ateistek

Speed boat

No, ta “hitra avantura” je pa zadnja v mojem tokratnem dopustovanju na Hrvaškem. Zmanjkuje časa in denarja.

Kolega, ki je bil z menoj, je insistiral, da hoče preizkusiti, kakšen je občutek, če drviš po vodi 70 km na uro. Pri neki smešni in nadvse simpatični ponudnici tovrstne storitve, ki je govorila hrvaško z izrazitim nemškim akcentom, sva vplačala 125 kun po osebi za dvourni izlet.

Vkrcala sva se na pomolu na čoln, kjer nas je že pričakalo vsaj 10 ljudi s plavalnimi jopiči. Voznik je takoj razvil visoko hitrost. Začelo je močno pihati. Voda se je penila, hrup motorjev pa je postajal neznosen. Da bi ga prekril, je voznik še bolj navil glasbo. Tako je Colonia s svojimi ritem mašinami le preglasila motorje.

V dobrih desetih minutah skakanja in zavijanja, smo prišli na Brač v mestece Povlja. Dali so nam pol ure časa za sprehod. S kolego sva si v lokalčku ob morju pivoščila točeno laško 0.3 l za 8 kun, kar je neverjetno poceni. V lokalu je odzvanjala pesem Pantagana, ki je letošnji domači hit poletja na Hrvaškem. Zelo poslušljivo. 🙂

Vrnili smo se nazaj proti celini in se ustavili na plaži Vruja, kjer dostop ni možen drugače kot po morju. Tam nas je “blagoslovil” obisk skupine delfinov, ki so kazali svoje plavuti in občasno tudi glave iz vode. Ko sem jih opazoval, me je obdal lep občutek sreče. Dvomim, da je tudi kontra. Slikati jih, mi žal ni uspelo.

Tam smo se tudi kopali. Voda je bila kristalno čista, čeprav nekoliko bolj hladna, saj so v neposredni bližini izviri podvodne sladke vode. Ogled skal neverjetnih oblik in senc, je bilo zadnje preden smo se vrnili nazaj v Brela. Pod vtisom dogodka, sva razmišljala, da bi naslednjič, če bo podobna priložnosti, šla tudi na parasailing.

p.s. danes imam rojstni dan. Poleg tega je pa tudi zadnji dan dopusta, tako, da me hoče prijeti neka depra:). Telefoni zvonijo z najboljšimi čestitkami. Hvala vsem. Vseeno pa kozarec z vodo vidim bolj napol prazen ko napol poln:))

Kamen pred Breli kip na Povlji obala pri Vruji Povlja sled speed boat Vruja

19 avgusta, 2007 - Posted by | Potovanja

5 komentarjev »

 1. Jaj no, vse najboljše.
  Naj za vzpodbudo dodam še Marvinovo pesem:

  Življenje,
  naj ga mrziš ali preziraš,
  rad ga ne moreš imeti.

  Komentar od kinky tone | 19 avgusta, 2007 | Odgovori

 2. Hvala Tone.)

  Komentar od ateistek | 21 avgusta, 2007 | Odgovori

 3. Komentar na rojstni dan: smotko, tako lepa letnica je tvoja letošnja, še nobena resna okrogla ti ne grozi! 😉

  Komentar od PF | 23 avgusta, 2007 | Odgovori

 4. Vse najboljše. Sem bila na dopustu, tako da nisem uspela pravočasno odreagirati. Sem pa šla pogledat med svoje objave, kjer sem tudi v času svojega dopusta objavila 3 prispevke. Eden od njih je bil na temo daril in objavljen je bil 1 dan za tvojim praznikom. Ma! Če bi bil na isti dan, potem bi se danes lahko hvalila, da je bilo to namenjeno tebi v dar 😉

  Komentar od Saška | 29 avgusta, 2007 | Odgovori

 5. He,he…Hvala, Saška:)

  Komentar od ateistek | 29 avgusta, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: