačnih grehov, kdaj tega tudi ne zagrešiti.

22 septembra, 2008 - Posted by | Slovenija

16 komentarjev »

 1. Sam da smo se ga rešili!

  Komentar od Tomaž | 22 septembra, 2008 | Odgovori

 2. No kljub veselju nad vsem kar se je včeraj zgodilo, sem pa malce razočaran nad napovedmi vzporednih volitev, ki so kazale nekako bolj oprijemljivo zmago SD-ja. Ne spomnim, da bi se v prejšnjih letih zmotili za kar 3 odstotka…

  Komentar od Dali_Mili | 22 septembra, 2008 | Odgovori

 3. To je prava politika, to je pravo mišljejnje. Rompompom na stare, z negativizmom na druge. Prav nanlašč si bom shranil ta post, in ti ga objavil čez štiri leta (če bo možnost že prej)

  Osebno mi je čisto vseeno kdo je zmagovalec, sem le proti neumnim izjavam in kvazi zagovornikom znanosti, proti nespoštljivosti, na katero te vedno opozarjam, Ateitek. Na splošno pa sem proti ljudem, ala Jankovič, ki pravijo, da se nam obeta (z)nova demokracija. Kot da smo živeli v gulagih. Bog ne daj, da bi on kdaj prišel kam visoko, čeprav se je sam imenoval za poslovneža in ne poltika. Smešno.

  Komentar od cern | 22 septembra, 2008 | Odgovori

 4. @cern: sam vidim drzavo kot podjetje, ki ima veliko zaposlenih.. in ce je nekdo uspesno vodil podjetje, lahko precej uspesno vodi drzavo.. ker verjetno ni politik, se bo posvetil ostalim stvarem in jih lahko odlicno izpeljal.. sicer pa, bomo videli 🙂

  svet je od vceraj naprej precej lepsi 🙂

  Komentar od had | 22 septembra, 2008 | Odgovori

 5. Ha ha, Lenina na globusu je zamenjal Pahor.

  Pri vsem skupaj je še nekaj dobro. Če bodo Ljubljani vrnili sredstva, župan ne bo imel več izgovora za uničevanje mladinske tehnične kulture v prestolnici, ki ji je ukinil 100% sredstev in nasploh raznim društvom in nevladnim organizacijam. Obravnava jih kot kakšne najemnike gostinskih prostorov! Ni prav da tako dela. Njemu oz. mestu ni nihče ukinil 100% sredstev.

  Komentar od Vojko | 22 septembra, 2008 | Odgovori

 6. Ta veseli dan ali Janezek se goni…

  Komentar od Tomaz Z. | 22 septembra, 2008 | Odgovori

 7. @dalimili: Ja res, razlika se je kar topila iz ure v uro. Malo me je strah teh glasovnic iz tujine. Sploh ne razumem kako lahko imajo pravico do glasovanja.

  @cern: Ah, vedno si tako prekleto resen. Nespoštljivost doziram le po malem, kot jedi sol. That`s me, excuse moi..Ampak, dopuščam, da so tudi drugi nespoštljivi do mene. Poznam vsaj enega, he,he..

  Komentar od ateistek | 22 septembra, 2008 | Odgovori

 8. Da padeš dol….
  …svašta…

  Komentar od Dikembe | 22 septembra, 2008 | Odgovori

 9. @Dikembe: Ob takih spotih me kar zmrazi. Samo še Janez je manjkal v ozadju, kako mu daje žegen…

  Komentar od ateistek | 23 septembra, 2008 | Odgovori

 10. Odličen blog. Čestitam!
  Upam da bo zdaj odpihnilo te kmetavzarje tja kamor spadajo – zakaj se v parlamentu in na javnih nastopanjih niso oblekli v lanene srajce in gate in modre predpasnike? Bi mi bili bolj simpatični!
  Moti me tale klovn Erjavec, ki je zgleda zdaj postal najmočnejši kmet na igrišču! Zaboga naj najame koga, ki bo govoril namesto njega- ne morem ga prenašat!
  Peče je res klon tega barabinskega pijanskega lažnivca Jelinčiča – vendar ima po moje kar nekaj zaslug za potop kalimerotove barke! Lahko bi ga sprejeli kam v službo pri vladi, pa naj poskuša udejaniti vsaj procent tega, kar je govoril!
  Pa cerkev! Naj že enkrat neha srati svojo lažnivo svetohljinjenje povsod in naj začne častiti svojega pravega gospodarja – Luciferja!

  Komentar od partizan | 24 septembra, 2008 | Odgovori

 11. Ko se hlapci veselijo svojega hlapčevstva.

  Komentar od a | 29 septembra, 2008 | Odgovori

 12. Ko so na Vesti.si nedavno gostili novinarje, je Ali Žerdin lepo rekel, da so itak vse (parlasmentarne?) stranke desne in da bi pogojno lahko imeli za leve tiste, ki so za partizane. Druge razlike namreč ni. Vsem skupaj je bolj malo mar za to da bi uredile socialne zadeve.

  Komentar od Vojko | 29 septembra, 2008 | Odgovori

 13. Tovarišč Lenin očiščaet zemlju ot nečisti. Pomladi pač sledi leninski čas – zima.

  Komentar od Pimpeldragonar | 4 oktobra, 2008 | Odgovori

 14. @Pimpeldragonar: Lenin je živ le še v tvoji glavi. Pa verjetno še kdo od njemu sorodne druščine.

  Diskurz obvladovanja in zamegljevanja sedanjosti s polpreteklo, že zdavnaj umrlo zgodovino, smo se naposlušali prejšnja štiri leta, tako, da bo zdaj res nastopilo obdobje ukvarjanja z zdajšnjim časom in zdajšnjimi problemi.

  Komentar od ateistek | 4 oktobra, 2008 | Odgovori

 15. Jaz sem pa za Janšo!

  Komentar od :-) | 3 januarja, 2009 | Odgovori

 16. Jaz sem pa še zmeraj za Janšo! 🙂

  Komentar od :-) | 3 januarja, 2009 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: