ateistek

Ali Franja reklamira nesposobnost okoljskega ministra?

Franja Opazil sem reklamo za kredit, kjer zobata Franja pove, da lahko pri neki banki najame družinski kredit, kjer nakup stanovanja financirajo: sama, oče, mama in še delno babica. Vse skupaj je prikazano, kot da je to privilegij oz. nekaj pozitivnega.

Cene nepremičnin so v Sloveniji ponekod že prav perverzno visoke ne glede na to ali izhajam iz logike tistega, ki nepremičnino kupuje ali prodaja. Pa nimam nobenega luksuza v mislih. Vendar, kaj smo res že tako daleč, da mora biti v nakup ene pof* nepremičnine vpletena že celotna družina?

Kaj počneta država oz. vlada in minister Podobnik? Kaj se je zgodilo z Janševimi obljubami o, mislim da milijonu kvadratnih metrov zazidljivih površin? Verjetno nič. Upam, da pri tej svoji obljubi ni mislil na izsekavanje gozdov, saj je že v Ljubljani ogromno neizkoriščenega prostora. Logika javnega interesa bi morala obveljati tudi na drugih področjih, ne le pri izgradnji avtocest, kjer so lastniki zemljišč morali prodati svoje parcele, ampak tudi pri izgradnji stanovanj, če jih financira država.

Ne bom nikoli pozabil, ko je bila na RTVSlo na sporedu oddaja Tarča na to tematiko in je ena izmed gostij z ekonomske fakultete Podobnika podučevala, kako znižati cene nepremičnin, ta pa je kot šolarček sluzasto kimal in samo papagajsko ponavljal besede za njo. Očitno si ni nič zapomnil, saj so cene od takrat višje vsaj za 10%. No, njegova medicinska izobrazba mu pri tem res ne more kaj prida pomagati. Pri vseh teh ministrih ujemanje izobrazbe s področjem katerim ministrujejo tako ali tako sploh ni pomembna. Za nekoga s srednješolsko izobrazbo ima oglas za zaposlitev več pogojev kot za ministrovo ampak pustimo te “malenkosti”.
Če se že tako visoke cene še dvigujejo, pomeni, da je minister nesposoben. Ima zelo veliko instrumentov s katerimi lahko vpliva na cene. Če jih ne izkoristi pomeni, da je neveden, zlobiran ali pa len.

Omenjena reklama bi morala pomeniti zaušnico Podobniku, ki naj ali odstopi in prepusti mesto sposobnejšemu ali pa naj končno začne delati in upravičevati svojo plačo.

4 aprila, 2007 - Posted by | Slovenija

6 komentarjev »

 1. misliš, da se v reklami (je nisem videla; nimam TV) norčujejo iz dejstva, da si mlad človek ne more privoščiti nakupa stanovanja brez pomoči celotne žlahte? si upajo kaj takega, ali gre preprosto za bebavo reklamiranje nečesa, kar je v resnici skrajno žalostno?

  napram lobiju, ki mu rast cen nepremičnin še kako sede, pa je minister samo nemočna mala miška. me prav zanima, kakšen kaliber človeka bi v tej državi sploh lahko karkoli spremenil na tem področju. skorajda je več šans, da se bodo spremembe sprožile od spodaj navzgor, kot da bodo udobno pozicionirani profiterji hoteli spustiti vajeti iz svojih rok.

  Komentar od kejt | 5 aprila, 2007 | Odgovori

 2. Če je lahko minister samo nemočna mala miška, potem se sprašujem ali sploh zna izkoristiti vse vzvode oblasti in kaj njegova funkcija sploh pomeni? Mogoče je celo sam del tega lobija, ki ga omenjaš.

  Komentar od ateistek | 5 aprila, 2007 | Odgovori

 3. Da, ob tej reklami sem “znorela” tudi sama. Kaj naj naredimo tisti, ki nam niti starši ne morejo pomagati pri najemu kredita (so zakreditirani sami, ali ne morejo najeti kredita?) in nimamo več starih staršev? Hkrati pa smo vsako leto starejši, pa nas “statistika” pri stanovanjski smoli zato raje uvršča med nesposobne, ker si nismo “znali” problema pravočasno rešiti.

  A bodo za nas začeli reklamirati evtanazijske pripomočke?

  Perverzna reklama. Naravnost perverzna reklama.

  Komentar od PF | 5 aprila, 2007 | Odgovori

 4. Imam namen napisati post na to temo. Sem v zadnjem času videla kar nekaj stanovanj, ki so bila prodana preko stanovanjskega sklada. Mizerija! Tudi sama se večkrat sprašujem kaj počne tale naš minister za okolje. Me pa zanima, če bi recimo urbanist lahko postal minister za zdravje. Se mi močno dozdeva da ne…

  Komentar od kemeleonka | 5 aprila, 2007 | Odgovori

 5. gotovo ima svojo računico pri tem, ja. kakšno “drobtinco sira” ali kaj podobnega…

  Komentar od kejt | 5 aprila, 2007 | Odgovori

 6. Hm…ne vem kje sem že videla grafit: “Gospod minister, pustite nam vsaj za evtanazijo!”

  Komentar od Foka | 6 aprila, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: