ateistek

Opazovanja ljudi

Ko se clovek znajde med ljudmi, ki so na pogled drugacni, jih rad opazuje. Zame to vsekakor velja.

Plaza Flic en Flac: Pridejo tri zenske. Dve starejsi, ena mlajsa. Starejsi imata na obrazu poteze aboridzinov. Vsedejo se v najglobjo senco. Domacinke, sploh starejse niso nikoli v kopalkah. Spustijo dve vrecki na tla, pogrnejo veliko brisaco in zacnejo jemati vsebino. Sokovi, cipsi, krekerji, neki trikotni ocvrtki, napolitanke, piskoti, sendvici. Vse to lepo razstavijo predse in zacnejo jesti. Selestenje embalaze, ki jo odpirajo, se slisi kar naprej. Tako sedijo. Ne mine niti ena minuta, ne da bi kaj govorile. Zlobudranje, prekinjeno s sproscenim smehom, se mene spravlja v smeh. In tako ure in ure. Tu in tam kaksna onemoglo zaleze, da si nabere moci za nov krog.

Javna plaza Le Morne: Ocitno je bil dan Indijk. Bilo jih je vse povsod po gozdicku. Pripeljale so se z najetimi avtobusi. Gospe, stare 40 let in vec, zavite v tradicionalna oblacila. Spominjajo na muslimanska, le da so bolj pisana, lazjih barv.Glav nimajo zavitih, med obrvi jih krasijo rdece pike, tam kjer imajo razdeljene lase pa rdeca crta. Zelo so vesele. Nabrane v vec skupin, plesejo, pojejo in tolcejo po bobnih. Radovedni turisti jih opazujejo in slikajo. Seveda sem bil tudi jaz med njimi.
Nedalec stran od javne plaze in Indijk pa monden resort namenjen bogatasem. Same stilsko narejene razkosne vile, manj kot to sploh ne ponujajo. Goste po resortu prevazajo v elektricnih vozilih. Pocivajo v udobnih lezalnikih pod slamnatimi sencniki. Nekateri berejo lahko literaturo, drugi spijo z odprtimi usti in tistimi cudnimi obrazi, tretji plavajo v velikem bazenu. Vsi so vec ali manj beli. Tisino zmoti le sumenje vetra v palmah ali morja v neposredni blizini.

Mislim, da je po vsem povedanim jasno, kaj me bolj fascinira in pritegne pozornost.

Danes je nedelja. Dan, ko se domacini spet v vecjem stevilu spravijo na plaze. Tudi valovi so izjemno visoki, saj se v razdalji 1000 km potikata kar dva ciklona….

Celoten povzetek potovanja s fotkami tukaj

10 februarja, 2008 - Posted by | Potovanja

Zaenkrat še ni komentarjev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: