ateistek

Jug Mauriciusa

Danes je bil dan poln presenecenj. Dan uzivanja v naravnih lepotah. Juzni del otoka jih je prepoln.

Spemenila sva nacrt. Namesto obiska nacionalnega parka, sva najela taksista za cel dan. 50 evrov. Malo je sicer drazje kot, ce bi najela avto ampak vsaj ne bo potrebno prevec gledati na karto. Taksistu sva priblizno orisala, kaj bi rada videla.

Mimo Tamarina in nacionalnega parka, smo se zapeljali v gorato notranjost. Hribovje ni pretirano visoko, saj ne doseze niti 1000 metrov. Je pa izjemno zeleno in zaradi goste porascenosti vecinoma neprehodno.

Najlepse je podrocje Chamela, kjer je lep slap in znacilnost, zemlja sedmih barv. Za ogled obeh atrakcij, je vstopnina blizu dveh evrov. Nato smo se dvignili malo nad 700 metrov, kjer se je odprl izjemen pogled ravno na predel otoka, kjer bivam. Ne, nisem bil jaz tisti, ki bi odkril, da je to ravno nase mesto. Za gledanje kart sem bolj pri ta butastih.

Spet se je pojavilo nekaj novih slapov, natancneje Aleksandrini slapovi. Prodajalci izkoristijo prav vsako tako tocko, da prodajajo svoje drobnarije.

Spustili smo v dolino juga v mesto Gris Gris, kjer se koralni greben pretrga in se zato do obale privalijo vecmetrski valovi. Plaza, ki se pojavi nad previsom, je ena lepsih, ki sem jih videl v zivljenju. Zacuda pa nikjer nobenih kopalcev. Ne vem, mogoce je zgolj za gledanje. Verjetno je prepovedano kopanje zaradi tokov.
Zakljucili smo v zalivu Blue Bay s kopanjem in kosilom. Zadnje dni za kosilo tako ali tako samo zulim nudle z zelenjavo popecene v voku. Menjam pa dodatke, torej piscanca ali ribo. Prav tako pa omako. Cili ali cesen. Enako sem delal tudi na Tajskem.

Blue Bay bi svetoval vsem morebitnim obiskovalcem Mauriciusa, ki se radi potapljajo, saj je pod morjem neverjetno veliko pisanih rib in koral. Pod morjem se skrivajo cela mesta.

Celoten povzetek potovanja s fotkami tukaj

5 februarja, 2008 - Posted by | Potovanja

1 komentar »

  1. Sam sem bil tam lani in sem si sposodil avto ter najel turističnega vodiča, ki ti vmes še kaj pove. Zelo zanimivo.

    Je pa vožnja po levi precej zabavna 😉

    Komentar od sekundek | 7 februarja, 2008 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: