ateistek

Spopadanje za politike

Prav zoprno je, ko si dve največji televizijski hiši ravno ob istem času privoščita predvolilne oddaje. S tem nas vse prikrajšajo za nemoteno opazovanje predvolilnega cirkusa. Vsi smo žrtve njihovega konkurenčnega boja, ki seveda poteka vedno le v živo. Ne vem na kakšni podlagi se politiki odločajo h kateri televizijski hiši bodo šli. Močno dvomim da se RTVSlo in PopTv dogovarjata med seboj, kateri politik bo povabljen. Se politiki odločajo po tem, kdo jim več ponudi, mogoče po tem, kdo bo še sodeloval, ne vem. Vem pa, da me to jezi in je nesramno.

PopTV je imel oddajo razdeljeno na 4 tematske dele in v vsakem sta bila po dva politika. Vsekakor je bil najboljši posladek večera spopad med Ruplom in Vajglom. Bolj kot sta streljala en na druga, bolj je bil Rupel prešvican. Še huje kot sem bil jaz še uro pred tem, ko sem se namesto s političnim nasprotnikom, s kolesom spopadal s strmimi vzponi Toškega Čela.
V svojem sterilnem svetu, kjer mu idilo ugodnega vladanja le občasno pokvarijo “nesramni novinarji medijev, ki so tako ali tako vsi levi”, Rupel ni navajen vdorov v svoj svet, zato manjko kondicije. Iz dosedanjega predvolilnega “sabljanja” se je kar nekako izvzel vse dokler javnost spet ni spomnil nase z lekcijami o demokraciji, ki jih je delil “neukim” Fincem. Priznanje, da podpira McCaina oz. nadaljevanje Busheve politike, me ni prav nič presenetilo. Bolj je bilo zanimivo njegovo neprestano očitanje Vajglu mi-smo-boljši-kot-vi-ki-ste-bili-12-let-na-oblasti. Prav perverzno licemerje, saj očitek prihaja iz ust cenenega konvertita, ki je bil večino teh dvanajstih let, na katere zdaj gleda z odvratnostjo, pravzaprav tudi na oblasti. Ta samodržec, za katerega bo prej zmanjkalo najvišjih državnih funkcij, kot bo zmanjkalo njega, nam je celo domišljavo vsiljeval spoštovanje svojega lika, češ, saj nas je tudi on rešil demona, Jugoslavije. Če pogledam dolgost staža politikov nekoč ali danes, bi rekel, da je bil od njega dlje na oblasti le še “drug Tito”. Torej, ne vem koga je reševal pred kom. Pri zanosu reševanja je pozabi na vprašanje, kdo bo nas rešil pred Ruplom. No, vseeno pa mu lahko priznamo, da zna dobro napovedati volilni rezultat. Glede na to, da je še vedno ostal v isti stranki, lahko z zagotovostjo trdimo, da bo SDS spet zmagovalka volitev.

Na Grimsovi nacionalki je bil studio bolj poln politikov. Nikakor se nisem mogel skoncentrirati na besede predstavnika SD, ki je imel v svojem ozadju, kjer je sedelo občinstvo, ravno volilce SDS. Ko je bil tip v kadru, ni bilo niti najmanjšega trenutka, da ne bi v ozadju švigale dvigajoče roke s kartoni z znaki SDS. Enkrat jim je imel za rameni, drugič za glavo, tretjič direktno ob obrazu. Kot bi bil v svetniški avreoli. Od ostalega občinstvo, ki je pripadalo drugim strankam ni bilo opaziti takega vizualnega onesnaževanja. Kaj hočemo, kakršen vodja, takšni volivci. Obratna logika pri tej strani pač odpade. In, če sem že pri SDS…Ste opazili kako zgledajo njihovi volilni plakati? Tako, da je po volilnih enotah njihov kandidat predstavljen s sliko, imenom in številko pod katero kandidira, vendar pa na sliki seveda ni sam ampak se ob njem v ozadju, za vsak slučaj, smehlja tudi “drug” Janša. Potem pa rečejo da sem jaz čuden, če SDS ontološko personificiram z Janezom Janšo. Upravičeno, vendar. Brez njega so vsi le zgube. Brez njega je SDS kot poln avtobus praznih ljudi. Kar pa je še bolj odvratno je to, da si sami takšno relacijo odnosov, kot prostovoljni sužnji, tudi želijo.

Predstavnik SNS je bil za razliko od “cigana” Jelinčiča, – nima biti kaj užaljen, saj je danes ob predstavitvi, kdo ni upravičen do socialne pomoči, spet zatrdil, da to pač ni žaljivka – ki je ob tem času na POPtv populistično bruhal po “nedolžni” Kresalovi in kot Superman s širokimi, junaškimi prsmi, prestrezal vse očitke Janševi politiki, veliko bolj kritičen do sedanje vlade. To me je zelo začudilo. Ko si bo Jelinčič pogledal posnetek, bi morebiti znal spet poleteti kakšen “Saško” SMS z izključitvijo iz stranke. Čudna so pota Jelinčičeva.

Skratka, dajmo naši. Bolj kot si skačete v lase, raje vas imam v kletki za opazovanje :mrgreen: .

12 septembra, 2008 - Posted by | Slovenija

Zaenkrat še ni komentarjev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: