ateistek

Če se planet segreva, naj to ne bo vaša skrb

Zemlja Vsaj tako sporočilo nam posredujejo znanstveniki, heretiki, kot sebe poimenujejo, v tem dokumantarcu, ki globalno segrevanje predstavi kot eno izmed največjih prevar v zgodovini človeštva.      

Pravi krivec naj bi bilo sonce in njegova večja oz. manjša aktivnost. Več ko je sončevih peg, večja je sončeva aktivnost. Ko je v 17. stoletju prišlo do tako imenovane majhne ledene dobe, naj na soncu skoraj sploh ne bi bilo sončevih peg. Krivi naj bi bili tudi kozmični žarki, ki nastanejo z aktivnostmi v vesolju. Več kot jih pride v našo atmosfero, večja je tvorba oblakov, ki imajo ohlajevalni učinek. Trke kozmičnih žarkov pa zmanjšuje sončev veter, kar na koncu pomeni, da večja aktivnost sonca zmanjšuje nastajanje oblakov.

V dokumentarcu ovržejo tudi trditve v Gorovi “Neprijetni resnici” in povezave med CO2 in temperaturo s trditvijo, da so večje količine CO2 posledica segrevanja planeta in ne vzrok. Njegov največji proizvajalec naj bi bilo morje, ki zaradi višje temperature proizvede več tega plina in obratno, ob ohlajanju ga tudi več posrka.

V 70-ih letih prejšnjega stoletja je bila zelo popularno razmišljanje, da se svet pogreza v novo ledeno dobo, saj je začela globalna temperatura od začetka druge sv.vojne padati. Vendar pa so se v drugi polovici 70-ih temperature začele dvigovati. Zato je nek švedski znanstvenik napačno odkril, da več ko bo CO2 v ozračju, višje bodo temperature.
Zaradi takratne velike naftne krize in želja po manjši odvisnosti od Bližnjega Vzhoda, je Margaret Thatcher svet želela preusmeriti k jedrski energiji in je z nekaterimi znanstveniki servirala “prevaro” o globalnem segrevanju. Ker je vmes temperatura planeta spet začela rasti, se je tako odprla priložnost, da CO2 postane glavni krivec. Stvar so nato pograbila tudi raznorazna levičarska gibanja, ki so videla v CO2 simbol za industrijo in kapital. Tako se je darvinistična liberalka znašla na enaki strani kot levica.

Zdaj je po svetu ogromno delovnih mest, ki temeljijo na tej “slepariji” in milijarde dolarjev, ki gredo v zagovarjanje te resnice. Zato je pot nazaj nemogoča. Celo Bush je predstavljen kot zagovornik teorije globalnega segrevanja.
Omenjajo tudi t.i. države v razvoju, ki zaradi neformalne prisile Zahoda ne smejo uporabljati cenejših virov energije ampak se morajo usmerjati k dražjim, alternativnim, kar pa povzroča še večjo revščino.

Širjenje malarije izven tropskega pasu naj bi bila ravno tako izmišljotina, saj komar, ki jo širi, sploh ne potrebuje visokih temperatur. Največja epidemija malarije naj bi se zgodila v Rusiji v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.

Na koncu se sodelujoči znanstveniki izjasnijo, da niso dobili nobenega denarja od naftne industrije za svoje izjave.

Kaj, ko bi se vsi ti znanstveniki enkrat lepo vsedli skupaj in se zmenili, kaj je resnica. Smatram, da ni nič slabega v tem, če se človeštvo vseeno usmeri k bolj čistim virom energije pa ne glede na to ali gre za zaroto ali ne.

p.s. (dodano 13.7.2007)
Zgleda, da povezava na dokumentarec ne dela več oz. so ga odstranili. Škoda!

22 marca, 2007 - Posted by | Narava

7 komentarjev »

 1. Moje stališče je: vsaka špekulacija o vremenskih in okoljskih spremembah je dobrodošla, a nobena nas ne reši odgovornosti do okolja.

  Komentar od PF | 22 marca, 2007 | Odgovori

 2. Res močno upam, da bodo to ljudje res tako dojeli, drugače se lahko hitro znajde druga težava…No, saj so že, recimo izumiranje živalskih in rastlinskih vrst zaradi človeških posegov…

  Komentar od ateistek | 22 marca, 2007 | Odgovori

 3. Okej, kot prvo, ko sem prebiral tale tvoj post, sem mislil, da se greš sarkazem. Tale dokumentarec, kolikor sem jaz bral, je pač sam ena velika prevara, ki samo p(r)odaja že stare trditve ali pa misinterpretacije.

  “But for the people who commissioned this film, all that counts is the sensation. Channel 4 has always had a problem with science. No one in its science unit appears to understand the difference between a peer-reviewed scientific paper and a clipping from the Daily Mail. It keeps commissioning people whose claims have been discredited – like Martin Durkin and a certain nutritionist of our acquaintance. But its failure to understand the scientific process just makes the job of whipping up a storm that much easier. The less true a programme is, the greater the controversy.” (G. Monbiot)

  Komentar od uros1981 | 22 marca, 2007 | Odgovori

 4. Globalno Segrevanje je PREVARA!

  Zadnje čase izredno popularna tematika, zelo moderna bi se lahko reklo. “Dajmo nekaj naredit za ta planet, rešimo ga!” In s tem seveda tudi sebe.
  Izpušni plini povzročajo ogromno onesnaževanja, še posebej v deželah tretjega sveta, to…

  Povratna sled od Človek, ZBUDI SE! | 6 decembra, 2007 | Odgovori

 5. […] p.s. lahko dodatno obiščete njihovo stran in si preberete kaj več. Upam, da bo film dolgo dosegljiv in da ne bo odstranjen, kot recimo dokumentarec, ki postavlja na laž zagovornike globalnega segrevanja. […]

  Pingback od Zeitgeist - nujno za vse! « ateistek | 16 januarja, 2008 | Odgovori

 6. Globalno segrevanje je nedvomno dejstvo. Zakaj do tega pride je pa drugo vprašanje. Ne izključujem možnosti, da je za to krivo Sonce. Sploh če kmalu ugotovimo, da je tudi na Marsu vse topleje…

  Veste gospe in gospodje, povečati srednjo temperaturo planeta že za samo 0,1 stopinje je z vso našo tehnologijo in neodgovornostjo na kvadrat ali še višjo potenco vred hudičevo težko!

  Komentar od A | 23 januarja, 2008 | Odgovori

 7. to kot posamezniki nemoremo narediti nič!na žalost.

  Komentar od miha | 6 junija, 2008 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: