ateistek

O osnovah vesolja kot video igri in še čem

Sicer je video še od lanskega leta pa vendar zelo zanimivo in aktualno, tu in zdaj, ko svetovna znanstvena smetana išče ontološko popolnost vesolja zaradi nam lažjih predstav navidez kompleksne realnosti. Pa je res tako kompleksna, da jo je potrebno sicirati na najmanjše koščke? Lahko logiko video iger prenesemo na realnost? Kaj, če je bil bog pri ustvarjanju vesolja prelen in je ustvaril le tisto, kar vidimo na prvi pogled, vse ostalo pa je kulisa za katero ni nič?

He, he, le kaj bi mi brez našega najboljšega izvoznega “artikla”, marksista Žižka oz. kaj bi on brez nas in preštevilne publike, ki ga spremlja povsod po svetu? Sicer mu zadnje čase po izvozu pameti po tujih komercialnih televizijah konkurira sam predsednik vlade, vendar sem prepričan, da bo tudi s to konkurenco hitro opravil.

11 septembra, 2008 - Posted by | V razmislek

2 komentarja »

 1. Razlika med filozofijo in znanostjo je v tem, da si znanstvenik prizadeva, da bi svoja dognanja utemeljil s poskusi in jih tako tudi praktično potrdil. In ravno to počnejo v Cernu v teh tednih.

  Skušajo razumeti, skušajo se naučiti, in seveda obstaja možnost, da bodo nenazadnje ugotovili, da so bile vse teorije, ki so jih poznali in jih jemali za sveti gral, zgolj čista “insinuacija”:)

  Drugače pa, Žižek itak rules in vedno znova ga je strašno zanimivo poslušati!

  Komentar od Dali_Mili | 11 septembra, 2008 | Odgovori

 2. @Dalimili: Znanost brez filozofije bi bila skrajno dolgočasna. Pravzaprav si je sploh ne predstavljam brez filozofije. Filozofija je nek njen presežni del.

  Vedno so me fascinirali ljudje, ki so v sicer navidezno enostavni realnosti opozorili na kakšno zanimivost, ki meni ne bi niti pod razno padla na pamet.

  Komentar od ateistek | 11 septembra, 2008 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: