ateistek

Bok s Hrvaške

Prva stvar, ki jo moram napisati je popravek. Napisal sem namreč, da “slišim, da je na Hrvaškem letos slabša sezona”. Mogoče res nekje, vendar tukaj na Makarski rivieri ne kaže tako. Turistov je več kot lansko leto ob tem času. Parkirišča so bolj polna, ljudi je v Makarski malo morje, v Brelah pri našem hotelu pa komaj najdemo parkirišče. Plaže so tako polne na našem koncu, da ko pogledam z balkona zgleda kot da bi gledal neko izjemno veliko kolonijo morskih levov, ki se sončijo nekje ob obalah mrzlih morij.

Avtocesto so letos podaljšali za okoli 5o km, tako da od Zagraba Lučko do konca, stane skoraj 200 kun. Na koncu avtoceste stoji Petrolova črpalka.

Zaradi izjemno močne burje prejšnji vikend, je morje tako hladno, da je že kar neprijetno iti v vodo. V Šibeniku so, tako Jutarnji list, namerili le 18 stopinj. Najtopleje pa je v Istri, v Rovinju, 25 stopinj ampak kaj mi to pomaga. Upam, da se spet čim prej segreje.

Cene seveda divjajo. Lansko leto je bilo tukaj malo pivo Heineken po 12 kun, zdaj je 16. V Dubrovniku nek gostinec ponuja, baje zelo kvalitetne pizze po 100 kun. Ura interneta je 40 kun. Skoraj da ni plaže, kjer ne bi računali vstopnine, ki povprečno znaša 20 kun. Evro je 7,3 kune pa računajte.

Trenutno pa se na Hrvaškem odvija medijska bitka med Republiko Srpsko in Hrvaško, češ, da se je ogenj zaradi neaktivnosti na bosanski strani meje razširil na hrvaško stran in požgal dubrovniško področje. Hrvaška naj bi zato nameravala sprožiti tožbo in zahtevati odškodnino.

Javne polemike je sprožil tudi Zoran Milovanovič (novi predsednik SDP, ki je nasledil Račana), saj je izjavil, da razume vse tiste, ki so v času 2. svetovne vojne odšli med ustaše, če so bili mobilizirani, če so jih izsiljevali ali če so resnično verjeli v nekaj, kar niso mogli predvideti kako se bo razpletlo v prihodnosti. Bravo Zorane, tudi Hitler ni mogel vedeti, kako se bo njegova ideologija razpletla v prihodnosti in na čigavih plečih.

Zdaj grem po napihljivi čoln in malo veslat ter poiskati kje kakšen kotiček, ki ne bo do skrajnosti “kolonializiran”.

Brela divja obala zalivček

8 avgusta, 2007 - Posted by | Potovanja

1 komentar »

  1. Skoraj bi bilo v redu, če ne bi bilo na Hrvaškem tako drago 👿 .

    Komentar od grison | 10 avgusta, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: