ateistek

Srecno prispel

Vceraj sem po zgodnjem vstajanju prispel na letaisce v Graz in od tam letel najprej na Gran Canario, kjer smo pristali in nato cez pol ure spet vzleteli do koncnega cilja Tenerife Sur. 

Let je trajal malo vec kot 5 ur. Krajsal ga je Bean in njegove pocitnice, Prijatelji in se nekaj Skrite kamere. 5 ur se ne slisi veliko, vendar sem se po se eni dodatni uri voznje, ki je trajala od letalisca do hotela, pocutil zelo izcrpanega. Hotel navzven zgleda zelo OK, vendar sobe niso za tri zvezdice kolikor obljublja.

Jug Tenerifov je precej suh, skoraj puscavnat. Sever otoka, kjer se nahaja tudi Puerto de la Cruz in hotel pa je bolj zelen, vendar tudi bolj oblacen. Vidijo se lahko nasadi banan in vinske trte. Mesto je zelo lepo, urejeno, novejse. Zjutraj se nama je pri pohajkovanju skozi mesto celo prikazal Pice del Teide, vendar le za kratek cas, saj je kmalu spet izginil za oblake. Nasa stran otoka precej spominja na Madeiro, le da so razmerja vecja. 

Seveda sem se tudi ze kopal v Atlantiku. Voda ima 22-23 stopinj.

Danes smo srecali tudi nekega Slovenca, ki naju je ogovoril, ko je slisal da govoriva slovensko. Mozak, star okoli 70 let, se je zelo razgovoril o svojem zivljenju, o komunistih, ki so pobijali otroke in podobno. Nasel si je ravno prave sogovornike. 🙂 Nisva ga prevec drezala ze zaradi tega, ker je bil starejsi in se to baje ne spodobi. Slovenije ne mara prevec, zakaj, ni znal povedati. Tukaj ima stanovanje, ki ga oddaja in hiso. V Sloveniji ni bil ze veliko let. Informacij, kam vse se splaca iti na otoku, nisva dobila veliko, saj, ko sva ga to veckrat vprasala, je hitro zasel in spet zacel govoriti o svojem zivljenju v Argentini, Nemciji itd. Na koncu je priznal, da mu je zelo vsec, ker je lahko koncno po dolgem casu z nekom govoril “po domace”. Ah, naj mu bo.

Vseeno pa pocasi zbirava informacije kam vse se da iti. Moznosti je kar veliko. Upava, da nama bo ratalo ujeti vsaj en, vremensko dober dan za obiska Pica del Teide, ki sicer ponavadi vedno strli iz oblakov a se potem zaradi le teh pod njim nic ne vidi.

Hrana v hotelu ni ne vem kaj tako da nama je kar zal, ker sva vzela polpenzion, saj je ponudbe res veliko. Natakarice so same mozace. 🙂

Jutri verjetno se ne greva nikamor potem pa bo pocasi treba iskati kak ugoden rent a car in si sposoditi avto za vsaj 7 dni. Cene za tako obdobje so okoli 100 do 110 evrov. 

Tako sem jezen, ker imajo tako drago ponudbo interneta. Pol ure je 2 evra. In potem moram hitro sestavljati, misliti in pisati. Da bi pa nalozil kaksne slike, ne pride v postev. Prepocasna povezava. Upam, da bom nasel kje kak cenejsi in boljsi internet-cafe. 

(celoten povzetek potovanja s fotografijami tukaj)

14 septembra, 2007 - Posted by | Potovanja

3 komentarji »

 1. sam en manjši popravek, nasreča je bila v tenerife norte in ne sur, ker je norte tisti, ki je ves čas v oblakih, sur je v glavnem vedno jasen… se pa tudi zgodi da je oblačno, ampak ne tako zelo kot na S…

  voda ma pa po merjenju s termometrom 25°C (vsaj prejšnji teden jih je imela, ko sem bila še tam)

  za teide je pa tko… ko bo ene 2 dni brez oblačkov… poskušajta naslednji dan… ampak predlagam vama, da gresta res takoj zjutraj s 1. gondolo gor (se splača vstat malo bolj zgodaj, tam malo pred sedmo in da greš okol sedmih iz puerta (vožnja traja dobro uro in cesta je precej ovinkasta pa še velik miradorjev ima) da si potem okol 8:45 gor in ob 9h začnejo laufat… kar je kasnej imaš potem že polno turističnih avtobusov in je smotano… a dovoljenje za čisto na vrh imata ali ne?

  uživajta!

  saily

  p.s. raje se odpočij pa napiši potem, ko boš prišel domov 🙂 manj stresno verjemi 😉

  Komentar od saily | 17 septembra, 2007 | Odgovori

 2. Hvala Saily za popravke 🙂 Upostavano.

  Ah, saj mi ni stresno. Pravzaprav to rad pocnem. Mi je kot nekaksen saldo konec dneva.:)

  Komentar od ateistek | 17 septembra, 2007 | Odgovori

 3. no, samo da ti je lepo 🙂 uživaj še naprej 🙂

  Komentar od saily | 18 septembra, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: