ateistek

Pomembnost in nujnost razkošne embalaže

EmbalažaNe, ne govorim o nekih klišejskih predsodkih v zvezi z zunanjim izgledom človeka – recimo silikonskih vsadkih vse povsod, he,he – čeprav ima verjetno podobne vzroke, ampak o dejanski embalaži oz. tistemu, kar se zavrže, ko kupimo izdelek.

Danes sem si kupil brivski aparat. Mokro britje je sicer dober pristop k temu, kako izgledati  civilizirano a vseeno sem se odločil, da poskusim tudi tako krajšati vso to hitro rastoče “žimovje” na obrazu. Razlog, da sem si ga tako pozno omislil je v slabih izkušnjah oz. cukanjih, ki so se praviloma dogajala vedno, ko sem poskusil suho britje. Danes proizvajalci obljubljajo prava čuda in recimo, da jim verjamem. No, vsaj do prvega britja, ko se bom oz. ne bom prepričal v njihov napredek. Če ne bom zadovoljen, seveda leti izdelek nazaj v trgovino v obliki reklamacije.

Ko sem odpiral vso to embalažo in se prebijal do izdelka, sem se zopet znašel pred občutkom, kako je embalaža postala pomembna. Namreč, za aparat, ki meri okoli 15 cm v višino in dobrih 5 cm v širino, je potrebno toliko embalaže, kot da gre vsaj za trikrat večji izdelek. Vsa tista plastika in vrečke…Res mora biti tako ali bi se lahko dalo malo bolj racionalno embalirati izdelke? Misel, da vsa tista nepotrebna in odvečna plastika potrebuje več desetletij ali celo stoletja, da razpade, mi odvzame precej optimizma pri bodoči uporabi izdelka. Vse več je tega nepotrebnega balasta, ki ne koristi nikomur. Zanamci se bodo dušili v “razkošju” naših smeti.

24 aprila, 2007 - Posted by | Narava

4 komentarji »

 1. Ma to so pa standardi krivi! Veš kakšne pičkarije morš upoštevat pri embaliranju enega izdelka, da ga lahko transportiraš??!! Ne morš verjet. Od dimenzij do materiala, do protivžignih sredstev v materialih… To sem ugotovila šele pri predmetu Tehnika pakiranja in transport. Večina je itak namenjena recikliranju, kolk ljudi pa pol paketek razstavi na posamezne embalažne materiale je pa druga zgodba. Večinoma vse skupi vrže v smeti in to je to. Jst pa še iz paketa za pašto uno okenčke iz celofana strgam stran… tko je to, ja… kje so cajti, ko si lahko kupil 2 jajci in ti jih je prodajalka zavila v “škrtoc”…

  Komentar od Foka | 25 aprila, 2007 | Odgovori

 2. No še ena novica, ki bo zagotovo vplivala na dodatno zasičenost z embalažo:
  http://www.beveragedaily.com/news/ng.asp?n=76697&m=2BDE524&c=kzlwqgyohklkzuz

  Komentar od foka | 26 maja, 2007 | Odgovori

 3. Živa žalost je tole! Pa sem vedno misli, da je EU vsaj malo bolj osveščena kar se tiče tega..Je pa enako sranje kot ZDA. Pravzaprav je še huje. Zaradi psihološkega momenta, ki pravi, da moraš vedno najprej začeti pri sebi.

  Komentar od ateistek | 26 maja, 2007 | Odgovori

 4. Hja, sej ni druge, kot da vsak naredi sam, kar more, pa čeprav je to neka malenkost, ampak, če nas bo vsak dan več, se bo nekaj poznalo, upam!?!

  Čeprav se moraš danes boriti, da ti v trgovini vsako žemljico ali jabiko ne dajo v svojo vrečko…

  Komentar od MdeBarca | 29 maja, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: