ateistek

Novi predlagani ministrici

Zofija Mazej Kukovič Še tretji je ampak njega nisem uspel slišati na TV.

Pravzaprav ugotovitev, da nas vodijo dobro plačane osebe, ki večinoma nimajo pojma o področju, ki ga vodijo, ni nekaj novega. Vseeno pa sem se smejal, ko sem poslušal odgovore predlaganih ministric na novinarska vprašanja. Prva, ki bo verjetno zasedla stolček na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, je na vprašanje o strokovnosti odgovorila, da ima univerzitetno izobrazbo pravne smeri in 3 leta “dela” v Državnem zboru. Druga, starejša, ki bo zasedla ministrstvo za zdravstvo pa je kar priznala, da izhaja iz nule in da ji vprašanj, ki so iz 9. stopnje (je mislila na izobrazbo, ne vem), ne postavljajo. Vprašanja odbora za zdravstvo so ji, kot pravi, “razširili obzorja.” Kako bi zgledalo, če bi nekdo kaj takega izjavil na razgovoru za službo, si ne predstavljam.

Ko vzamem Slivnikov časopis v roke in pogledam zahteve, ki jih delodajalci postavljajo v oglasih prosilcem za delo, skoraj da ni najti oglasa, kjer se ne bi zahtevale izkušnje. Oglasi, ki zahtevajo univerzitetno izobrazbo, pa poleg ujemanja izobrazbe z delovnim področjem, naštevajo cele alineje pogojev. Za bodoče ministre je torej bolj pomembna politična pripadnost in kalkulacije v koalicijskih pogodbah. Izkušnje s področja, ki ga bodo vodili, so na stranskem tiru. Medtem v realnem življenju zahtevajo pogoje že skoraj za čistilke (pa z vsem spoštovanjem do tega poklica).

Stranke, ki v svojih vrstah nimajo članov s primerno izobrazbo in izkušnjami, ki bi bile natančno določene, z vsaj polovice delovnih področij ministrstev, sploh ne bi smele na volitve. Pa demokracija gor ali dol. Zakaj bi morali biti državljani več kot velikodušni delodajalci za vso to, večinima nesposobno, politično navlako?

Torej, hitro v politiko oz. stranke saj očitno manjka konkurence. In potem jih, v Ruplovem stilu, menjajte.

Malo za hec, komentar iz 24ur.com: Še dobro da je Plut obračunal sam s seboj, ..sicer bi se lahko mirno zgodilo, da bi ga predlagali za zdravstvo…v kirurgiji se je bojda kar dobro odrezal….

10 septembra, 2007 - Posted by | Slovenija

2 komentarja »

 1. “Stranke, ki v svojih vrstah nimajo članov s primerno izobrazbo in izkušnjami…”

  V Sloveniji ni takšne politične stranke. Imamo samo nekompetentne socialiste vseh barv, ljudje s primerno (kompetentno) izobrazbo so (iz)šolani v tujini in ti tam tudi ostanejo, saj niso nori, da bi se za drobiž* vračali jebat v glavo z brezupno zaplankanimi socialističnimi Butalci.

  “Pravzaprav ugotovitev, da nas vodijo dobro plačane osebe, ki večinoma nimajo pojma o področju, ki ga vodijo, ni nekaj novega.”

  *Op.: slovenska ministrska plača je drobiž po zahodnih standardih, zato se za takšne položaje sposobni in kompetentni sploh ne potegujejo.

  Komentar od rule breaker | 11 septembra, 2007 | Odgovori

 2. Tisti odgovor o 9. stopnji kandidatke za ministrico zdravje sem tudi jaz slišal – ja, to lahko uvrstimo med “greatest hits”. Ampak zanimivo je, da si kandidatka za ministrico prostodušno upa kaj takega izjaviti. Priznam, smejal sem se. Vprašanje “9. stopnje” po njenem (po moje je to čista osnova, da imaš en pogled glede tega) je bilo s strani opozicije, nanašalo pa se je na čakalne vrste, onkološki inštitut ipd., no, odgovorila je v stilu, da zdaj je šele na nulti stopnji, da se še uči, tako da odgovorov na vprašanja 9. stopnje (kot naj bi bilo zastavljeno vprašanje) nima.

  Človek ne ve, ali bi se smejal ali jokal.

  Komentar od gabronkl | 11 septembra, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: