ateistek

Planinski dan na Tenerifih

Zgodaj dopoldne sva se odlocila obiskati Punto del Hidalgo, na severovzhodu otoka. Zapeljala sva se mimo Sauzala do mesta Tocoronte. Tam sva obiskala trznico in se posladkala s pecivi.

Nadaljevala sva do Punte del Hidalgo. Tam imajo zanimive naravne bazene, ki lezijo tik ob morju, tako da jih le to, ko butne ob rob, sproti polni s svezo vodo. Zraven je tudi majhna pescena plaza vendar prevec ob mestnem vrvezu. Zapeljala sva se malo naprej in prisla do konca ceste. Popolnoma brez idej kaj poceti. K sreci je kolega opazil oznacbo za planinsko pot. Sprva se mi ni dalo, saj je bilo zelo vroce. Po krajsem prepricevanju, je v meni le zbudil radovednost, kaj vse se skriva v hribih, ki sicer od dalec obljubljajo le neskoncna rastisca kaktusov.

Ker sva bila ze dokaj pozna, sva se odlocila za najkrajso destinacijo. To je bila vasica Chinamada, slabi dve uri stran. Vzela sva vso zalogo vode in nepogresljive fotoaparate ter zacela s hojo.

Bilo je vroce, sploh v zavetrni strani. Pot je bila cel cas lepo oznacena in vidna. Srecala sva tudi nekaj pohodnikov.

Vegetacija je bila veliko pestejsa kot je sprva kazalo. Ocitno je tudi malo vode dovolj, da je zivljenje raznovrstno.  Videla sva veliko kanarskih kuscarjev. Sprva sem mislil, da gre za martincke vendar so se mi vseeno zdeli odlocno preveliki. Tudi drugacne barve so. Po vratu so nekoliko obarvani. So zelo radovedni in ce jim vrzes kak koscek sadja, pridejo zelo blizu.

S pridobivanjem visine, sva imela vse bolj zanimiv razgled. Skale so bile izjemno zanimivih oblik in razlicnih barv. Crne, rdece, sive, rjave. Nekateri deli hribov so bile popolnoma prepereli od dezja. Zgledali so, kot da se bodo zdaj, zdaj sesuli vase. V njih so zevale luknje. Prav neverjetno je bilo vse to videti.

Na vrhu nas je pricakala simpaticna vasica. Njeni prebivalci so sedeli na trgu pred majhno cerkvijo in se pogovarjali. Zgledali so zelo povezani med seboj. Tako mladi kot stari.

Privoscila sva si kosilo. Krompirjevo juho in hobotnico. Se nikoli mi hobotnice niso postregli na tak nacin. Dobil sem kuhano lovko, zvito v spiralo z majhno pekoco papriko v sredini. Kis, olje in omako ter nekaj neolupljenega, slanega, majhnega krompirja. Bilo je zelo dobro kljub nenavadnemu izgledu in relativno poceni.

S povratkom sva zakljucila danasnji lep dan. Se jutri in bo potrebno avto vrniti.  

(celoten povzetek potovanja s fotografijami tukaj)

23 septembra, 2007 - Posted by | Potovanja

Zaenkrat še ni komentarjev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: