ateistek

Santa Cruz de Tenerife

Danes sva obiskala omenjeno mesto, ki je odaljeno priblizno 40 kilometrov od kraja bivanja. Ker je avtobusna postaja zelo blizu hotela, sva se tja zapeljala kar z redno avtobusno linijo. Mimogrede, z avtobusom redne linije se lahko pride celo na Pico del Teide.

Mesto Santa Cruz lezi na severovzhodnem delu otoka. Ima veliko avtobusno postajo, ki zgleda skoraj kot letalisce. Je najvecje mesto na otoku, po stevilu prebivalcev priblizno kot Ljubljana. Takoj ob postaji stoji zelo velik kulturno objekt, mislim da opera, ki zelo spominja na sidneysko. Zal mesto lezi takoj ob veliki transportni luki, ki mu pobere tudi vecji del obale. Mesto precej pogrsa.

Mislila sva ze, da je obisk Santa Cruza strel mimo. A ko sva se s tramvajem zapeljala v njegovo notranjost, sva se hitro premislila. Mesto ima velik, cudovit park, lepe in zelo urejene ulice, ogromno zelenja in zanimivo trznico, narejeno v arabskem stilu. Skoda le, ker nima neke mestne rive, kjer bi se lahko sprehodil ob morju. Za mestom se dvigujejo spicasti hribi.

V omenjenem parku sva si privoscila daljsi postanek. Ker je bila ravno nedelja, ki tudi v Spaniji velja kot druzinski dan, sva v parku opazovala spanske druzine z glasnimi otroci in se bolj glasnimi starsi. Pravzaprav so delovali zelo simpaticno. Zdeli so se mi veliko bolj topli in spontani kot slovenske druzine, ki se ob nedeljah sprehajajo po Tivoliju. 

Pohajkovanje nama je vzelo priblizno 5 ur, nato pa sva se vrnila nazaj v Puerto Cruz (sami neki Cruzi) in se odpravila na mestno palzo.

Koncno sem lahko opazoval vec kot 2 metra visoke valove in surferje, ki so jih skusali obvladovati. Res zgleda cudovito.

Ko bom doma, bom vse clanke opremil s fotografijami in kratkimi filmcki tako da ne bo zgledalo, kot da nekaj govorim na pamet.

Zdaj ze mrzlicno isceva rent a car. Na recepciji hotela so se ponudili, da najdejo najcenejsega. Bomo videli.

(celoten povzetek potovanja s fotografijami tukaj)

17 septembra, 2007 - Posted by | Potovanja

3 komentarji »

 1. upam da imata titsa kartico, ker bosta na ta način potem veliko prihranila… sicer pa na teide in avtobus… no go… prevelika gužva je takrat ko te avtobus pripelje, pa še med potjo ko se pelješ tja je ogromno za videt in je škoda da ne bi bil s svojim avtom, ker se res lahko ustaviš kjer želiš in kadar želiš… z avtobusom to pač ni mogoče… na žalost

  tista opera je auditorio de tenerife

  za avto je pa tako, da škoda ker ga nista rezervirala od doma, preko interneta, je najcenejše… mi2 sva dala za 5 dni 91.42€ kar je res poceni, potem sva doplačala le še 30€ za zavarovanje (da če se zaletiš ti in povrzročiš škodo ali karkoli nisi v nobenenm primeru kriv) potem sva pa še za bencin zapravila slabih 20€, tko da je bilo skupaj 150€, res ugodno… če bosta iskala na lastno pest vaju lahko precej prinesejo okoli, tako da bosta npr. za 5 dni dala tudi 300€

  btw, kater hotel sta?

  Komentar od saily | 17 septembra, 2007 | Odgovori

 2. V San Borondonu.
  Ja, to sva ugotovila, da je preko interneta najceneje ampak potem zahtevajo, da prides do njih. Tako, da sva se na koncu odlocila, da bova dala 20 evrov vec pa nam avto pripeljejo v hotel. Na koncu sva za 7 dni dala 133 evrov.

  Komentar od ateistek | 17 septembra, 2007 | Odgovori

 3. uff zelo dobro sta se uspela zmenit 🙂 suprca… veliko užitkov pri vožnji vama želim in odkrivanju novih kotičkov 🙂

  Komentar od saily | 18 septembra, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: