ateistek

Odhod na dopust

Brela stone Tako kot sem tukaj obljubil, grem na dopust na Hrvaško. Tja hodim zato, ker med letom potujem tudi drugam. Če bi imel malo časa in možnosti za potovanje, bi zelo razmislil, če bi hodil na Hrvaško. Seveda pa razmislek ne bi temeljil na klasičnem slovensko – hrvaškem nacionalističnem mišljenskem vzorcu.

Slišim, da je letos slabša turistična sezona in da so temu primerno začeli nižati cene. Očitno je v tisti ugotovitvi, da naj bi ponudniki turističnih storitev na Hrvaškem postali tako lakomni, da bi najraje videli, da bi v poletni sezoni nabrali dovolj denarja za celo leto, res nekaj resnice. Upam, da jih bo ta turistična sezona nekaj izučila.
Če bi to vedel takrat in bi aranžma raje vplačal zdaj, bi prihranil kar nekaj denarja. Cene so bile v predsezoni tako visoke, da je bilo ceneje iti nekam dlje z letalom. Ampak, ker sem jaz take vrste človek, ki že tako ali tako dovolj putuje skozi leto in del prihrankov, ki jih lahko pogrešim, večinoma zapravi za tovrstne užitke (namesto za kredit za avtomobil,recimo), si rad privoščim tudi tradicionalno Hrvaško. V teh zadnjih letih odkar hodim v Dalmacijo sem nabral tudi nekaj prijateljev, ki jih rad obiščem.
Od jutri me čaka 14 dni Brel. Nastanjen bom v manjšem hotelu, lociranem v borovem gozdičku s pogledom na morje in Hvar. Že ko se spomnim vonja po borovi smoli, me preplavi zadovoljstvo.
Brela so manjše mesto, okoli 15 km stran od Makarske. Glede na to, da so pod masivom Biokovo, bom verjetno obiskal tudi hribe.
Bral bom knjige, recimo Opus Dei (z očitno zamudo, pa vendar). Spremljal bom tudi hrvaške medije, saj mi je bilo vedno zanimivo opazovati dojemenje politike in družbene klime pri domačem prebivalstvu.

5 avgusta, 2007 - Posted by | Potovanja

2 komentarja »

  1. Fajn se mej… in naj se ti zahvalim – pobral kar nekaj idej iz tvojega posta o Madeiri, kamor zdaj počasi odhajam.

    Komentar od Solist | 5 avgusta, 2007 | Odgovori

  2. No, tudi ti uživaj. Na Madeiri se je kar težko ne imeti fajn:)..

    Komentar od ateistek | 5 avgusta, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: