ateistek

“J” kot Janez Janša

Pa ga imamo, lopova skorumpiranega! Gospoda “J”, za katerega novinarji finske nacionalne televizije pravijo, da je to bog Janez Janša. Vse naštevajo s polnimi imeni, edino naš najvišji funkcionar nosi ime “J”. Verjetno ravno zato, ker je najvišji.

Odziv Janše na očitek je povsem logičen, čeprav popolnoma bebast. Govoriti, da je finska nacionalna televizija vpletena v naše predvolilno dogajanje, kot bi bili najpomembnejša država na svetu, je enako bebasto, kot odziv najbolj fanatičnih volivcev SDS, da gre za lovke rdečkarjev in udbomafije. Te fanatike še sam Janez Janša z uradnim priznanjem ne bi prepričal, da je kriv.

Finci očitno spet le lažejo, vsi vpleteni vse po vrsti zanikajo. Spet logično obnašanje naših lopovov, vendar brez teže. Ne smemo pozabiti, da govorimo o Finski in ne neki banana državi. Finska je visoko razvita država, kjer je korupcija kvečjemu izjema kot pravilo. Tam se ne dogajajo “operacijske mize”,”pediatrična klinika”, “šentviški predor” in druge nacionalne sramote, ki bi jih zganjale skorumpirane elite. Pri nas pa prihaja do koprupcije, če posel države z zunanjimi kooperanti presega nekaj 100.000 evrov. Kaj šele posel s četrt milijarde evrov. Ko so številke tako visoke, je korupcija pri nas vendar samoumevno pravilo. Zato naj mi nekateri, upam, da redki, ne zamerijo, če bolj verjamem Fincem kot našim, z vsemi mažami namazanim barabam.

V lahkosti vladanja, je Janša nadaljeval s svojo prakso iz začetka 90-ih let, ki jo tudi najbolj obvlada. Trgovanje z orožjem in pobiranje provizij. Sicer nepokvarjenim Fincem iz Patrie, je bila ob stiku s pokvarjenimi slovenskimi politiki, dovoljena lakomnost. Predstavniki Patrie naj bi prvi omenili provizije za “lažjo realizacijo posla”. Najverjetneje to počnejo po vseh bednih državah in državicah, kjer se pač drugače ne more poslovati. A glej ga zlomka, zalomilo se je doma, na Finskem, kjer imajo še vedno nekaj občutka, kaj je to korupcija in morala. Tam so jim stopili na rep in povzročili, da se je tudi pri nas začelo govoriti o tem. Da bi bilo obratno, čeprav najbolj pravilno, bi seveda bila znanstvena fantastika. Pri nas je celo zgledalo, kot da sploh nimamo svojih organov pregona in čakamo na ugotovitve Fincev.

Pri nas so ustanovili dve preiskovalni komisiji z ustreznim predznakom. Prva se je ukvarjala z orožarskimi posli od leta 1991 do 1993 in od 2004-2008, druga pa s posli od 1994 do 2004. Datumi seveda niso naključja, ampak kažejo na to, kdo je vladal v tistem času oz. komu je preiskovalna komisija bližje. Vse skupaj je popolnoma idiotsko in se je končalo tam, kjer je bilo pričakovati. Nikjer. Tudi javnost se je bolj opredelila po njenih predsednikih, kot z ugotovitmami, ki nikogar ne zavezujejo. Z dejstvom, da smo iz proračuna dali dobre četrt milijarde evrov za orožje namesto, da bi s to goro denarja povečali blagostanje državljanov, se pa tako ali tako nihče več ne ukvarja. Nekako je že samo po sebi umevno, da imajo prednost NATO standardi, ostalo pa je cenen populizem.

Zadeva je zelo neprijetna, saj Janša le ne more uporabiti svoje avtoritativnosti nad tujci. Vse bo odvisno od vztrajnosti finskih novinarjev in odločitev tamkajšnjih pravosodnih organov. Upam, da finskim novinarjem, dejstvo, da je Janez Janša samodržec balkanskega tipa, zbudi severnjaška čustva in dodatno podžge pri raziskavah. Doma ga tako ali tako nihče ni sposoben obvladati, saj je Slovenijo spremenil v svojo gredico. Ker v Sloveniji ne bo nihče obsojen, je edini način, da na Finskem obsodijo vsaj svoje vpletene in tako, vsaj simbolično, sporočijo Sloveniji, da so tudi njeni vpleteni krivi, saj sta za posel vedno potrebni dve strani.

2 septembra, 2008 - Posted by | Slovenija

11 komentarjev »

 1. Počaki na sodišče in potem obtožuj. Kak mi grete taki ljudje na kurac.

  Komentar od Nejc | 2 septembra, 2008 | Odgovori

 2. @Nejc: In koliko pravnomočnih sodb, ki jih je izreklo sodišče proti politikom, imamo v Sloveniji zadnjih 18 let? To bi ti pravzaprav moralo iti na kurac…

  Komentar od ateistek | 2 septembra, 2008 | Odgovori

 3. Morda bo pa ta Pathija le rešila našo domovino. Dokler se orožarska afera (in vse nadaljnje) ne bodo razrešile, lahko o pravni državi, demokraciji le sanjamo in se utapljamo v banana republiki.

  Komentar od PF | 2 septembra, 2008 | Odgovori

 4. @PF: Ah, preoptimistične želje. Da bo Slovenija na nivoju Finske tudi v smislu pojmovanja pravne države in demokracije, midva verjetno ne bova dočakala. Vsaka generacija bo prinašala nove in nove Janše, ki bodo to državo pridno, vsakič znova, metali na nivoje banana republik.

  Komentar od ateistek | 2 septembra, 2008 | Odgovori

 5. Problem orožarske afere in s tem (ne)pravne slovenske države je, da je vanjo vpletenih preveč oseb, da bi ji hotel kdo priti do dna oz. sodišča. Vsak ščiti svojo rit.

  Morda imaš prav v tem, da moramo počakati še malo, da se te riti še malo postarajo.

  Komentar od PF | 2 septembra, 2008 | Odgovori

 6. Vse to so konstrukti, insinuacije in dezinformacije…:)

  Komentar od dalimili | 3 septembra, 2008 | Odgovori

 7. @dalimili: Itak. Naši vrli politiki so vedno čisti 🙂

  Komentar od ateistek | 3 septembra, 2008 | Odgovori

 8. BRAVO ZA PRAVILNO RAZMIŠLJANJE ATEISTEK! Tvoje ugotovitve in dileme so popolnoma enake mojim, vesel sem, da če že domačim organom, ki bi se morali ukvarjati s problemi in kriminalom ni uspelo, je to v interesu vsaj finskim. In ja, čeprav je “Slovenija” v tem pogledu samo kolateralna škoda, je lahko to pravzaprav naša rešitev. Ko in če se bo izkazalo, da je bil Janša na plačilni listi Patrie, četudi bo to šele med sojenjem v februarju, bomo končno dobili jasen dokaz, ki bo obremenjeval tudi za nazaj, za vse bedarije, ki jih je Janšev um produciral in vse zlorabe, ki jih je Janša storil pa mu jih organi pregona in kaznovanja niso znali, zmogli in/ali hoteli procesuirati!

  Povsem mogoče je, da bo verna Janševa množica postavila njegovo SDS za največjo stranko, mogoče je celo, da bo drugouvrščeni populist heiderskega tipa Zmago Jelinčič in tretje uvrščeni DeSUS. Skupaj z NSi in SLS, če prideta v parlament, bo imel Janez Janša ponovno mandat in Slovenija se bo v blato korupcije, krčenja svoboščin in atoritarnosti poglabljala še bolj in hitreje.

  Na drugi strani mora zato stati prepričljiva, demokratična manjšina. Stranke, ki morajo ostati prisebne in poštene. Namesto mlačnega Pahorja, ki kot da je izgubil kompas in dela za Janševo zmago, naj vodstvo na levici prevzame veliko bolj vešč politike, retorike in odzivanja na Janševo specifično propagando, stopi Golobič.

  Če ne zdaj, bo moralo uspeti čez štiri leta, upam pa močno, da bo 21. september dan, ko bo Janša odšel v opozicijo in po februarskem finskem sojenju tja, kamor spada. Na politično margino, če ne še kam.

  Še nekaj. Če se bo Cerkev, kakor kaže, ponovno pripela na Janšo in med svetimi bogoslužji agitirala za njegovo stranko, bo to dobro znamenje, da bo potonila skupaj z njim – potem ko mu (če mu) dokažejo dejanje korupcije! Cerkev je namreč takoj za – ali pa tik pred – Janšo v svojih poskusih destabiiziranje demokratičnega procesa, poskusih, da Sloveniji obesi za vrat samomorilski vatikanski kamen, da jo zapre za Svobodo, resnico in razum!

  Stojim v prvi vrsti za Slovenijo pluralizma, odprtosti, svobode, izbire, mišljenja, znanja, sekularnosti in participacije!

  21. septembra pa vsi na volitve in voliti vse, kar ne diši po populizmu, klerikalizmu, ksenofobiji, homofobiji, seksizmu, ekstremnemu nacionalizmu in drugim oblikam izključevanja!

  Komentar od Trimuzjat | 5 septembra, 2008 | Odgovori

 9. Lepo napisano se strinjam zvami.
  Sam koga volt ki so vsi en isti k..c vsak gleda za svojo rit, najbližnji stolu so SD vendar nevem če bi tem dal moj glas.
  Našega “J” pa sigurno nebom.

  Lp

  Komentar od Mitja | 5 septembra, 2008 | Odgovori

 10. Oddaja je predvsem fantastičen idiotentest Butalcev.

  1. Praviloma v takšnih oddajah pokažejo dokumente, na katere se sklicujejo. Primer oddaja Frontal 21 na ZDF.

  2. “Varovanje virov” je prozorno, ker je jasno, da novinar ne varuje finskih virov, pač pa slovenske. Za te pa vemo, kdo so sodelovali v oddaji kot gostje in spremljevalci (Zgaga & Co.): levičarski sociopati in njihovi medijski assassinatorji.

  Sklep: brez dokazov je vse skupaj pičkin dim.

  Še odgovor PF: te zadeve se ne razčistijo zato, ker levici ustreza, da se o tem vedno in v neskočnost namiguje ter po blatu vlači politične tekmece. JJ naj sproži tožbo na Finskem in zadeva bo razčiščena, enako kot je bilo z obtožbami debila Ropa.

  Komentar od a | 8 septembra, 2008 | Odgovori

 11. @a: Meni bo Janša moral dokazati, da ni kriv in ne obratno. Tak politično nekorekten odnos do dokazovanja krivde sem si v njegovem primeru preprosto postavil kot pravilo. Nekaj podobnega kot je to pri tebi, ko se spomniš na besedo levica.

  Komentar od ateistek | 8 septembra, 2008 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: