ateistek

Otocek Ile aux Cerfs

Gre za otocek, ki se nahaja na skoraj vsaki razglednici Mauriciusa. Ne, PF, na tvoji razglednici ga ni.
Danasnji dan je poleg oblacnega vremena (to je vendar dobro, saj je sonce neznosno) postregel tudi z dolgo voznjo do omenjenega otocka. Lezi na vzhodni strani otoka, okoli njega pa je se nakaj drugih otockov. Posnetki iz zraka delujejo zelo idilicno. Vendar priti tja, pa je dosti manj, ce se odlocis oditi z avtobusi. So seveda brez klim, ali so zelo pocasni, ker je postaja skoraj na vsakih 100 metrov ali pa so pri malo vecjih hitrostih tako tresoci in ropotajoci, da se ti zdi, da bo vse skupaj zdaj, zdaj razpadlo.

Torej, najprej slaba ura do Port Louisa, sledi presedanje na drugega in se ena ura cincanja o mesta Flacq. In nato spet presedanje na tretjega, ki pelje proti Trou DEau Douce. Se 20 minut. In ko(ce) ti prijazni prodajalec kart namigne, da je potrebno iti dol, prides do tocke, kjer se je potrebno vsesti se na ladjico. Tako porabis skoraj tri ure, da prikrevsas na zeljeno destinacijo.

Otocek je lep, pac tropsko idilicen. Zal pa so ga delno okrnili z velikim in luksuznim igriscem za golf. Le to vsebuje celo nekaj umetnih jezerc. Ne vem, to me ne preprica, ceprav je prekrasen obcutek bos skakljati po tisti brezhibno urejeni travi.
Ponudba hrane je kar draga. Veliko je tudi ponudbe vodnih rekreacij.

Verjetno ne bo tezko uganiti, da sva se nazaj vrnila s taksijem. Pa naj ima tistih 25 evrov. Ne grem se vec teh skripavih avtobusov. Vsaj za danes.

Ce potegnem celotni sestevek vsega, bi rekel, da se vseeno ni splacalo. Ampak, vsaj grizlo me ne bo doma, da sem nekaj zamudil.

Celoten povzetek potovanja s fotkami tukaj

3 februarja, 2008 - Posted by | Potovanja

1 komentar »

  1. Že dežuram pred nabiralnikom! 😉

    Komentar od PF | 4 februarja, 2008 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: