ateistek

Komentarji, komentarji…

Megafon 
O Sloveniji in dogodkih, ko me ni bilo. Kaj se je vmes sploh zgodilo? Veliko. Ah, veliko manj, kot se je meni na Mauriciusu. :mrgreen:

BREZPOSELNOST

Ugotovili so, da je bilo v letu 2007 brezposelnih za 10.000 manj. Torej se črtanja brezposelnih iz evidence zaradi zaostrenih pogojev, kdo je sploh brezposelen, nadaljujejo z nezmanjšanim tempom. Pustimo to, pomembno je da se lepo sliši.

NAKUP LETALA

Kahrel je premišljeval, da bi zaradi strmoglavljenja nekega letala, ki je enako kot tisto, ki so ga naročili, nakup odpovedal. Zaradi sladkosti kupovanja novih stvari, dejstvo, da ga ne bo imel kdo voziti, seveda ni bistvenega pomena. Brrrrr, kako je Slovenija strašna vojaška sila.

NOVA KMEČKA STRANKA

Šef ljudska stranke, ki je večno na oblasti, se je ustrašil konkurence nove kmetavzarske stranke, ki naj bi jo v ozadju kuhal Janša. Se prav nič ne čudim nad strahom, saj se je stranka nadvse ugodno leta in leta pasla na vse večjem proračunu namenjenemu od subvencij polenjenim kmetom in spletala interesne mreže. Je pa zanimivo, da je tudi SLS, ki je sicer vladna stranka, deležna Janševe “tajkunofobije”. Če izstopi iz vladne koalicije, bo spet zelo pestro.

KJE JE DRNOVŠEK ?

Pojavila so se spraševanja, kaj se dogaja z Drnovškom. Predpostavka, da je resno bolan, logično razloži vsa ugibanja o njegovem umiku iz javnosti. Upam, da se ne bo končalo z najhujšim. Drnovšek bi imel še marsikaj za povedat, kar priča njegova osebna mobilizacija, preden je poniknil v molk oz. bolezen.

ZDRAHE NA ZUNANJEM MINISTRSTVU

Na prepihu je bilo zunanje ministrstvo. Kaj je res čudno, če so ameriški strategi poklicali koga od naših predstavnikov zunanje politike na pogovor, kako naj, kot predsedujoči EU, razmišljajo in delajo? Prav nič. Američanom vendar moramo biti še danes zahvalni, ker so nas rešili pred nacističnim in komunističnim škornjem. Lahko si celo štejemo v čast, da niso zamahnili z roko in rekli, da je ta nova, Rumsfeldova Evropa že tako ali tako dovolj discipliniran ideološki podaljšek ZDA, da dodatni pogovori niso potrebni. Lahko bi nam kvečjemu poslali e-mail ali fax…

NAKUP VILE

SDS je kupila vilo v Ljubljani za 5000 evrov po kvadratnem metru, kar je na koncu skupaj z zemljiščem zneslo skoraj 2 milijončka. Dobra tri leta na oblasti in stranka že razpolaga z milijoni. Če da lahko za vilo toliko denarja, koliko ga ima še na računu? Donosno. Imperij raste, vprašanje pa je, kaj bo, ko se bo Ikar preveč približal soncu. 

NARAŠČANJE PREBIVALSTVA

Statistični zavod je izračunal, da je prebivalcev Slovenije vse več. Predvsem na račun tujcev z začasnim prebivališčem. Nič novega torej na trgu dela. Slabo plačanih del je vse več in Slovencev, ki bi poprijeli zanje, vse manj.

STRAH PRED PUČEM

Sem se prav od srca nasmejal ob smeli izjavi nekega člana SDS, ki je na račun prijateljevega podjetja nakazal 400.000 evrov, dobljenih od države kot odškodnino za denacionalizacijo konjeniškega kluba, ki mu je predsedoval. Revež se je ustrašil morebitnega puča drugih članov kluba in je denar zgolj spravil na varno. Izjavljam, da je tudi moj račun varen, tako da so nakazila dobrodošla.

KDO NAM PIŠE ZAKONE ?

Zakone nam pišejo predragi zunanji strokovnjaki namesto lenih in očitno nesposobnih državnih uradnikov s socialističnimi delovnimi pravilniki. Lakomno nam sporočajo, da sploh ni veliko, če se za spisan zakon plača tudi do 50.000 evrov. Tukaj torej tiči razlog, da je g. Pirnat kot eden takih zunanjih pravnih strokovnjakov v svojih pravniških mnenjih na RTVSlo vedno na strani vlade. Človek pač misli na svoj biznis. In prav je tako.

PUST

Bil je pust, ki se je v zadnjih letih spremenil v preganjalca malo hladnejših različic pomladi. Se pa ob pustu vedno spomnim na banke in napis, da je pustnim maskam vstop prepovedan. Ob drugih dnevih ni prepovedano? Ne piše nič. 

SLOVENSKI VOJAKI V AFGANISTANU

Širčeva je pozvala k umiku slovenskih vojakov iz Afganistana. Se bojim, da bi, če bi se to res zgodilo, hudo prizadeli tamkajšnjo mirovno misijo, saj tistih nekaj promilov, ki jih predstavljajo slovenski vojaki, res ima težo. Glede na to, da so Američani pisali vsem NATO članicam z zahtevami po večjem angažiranju na nemirnem jugu Afganistana, torej tudi Erjavcu, promili naenkrat postanejo pomembni, če jih postaviš v prve vrste.

RAČUNSKO SODIŠČE IN PODOBNIK

Računsko sodišče je pozvalo Janšo, naj odstavi ministra za okolje. Le kaj si vendar dovolijo? Slovenija tako široko razgledanih zdravnikov, ki bi se obenem znali uspešno ukvarjati s problematiko okoljskega ministrstva res nima na pretek. No, pa tudi če so bile napake dejansko storjene, naj za njih odgovarjajo prejšnji ministri. Kontinuitete odgovornosti do državljanov, kot plačnikov uradniških uslug, se pač ne sme zagotoviti.   

EMA

Poglej, poglej, bila je EMA. Zmagala je vsestranska podjetnica t.i. pevka Dremljeva. Nekako pa me niti najmanj ne vleče, da bi komad slišal saj že v naprej vem, kaj me približno čaka. Vrag bo verjetno tudi letos odvzel zmago. Vsekakor pa ne bi bil v njeni koži, če bo s svojo pesmijo prišla tako daleč, da bo nastopila v Srbiji in bi jo, zaradi problematike Kosova, izžvižgali na odru. Bomo videli, je rekel slepec.

ARETACIJE GRADBENIH GURUJEV

Aretacije, aretacije. Končno se je vsaj na trenutek nekdo zganil v tej državi in se obregnil ob gradbeno mafijo ter arogantnim in nastopaškim Zidarjem. Čeprav skozi stisnjene zobe, moram Janši čestitati. Zelo inteligentno se je lotil višanja rejtinga svoji vladi in predvsem stranki oz. sebi
Seveda pa stvar vseeno ni črno-bela. Mislim, da je bila izvedena tudi zato, ker Zidar in njemu podobni “niso naši”. 

V Sloveniji je Zidar, ne glede na strankarske preference zelo nepriljubljen, saj javnost ni slepa in vidi, kaj se v gradbeništvu dogaja. Zato je kot tak tudi zelo primeren za nabiranje političnih točk. Nič zato. Tudi tako dejstvo lahko zagreši kaj dobrega. Vendar pa sem prepričan, da bomo kljub pompoznim aretacijam lahko spet priča, da v Sloveniji vlada kastni model družbe in pravic oz. demokracija glede na decibele šelesta bankovcev. Prestižna in temu primerno draga odvetniška imena, ki se pojavljajo pri tem cirkusu, že kažejo na to.

Upam, da se bodo določeni posamezniki vsaj malo prestrašili in da se bo vsaj za odtenek spremenil mafijski vzorec poslovanja na področju gradbeništva. Po drugi strani pa sploh nisem prepričan, da imamo toliko gradbenih firm, da bi se ustvarila neka zdrava konkurenca.

Ravno ko tole pišem, se v ozadju vrti ponovitev Voduškove oddaje Vroči stol. In vprašanje, ki ga je ta Janšev sel postavil gledalcem se glasi: Kdo bo zmagal? Janša ali Zidar. He, he….Prava demonstracija Voduškove plehkosti: ker je Zidar slab, naj bo Janša avtomatično zmagovalec.

KOSOVO

Ah, no, zmagal je diskurz penisa. Penis, ohrabren z božjo voljo, kot orožje za pridobivanja ozemlja je skupaj z zavoženo srbsko politiki “made by Milošević”, pripeljal do uspeha. Kaj je Milošević mislil, da si Srbi s pregonom Albancev lahko privoščijo recimo židovske “ugodnosti” ob razglasitvi Izraela? Pozabil je, da je na tem svetu pač tako, da vsem ni enako dovoljeno. Tako so Albanci, v Evropi nepomemben, precej zaostal in pozabljen narod, zapisani med večje, ki imajo več kot le eno državo. Je pa skrajno hipokritsko od vseh držav, ki priznajo Kosovo a imajo hkrati doma svoje manjšine, ki si želijo enako, pa jim tega ne dovolijo. Srbija je tako sredstvo psihičnih kompenzacij in katarzičnega očiščevanja grešnikov dvojne morale.

Del Slovencev, ki po čustveni in ideološki plati gleda na Srbijo s prezirom in jim še vedno pooseblja agresorja, ki je z metanjem pasjih bombic med 10 dnevno “osamosvojitveno vojno” očitno naredil veliko hudega, doživlja ob osamosvojitvi Kosova enake občutke ugodja, kot je to bilo ob NATO bombardiranju. Tako nam gospod Bebler, ki je kot kaže eden takšnih, celo sporoča, da moramo Kosovu reči Kosova, saj ga tako imenujejo njegovi prebivalci. Pa dajmo potem, gospod Bebler, še Dunaju reči Wien ali Trstu Trieste.
Hecno je, da ob tem okostenelem sovraštvu, ki se vleče še iz nekih drugih časov, odpove zdrav razum, saj je za Slovenijo, gledano po gospodarski plati, Kosovo neprimerno manj pomembno.
Slovenija, ki je iz bivše Jugoslavije naredila svoj trgovinski poligon, saj ima v vsaki od bivših republik krepke suficite v bilancah izvoza in uvoza, je največja zmagovalka razpada skupne države. To dejstvo marsikoga jezi. Povrhu je pri nekaterih Srbih tretirana ne le kot pogrebnik Jugoslavije ampak celo kot podpihovalka delnega razpada Srbije.

Govorjenje Rupla, da Slovenija (s priznanjem Kosova) želi Srbiji le dobro, je prav perverzno laganje. Če že, potem s priznanjem želi Rupel dobro le svoji politiki, saj to preprosto mora narediti, če ne bo užalil nekoga, ki ga nikakor ne sme. Od Srbije se pač pričakuje, da bo izgubo Kosova kompenzirala z nekimi obljubami in zaziranjem v Evropo. Kot otrok, ki mu vzameš eno igračko in zgolj govoriš, da bo dobil drugo, da ne bi planil v jok. Jasno pa je, da je Slovenija ne glede na vse, le še ena nepomemba državica, ki ima to smolo, da si jo je sposodil (naj)večji globalni igralec pri svojih interesih. Kakšni so njegovi interesi, se bo moralo pokazati. Nekaj vendar mora biti v ozadju, saj nikoli nič ne naredi zastonj. 

Kosovo je torej za Srbe izgubljeno. Ne preostane jim nič drugega, kot da ga čim bolj uspešno unovčijo. Žal pa tega ne bodo mogli storiti, če se bodo po svoji stari navadi vdajali primitivnim, nacionalističnim strastem. Te jih bodo peljale le nazaj v čas in v še večji kolektivno obup. Vseeno pa se mi ne smilijo prav nič. Kdor je tepec, bo pač tepec, vse do trenutka, dokler se tega ne zave. In tokrat so jih Albanci zelo dobro “nadmudrili”. 

20 februarja, 2008 - Posted by | Slovenija

28 komentarjev »

 1. No, sedaj veš zakaj sem odpovedala vse časopise…..se bojim, da bom pri mojih 70 letih zopet zanosila…..

  Komentar od nada | 20 februarja, 2008 | Odgovori

 2. To, Nada!!!!! Jaz obcasno spremljam samo se spletne Finance, televizijo pa sem nehal gledati letos. Da se dogajajo nemiri v Srbiji, sem izvedel sele zdaj, tudi ce bi cez en teden, ne bi bilo nobene skode.

  Spremljanje slovenske medijske scene totalno zjebe mozgane osebi, ki pred tem nima nobene obrambe v obliki znanja kriticnega misljenja (Ateistek je med njimi, parim komentarjem sem se zdaj gromko nasmejal :)))).

  Ateistek, prosim, kupi si no kaksno knjigo o kriticnem misljenju, ce imas namen naprej pisati svoje politicne ocene, will you?

  Komentar od a | 22 februarja, 2008 | Odgovori

 3. Huh, le zakaj grem po risanki spat?!? 😉

  Komentar od Glavca | 22 februarja, 2008 | Odgovori

 4. @a: Potem moje politične ocene ne bi bile moje. Podobno kot za spremljanje medijev, velja tudi za kritično mišljenje. Bolj ko se ga učiš, manj je tvoje in bolj “zjebe možgane”. To je podobno kot s psihiatri, saj jih večina potrebuje psihiatre :mrgreen:
  Pusti mi mojo avtentičnost, prosim. Hvala! Dovolim pa ti, da se ob tem zabavaš 🙂

  Komentar od ateistek | 22 februarja, 2008 | Odgovori

 5. Imam dva komentarja. :))))

  1) Komentar na to, da si zaprl komentiranje pri Drnovšku: v politiki demokratične družbe ni svetih krav, le-te obstajajo samo v nedemokratičnih družbah in glavah tepcev.

  2) Komentar na trditev: “Kdor je tepec, bo pač tepec, vse do trenutka, dokler se tega ne zave.”

  Spodnji dve knjigi ti bosta prinesli to zavedanje, da boš potem, ko boš z novim znanjem nazaj bral svoj blog, le-tega ukinil. Obe dobiš na Amazonu.

  Neil Browne: Asking the Right Questions: A Guide to Critical Thinking (8th Edition)

  Brooke Noel Moore: Critical Thinking

  Kronan tepec je namreč nekdo, ki da 1500€ za potovanje na Mauritius in se mu zdi škoda 100€ za knjige, ki bi ga končno naučile misliti.

  Komentar od a | 23 februarja, 2008 | Odgovori

 6. Pardon, soavtor druge je še Richard Parker

  Komentar od a | 23 februarja, 2008 | Odgovori

 7. @a: Ja, hvala na tej perverzni demonstraciji tvojega pokroviteljstva..Ne da se mi iskati knjig, ki bi ti jih preporočil, da si prebereš in spremeniš ta svoj nagon po pokroviteljstvu in samoekskluzivnosti.

  Drnovška ne smatram za sveto kravo. Komentarje sem zaprl zato, ker se ponavadi večina ljudi skoncentrira na komentarje pod nekim prispevkom in redko na vsebino samega prispevka…

  Komentar od ateistek | 23 februarja, 2008 | Odgovori

 8. a, vsemu prebranemu znanju navkljub, ne zmoreš poguma, da bi ga udejanil. Zato pa rohniš po forumih: si poklanjaš iluzijo, da živiš.

  Mimogrede, pri počastitvi spomina komentarji nimajo kaj iskati. Če zmoreš pogum, da izza svojih zaves stopiš na plano – ti nisi introvertiran, ti si zavrt – pojdi in se podpiši v knjigo spominov. Pa napiši svoje!

  Komentar od PF | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 9. Ah, pomota: v žalno knjigo se reče.

  A tja, a, pa ti ne boš zapisal nič, ker žaluješ le za sabo.

  Komentar od PF | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 10. Včerajšnji dan je z manično gradnjo kulta osebnosti “velikega državnika” pokazal, da se v praznih beticah podalpskih Butalcev v 28 letih ni spremenilo absolutno nič!

  Komentar od a | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 11. Gundža gundža gundža…

  Ateistek, Libertarec, ki ga a linka, si dovoli in žaljive izjave, predvsem pa nestrpneže, ki znajo le togotiti, preprosto izbriše oz. onemogoči. Pa daj stori to še ti. Kakšen point pa ima tole a-jevo zaletavanje po komentarjih? Da živi tu, ker je sicer užaljen, da je neviden? Vedno znova se obrne od teme prispevka in pozornost usmeri nase in svoje zavore in zamere.

  Komentar od PF | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 12. “Včerajšnji dan je z manično gradnjo kulta osebnosti “velikega državnika” pokazal, da se v praznih beticah podalpskih Butalcev v 28 letih ni spremenilo absolutno nič!”

  Misliš na Pučnika?

  Komentar od anonimni | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 13. @PF: Storjeno! Sem ga že opozori, naj ne daje linkov od libertarca, saj če bi to hotel, bi dal preprosto link bloga med povezave…Ah, saj mu ni pomoči..

  Komentar od ateistek | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 14. PF, ti si preneumna celo za to, da bi razumela, da si stanovanja kljub visoki izobrazbi ne moreš kupiti prav zaradi Drnovškove politike. :))

  Fak, no, a ste lahko še bolj neumni????

  Komentar od a | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 15. PF bom porabil kot izjemen primer osebe, ki jo je zjebala Drnovškova politika, a ga v svoji neumnosti še vedno časti.

  V tej državi so daleč najbolj najebali ljudje pri danes med 30 in 40 leti, ki so zamudili čase socializma in poceni kreditov, niso sodelovali pri Jazbinškovem odkupu stanovanj po današnji vrednosti 5000€ za stanovanje, ki niso imeli bogatih sorodnikov, premoženja, ki bi ga lahko vlagali na borzo itd.

  Skratka skupina ljudi, ki si mora danes poleg družine Z DELOM ustvariti svojo ekonomsko eksistenco. Pri čemer je ta skupina aktivne populacije danes najbolj obdavčena na svetu, še posebno visoko izobražena. Takšna in tako obdavčena je postala za časa Drnovškovih vlad, ki so služile samo določenim interesnim skupinam.

  Takšna in tako obdavčena bo tudi ostala, ker ste preneumni, da bi spregledali, kako vas jebejo v glavo prav tisti, ki jih malikujete in navijate zanje.

  Komentar od a | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 16. A ni škoda tvojega intelektualnega potenciala, da bi ga razvijal, namesto da propadaš po forumih? In da zavidaš srečo drugim, namesto, da bi si jo vsaj poskusil povabiti?

  Komentar od PF | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 17. @ a: Ok, neumni smo. Sprejmi to dejstvo in končno obupaj.

  Komentar od ateistek | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 18. Jaz bom z letošnjim letom plačal samo cca. 300€ zdravstenih zavarovanj, na račun katerih bom dobil za cca. 3000€ zdravstvenih storitev in blaga, ter 0€ dohodnine.

  Seveda bom plačal nekaj davkov tudi prek slovenskega DDV, ampak ne prav veliko.

  Jaz sem z letošnjim letom v plusu, hvala za vaše prispevke v proračun, z 2008 tudi jaz živim na vaš račun. :)))

  Bye.

  Komentar od a | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 19. a….tistih 2700 plusa ti ob sprejemu v Begunje ne bo koristilo. Naš (ravno od ljudi tvoje vrste) razsut zdravstveni sistem še vedno omogoča, da te sprejemejo brezplačno, le napotnico potrebuješ. Na Ateistkovem blogu si jo redno dopolnjuješ.

  Komentar od Dikembe | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 20. ateistkov alterego 😉

  Komentar od a | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 21. Da, a, to te “jebe”, da svoj odhod v ZDA samo napoveduješ, a “maslove samorealizacije” ne uresničiš. Tamkajšnji zdravstveni sistem. Zato bi jo ljubil (ZDA namreč), a jo sovražiš, pa tega nočeš priznati, in se po blogih daviš. 😕

  Komentar od PF | 24 februarja, 2008 | Odgovori

 22. Tale “a” je pa zgoraj napisal da je navaden parazit…:) kot nagalavna uš:)

  Komentar od jožek | 25 februarja, 2008 | Odgovori

 23. @jožek: Ja, točno to je priznal, kar ponavadi očita drugim, ki so ponavadi na tapeti neoliberalne ideologije okarakterizirani kot nesposobni ljudje…

  Komentar od ateistek | 25 februarja, 2008 | Odgovori

 24. http://www.nytimes.com/2008/02/26/world/europe/26drnovsek.html?ref=europe

  Zdaj pa gornji pietetni nekrolog primerjajte z nepietetno izgradnjo kulta osebnosti, ki so se jo šla zadnje dni v dnevnopolitične namene slovenska medijska trobila.

  Komentar od a | 27 februarja, 2008 | Odgovori

 25. In še ena povezava za primerjavo z bolno medijsko sceno v Sloveniji.

  http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2008/02/25/db2501.xml

  Komentar od a | 27 februarja, 2008 | Odgovori

 26. Pa daj nehaj se že pizditi, a, umrl je veliki slovenski državnik. Pa če se napol pregrizneš ali pa na trepalnice postaviš, ljudje smo ga imeli radi.

  Komentar od PF | 27 februarja, 2008 | Odgovori

 27. Kura, spet nisi dojela, da so problem slovenski mediji, Drnovšek pa je bil, kar je pač bil in so lepo ter pietetno napisali tuji mediji.

  Komentar od a | 27 februarja, 2008 | Odgovori

 28. http://www.finance.si/forumi/?m=210417

  Posebno obvestilo za funkcionalno nepismene bralce bloga s slabšo sposobnostjo analitičnega procesiranja informacij, še posebno PF: omenjeno ni nobeno ime, ker so tema mediji, novinarji (v Sloveniji jih ni, namesto tega so pisuni) in njihova poklicna ter strokovna (ne)profesionalnost.

  Revčki zaplankani z opranimi možgani – konzumenti njihovih izdelkov namreč.

  Komentar od a | 27 februarja, 2008 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: