ateistek

Odhod na Tajsko se približuje

No, pa sem se odločil obiskati tudi tisti del sveta. Joj, pazi se cunamijev, teroristev, roparjev, hepatitisa, politične nestabilnosti….AAAAAAAAAAAA! Najraje bi videli, če bi sedel doma, saj če že pred hišo stopiš obstaja verjetnost da se ti nekaj zgodi…Ne vem zakaj ampak sploh še ne čutim nobene vzburjenosti ob bližajočemu odhodu…No ja, saj kmalu pride tudi to, sploh, ko bom 23.1. 2007 stopil na ljubljanski želežniški postaji na vlak za minhensko letališče..Najprej z latelom do Abu-Dabija, nato eno uro pavze in presedanje na drugo letalo… Jutri najprej delat vizo. Traja tri dni, da ti jo naredijo in te ob tem oskubijo za 32 evrov. Pravijo, da je fajn, če se cepiš proti hepatitisu A,B in C…Ker sem se tako hitro odločil za odhod, mi cepljenje ne bo koristilo kaj veliko, saj telo potrebuje nekaj časa, da razvije odpornost (sploh zA C, ki vključuje tri cepljenja) tako, da bom raje pazil na higijeno rok in hrane kolikor se bo dalo, sekstati pa tako ali tako ne mislim s tistim folkom….Poševnooka rasa mi ravno ne vzbuje nekega posebnega “lust”-a.
Načrt je tak, da bom najprej 3 dni v Bangkoku, kjer bom raziskoval templje, ki so baje čudoviti. Ah, saj vem, da sem ateist in da sem se davno tega odločil, da moja noga ne stopi več v cerkev ampak recimo, da je tam drugačna filozofija, da to niso cerkve in se moja prisotnost ne bo šteta k “številčnosti vernikov”, kot to radi povdarjajo našemljeni katoliški šefi za svoje “oblegane” katoliške cerkve..
Poceni, tri dni sem rezerviral hotel v središču mesta za 38 evrov kar iz Slovenije. Fajn tale internet.
Potem grem z vlakom na jug, kjer bom šel z gliserjem do KohTao( vožnja je okoli 20 evrov). Lahko bi šel tudi na sever, kjer so popularni trekingi, lahko bi šel pogledat tisto pleme, kjer imajo ženske obroče okoli vratu, pa še kaj ampak ne moreš vsega imeti oz. videti naenkrat.
Po slikah je KohTao čudovit tropski otok. Ja, točno tisto, palme, pesek, lesene kolibice, modro morje….Cene za prenočišča so spet ugodna, tam, 20-30 dolarjev na dan. Ko se bom tudi tega “naveličal”, grem pogledat v Phuket (ne, ne grem tja zaradi uživanja v prostituciji, kjer večino turistov predstavljajo horny švabi- nisem doma pa me noben ne vidi,kako seksam s 12 letnimi otroci, jim verjetno hodi po perverznih glavah) in Phi Phi Island, ki sta bila precej prizadeta s cunamijem. Upam, da so stvari vsaj toliko sanirane, da se bo dalo nemoteno potovati. Verjetno so, saj je tam veliko evropskega turizma…
Zapraviti ne nameravam več kot sem dal za letalsko karto in coris zdr. zavarovanja…Torej, proračun za vse skupaj 300 jurjev, pardon, 1250 eurov…Če pomislim, da sem lansko leto dal za 14 dni Hrvaške skoraj 1000 eurov, tukaj gre pa za pravo eksotiko, ki bo trajala 20 dni, se vsekakor bolj splača…Upam, da bo ok….Vzel bom čim manj cunj (Bangkok danes 33 stopinj), tako da bom lažje prenašal stvari s seboj. Od tehnike pa seveda fotoaparat….Upam, da spet ne bom imel problema s pomnilniškimi karticami štancanimi na Kitajskem kot na Kanarcih…
Hm. če zdaj pomislim, kako se počutim, ko sem to vse napisal, ugotavlja, da se napetost vseeno dviguje:)) Well, knock me down and choke me with a fish…

12 januarja, 2007 - Posted by | Potovanja

10 komentarjev »

 1. Hočem kartolino in kamen. 🙂 Sicer pa veš, da ti želim, da max. uživaš!

  Komentar od Position.Female | 12 januarja, 2007 | Odgovori

 2. Absolutno jih dobiš. Kar pripravi prostor na hladilniku..Pa hvala za lepe želje. Upam, da ne bo preveč vroče..En bivši sodelavec je šel tja, pa je prišel nazaj precej shujšan..

  Komentar od ateistek | 12 januarja, 2007 | Odgovori

 3. Hočem začimbe… take čimbolj nore… 🙂

  Komentar od Foka | 12 januarja, 2007 | Odgovori

 4. Recimo?

  Komentar od ateistek | 12 januarja, 2007 | Odgovori

 5. Ja kaj pa jst vem…npr: Kardamom (Krawan)obvezno (za mojo mami, da bo delala fine slaščice), Cloves (Kan pou), Galangal (Kha)… To bi bilo to…imena v oklepaju so tista, ki jih boš videl na Tajskem, tko da kar naredi en tak seznamček in samo donesi ovamo… Pol častim Wiki Waki Wooja pr Skelet`u!
  😀

  Komentar od Foka | 12 januarja, 2007 | Odgovori

 6. Pa še Limonino travo (Takrai)…rekla mama…

  Komentar od Foka | 13 januarja, 2007 | Odgovori

 7. Tole v navednicah je verjetno prevod…Daj navedi še količino..

  Komentar od ateistek | 14 januarja, 2007 | Odgovori

 8. Hmm…količino? Kaj pa vem kako to tam prodajajo. Eno tako količino, da ne bom vse takoj porabla…npr. kardamom in limonina trava morata biti v zajetnejši količini, ker je to pr nas tolk drago, da brez veze, tam je pa to k pr nas poper. Cloves-a in Galange pa tko, da bomo meli za testirat ene parkrat pri Female-ki… Kolk je zdej to v gramih nimam pojma…ko boš tam boš videl kako zadeva izgleda, pa boš že znal presodit…

  Komentar od Foka | 14 januarja, 2007 | Odgovori

 9. Količina začimb za Foko naj upošteva še mojo malenkost, pliz. 🙂 Pol bomo pri meni spet kej skuhali, ko se vrneš, velja?

  Komentar od Position.Female | 15 januarja, 2007 | Odgovori

 10. Naj ti bo, ker si ravno ti:-)

  Komentar od ateistek | 15 januarja, 2007 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: