ateistek

Jaz bi pa, hm, 800.000 evrov občinskega denarja…

2-euro-thumb1.jpg Julija 2005 je upravna enota Trebnje odločila, da se tamkajšnji kulturni dom vrne v last župniji Trebnje. Denacionalizacijska odločba je čez dva meseca postala pravnomočna, novembra lani pa je sledila še primopredaja. Ker župnikom stanje kulturnega doma ni bilo všeč in tudi to, da ga od leta 1991 niso mogli uporabljati (takrat je začel veljati denacionalizacijski zakon), so vložili odškodninski zahtevek v višini 833.000 evrov. Po pogovorih z občino so ga zaradi svoje “cerkvene vesoljnosti”, znižali na 667.000 evrov.

Trebanjski dušni pastirji mislijo, da bi se moralo vse premoženje, ki so ga zahtevali, vrniti avtomatično, torej takoj, ko je začel veljati zakon o denacionalizaciji. In ker se to ni zgodilo, danes, ko dobijo premoženje vrnjeno, je vse skupaj potrebno oplemenititi z odškodninami iz proračuna.

Če računamo, da je od začetka denacionalizacijskega zakona minilo 15 let, pomeni, da so si župniki izračunali skoraj 4000 evrov odškodnine na mesec. In če bi leta 1991 res dobili premoženje nazaj, se človek vpraša s kakšno dejavnostjo bi se tam lahko ukvarjali, da bi imeli tolikšen mesečni iztržek. No, saj ne dvomim, da RKC mesečno iztrži velike vsote denarja v slovenskem prostoru, vendar 4000 evrov na mesec je za majhno Trebnje kar lepa vsota, ki je nedosegljiva za marsikaterega tamkajšnjega uspešnega podjetnika, ki za razliko od “dušnih pastirjev” seveda plačuje davke.

Župnišče se seveda zgovarja na slabo stanje stavke in dodatne stroške, ki jih bodo imeli s prevzemom vendar, če je res tako, zakaj jo potem sploh hočejo nazaj? Če logično razmislim: tistega premoženja s katerim bi imel višje stroške kot dobiček ne bi nikoli sprejel. Torej župniki spet zavajajo. Seveda je v ozadju pozitivna bilanca ampak ljudem se pač mora jamrati, da se navzven ne vidi požrtnosti….

Kaj bo taka vsota pomenila za majhno Trebnje in njihov še manjši propačun, župniki ne povedo nič. Zakaj bi jim to sploh bilo pomembno?

Verniki, že nosite slike Jezusa v denarnicah? Tam bo namreč najbližje tistemu, kar njegovim ideološkim slednikom najbolj diši…

17 februarja, 2007 - Posted by | Religije

4 komentarji »

 1. Ateistek – zažgali te bomo na grmadi:)

  Komentar od župnik | 21 februarja, 2007 | Odgovori

 2. Pa ne pozabit na koromač:))

  Komentar od ateistek | 21 februarja, 2007 | Odgovori

 3. Mrzim cerkev in vse ,kar je povezano z njo.
  Zgodovinske grozote poznamo ,kaj je počela in
  spet se vmešava povsod,všeč mi je Helena Blagne,ko je rekla,
  da papežu že ne bo pela zastonj kot so mu čuki takrat,ko je bil v slo.

  Komentar od Koby | 3 aprila, 2007 | Odgovori

 4. Prejšnji papež je obiskoval države na njihove stroške in ne na stroške Vatikana. “Dobričina” pa tak,bruh..

  Komentar od ateistek | 3 aprila, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: