ateistek

Papeževo sprenevedanje ob zgodovinskih dejstvih

Papežev maskenbal Papež Benedikt XVI se je v teh dneh potikal po južni Ameriki, kjer je seveda v zvezdniškem, maškaradnem stilu obiskal eno izmed svojih pomembnih ideoloških gnezd zaradi potreb po periodičnih obnavljih vpliva katoliške institucije po vladanju tamkajšnjim masam. Skrb za upadanje števila vernikov in širjenja “nepravih”verovanj, kliče po akciji. Ljudje ne smejo pozabiti nanj in njegovo pomembnost. Ob tem je seveda navrgel nekaj svojih pogledov na svet in katolištvo ter tako poskrbel, da ljudje, ki ga sledijo, ne pozabijo kako morajo misliti. Vsake toliko časa je pač potrebno “obnoviti, dopolniti znanje” oz. ga usmeriti v željeno smer institucije. Da bi bilo dobrikanje vernikom še bolj uspešno, je v paketu psiholoških trikov posegel tudi po dobrem starem receptu razglaševanja svetnikov.
Kot nekdo, ki se je prostovoljno odločil za nespočenjanje novih življenj oz. svojih potomcev, je zopet govoril o splavu, spoštovanju življenja in svetosti družine ter kontracepciji. Perverzno! Kot da je on neka avtoriteta, ki ima izkušnje na tem področju. Nima ne potomcev, ne družine, ki bi jo ustvaril, je moškega spola in (vsaj uradno) ni nikoli seksal! 100% arogantna distanca.

Tako smo lahko zvedeli, da katolištvo sploh ni ideologija ampak je tako logična oz. samoumevna stvar, da kar presega tovrstne označbe. Kot da ne potrebuje nikakršne ideje v ozadju. Celo zvedeli smo, da katolištvo provotnim prebivalcem tistega območja sploh ni bilo vsiljeno. Skratka, domačini so španske konkvistadorje prosili naj jih sprejmejo med katoliške vernike in jim prostovoljno predali tone zlata, ki ga danes, brez sramu, katolištvo razkazuje kot “okrasje” po svojih cerkvah po Španiji. Domačini so kar sami pobili svoje vladarje in končali lastno civilizacijo. To bi pa bil zgodovinski presedan, kaj?

Na Chavezove pozive, naj se katoliška cerkev opraviči za svoje zločine nad Indijanci, je naletel na gluha ušesa in molk. Podobno, kot če bi izraelski predsednik pozval nemškega, naj se opraviči za zločine nad judi in bi bil ta tiho oz. bi vse skupaj preslišal. Verjetno je vztrajanje na tem, da katolištvo ni ideologija povezano z negativnimi konotacijami ob ideologijah 20 stoletja, torej fašizmom, nacizmom in komunizmom. Jasno pa je, da je tudi katolištvo ideologija, ki tiči na sebi lastnih idejah. Vsakršno zanikanje tega, je čista neumnost in pomeni nerazumevanje omenjene besede. In ker so Španci izvedli genocid nad milijoni ljudi, celo oropali in uničili civilizacijo v imenu vere, je logično, da se njen glavni predstavnik opraviči. Ne smemo pozabiti besed Biblije, ki zagovarjajo genocidno ravnanje:
Ti svojeglavci, podobni brezumnim živalim, ki so že po naravi rojeni zato, da jih lovijo in pobijajo. (2 Pt 2,12-13)
Varuj se, da ne skleneš zveze s prebivalci dežele, v katero prideš, da ne postanejo past v tvoji sredi! Temveč podrite njihove oltarje, razbijte spomenike in posekajte njihove svete kole. (2 Mz 34,12-13)

Kaže, da so bili španski osvajalci očitno zelo dosledni pri izpolnjevanju svojega verskega poslanstva, ne? Le da njihov vodja še vedno miži in tava v temi samoljubja.

21 maja, 2007 - Posted by | Religije

6 komentarjev »

 1. Lepo je tudi, da se je predstavnik mogočne institucije, ki se je zavezala pomagati predvsem ubogim, preganjanim, revnim, šibkim in zatiranim (ki jih v južni Ameriki seveda ne manjka), lotil najbolj perečega problema na tem območju: seksa pred poroko.

  Komentar od Tea | 21 maja, 2007 | Odgovori

 2. Veš, manjko seksa je pač zelo pereč problem za tistega, ki mu ga manjka in ga je potrebno pač nekako kompenzirati. Če ne gre drugače, pa se ljudem na tak ali drugačen način zavlečeš v spalnice.:D

  Komentar od ateistek | 21 maja, 2007 | Odgovori

 3. Kako se dokončno upreti svetu? Umreti. Nič drugega ne preostane RKC-ju.

  Komentar od PF | 21 maja, 2007 | Odgovori

 4. Borite se proti svojemu zrcalnemu odsevu, lastni senci. Tisto, kar lovite, je vaš lastni repek. Vaši možgani delujejo povsem enako kot najbolj gorečih RKC-jevcev, prepričani ste namreč, da najbolje veste, kako naj živijo drugi. Vi veste za druge najbolje, v tem ste enaki RKC.

  Kako se dokončno upreti svetu? Brigajte se zase ali pa crknite skupaj z RKC.

  Komentar od North to the Future | 21 maja, 2007 | Odgovori

 5. Če še nisi opazil, dragi energetik, ver in še 100 ostali tvojih mrkaić-alter egov, vedno pišem tako, da izhajam iz sebe in nikomur ne vsiljujem ničesar. Pa kljub temu da je to pač moj blog in imam pravico pisati tako kot mi je všeč, NIKJER nikomur ne govorim, kako naj živi, misli, deluje! Dokler bodo katoliški ideologi govorili, da je religija javna stvar, se bom vtikal v njo, kolikor me je volja. Vendar pa ne bom nikoli nikogar obsojal, ker veruje vse do trenutka, dokler ne bom začutil, da njegovo verovanje ogroža moje svobodne poglede na svet in delovanje.

  Komentar od ateistek | 21 maja, 2007 | Odgovori

 6. a že spet en “ateizem = religija” tip 😀

  Komentar od Tea | 22 maja, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: