ateistek

Janša v vlogi “užaljene Mete”

Janša v vlogi “užaljene Mete” Včerajšnje gledanje Odmevov in opazovanje ter poslušanje Janše v izjavah o tem, kdo je kriv za to, ker bo morebiti njegova vlada prisiljena odstopiti, je bilo spet sila zabavno. Vse skupaj lahko ovrednotim takole: Pustite me, da počnem kar hočem, če ne, boste vi krivi, ker bom odstopil in povzročil vladno krizo ravno zdaj pred predsedovanjem Slovenije EU. Ubogo! Janševska izvedba absolutizma. Izsiljevanje, ki pokaže vso bedo Janševe vladavine.

Njegov poklapani izgled in ton v glasu, sta bila vredna holivudskih nagrad. Hitel je naštevati kdo je pravzaprav v naši državi krivec za vso to “protivladno” stanje v Sloveniji, ki se je skonsolidiralo po volitvah za predsednika Slovenije in neuspelem referendumu za privatizacijo zavarovalnice Triglav. Glavni krivci so seveda v njihovi največji strankarski konkurenci, SD- ju, ker si baje upajo blatiti Slovenijo v tujini in, kot pravi Bajuk, “servirajo race o medijski svobodi pri nas”. Pravzaprav je neverjetno, da predsednik vlade ne more sprejeti dejstva, da si tuj, neodvisni medij drzne negativno pisati o Sloveniji, ne da bi vse skupaj razumel kot gonjo proti njemu. Nekaj je hudo narobe s tem človekom. Meni popolnoma nedoumljivo.
Shizofreno je govoril v kontekstu nekih centrov moči, kot da bi še vedno živeli v t.i. svinčenih časih in nas neka novodobna, namišljena, opozicijska UDBA spremlja povsod in zganja konstrukte proti njemu. Okrivil je še sindikate, ki pripravljajo legitimne demonstracije v soboto. Skratka, vse kosti, ki so se mu zataknile v vse bolj ozkem grlu. Začuda ni okrivil opozicije še za previsoko inflacijo in pogrezanje Slovenije v portugalski sindrom. Za tisto je kriv nek zunanji, zaenkrat še ne popolnoma identificirani sovražnik. Vseeno pa se ve, da smrdi po vonju nafte.

Še nikoli nisem zasledil tako izrojenega diskurza pranja lastnih, umazanih gat na ramenih opozicije. Moti ga “blatenje” Slovenije v tujini a hkrati grozi s povzročitvijo vladne krize pred predsedovanjem. Je sploh pomislil, kaj bi šele to pomenilo za ugled Slovenije, do katerega hlini nek pomen? Take dvoličnosti pa še ne.

Kaj bi pa Janša sploh rad? Da je opozicija tiho in da tako ne opravlja svojega dela? Če se samo spomnim glasnih šovov, ki jih je njegova opcija zganjala po parlamentu, ko so še bili v opoziciji, je to, kar počne zdajšnja, pravi otroški vrtec. Tožarili so Slovenijo evropskim institucijam in želeli dodatna mnenja, če takratna slovenska vlada dela pravilno. Kako, da so to pozabili? No, zato pa jaz nisem.

14 novembra, 2007 - Posted by | Slovenija

23 komentarjev »

 1. Moraš razumet, da je težko, če te ljudje nimajo radi. Zato je pač potrebno po nekom udariti, ni res? 🙂

  Sicer pa jaz tudi ne vem, kaj bi Janša pravzaprav rad. Ima večino, lahko se gre svoje reforme, če hoče, kmalu bo imel tudi mnogo več miru, ker bo opozicija za odtenek bolj tiha med predsedovanjem EU.

  Ne vem od kod ta, da je SD tista, ki vodi kakšno gonjo proti njemu in vladi. Prej se mi zdi, da bi bili bolj agresivni v kakšni drugi stranki, ampak ker SD vodi v anketah, potem pač napada njih.

  Komentar od jin | 14 novembra, 2007 | Odgovori

 2. Jaz sem za naše.

  Komentar od kinky tone | 14 novembra, 2007 | Odgovori

 3. Saj bi kaj dodala sama, a bolje kot Melita Berzelak (iz Jane sicer), ne morem:

  “Situacija je res absurdna in razmere zares zaskrbljujoče. Ker na predsedniških volitvah ni zmagal pravi, ker je zmagal s preveliko večino, se je postulat, da imajo volilci vedno prav, v grimsovsko sarkastičnem slogu kopernikansko preobrnil v ‘državljane je treba kaznovati, tokrat so volili narobe’?! Malo samorefleksije, gospodje! Predlagam terapijo s televizijskimi posnetki iz časov, ko je JJ z oglušujočimi kanonadami obstreljeval prejšnjo vlado iz opozicije. Pa mu kljub temu ne gre pripisovati zaslug za njen padec; jamo si je skopala kar sama. Le zakaj misli, da je zdaj drugače in kot kakšen hormonsko moten najstnik nadira vse, ki so mu pritisnili v šoli slabo oceno, češ, se bom pa izpisal!? In to tik pred maturo? Vprašanje je res pomembno: bodo veliki užaljeni kalimeroti (končno) opravili izpit iz resnične državnosti?”

  Hormonsko moten najstnik, ta pripomba je vredna pomnenja. 🙂

  Komentar sem našla tule.

  Komentar od PF | 14 novembra, 2007 | Odgovori

 4. Dober prispevek. Za bruhat dobesedno, Janša se obnaša kot en užaljen otrok. “Tršica, zafrkavajo me, jaz se ne igram več!”
  Danes sem se peljal domov in slučajno v avtu nabasal (30 km od meje v Italiji – prekleti hudiči, imajo dober signal) na radio Ognjišče. Mislim jaz ne vem, a so se vsem posušili še tisti ostanki možgan, ki so jih imeli prej … skratka … izide volitev so komentirali kot zmago leninizma, vrnitev totalitarizma, nadaljevanje 2. svetovne vojne. Noro. Vse skupaj je enostavno bolna in do skrajnosti sprevržena potenciacija razmišljanja v stilu črne magije nad njimi … priznanje nezavidljive situacije, vendar, hej, za to vendar ni kriva vlada, ampak opozicija, mediji, centri iz ozadja, ki si drznejo reči “mu” velikemu vodji.

  Odlično si napisal tudi zadnji odstavek. Tudi jaz se še prekleto dobro spomnim tiste predvolilne pomladi 2004, ki jo je začinila Janševa opozicija s preštevilnimi novinarskimi konferencami, shodi proti Romom, blokiranjem rešitve problema izbrisanih in nenehnimi manipulacijami. Ja, to, kar počne zdajšnja opozicija, ni nič v primerjavi s tistim, povrh vsega pa je razmeroma konstruktivna; ravnanje opozicije leta 2004 je bilo na drugi strani v glavnem eno veliko populistično pumpanje in pakiranje megle.

  Komentar od gabronkl | 14 novembra, 2007 | Odgovori

 5. Žal, kot vedno, nimate pojma, kaj se dogaja. Berite uporabnika milwal. Naivnost vas bo pokopala.
  http://www.finance.si/forumi/?t=15900&p=4

  Komentar od a | 14 novembra, 2007 | Odgovori

 6. @a: Ne, nisem naiven. Mene Janša ne glede na njegove namene, zakaj nekaj počne, pač ne bo nikoli pretental. In pretentati pomeni, oddati mu glas na volitvah. NIKOLI!

  Komentar od ateistek | 14 novembra, 2007 | Odgovori

 7. Samo napisal sem, da so komentarji o njegovi otročjosti (Berzelakova je težka krava ;)) non plus ultra naivnost in neumnost. Priporočam Sun Tzu, Umetnost vojevanja, JJ je naredil šolsko potezo iz te knjige.

  Komentar od a | 14 novembra, 2007 | Odgovori

 8. Vem to zelo dobro. Upam le, da v opoziciji niso tako neumni, da bi v primeru odstopa vlade sami sestavljali novo vlado. To se bo, po izkušnjah iz leta 2000, zelo slabo končalo za njih.

  Komentar od ateistek | 14 novembra, 2007 | Odgovori

 9. No, torej, kdo je hormonsko moten najstnik? Na linku zgoraj vse piše, JJ si je vzel dan za premislek in odigral strateško genialno potezo, s katero je prevzel pobudo. Levica pa je do kosti usrana, da bi res odstopil, ker potem jim ne ostane drugega, kot da se sami zavihtijo v sedlo ali pa se odločijo za predčasne volitve. 🙂

  Resno vam previm, da političnega dogajanja v tej državi ni mogoče razumeti, če ne prebereš nekaj knjig, ki so obvezno čtivo iz “political sciences”. Imam prijateljico v ZDA, ki ima diplomo iz tega, tako da vem, kakšen kader in s čim izobrazijo tam.

  Torej: Sun Tzu: The Art od War, lahko nadaljujete z Machiavellijem in greste naprej do Hayeka. 🙂

  Samo od vas in nikogar drugega je odvisno, ali si želite ostati naivni.

  Komentar od a | 15 novembra, 2007 | Odgovori

 10. Oblast ima rada naivneže, čisto vsaka. 😉

  Komentar od a | 15 novembra, 2007 | Odgovori

 11. “Kaj bi pa Janša sploh rad? Da je opozicija tiho in da tako ne opravlja svojega dela? Če se samo spomnim glasnih šovov, ki jih je njegova opcija zganjala po parlamentu, ko so še bili v opoziciji, je to, kar počne zdajšnja, pravi otroški vrtec.”

  Kaj bi JJ rad? Vem odgovor: da levica zategne uzde svojim medijem (v medijskem monopolu je bistveni problem te države), ki so medijsko že ubili to vlado, ali pa nosi posledice predčasnega odstopa. Simpl. Naj odstopi, jaz bi to naredil, ne še takoj, recimo čez teden ali 14 dni, naj se še malo cvrejo v mukah negotovosti. 🙂

  Komentar od a | 15 novembra, 2007 | Odgovori

 12. Še to, zanimivo bo opazovati, kako se bo, če se bo, spremenila retorika Semoliča, sindikalnega psa levice s posebnimi nalogami. Počakajmo na soboto. 🙂

  Levica namreč te vlade ne napada samo prek svojih politikov, pač pa tudi vseh svojih medijev in marionetnih sindikatov. Timing JJ-jeve izjave je pred soboto popoln. V soboto bo vse jasno, sel s sporočilom levice za JJ bo Semolič. 😉

  Komentar od a | 15 novembra, 2007 | Odgovori

 13. @a: Upam, da Semolič retorike ne bo spremenil. Njegova naloga je, da zagovarja interese tistih, ki so ga tja postavili. In če jo spremeni, naj si predhodno zagotovi žegen tistih, ki ga plačujejo.

  Upam, da na napade levice na vlado gledaš s prizanesljivostjo, saj očitno dobro opravlja svoje delo. Če bi ji bila oblast enakovredna, bi se znala brez problemov braniti brez vsiljevanja občutka, kako so zdaj zato užaljeni. Naj se branijo. Če pa tega ne zmorejo, naj priznajo. Vendar JJ ve, da če to prizna, prizna tudi svojo nesposobnost.

  Komentar od ateistek | 15 novembra, 2007 | Odgovori

 14. mah, ko berem kolega, kako nori po Miamiju, in gledam njegove fotke s halloweena, me res vse, kar je še povezano s to debilno Slovenijo, mine, tukaj so vse energije blokirane, tam na oni strani pa sproščene – dovolj je, da si enkrat tam, pa to razliko čutiš in je nikoli ne pozabiš (sebi: hit the road, Jack)

  Komentar od a | 15 novembra, 2007 | Odgovori

 15. a ..in zakaj JJ svoje genialnosti ni “vložil” v gospodarski napredek, blagostanje…ampak samo v vodenje in obvladovanje….aja, zaradi medijev…

  Komentar od Dikembe | 15 novembra, 2007 | Odgovori

 16. Gledam vzporedno intervju z JJ in Slaka na POP TV. JJ skuliran do ledu, na drugi strani Kresalova izgublja živce. 🙂

  Mislim, da bo t.i. levica tokrat dobila račun za svoje početje, banda manipulantska! Šli ste predaleč. 🙂

  Ni ga denarja, zaradi katerega bi še ostal v tej kurčevi državi, ki jo tako obvladuje ta levičarska mafija! 🙂

  PF, jebi se skupaj z Berzelakovo in vsemi vami skupaj! Hahaha, kakšen show! 😉

  Komentar od a | 15 novembra, 2007 | Odgovori

 17. JJ je car!!!!!!!!!!!!! Točno to spodaj se bo zgodilo. :)))))))))) Pičke na levi se bodo usrale, oziroma so se že in BODO GLASOVALE ZANJ. :)))))))) Ne me basat!!!!!!
  http://libertarec.blogspot.com/2007/11/comedy-central.html

  Komentar od a | 15 novembra, 2007 | Odgovori

 18. @a
  Ti popolnoma ustrezaš definiciji zaslepljenega patološkega janšista. Kot bi poslušal odmev Velikega vodje. Bi lahko malce razložil, kako to deželo obvladuje levičarska mafija? Da Janši lojalen urednik Možina intervjuja Janšo v primetimu, po tem ko je ta intervju izrinil oddajo iz rednega tv sporeda? Da pri Odmevih (včeraj) sedijo 4 gostje iz vlade in nihče iz opozicije? JJ in njegovi podložniki se obnašajo, kot “le kaj si drznete, da nas kritizirate”. Verjetno bi morali molče aplavdirati velikim dosežkom janšistov.

  Komentar od gabronkl | 15 novembra, 2007 | Odgovori

 19. Boli mene za JJ, to bolano državo in zblojeno-naivne ovce, samo uživam, kako JJ jebe v glavo levičarje. Končno eden, ki jim je kos. :))))))))

  Najbolj sem se smejal Kresalovi, ki pravi, da ga ne bodo podprli, nato pa v isti sapi, da bi moral končati štiriletni vladni mandat. Torej ga uradno ne bodo podprli, a vsi poslanci LDS in SD bodo na tajnem glasovanju taktično glasovali zanj in njegovo vlado. :)))))))))

  Če se hoče JJ elegantno umakniti, kar se mi zdi, da se hoče, bodo poslanci SDS glasovali za nezaupnico, kar bo še bolj strnilo vrste LSD in SD, da bodo glasovali za zaupnico. :)))))

  ROTFL. :)))))))

  Komentar od a | 16 novembra, 2007 | Odgovori

 20. Cotmanova se bo jutri udeležila sindikalnih protestov in je menda izjavila: “Bilo je rečeno, da protest ni uperjen proti vladi in da ne gre za konflikt med sindikati in delodajalci.” Proti komu potem sploh protestirajo? Ta država je res odpuljena! Samo dve zadevi sta neskončni: vesolje in neumnost tega ljudstva.

  Komentar od a | 16 novembra, 2007 | Odgovori

 21. Včeraj je bil četrtek, burja, a pa še vedno tukaj? Spet ni zneslo?

  Komentar od PF | 16 novembra, 2007 | Odgovori

 22. Komentar od a | 17 novembra, 2007 | Odgovori

 23. me res vse, kar je še povezano s to debilno Slovenijo, mine, tukaj so vse energije blokirane, tam na oni strani pa sproščene

  pa verjetno ja nisi mislil resno, ali pa nikoli nisi bil v ZDA. Taka blokada energij, kot je v ZDA, je samo še v Vatikanu.

  Komentar od verbatim | 19 novembra, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: