ateistek

Janša, hočem celoten razpad SNS

SNS SNS se mi zdi nadvse čudna stranka. Že to, kar se dogaja v zadnjih dneh v njej, je prava primitivna komedija, če vse skupaj primerjam z ravno tako odmevnim dogajanjem med prestopi iz LDS. Nekdo pokliče nekoga izmed njih po imenu Saško. Ta znori, ker vidi v tem (špekuliram) neko gayevsko prispodobo, ki je huda žalitev za njegovo moškost in kaplja čez rob vseh nabranih nesoglasij. Vodja stranke mu kar takoj ponudi, da lahko gre in naslednji dan razlaga, kako mu je njegov odhod in odhod še treh drugih “izdajalskih liberalcev”, največje rojstnodnevno darilo.
Kot otroci, pa brez zamere od naših najmlajših!

Ljudje so tisti, ki dajejo okus neki stranke. Najbolj zanimiv je seveda nastopaški vodja SNS, šolski primer mačističnega samodržca z debelo cigaro v roki in celim arzenalom takšnega in drugačnega orožja, ki ga rad razkazuje. Z njim pred TV ekrani ni nikoli dolgčas, sploh, če je potrebno podati mnenje o kakšni manjšini. Je samooklicani plemenitež in zbiratelj, nikoli odrasel moški, ki začuda ni nikoli kriv za cel spisek očitkov, podanih s strani državnih organov. Vedno je le tragična žrtev, vredna naših simpatij ali vsaj usmiljenja, ki se kot lev bori za nacionalne interese pred pokvarjenimi, zlobnimi sosedi.

Zanimiv, seveda v negativnem konteksu,  je bil tudi Marjan Poljšak, ki je danes župan Ajdovščine. Najbolj sem si ga zapomnil po njegovih hitlerjanskih opisih fizionomije obrazov “čifurjev” v Štefančičevem Studio City. Točno vse tiste “značilnosti”, ki jih je našteval, je kamerman v različnih kotih pokazal na njegovem, slovenskem obrazu. :mrgreen: Izpadel je kot popolni, skrajno nacionalistični tepec, ki se kljub starosti ni naučil nič pomembnejšega v življenju.

V SNS je (ostal) tudi Barovič, ki je danes župan Trbovelj. Spominjam se ga kot simpatičnega TV voditelja od katerega ne bi nikoli pričakoval članstva v SNS, kaj šele angažiranja v nacionalističnih temah.

Seveda ne gre mimo Saškota, našega velikega ljubitelja mastnih las in latino look-a, ki bi, glede slednjega, potreboval nekaj inštrukcij Jana Plestenjaka. Nikoli mu ne bom odpustil fašistične izjave, da z gayem in črncem ne bi nikoli šel na pijačo. Ne vem, če še vedno meni enako. Le kaj v svoji rasistično, homofobni glavi misli, da bi se mu zgodilo? Ok, to je njegova pravica, da tako reče, vendar je nezaslišano, da je nekdo, ki tako govori, kasneje izvoljen za podpredsednika DZ oz. t.i. hrama demokracije, svoboščin in ne vem česa še, kar zgolj papir prenese. Če je to rekel zaradi nesprejemanja samega sebe, je krivično, da svoje neizživete komplekse javno zdravi nad ljudmi, ki jim ni problem povedati kaj so. Dovolj je, da to že stoletja hinavsko počne cerkvena duhovščina.
Priznati pa moram, da je v tej zgodbi okoli delnega razpada SNS vseeno odigral bolj kulturno vlogo kot njen prepirljivi vodja.

No, ni pa vse zanič, kar prihaja oz. je prihajalo iz SNS. Simpatična Barbara Žgajner Tavš je presenečenje. Vsaj glede vprašanj in stališč, ki sem jih slišal do sedaj. Sploh ne razumem, kaj počne med to družbo slabega testosteronskega zadaha. Vsekakor bi jo rad še gledal v slovenski politiki, v kakšni drugi stranki.

Dokler bo slovensko volilno telo vsakič na novo postavljalo SNS v parlament, do takrat se ne bom mogel strinjati s tezo, da so Slovenci strpni ljudje. Če je res Janša kriv za njen delni razpad (servilnost Jelinčiča in neposlušnost Pečeta), je to druga dobra stvari, poleg odprave avtomobilskih nalepk, ki jih je naredil v svojem mandatu. Ampak, naj vsaj še tokrat naredi delo do konca. Saj ima veliko izkušenj, kako neko delo opraviti temeljito, npr. pri naraščanju inflacije.

p.s. že vidim, kako mi nekateri očitajo nestrpnost zaradi zgornjih opisov, he,he…Ne morem si pomagat, sploh, ko se lotim nativnih nacionalistov. Sicer pa je izvirni greh nestrpnosti na njihovi strani, ne? Menda se v normalni družbi pričakuje prevladovanje negativnega odnos do takih ljudi.

7 januarja, 2008 - Posted by | Slovenija

17 komentarjev »

 1. Meni se zdi da si še zelo milo opisal stanje stranke SNS, ki je resnično poden od podna demokratičnim vrednotam države članice v EU.
  Zagotovo je bil čas, ko je takšna skupina bleferjev bila zanimiva za uporniško mladino in ekstremiste, bili so pravi “frajerji” a napočil je čas da odrastemo vsi in odklonimo neproduktivne delavce iz plačilne liste.
  Stranke SNS Slovenija res ne potrebuje več….

  Komentar od nada | 7 januarja, 2008 | Odgovori

 2. Več? Kdaj pa jo je potrebovala?

  Komentar od PF | 8 januarja, 2008 | Odgovori

 3. Ateistek, kaj meniš o zavzemanju za sezname oz. registre pedofilov?

  Komentar od A | 8 januarja, 2008 | Odgovori

 4. Registri naj obstajajo na ravni ustreznih inštitucij, nikakor pa ne javni. Zakaj bi bilo to potrebno, da se uvede javen linč, opravičevanje nasilja nad nekom, ki si ga “zasluži”?

  Tudi izgovor, da bodo starši lažje pazili na svoje otroke je iz trte zvit: če bodo pozorni na točno določenega človeka, vedoč, da je bil obsojen za pedofilijo, bodo toliko bolj brezskrbno spregledali vse druge znake in kot vemo: največ zlorab otrok je s strani njihovih ožjih ali najožjih moških sorodnikov.

  In pomisli na otroke, ki so jih zlorabili očetje, dedki, strici – vsi bodo vedeli zanje. In naša družba (sploh katera?) ni prizanesljiva do žrtev…

  Komentar od PF | 8 januarja, 2008 | Odgovori

 5. Hvala za odg. PF. Zanima me še kaj bo rekel ateistek, saj se B.Ž.T.zavzema za javne registre, če se ne motim?

  Komentar od A | 8 januarja, 2008 | Odgovori

 6. @A. Nič ne bom rekel, saj razmišljam identično kot PF, ki mi je odvzela večino misli 🙂
  Če se Barbara zavzema za registre, je pač to njeno stališče. Zgolj zaradi tega še ne bom spreminjal mnenje o njej. Vsekakor pa jo bom zdaj, ko sem jo pohvalil, vzel še bolj pod drobnogled 🙂

  Komentar od ateistek | 8 januarja, 2008 | Odgovori

 7. Gre za javnost ali tajnost registrov. Toje vprašanje. Če se zavzema za javne registre ni zgrešila stranke.

  Komentar od A | 8 januarja, 2008 | Odgovori

 8. Ok, bom pa takole rekel: javni registri da, vendar naj tisti, ki hoče vpogled vanj opravi nekaj več birokratskih postopkov.

  Komentar od ateistek | 8 januarja, 2008 | Odgovori

 9. Nacionalno sovraštvo je sprejeto kot negativno, kaj pa socialno-razredno, ki ga nonstop “pumpate” levičarji? Čemu je slabo biti nestrpen do človeka druge narodnosti in zaželjeno biti nestrpen do človeka, ki ima več denarja ali pa s svojim delom ni ravno ostal v 19. stoletju?

  Samo ogledalo v premislek …

  (vsi drugačni, a tako vsi isti)

  Komentar od a | 8 januarja, 2008 | Odgovori

 10. Sem proti, da javni registri sploh so.

  Komentar od A | 8 januarja, 2008 | Odgovori

 11. Po uradnih podatkih je 80% volivcev Jelinčiča iz prvega kroga predsedniških volitev v drugem krogu volilo Türka. Čemu, če ste po lastnem mišljenju tako zelo različni, kaj imate skupnega? Kdo je imel v zadnjih letih na ustih največ nacional(istič)nega interesa? Odgovor: slovenska levica.

  Komentar od a | 9 januarja, 2008 | Odgovori

 12. Mali a, nimam nič proti bogatim, če so startne možnosti za bogatenje za vse enake.:) Vendar se je velika kraja že zgodila in nekateri živijo od položaja, ki so ga dosegli nepošteno.

  Materialno bogat ne postaneš zaradi trdega dela ampak zaradi spleta srečnih okoliščin, s častnimi, a zelo redkimi izjemami. Po moje je treba podpirati izumiteljstvo, nove ideje, dobro delo, male podjetnike, da rastejo. Bolj ko bogatijo več davka bodo plačali – več imajo vsi. A hkrati je treba nujno uvesti UTD.

  Komentar od A | 9 januarja, 2008 | Odgovori

 13. 11. Niso volili Tu”rka ampak so volii proti Peterletu. Delno ksenofobna (župan Kočevja)je SD, ki pa ni levica. Še najbolj leva se mi trenutno zdi Zares.

  Komentar od A | 9 januarja, 2008 | Odgovori

 14. ROTFL, vam res ni pomoči. :)))))

  Komentar od a | 9 januarja, 2008 | Odgovori

 15. Približno 80% spolnega nasilja nad mladoletniki se zgodi v družinskem krogu , največkrat gre za očetovo spolno nasilje nad otroci. Ali je kdo sploh vprašal žrtve spolnega nasilja če si želijo javno obravnavo svojih travm, kar javno razkritje očeta kot pedofila definitivno je! Preden zahtevamo javno objavo registra pedofilov , se postavimo v vlogo žrtev ?

  Komentar od bralec | 9 januarja, 2008 | Odgovori

 16. Moje mnenje o Jelinčičevih volilcih je , da so v drugem krogu njegovi pravi pripadniki ostali doma. Razlog za njegovo dobro uvrstitev v prvem krogu je volilni krog moških okrog tridesetega leta , razmeroma ugodno priskrbljenih in nastanjenih tik pred ali v začetku formiranja lastne družine , ki jim notranji glas govori , da se jim mladost počasi izteka. Ne morejo se poistovetiti s 50letnim Tuerkom in 60letnim Peterletom , lahko pa se s starim Jelinčičem , ker je on Jack , ker je frajer , ker si upa povedati ( tudi če ves čas klati bedastoče )in ker obravnava politiko , tako kot ti fantje ko se v petek najdejo na drinku , kje na brzaka. Sam da si proti in da si kontra ! No in ravno ti so potem v drugem krogu volili Tuerka , tako za vsak slučaj , ker se nikoli ne ve kaj bo , on pa je zvenel kot najbolj ziher varianta.

  Komentar od bralec | 9 januarja, 2008 | Odgovori

 17. Jaz tudi. Potem pa upam, da bo že na vrsti SDS. Glede na javno mnenje je tak scenarij čisto možen.

  Komentar od Popotnik | 9 januarja, 2008 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: