ateistek

Prva dozivetja na Mauriciusu

No, takle mamo pr ns na Mauriciusi:

Let je trajal 10.5 ure in ne 13, kot sem mislil sprva. Vseeno je bilo zelo utrujajoce. Casovno smo 3 ure pred srednjeevropskim.

Bivam v mestecu s hecnim imenom, Flic en Flac. Lezi na zahodnem delu otoka, je manjse, mirno in turisticno. Plaza je pescena vendar jo ne krasijo kokosove palme ampak neka vrsta borovca.

Obiskal sem tudi Port Louis, ki je glavno mesto otoka. Ima okoli 150.000 prebivalcev. Ljudje se nekaksna mesanica med afriskimi crnci in Indijci. Mesto je po 19-i uri skoraj mrtvo. Je pa kar lepo urejeno, sploh del, kjer poteka glavna pespot. Clovek sploh nima obcutka, da je v Afriki. Mesto ima veliko trznico in na splosno se na veliko prodaja na vsakem koncu.

Vceraj sem obiskal tudi Great Bay. Lep, velik zalivcek z lepimi plazami in nebesko modrino morja.

Hinduizem je ma otoku v prevladi. Bollywood in njihova industrija sta tukaj kar prisotna. Povsod se da slisati indijski cigu-migu. Ljudje so zelo prijazni. Niso vsiljivi. Zanimivo je videti popolnoma crnega cloveka, ki sploh nima crnskih ali indijskih potez. Povsod se vec ali manj zlobudra francosko. K sreci se lahko dalec pride tudi z anglescino.

Rentanje avtomobilov je relativno drag spas. Glede na to, da se vozi po levi, neangleski turisti niso prevec navduseni za sposojo. S sopotnikom sva se raje odlocila za avtobuse, ki so zelo pogosti in vozijo na skoraj vse konce otoka. Je sicer casovno bolj potratno vendar tudi 20-30x ceneje.

Zal je dodatni obisk Reuniona odpadel, saj je letalska karta skoraj 200 evrov, kar pa je obcutno prevec za planirani proracun.

Vreme je tropsko, torej zelo vlazno in vroce. Zdaj je tukaj poletje. Obcasno se sredi lepega vsuje, tako, da dodatno kopanje ni izkljuceno. Vendar vse skupaj traja par minut, potem pa spet naziganje sonca.

Otoku se priblizuje ciklon Gula. Tukaj recejo orkanom cikloni. Na tv in radiu so obvestila o njegovem premikanju. Trenutno je okarakteriziran kot ciklon tretje stopnje (torej nekaj podobnega kot Katrina). Ljudje pospravljajo colne, plaze so prazne. Upam, da bo ta zmaj zgresil otok, ceprav za zdaj kaze bolj slabo. Ah, kaj hocemo, visja sila.Trenutno je vreme oblacno, vetra skoraj ni, morje pa precej vzvalovano. Uh, ce nas zadene, bo to moj prvi orkan…   

Celoten povzetek potovanja s fotkami tukaj 

31 januarja, 2008 - Posted by | Potovanja

4 komentarji »

 1. Lepo. Mi je kar srce zaigralo, spomnil si me na mojo pot na Cookovoe otoke.

  Komentar od Vanja | 31 januarja, 2008 | Odgovori

 2. Ti pa znaš!
  Plačaš osnovno ceno, dobiš pa Flic en Flac, popolno modrino in črnino in še adrenalinski ciklon. Carsko!

  Komentar od Glavca | 1 februarja, 2008 | Odgovori

 3. […] Port Louise, La Morne, Ile aux Cerfs Slapovi, zemlja sedmih barv, nacionalni park Black River, park Casela […]

  Pingback od Mauricius (Mavricius) - fotke in podatki « ateistek | 21 februarja, 2008 | Odgovori

 4. hojla,
  če bo še kdaj tam doli, je vredno primakniti še 200 eur za Reunion… Gorata notranjost s tropskim rastjem je res nekaj posebnega…

  lp
  igor

  Komentar od igor | 28 oktobra, 2010 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: