ateistek

Že varčujete denar za starost in zdravnika?

brucan.jpg Verjetno ste, če ste dodatno zdravstveno zavarovani pri Adriaticu, tako kot jaz, dobili domov obvestilo, da lahko za nekaj doplačila pri zdravstvenem zavarovanju pridete prej do zdravnika kot tisti, ki tega dodatka ne plačujejo. Torej, plačaš in prideš prej na vrsto pa ne glede na to koliko je kdo bolan v tej vrsti. Naši “moralni” zdravniki so seveda takoj pristali na tak način vrednotenja, kdo je bolj potreben pomoči in tako logiko celo zagovarjajo kot nekaj povsem normalnega. Vic pa je v tem, da bodo za to storitev seveda ekstra plačani.

Da gre naše zdravstvo res v smeri logike, da bodo daljše živeli tisti, ki bodo imeli denar, v sobotni prilogi Dela, prizna celo Bručan:

“Vzpostaviti se morata dve čakalni vrsti, ena za obvezno in druga za dodatno zavarovanje…Res bodo eni, ki imajo več, prišli laže do zdravnika, ampak tak sistem obstaja povsod po svetu…”

Klap, klap, klap za te odkrite besede.

Če pogledamo razlike med Kebrom in Bručanom, hitro ugotovimo, da so prejšnjega ministra še najbolj napadali zdravniki, zdaj pa so ti zadovoljni, kar je seveda še en dokaz, da gre zdravstvo v smeri, kot bi si tega želeli oni in ne pacienti. Interes pacienta, sploh tistega, ki nima veliko denarja ali zdravnika seveda ni enak. Torej več denarja za zdravnike na razne načine ( iz proračuna je šlo lani dodatnih 4,3 milijarde tolarjev pa kljub temu je kar nekaj javnih zavodov poslovalo z izgubo), ki jih bodo prispevali pacienti. Ker ga pa seveda nimajo vsi veliko, bodo zdravniki raje prisluhnili potrebam tistih, ki denar imajo. Nekdo bi celo rekel, da je to povsem logično. Seveda se minister izmika, češ, da je prisluhnil tudi pacientom, saj naj bi zmanjšal čakalne vrste. Sprašujem se, za koga? In če so se čakalne vrste res skrajšale, zakaj potem take nemoralne ponudbe Adriatica?

Mah, sam sem že zdavnaj naredil križ čez vse te zdrahe v zdravstvu in ministra, ki je tam zaradi lastnih interesov. Najbolje se je čim prej sprijazniti z resnico in počasi zbirati evrčke za bele bogove, če jih seveda imaš….Kdor še upa in verjame v pravico in moralo na zdravstvene področju, naj mu bo sreča mila…

16 januarja, 2007 - Posted by | Slovenija

2 komentarja »

  1. Enako od Adriatica dobila vrnjen… pardon, denarja mi še niso vrnili, čeprav so zapisali, da bodo to storili v roku 15 dni po prejemu številke mojega os. računa… skratka vrnili naj bi mi denar za nekaj v zvezi s starostjo, pozvali pa so me, naj si za doplačilo skrajšam čakalne vrste, česar pa nisem storila.

    Sploh razmišljam, da bi prenehala s plačevanjem dodatnega zdr.zavarovanja, saj moram večino (predvsem ginekoloških) storitev v vsakem primeru doplačati (ultrazvok, teste, ipd) ne glede na vsakomesečni prispevek za osnovno in dodatno zdr. zavarovanje, za zobozdravnike s koncesijo, ki sprejmejo kakšnega novega pacienta, sploh ne vem, če še obstajajo, specialisti pa so itak samo še privatniki.

    Jebeš tak sistem, ki ga dvojno preplačaš.

    Komentar od Position.Female | 16 januarja, 2007 | Odgovori

  2. Ja, govoriš o rezervacijah. Meni bodo vrnili okrog 40 evrov…Tudi jaz se nisem odločil pridružiti se že 5000 zavarovancem Adriatika, ki plačujejo za “preko vrste”…

    Komentar od ateistek | 16 januarja, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: