ateistek

Sarah Palin kot sovražnica žensk

Pravzaprav je Sarah utelešenje prav vsega tistega, kar sam ne prenesem. Saj ne, da je McCain kaj boljši, vendar od povprečnega belega, desničarskega cepca pač ne pričakuješ ravno nekih posebnih, navdihujočih stališč, ki jih ne bi slišal že prej. Taki moški kot je sam, so nekoč, ko si ni bilo potrebno več loviti večerje v gozdu zase in družino, izmislili konservatizem kot priročno orodje za opravičevanje vse manjše vloge v družini. McCain zagovarja ideologijo, ki najbolj odgovarja lenemu delu moškega spola, ki si želi še naprej počivati na lovorikah praslave in, kot premožnežu, tudi lastni denarnici. Ker MCCain misli nase, je to v nekem smislu celo opravičljivo.

Iz ženskih ust pa še nisem navajen slišati takega skrajnega, versko-konservativnega diskurza, ki brez posebnega razmisleka povzema vse prvine bogatih alfa samcev z viški, napačno uporabljenega testosterona. Ti so jo že spremenili v verskega fanatika moškega krščanstva in sovražnico ženske svobode. Ženska, ki si želi druge ženske posaditi za štedilnik, jih spremeniti v stroj za rojevanje s prepovedanim dvomom v željo po otroku, in vse to počne z lastnim zgledom, je pravzaprav lahko le skrajno zmanipulirano revše, ki je celo s ponosom, javno prevzela umazano nalogo krotenja in kratenja ženskih pravic. Zaskrbljujoče je, da si s tem celo gradi politično karierom, kar pomeni, da je žensk, ki se navdušujejo nad moškim večvrednostnim, političnim sindromom, ogromno.

Zase pravi, da je ljubeča mati, kar naj bi dokazovalo število njenih otrok. Pravzaprav gre za zamenjavo kvalitete s kvantiteto oz. moške logike umočiš-ga-in-greš-naprej-dokler-te-bog-ne-ustavi. Vendar, dovoljšen je le površni pogled pod to preprogo ljubezni, da se odkrije vsa umazanija.

Enajstega septembra (simbolika za crknit!) bosta “ljubeča” mati in oče Palin, poslala lastnega sina v vojno, v Irak. Ravno tako sta, kot “ljubeča” starša, v imenu izmišljenih krščanskih idealov, 17-letni hčerki prepovedala splaviti mongoloidnega otroka (vse ženske lahko v, za splav primernem času, zvedo ali bo otrok imel downov sindrom ali ne), ter jo tako oropala odraščanja, na kratko življenje pa obsodila bitje, ki po intelektualnih sposobnostih ne bo preseglo stopnje imbecila (mišljeno v medicinskem in ne žaljivem tonu). Da je tako mlada zanosila, sta najverjetno spet kriva starša, saj jo, kot javna nasprotnika spolne vzgoje in kontracepcije, verjetno nista podučila o spolnosti. Palinova sta skoraj šolski primer, kje lahko konča družina, ki je prepojena s krščansko hinavščino in tovrstnimi neživljenskimi ideali.

Seveda pa se težnje po prastarih vzorcih urejanja, pri Palinovih ne konča znotraj lastne družine ampak ga radi tudi pokažejo nad drugimi. Je goreča nasprotnica porok istospolno usmerjenih ljudi. To je že konstanta zlobne desničarske folklore, ki sploh ne vzbuje več posebne pozornosti. Zanimivo je, da je kot županja mesteca Wasilla, Sarah od glavne mestne knjižničarke zahtevala, naj umakne knjige z neustrezno (beri, heretično) vsebino. Ko sem pomisli, da nižje pa res že ne more iti, pa zvem, da je celo zagovornica poučevanja kreacionizma v šolah. Torej, ne le, da svojemu spolu namenja zgoraj naštete ponižujoče vloge, verjame, da je celo nastal iz moškega rebra. Torej, kot neka nepopolna različica moškega telesa. Celo tako moralno avtoriteto kot je bog, so moški spremenili v svojega glasnika, šibke ženske pa povzele.

Hudiča, le kaj privede ženske do tega, da svoj spol tako sprevrženo sovražijo? Prepričan sem, da se tovrstno sovraštvo prenaša po moški strani. Mogoče se je kaj kmalu zaljubila v verskega jastreba, ki jo je podučil kako naj razmišlja, mogoče je imela takega očeta ali celo mamo, ki jo je spet neki drug moški prepričal v fobijo pred lastnim spolom. Doker bodo ženske le preoblečen del radikalnih moških, temu svetu ni rešitve. Se mi zdi, da bolj kot so nadišavljene, našminkane in lepe, hitreje padaja na smrad desničarskega konservatizma, ki se pri nekaterih moških še kako vonja. Še moj nos ga takoj opazi.

8 septembra, 2008 - Posted by | Vsega po malem

37 komentarjev »

 1. Tisti otrok z Downovim sindromom je njen lasten, ne hčerkin.

  Komentar od abaris | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 2. Ateistek, zgodbo tako malo poznaš, da si nasedel antipropagandi proti Pavlinovi. Komaj sem pa čakal, da boš izrazil svoje pravo etiko, seveda pod preobleko znanosti: na kratko življenje pa obsodila bitje, ki po intelektualnih sposobnostih ne bo preseglo stopnje imbecila (mišljeno v medicinskem in ne žaljivem tonu). Ja kakšen ton pa je potem, če šloveka primerjaš z imbecilom? Se zavedaš, da si s tem užalil vse starše mongoloidnih otrok, predvsem pa njih same? Vrednost življenja se ne meri v starosti in inteligenci, ampak v dobroti. In kakor jaz poznam mongoloidne otroke, jih je sama dobrota, čeprav ti znajo kaj tudi uspičiti. Ostro zahtevam opravičilo!

  Komentar od cern | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 3. @cern
  Če imaš možnost izbire, pa se kljub temu odločiš, da boš donosila otroka z Downovim sindromom, sta nedvomno oba z otrokom imbecila.

  Komentar od abaris | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 4. Babi sovraštvo sije iz oči, vendar pa @abaris: pobruhaj se ! Glede zadnjega komentarja namreč.

  Komentar od brezno | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 5. Le kaj je lepđšega za starša, kot videti, da njegov otrok nikoli ne bo odrasel in samostojen, a ne?

  Komentar od abaris | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 6. @abaris: Imaš prav. Otrok z Downovim sindromom je njen, saj je hčerka še noseča. Vseeno pa to prav nič ne spremeni dejstva njenega pristopa do kontracepcije in poučevanja o spolnosti. Vsak starš, ki mu zanosi mladoletni otrok, bi se moral vprašati, kako uspešen starš sploh je. Smo v 21.stoletju, ko logika njiv ni več pod vprašanjem števila rok, ki jih bodo obdelovale.

  @carn: Jaz s tem, ko jasno povem, da otroci z Downovim sindromom ne bodo po intelektualnih merilih nikoli prestopili stopnje imbecila, nikogar ne žalim ampak zgolj povem resnico. Ne vem zakaj bi se zaradi nje moral opravičevati komur koli. Nisem jaz tisti, ki jo je določil ampak narava. Jaz resnico zgolj povzemam.

  Bojim se neke druge resnice. Palinova je, da bi dokazala vso brutalnost konservatizma, zlorabila prizadetega otroka v smislu, poglejte me, kako dosledno sledim božji besedi in imam tako rada življenje, da sem pripravljena roditi tudi imbecila. Želi si, da ženske ne bi več razmišljale o tem ali donositi ali ne donositi otroka. če ta ni tak kot bi moral biti ampak suvereno podaja odgovor; množite se ne glede na ceno in zdravo pamet.

  Komentar od ateistek | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 7. Poglejmo argumente:

  množite se ne glede na ceno in zdravo pamet: prizadeti otroki se ne morejo množiti.

  …, ko jasno povem, da otroci z Downovim sindromom ne bodo po intelektualnih merilih nikoli prestopili stopnje imbecila, nikogar ne žalim ampak zgolj povem resnico: to pač ni res. Očitno ne poznaš niti enega mongoloidnega otroka.

  če ta ni tak kot bi moral biti: kakšen pa bi mogel biti otrok? Ali ima lahko astmo? Ali je lahko pritlikvaček? Povej mi tvojo mejo. Ker če je ni oz. je odvisna od staršev, potem bi si starši lahko želeli točno določen profil otroka.

  Komentar od cern | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 8. Tu se je nekje uscala teta Eugenika, precej smrdi.

  Komentar od brezno | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 9. @cern: Ne bom se spuščal v tovrstne debate kje je meja, saj se to zaradi izjemne delikatnosti ne da opredeliti. Če se v to spustim, mi boš še začel očitati Josefa Mengeleja in podobne neumnosti. Vsak naj sam preceni, kje je zaradi nepravilnosti pri razvoju otroka, tista meja, ko je bolje otroka splaviti. Jaz svojo mejo imam. Downov sindrom je več kot dovoljšen argument za splav, saj je bolj koristno čas, denar, ljubezen in energijo usmerjati v otroka, ki ni predispozicionirani imbecil. Toliko pa se le imam rad. In iz tega sem izhajal. Torej iz svojih stališč, tako, kot to enako počna vsak izmed nas, ko podaja svoje ocene o svetu okoli sebe.

  Lahko skačeš v zrak od gnusa vendar sem prepričan, da bi bilo za Sarah bolje, če bi svojo energijo usmerjala v vzgojo obstoječih otrok, kot da ta čas zgublja za intelektualno več ali manj mrtvo bitje, ki ne bo sposobno najmanjšega abstraktnega razmišljanja. Kaj šele, da na njegov račun dela politično kariero in ga, kot cirkuško točko svoje pravilne, versko-gorečne odločitve, kaže na republikanskih procesijah svetohlinstva.

  Komentar od ateistek | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 10. Menda obstajata dva ločena načina delovanja možganov. Način zakaj in še kako način. Trgovce zanima predvsem kako prodati, ne zakaj. Konservativci po celem svetu imajo odličen instinkt prodajalca. Kupci bi morali v samoobrambo vključiti sistem zakaj.Zakaj to sploh kupujem? A tu se prava groza začne. Vprašati se zakaj to kupujem je kot bi se pogledal v zrcalo . Zato je tako lahko odgovor na vprašanje zakaj predati neki avtoriteti, zakaj ne kar najvišji . Samemu bogu. In kakšno vezo ima to s Palinovo? Če bi dala na tehtnico argumente v vprašajih zakaj roditi zaostalega otroka ali zakaj ne je odgovor jasen . A konzervativec se ne sme spraševati zakaj. Odgovor je že dan v bibliji.

  Komentar od nac | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 11. @nac: Misel si razvil kar dobro, samo ne vem, če si med prepričanimi, ki mislijo, da so v bibliji res vsi odgovori.

  Kdor svoje življenjske odločitve pušča nekim avtoritetam, ne živi svojega življenja.
  Kdor živi po navodilih biblije, zelo pogosto pričakuje tudi od drugih, da se obračajo na to knjigo. In na koncu vse skupaj preraste v skupnost. Tisti moment ko ta skupnost preraste svoje meje in se začne umešavati v širšo družbo in posameznike, ki so izven nje, postane zločinska in namesto odgovorov ponuja nasilje. To je paradoks biblije, ki je pravzaprav nasilna refleksija same sebe.

  Komentar od ateistek | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 12. Mislim, da je to predvsem pravica starša, ki se lahko sam odloči ali bo vzgajal takšnega otroka ali ne.

  Kolikor vem, se boriš za to, da bi ljudje živeli tako kot sami želijo, brez diktiranja s strani vere in politike, ampak sam počneš ravno to, kar njim očitaš?

  “… sem prepričan, da bi bilo za Sarah bolje, če bi svojo energijo usmerjala v vzgojo obstoječih otrok, kot da ta čas zgublja za intelektualno več ali manj mrtvo bitje”

  Ne vem od kod vlečeš ugotovitve, da so zgolj konzervativci pripravljeni roditi imbecilnega otroka, za katerega ni vredno zapravljati denar, čas in energijo, ker želijo biti v očeh Boga vredni njegovega usmiljenja?

  Tako kot očitaš vernim blaznežem, da so konzervativni in nenapredni, tako s svojimi izjavami o tej tematiki kažeš tudi svoj manjko inteligence.

  Ni intelektualec tisti, ki apriori zavrača določeno skupino ljudi. Ni intelektualec tisti, ki tako grobo in surovo označi nekoga za imbecila.

  Žal mi je, ampak o sami tematiki otrok z Downovim sindromom, o njihovih sposobnostih in zmožnostih nisi ravno veliko prebral. Oklepaš se neke stare razlage, kako so ti otroci zgolj breme in absolutno vrednost človeka postavljaš na nivo sposobnosti njegovega abstraktnega mišljenja.

  Pa misliš, da je tvoja mama sposobna abstraktnega mišljenja? Da je bolje vzgajati normalnega otroka, ki se bo spremenil v morilca ali kriminalca, kot tistega, ki ga ti definiraš kot umsko zaostalega…

  Komentar od dalimili | 9 septembra, 2008 | Odgovori

 13. —–Mislim, da je to predvsem pravica starša, ki se lahko sam odloči ali bo vzgajal takšnega otroka ali ne.—–

  Točno to. In ta pravica ne sme biti v naprej določena, da se tak otrok mora oz nemora roditi. če je določena, potem je to zapoved in ne pravica.

  ————Kolikor vem, se boriš za to, da bi ljudje živeli tako kot sami želijo, brez diktiranja s strani vere in politike, ampak sam počneš ravno to, kar njim očitaš?——–

  Če bi vsako stvar prepustil ljudem in ob tem ne razmišljal ali imajo prav ali ne, bi to potem pravzaprav pomenilo zaton debat. Vsak bo delal kar bo hotel ostali pa ne bomo smeli o tem podajati mnenj. Ravno to počnem. Podajam svoje mnenje o nečem. Nikomur ne postavljam zapovedi ampak zgolj argumentiram svoja stališča.

  ————–Ne vem od kod vlečeš ugotovitve, da so zgolj konzervativci pripravljeni roditi imbecilnega otroka, za katerega ni vredno zapravljati denar, čas in energijo, ker želijo biti v očeh Boga vredni njegovega usmiljenja?———-

  Izhajam iz predpostavke, da je večina ljudi, ki so proti splavu, iz verskih voda. Znano je, da papež že skoraj na vsaki pasji procesiji poleg obsojanj istospolnih porok govori tudi v prid temu, da morajo ženske pač rojetavi otroke ne glede na vse dvome. Krščanstvo je tisto, ki je zaradi marketinških potez vpeljalo “diktaturo zarodkov” po vsaki ceni in jo umestilo v paleto konservativnih stališč. Kar pa je narobe, saj bi to moralo ostati v domeni privatnosti lastnega doma oz. stvar suverene odločitve in ne stvar odločitve takšne ali drugačne krščanske institucije.

  ———Ni intelektualec tisti, ki apriori zavrača določeno skupino ljudi. Ni intelektualec tisti, ki tako grobo in surovo označi nekoga za imbecila.———

  Se opravičujem ampak moja “surovost” ne spremeni naravne surovosti, ki pravi, da so ljudje z downovim sindromom predispozicionirani kot medicinski imbecili in ljudje kratkega življenja. Namen vzgoje otrok je tudi priprava na njihovo kasnejše samostojno življenje, kar ti ljudje niso nikoli sposobni.

  —————Žal mi je, ampak o sami tematiki otrok z Downovim sindromom, o njihovih sposobnostih in zmožnostih nisi ravno veliko prebral. Oklepaš se neke stare razlage, kako so ti otroci zgolj breme in absolutno vrednost človeka postavljaš na nivo sposobnosti njegovega abstraktnega mišljenja.————–

  Menim, da je koristneje čas, energijo in denar zapraviti za vzgojo otrok, ki tega sindroma nimajo. Ravno zato, ker se tudi medicina zaveda, da downov sindrom ni tako nedolžna stvar, omogoča ženskam, da opravijo teste in se še pravočasno odločijo za splav.

  ———–Da je bolje vzgajati normalnega otroka, ki se bo spremenil v morilca ali kriminalca, kot tistega, ki ga ti definiraš kot umsko zaostalega…——–

  Bodoči morilec ali kriminalec ni predeterminiran, da bo tak. Torej vsak običajen otrok ne bo kriminalec ali morilec medtem, ko bo vsak otrok z downovim sindromom tako ali drugače umsko prizadet in nikoli samostojen.

  Komentar od ateistek | 9 septembra, 2008 | Odgovori

 14. Oh prosim te lepo… En tipičen primer

  http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Burke_(actor)

  Očitno je res vsak z Downovim sindromom na stopnji paramecija… po tvoje.

  1. Kolikor jaz vem zaenkrat ni nikjer določeno da se tak otrok mora roditi! Problem je v tem, da ti vnaprej določaš, da se ga je potrebno rešiti in vzgajati samo – prosto po tebi – normalne otroke.

  2. Ne vpletaj notri zgolj in samo vere. Mnogi ljudje, ki vzgajajo takega otroka, ali drugačne z drugimi, morda podobnimi preddispozicijami niso apriori verni ali verski blazneži.

  Prav tako ne izhajaj iz neke predpostavke, da so vsi ki zagovarjajo pravico do življenja apriori verni, včasih gre tudi za neka višja načela in principe, ki presegajo preproste delitve človeka na osnovi evgenike.

  Po vsem zgoraj omenjenem bi lahko tovrstne restrikcije, glede tega kdo se lahko rodi in kdo ne, aplicirali tudi na druge oblike dednih bolezni, in potem nastane večji problem: ali se ustavimo zgolj pri Downovem sindromu, ali pri paralizah in drugih telesnih okvarah, kjer umska zaostalost ne igra absolutno nobene vloge.

  Vem da je tale stavek poceni, ampak nacizem je izhajal iz zelo podobnega stališča.

  Komentar od dalimili | 9 septembra, 2008 | Odgovori

 15. Oh prosim te lepo… En tipičen primer

  http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Burke_(actor)

  Komentar od dalimili | 9 septembra, 2008 | Odgovori

 16. Ah, Ateistek, dost mam že tvojega mešanja hrušk pa jabolj, pa še kakkšnih bičk zraven. Dejstvo je, da si ne bi ti nikoli upal direktno v faco povedati mongoloidnemu otroku ali pa njegovim staršem, da je na stopnji imbecila. Tu, skrit za zaveso, pa si pač upaš.

  Komentar od cern | 10 septembra, 2008 | Odgovori

 17. Pa če boš šel na to razstavo oz. vsaj eno predavanje, boš morda lahko razumel, o čem sem govoril:

  V dneh od 6.-14.septembra 2008 želi mene in Tebe nagovoriti mnogo invalidov in bolnikov. Njihovi izdelki, predvsem pa njihova življenja nam govorijo o tem, da je lahko tudi v bolnem telesu zdrav duh, ki najde smisel življenja in radost bivanja kljub bolečini, trpljenju,…

  Razstava je odprta vsak dan od 10h do 19h v GALERIJI DRUŽINA, Krekov trg 1, Ljubljana. Vsak dan ob 17h je zanimivo predavanje. Predavatelji: dr. Jože Ramovš, dr. Nataša Ahčin, dr. Metka Klevišar, dr. Jože Štupnikar.

  Komentar od cern | 10 septembra, 2008 | Odgovori

 18. @cern: Mislim, da se mora vsak starš mongoloidnega otroka zavedati otrokovih omejenih intelektualnih potencialov. Vse ostalo je slepljenje. Če ga sprejme takšnega kot je, ga bo tudi najlažje imel rad, če si seveda tega želi…Jaz osebno ne bi bil pripravljen tega sprejeti.

  Komentar od ateistek | 10 septembra, 2008 | Odgovori

 19. Ja, po tvoje so res vsi mongoloidni otroci nesposobni!

  Ah, še dobro, da obstajajo posamezniki, ki so merilo intelektualnega potenciala, a ne?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Burke_(actor)

  Komentar od dalimili | 10 septembra, 2008 | Odgovori

 20. Hmmm… trije posti so bili z mojega nicka poslani, včeraj dva in danes eden kot odgovor na tvoje zgornje blodnje… a začuda se noben ne pojavi?!

  Sem mogoče banan?

  Hvala bogu, da obstajajo posamezniki, ki so merilo intelektualnih potencialov… še dobro, recimo ti?

  Še dobro, da v svojem življenju nisi prišel kako stopnico višje, ker bi me bilo prav strah kaj vse bi mi prepovedal v imenu svojega čistunstva!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Burke_(actor)

  Komentar od Dali_Mili | 10 septembra, 2008 | Odgovori

 21. P.S. prej sem bil dalimili.. pa očitno na to temo pod tem nickom ne smem več sodelovati! 😦

  Komentar od Dali_Mili | 10 septembra, 2008 | Odgovori

 22. Zdaj vidim, Ateistek, kar sem vedel že od začetka: koliko so vredne tvoje besede. Nič. Ti samo debatiraš in bluziš. In mečeš blato. Praviš, da osebno ne bi bil pripravljen sprejeti takšnega otroka, tukaj na blogu pa zaničuješ recimo verne ljudi, ki so to pripravljeni sprejeti… Kdo je tu nestrpen? Hehehehehe, to je farsa…

  Komentar od Marko | 10 septembra, 2008 | Odgovori

 23. @dalimili: Sorry ampak filter wordpressa, ki določa kaj je spam in kaj ne, je tvoje zadnje komentarje vrgel točno tja. Sem jih poiskal in objavil. Prav jezi me, ker moram vedno ves spam pregledat preden pritisnem čarobno tipko delete.

  No, pa še komentar: Verjetno bi našel kopico ljudi z downovim sindromo, ki bi jih lahko uporabil kot argument, kako se motim. Dovolj je pogledati wikipedijo, pa jih je kar nekaj naštetih na dnu.
  Ampak tam tudi piše, da so genetsko predispozicionirani kot osebe s slabimi kognitivnimi oz. učnimi sposobnostmi. Ob tem pa obstaja kopica bolezni, ki so jim nagnjeni pogosteje kot običajni ljudje. Povprečna življenjska doba je okoli 25 let krajša kot običajno.
  So ljudje s posebnimi zahtevami, ki v življenju ne morejo biti samostojni.

  Vse to se meni osebno zdi dovolj prepričljiv razlog za splav in ponovni poskus. Če sem zato ne vem kako grozen človek, prav. Ne mislim se zato komur koli opravičevati. Odločitev za splav mora biti enakovredna odločitvi proti splavu. Vse ostalo smrdi po, kot sam praviš, čistunstvu in ropanju suverenih osebnih odločitev. Sarah kot apriorna nasprotnica splava počne ravno to: s čistunskega, religijskega stališča zapoveduje edino resnico. To je nedopustno. O splavu se sploh ne bi smelo javno razpravljati v smislu brezkompromisnih odločitev ampak bi moral biti kategorija intimne odločitve para ali zgolj ženske.

  Sicer nisem ženska pa vseeno imam lahko o tem mnenje. Če bi recimo imel žensko, ki ne bi hotela splaviti otroka z downovim sindromom, bi skušal vse narediti, da jo prepričam na splav in usmerim fokus na nov poskus. Če pa ne bi šlo, bi se verjetno moral s tem sprijazniti. Ne vem pa, kako bi se obnašal do tega otroka. Res ne vem.

  Komentar od ateistek | 10 septembra, 2008 | Odgovori

 24. @Marko: Farsa je, ker sam hočeš, da je tako in niti malo ne razmišljaš o tem kaj povem ampak o tem, kaj ne povem.

  Menim, da bi me povprečni jastreb-republikanec Palinovega kova takoj označili za morilca in mi s tem grdo markiral pravico do suverene odločitve o splavu otroka s takim sindromo, ki bi jo sprejel skupaj s partnerico. Take verne ljudi bom vedno zaničeval z vsem svoji srcem, saj se vtikajo v mojo intimno, suvereno sfero, kjer za njih ni prostora.
  Da pa ne bo zgledalo, da vsiljujem splav v takih primerih, pa je jasno, saj vedno pišem v kontekstu kaj bi sam naredil, če bi….To pa ne more biti sporno.

  Komentar od ateistek | 10 septembra, 2008 | Odgovori

 25. “Menim, da bi me povprečni jastreb-republikanec Palinovega kova takoj označili za morilca in mi s tem grdo markiral pravico do suverene odločitve o splavu otroka s takim sindromo, ki bi jo sprejel skupaj s partnerico. Take verne ljudi bom vedno zaničeval z vsem svoji srcem, saj se vtikajo v mojo intimno, suvereno sfero, kjer za njih ni prostora.”

  Levičar zabiti, očitno še vedno nisi prebral Hayekove Poti v hlapčevstvo, da bi ti bilo jasno, kako se ti s svojimi bolnimi idejami vtikaš v pravice drugih. Marš brat!!!!!!

  Komentar od a | 11 septembra, 2008 | Odgovori

 26. Nihče ni nikomur odrekal pravice do splava. O tem sploh ni debate.

  Izhajam zgolj iz tvojega mišljenja v katerem si se postavil v vlogo razsodnika, in sam postavljaš merila, ki morajo veljati, da je oseba vredna življenja!

  In prosim ne odgovarjaj mi, da je taista merila postavila družba sama!

  Koliko je neka družba zrela in razvita kaže ravno odnos do manjšin in toleranca, ki jo le ta družba premore do njih!

  V ravno isti koš lahko postavim cigane, homoseksualce, invalide, ljudi z downovim sindromom, plešaste, debele, pritlikave, verne…

  To da razmišljaš o zadevi je vredno občudovanja, ampak če že želiš biti razumnik in intelektualec, potem nikar ne postavljaj stvari na stran PRAV in NAROBE, oziroma ZAVRAČAM, NE RAZUMEM, in TAKO SE DELA.

  Razumnik dvomi! Vedno in povsod in v vse. Tako v tisto, kar mu je blizu, kot tisto, česar ne priznava! V tisto kar je družbeno sprejemljivo in v tisto kar ni. Razumnik vedno vsako stvar postavlja pod vprašaj in ne zapoveduje, oziroma določa merila!

  Komentar od Dali_Mili | 11 septembra, 2008 | Odgovori

 27. Očitno imam opravka z dvema funkcionalno nepismenima osebama, ki sta to ali zato, ker ne bereta natančno ali pa zato, ker si ne želita priznati, da nisem tako zlovešč kot bi rada, da bi bil.

  @a: Si navadni desničarski totalitarnež, saj mi odrekaš pravico da odločam o lastnem naraščaju. Sam s svojimi stališči na nastopam na ne vem kakšnih bleščečih konvencijah, kjer bi drugim govoril kaj naj počnejo ampak vedno povdarjam, kaj bi sam naredil, če bi….

  @dalimili: Pomensko enak odgovor kot a-ju. Preprosto nočeš dojeti bista, da NIKOMUR ne vsiljujem ničesar ampak se postavljam v vlogo razsodnika SAMEMU SEBI. Imam pač pravico do tega in če mi mongoloidni otrok dela probleme, mi nihče nima pravice silit, da se NE SMEM odločiti kot starš za splav. To vendar počne Palinova, ne jaz. V njenem početju vidim dvom, saj s svojo agresivnostjo sporoča, da sem zaradi SUVERENE odločitve o svojem naraščaju potencialni morilec.

  Komentar od ateistek | 11 septembra, 2008 | Odgovori

 28. Hmmm… zate so očitno vsi desničarji, ki se v svojih pogledih le za odtenek razlikujejo od tvojih…

  Kar se tiče odgovora za mene pa… iskreno ne vem, ali ti še prebereš kdaj tisto kar napišeš? Nihče ne oporeka nikomur svobode, vse skupaj se je začelo zgolj s tvojim gnusom do imbecilov, oziroma do bitij, ki so nevredni življenja.

  Zakaj vpletaš desničarstvo in vero v tematiko, ki nima absolutno nobene povezave z izrečenim stavkom?

  Komentar od Dali_Mili | 11 septembra, 2008 | Odgovori

 29. Aja, po eni strani praviš:

  “nihče nima pravice silit, da se NE SMEM odločiti kot starš za splav”

  nato pa:

  “V njenem početju vidim dvom (pd Sarah Palin), saj s svojo agresivnostjo (oprosti, pogovarjali smo se o otrocih z Downovim sindromom in ne zgolj o tem kaj ta ženska blebeta v predvolilnih bojih, zgolj ti razumeš, da s tem ko ima otroka z downovim sindromom, skuša ostalim vsiljevat svojo izbiro), da sem zaradi SUVERENE odločitve (takšna je bila mogoče tudi njena. Dejstvo, da je verna, pa jo avtomatično vrže pod sum g. Ateistka) o svojem naraščaju potencialni morilec (hmmm… kje zaboga pa sem ti jaz to očital v kateremkoli od svojih postov)?

  Skratka, če se nekdo odloči drugače kot se ti, vidiš dvom, ker njegova odločitev že ne more biti normalna,oziroma ga je nekdo v to prisilil.

  Glej, če ne znaš komunicirati drugače, kot da ljudi obmetavaš z desničarji in verskimi blazneži, potem raje izključi tele komentarje. Kolikor se spomnem, te v svojem postu nisem z ničemer, vsaj namerno žalil.

  Ampak, hej, sej vsi živimo v svojem malem imaginarnem in zaplankanem svetu.

  Komentar od Dali_Mili | 11 septembra, 2008 | Odgovori

 30. @dalimili:

  ——–Glej, če ne znaš komunicirati drugače, kot da ljudi obmetavaš z desničarji in verskimi blazneži, potem raje izključi tele komentarje. Kolikor se spomnem, te v svojem postu nisem z ničemer, vsaj namerno žalil.———

  Za desničarja totalitarneža sem obtožil a-ja, kot odgorov na njegovo prvo obtožbo, da sem zabit levičar. Beri bolj dosledno.

  ——-Nihče ne oporeka nikomur svobode, vse skupaj se je začelo zgolj s tvojim gnusom do imbecilov, oziroma do bitij, ki so nevredni življenja.—–

  Točno to, vendar to NE SPREMENI dejstva, da gre za moje OSEBNO mnenje.

  —-Zakaj vpletaš desničarstvo in vero v tematiko, ki nima absolutno nobene povezave z izrečenim stavkom?—–

  Seveda ima. Vera bi morala tolmačenja o splavu prepustiti vsakemu posamezniku, ne pa da nam servira preko širših družbenih dogodkov in politike, kaj je edina resnica. Sicer dopuščam tudi to, vendar, naj se jasno pove, da tiste, ki mislijo drugače NE BOMO zato pribijali na križ.

  Paradoks religije v relaciji s svobodo je ravno v tem, da potrebuje istomišljenike in s tem, hočeš ali nočeš, vsaj posredno želi uniformirati širše javno mnenje. Bolj kot je religija močna, prej si bo pridobila poseben položaj in njene interpretacije družbe se bodo tudi zdele vse bolj pravilne če ne celo edine možne. Močnejša kot je religija, manj je svoboda prerazporejena po osnovnih družbenih delcih t.j posameznikih. Osebno pa ne želim širiti neke svoje religije ampak zgolj svobodo, torej pravico do lastne odločitve, čeprav jo sam, v tem primeru, razumem kot pravico do splava.

  ——–Skratka, če se nekdo odloči drugače kot se ti, vidiš dvom, ker njegova odločitev že ne more biti normalna,oziroma ga je nekdo v to prisilil.——

  Ja, vidim dvom, vendar se ta dvom TIČE SAMO MENE. Cel uvodni post sem pisal iz svojih stališč brez namenov, da koga prepričam drugače. Kako pa naj drugače pišem, če ne iz sebe? Če napišem, da so mongoloidni otroci klinični imbecili, je to pač moje stališče, ki pa seveda ne pomeni, da je absolutno točno. Drznem si pač jemati svobodo do lastnih pogledov pa če je to komu všeč ali pa ne. To ne more biti moj problem.

  Razlika med menoj in Sarah je v tem, da jaz govorim kot POSAMEZNIK in ne kot pripadnik z religijskim ali političnim ozadjem. Za menoj ne stoji nihče. Ne govorim z govorniških odrov, ne uprizarjam šovov, ne poslušajo me milijoni niti si tega želim. Ker ima njeno početje širši družbeni vpliv kot moje, se upravičeno bojim, da bo s tem ogrozila moje mnenje in me kot nekega obrobnega posameznika, ki si upa misliti drugače, demonizirala. Če ne ona, pa njeni oboževalci, ki povzemajo njena stališča. Tako si to jaz predstavljam. Ponavljam, njeni šovi nimajo jasne opombe, da tiste posameznike, ki mislijo drugače, ne smemo pribijati na križ ampak so po mojem mnenju manifest verskega fanatizma in totalitarizma, podsmeh demokraciji, kjer se vsiljuje, da mora odločitve v lastnem življenju posameznika nositi neka skupnost namesto on sam.

  Komentar od ateistek | 11 septembra, 2008 | Odgovori

 31. Fraza “Gre za moje osebno mnenje” je ena navadna floskula, ki je brezpredmetna in z vidika komuniciranja skorajda ljudsko reklo, ki jo uporabljajo misice “I personally believe…”, ter razni komentatorji in blogerji “To je zgolj moje osebno mnenje…”. V bistvu s tem nisi nič povedal, kvečjemu si prekinil kakršnokoli zmožnost odgovora s strani sogovornika. Zgoraj omenjeni debati nisi dodal nobene vrednosti, ampak si šel v obrambni položaj, ter se skril za neko nedotakljivostjo osebnega mnenja, ki ti ga tako ali tako nihče ne oporeka. Za boga, le kdo pa želi posegati v tvoje osebno mnenje?

  Sploh pa, če se vse tiče samo TEBE, ter gre za TVOJE osebno mnenje, potem ne razumem, zakaj sploh objavljaš tale blog?

  V bistvu lahko vsak predmet razprave končaš z naslednjim stavkom: “Vse, kar sem napisal je iz lastnih stališč in se tiče samo mene.”

  Komentar od Dali_Mili | 11 septembra, 2008 | Odgovori

 32. ———Sploh pa, če se vse tiče samo TEBE, ter gre za TVOJE osebno mnenje, potem ne razumem, zakaj sploh objavljaš tale blog?——

  Zato, ker rad vidim, da so moje misli nekje le ujete in zapisane. Mogoče jih bo zabavno brati čez toliko in toliko časa, ko (če) bom mislil drugače.

  ———V bistvu lahko vsak predmet razprave končaš z naslednjim stavkom: “Vse, kar sem napisal je iz lastnih stališč in se tiče samo mene.”——

  Sem mislil, da je to že samo po sebi umevno 😉

  Komentar od ateistek | 11 septembra, 2008 | Odgovori

 33. “Se mi zdi, da bolj kot so nadišavljene, našminkane in lepe, hitreje padaja na smrad desničarskega konservatizma, ki se pri nekaterih moških še kako vonja. Še moj nos ga takoj opazi.”

  Itak, je podobno že Berlusconi opazil, ko je opisoval lepoto žensk na desnici. 😕

  Komentar od PF | 14 septembra, 2008 | Odgovori

 34. @PF: Ta video že dovolj pove, kaj si ta desničarski, mačo cepec misli o ženskah. Vsi okoli se smejijo, čeprav je za zjokat. To se njemu zdi popolnoma samoumevno. Kljub takemu podcenjujočemu odnosu, so ženske njegove zveste volilke. Ah, bistvo zgodbe, ki sem ga opisal pri Palinovi, se spet ponovi….

  Komentar od ateistek | 15 septembra, 2008 | Odgovori

 35. Ali se ti, ki druge ljudi tako obilno obtozujes nestrpnosti, zaljivosti, sovraznosti, pribijanja na kriz etc ( da je to glavna preokupacija tvojih zapisov in celo izvor samopoimenovanja) kdaj kaj vprasas o lastni duhovni podobi? Da ti nemara ne projeciras v ljudi drugih nazorov, vrednot, stilov pravzaprav predvsem tistega, kar sam nosis v sebi kot zavestno ali podzavestno breme in nezadovoljstvo s samim seboj? Ki te ne osrecuje ali pomirja, ampak dela neznosno napadalnega. Daj ozri se vase kdaj…

  Komentar od igor ferluga | 12 oktobra, 2008 | Odgovori

 36. @Igor: Akcija-reakcija…Verniki so sinonim za akcijo, jaz pa za reakcijo…Jaz sem eden, njih je ogromno. Torej bom vedno jaz tisti, ki bo na koncu pribit na križ. Moja ideologija ne potrebuje mas ampak je samo moja za razliko od institucionalnih religij, ki morajo zato, da sploh lahko obstanejo biti ekstravertirane. Torej, potrebujejo človeški terirtorij, kjer se bodo hranile. In Sarah Palin je točno takšno sredstvo “širjenja” v rokah religije. Želim si, da mene in moj ideološki vrtiček pustijo pri miru. Bolj kot imam agresivnega in s tem tudi bolj ekstravertiranega vernika pred seboj, bolj je ogrožen moj nazor oz. moja svoboda.

  Komentar od ateistek | 12 oktobra, 2008 | Odgovori

 37. Awesome website yoou have here but I was curious if yoou knew of any commuity forums that cover the same
  topics discussed in this article? I’d really like to be a part of group where I can get
  comments from other knowledgeable individuals that share the same
  interest. If you have any suggestions, please let
  me know. Kudos!

  Komentar od computer desks for small spaces | 19 oktobra, 2013 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: