ateistek

Park Loro

Danes je bil oblacen dan. Po zajtrku sva se brezciljno odpravila na potep in naletela na omenjeni park. Vstopnina je bila dokaj zasoljena, 30 evrov. Glede na to da je v mestu, kjer bivava, park najbolj oglasevana turisticna tocka saj so plakati zanj nalepljeni na skoraj vsaki oglasevalni tabli ali smetnjaku, sva se odlocila pogledati.

Gre za sodoben zivalski vrt, kjer se lahko vidi kopica zivali v svojem naravnem okolju. Tako so v najvecjem hladilniku na svetu, ki je imitacija antarkticna pokrajine, za debelo sipo plavali  in se sprehajali cesarski in drugi pingvini. Vsako uro so bili na sporedu razlicni showi v razlicnih delih parka: delfini, orke, tjulnji, papagaji. Delfini so skakali v obroce, izvajali norcije, orke so spricale obcinstvo, papagaji racunali….Zanimivo. Ogromen akvarij z morskimi psi, koralami in tropskimi ribicami..Razstava orhidej. Skratka vsega. Dela je bilo dovolj za cel dan. Celoten park ima 30 razlicnih tock, kjer se da videti zanimivosti iz zivalskega ali rastlinskega sveta.

Cene so seveda navite do skrajnosti. Motile so me le trume turistov ampak ocitno mora tako biti.

(celoten povzetek potovanja s fotografijami tukaj)

15 septembra, 2007 - Posted by | Potovanja

3 komentarji »

  1. morski levi so, to sem tudi jaz mislila, da so tjulni 🙂 žal niso so pa zelo zelo simpatični 🙂

    Komentar od saily | 17 septembra, 2007 | Odgovori

  2. Verjetno imas prav, saj so res veliki za tjulne. Najbolj so se mi dopadli delfini. Ce primerjam kaj vse so izvajali in show ork, se delfine definitivno lahko veliko vec nauci. Tisto o njihovi visoki naravni inteligenci je torej resnica.

    Komentar od ateistek | 17 septembra, 2007 | Odgovori

  3. to je res ja 🙂 ampak za delfine in orke se ve, da to pač znajo in so sposobni narediti ogromno trikov… za morske leve pa jaz nisem bila tako prepričana, ker jih še nikjer doslej nisem videla v nobenem nastopu, tako da me je njihov najbolj navdušil… najbolj ravnodušno pa me je pustil parrot show…

    Komentar od saily | 18 septembra, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: