ateistek

Trije biseri

Da je otok Tenerife lep, se vsak dan na novo prepricam. Danes sicer ni kazalo, da bom videl se kaksno lepo stvar, ki me bo vnovic bolj navdusila od prejsnje.

Govorim o treh naravnih plazah na severu otoka. Tako kot se moras v zivljenju za vsako dobro stvar malo bolj potruditi, je tukaj podobno. Dostop je zelo zoprn, saj je najprej potrebno preckati hribovje Anega. Ovinki v levo in desno se kar ne nehajo. K sreci je malo pod vrhom narejen tunel, tako da se pot iz Santa Cruza malenkost skrajsa.

Ko sva prisla iz tunela, se je pod nama prikazala vas Taganana. Nic posebnega. Malo naprej od nje pa lezi Roque de las Bodegas, kjer je prva plaza. Naslednja je Playa de Benijo, kjer je bilo zaslediti veliko deskarjev. Zadnja najlepsa in najbolj presunljiva pa je Playa de Santiago.

Vse tri so obdane z vrtoglavimi klifi in izjemnim okoljem, so pescene (temna mivka) in ravno prav obiskane. Ljudi je celo manj kot bi pricakoval. Zadnjo krasijo se visoke ceri, ki se poganjajo iz morja v neverjetnih, spicastih oblikah. Metrski valovi, ki butajo po njih, zaradi temnejse pokrajine, ustvarijo kontrast s peneco belino vode. Tam, kjer so valovi ze mirni, se pesek spremeni v ogledalo v katerem se odslikava pokrajina.

Med drugo in tretjo plazo sem opazil izvire sladke vode, ki se cedi po klifih. Na takih mestih se na gosto razrasca zanimiva vegetacija. Videl sem celo paradiznik 🙂 .

V vasici Roque de las Bodegas, sva zelo dobro in poceni jedla v gostilni Casa Olga. Najbolje je narociti ribjo ponudbo dneva. 

(celoten povzetek potovanja s fotografijami tukaj)

20 septembra, 2007 - Posted by | Potovanja

Zaenkrat še ni komentarjev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: