ateistek

Viza je v potnem listu

potni_list_show.jpg Od danes naprej je v mojem potnem listu še ena stran manj za žigosanje… Dva dni sem čakal in dobil vizo za Tajsko.

Kot nalašč mi je pod roko prišel nek članek, ki je govoril o strahotah, ki jih preživljajo tajski zaporniki (tako tujci kot domačini), ki jih ujamejo pri švarcanju drog. Zelo veliko jih tudi umre, saj so v zaporih razmere hujše kot bi si lahko najbolj črnogleda domišljija izmislila. Ma sploh ne razumem, kako si lahko nekdo upa tihotapiti droge v takem okolju, kjer lahko tujci za minimalno količino mamil dobijo doživljensko kazen, domačini pa ponavadi smrtno. Skratka, grozno. Takoj mi je domišljija podivjala in sem se začel spraševati, kaj če mi kdo kaj podtakne na letališču ali ko bom tam. Žal se tudi to dogaja, da nič krivi tujci gnijejo po tajskih zaporih. Kolikor sebe poznam, sem prepričan, da bi v taki situaciji verjetno bil med tistimi, ki ne bi prišli ven živi.

Neeeeeee, saj bo lepo. Potrebno je pač hoditi z odprtimi oči in vsak trenutek paziti kaj se okoli tebe dogaja. Konec koncev me čaka krasna narava, lepo morje in upam da prijazni ljudje..

Ko sem bil na konzulatu danes, sem bil presenečen nad količino potnih listov z vizo, ki so čakali na lastnike, da jih pridejo iskat…Očitno Slovenci zelo radi potujejo na Tajsko. Zanimivo, ko sem bil na Kanarcih sem srečal samo en par. Bomo videli.

januar 17, 2007 - Posted by | Potovanja

2 komentarja »

  1. Zavidam ti potni list

    Komentar od Position.Female | januar 18, 2007 | Odgovori

  2. Ah, saj je že star in nekoliko znucan…Zato pa je vsebina še kar živahna,he,he..

    Komentar od ateistek | januar 18, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: